bu sefer derdim kp

gercektn kötü niyet yok diye bende cok telkin ettim kendimi eşime defalarca söyledim cagırmasınlar gitmeyelm evimizde oturalm diye o söyledi. o söyledikce cagırmalar devam etti

e ben oraya gidiyorum ilklerde kv ile beraber sofra hazırlıyodk sonradan baktm tek bana kalıyo sonra baktım salata yapıverler geldi sonra bigün balık yaptık gelin dendi bi gittim daha hazır değil hadii o yorgunlıkla bi saat ocagın basında balık pişir hafta ortası

Ah nasıl benziyor benim kv kpye hele kp bir de bizde sürekli bağırıyor gitmeyince, tabi eşim buna fırat veren pısırık adam babasına karsı

ben zaten genelde de mesafeli soguk biriyim kuzu baştan beri hep aynıydım da anlamıyolar
Ya bu kadarda olmazki ama bir gün gitmedin diye hemen arkandan konuşması doğru değil. Seni hemen sahiplenmişler ama bu anlayışa kızıyorum. Gelin aldıklarında hep bizimle olsun ailesine gitmesin. Hep bizimle görüşsün diyorlar. Ayrıca yeni evlisiniz daha anlayışlı yaklaşmaları gerek. Ama nerde

bizde hiç yalnız kalamıyoruz hafta sonları.. gitmesek bile illa arıyolar napıyosunuz nerdesiniz gelsenize bize vs diye

Siz daha iyi bilirsiniz canım ama bence küslük olmamasin bence

kesinlikleee.. haftada bir zaten biz kendimiz gitmek istiyoruz özlerler diye gerekirse cayın yanına bişeyler yapıp götürüyorm sohbet muhabbet ediliyo ama her zaman olmuyo işte.
keyfim olmuyo yogun luyorum eşimle basbasa kalmak istiyorum veya yemek yiyip dısarı gezmeye cıkalm diyoruz

Bence hic aralarina karisma kuzum. Mesafeni koy. Kp arkandan konusmus cok cirkin onlar barissa bile sen ona gore davran.
kız hiç öyle düşünmemiştm ben arkamdan konustu dimi
adamlara dedikodu hiç yakışmıyo yaaa

Ah nasıl benziyor benim kv kpye hele kp bir de bizde sürekli bağırıyor gitmeyince, tabi eşim buna fırat veren pısırık adam babasına karsı
çok şükür eşim sesini cıkartır.
ama eger ilk önce ben konusup fikrimi söylediysem cıkartır
yoksa benden önce kv kp konusursa onları haklı bulur yani kim önce davranırsa o haklı oluyo

öf evettt 2 haftadır anneme dün gittim o da olay oldu eşime de dedim ben aileme gidemicek miyim hiç dedim fırsat vermiyolar cünkü ailemle tek görüşemiyorm kv sürekli peşimde bende gelim diye geziyo

Tabiki eğer bir hizmet beklentisine giriyorsa yapmayın ama kv'de sizin emireriniz değil (bunu size hitaplı söylemiyorum) .
Bişey aklıma geldi anlatmadan edemiycem abim yaklaşık 1 aydır evli ikinci hafta bize yemeğe geldiler ama biz çağırmamıştık onlar işten çıkıp bize gelmişler bizde yemek yemistik, ben odamdayım, mutfağa gittim baktım gelin hanim ve abim masada oturuyor annem masayı hazırlıyor birde gelin hanım o yapılan yemekleri yemiyormuş o yüzden annem ona makarna pişiriyor sinir oldum, benim annem 68 yaşında sen daha 27 yaşındasın olacak şey mi bu bişey demedim ama sinir oldum bırkaç gün sonra balık yaptırdı cagirdilar bizimkiler, geldiler neyse gelin hanim yine masada oturuyor annem ben yapıyoruz, bu sadece yedikten sonra bulaşıkları makinaya koydu benle birlikte, kalkıp her işi sen yap demiyorum ama bişeyi de sen yap yani sinir oldum . Bir kaç gün sonra yine geldiler yemeğe haberimiz yoktu geleceklerinden biz yemeği yemişiz yine ben bulaşıkları toparlıyorum, bunlar geldi hemen odaya geçti oturdular annem mutfağa geldi abinle yengene yemek hazırla dedi tamam dedim, odaya seslendim -gelinimizin adı ile- geldi efendim dedi yemek yediniz mi dedim yok dedi yemeği ısıt tabaklarda dolapta yemeginizi koy dedim paşa paşa yaptı kusura bakmasın kimse bu kadarını da beklemesin çalışıyor olabilirsiniz ama bu kadarı da yapılmaz

onlar annenizi yemek yedirmesini kullanmışlar...
ben kimsenin evine o kadar sık yemege giden biri degilim. gidilmesi taraftarı da degilim. cünkü akşam yemegi özeldir. ben eşimle sohbet ediyorum o gün nasıl gecmiş onu konuşuyoruz.
her evin bütcesi kendine göre . ben evimde peynir ekmekle de doyarım ama misafir gelse peynir ekmek konulmaz...
annenizin evi de yemek evi degil.ama yemek evine cevirmişler.

Ayni muamaleye ben de maruz kaldim. Yaslilar yalniz kaliyorlar da degil dertleri. Zaten gencler arabaya atlayip geziyorlar da, gezmek istedikleri zaman biz onlara ulasamiyoruz. Hergün arayim gideyim caylarini doldurayim istiyorlardi.
Biz buna hizmetcilik diyoruz. Ben evimde cok daha rahatim bazen canim istemez sofrayi bile toplamazken bosalan her bardagi doldurmami bekliyorlar.
Eli ayagi tutan insanlara bunu yapmak istemiyorum.
Kimse de bana acimiyor esim disinda. Sonunda biz de sinir koyduk. HA gercekten yaslidir yalnizdir isini yapamaz anlarim yaninda olurum insanlik görevi. Ama egolarini yüksetmek bu. Hatta bana eziyet etmek. Bir kötü günümde yanimda olmuslugu yoktur o kadinin ama evliligimi yikmaya calistigi o ilk yilda sürekli evlerine gitmem icin baski yapmisti. Bak sinir geldi. Gercekten yazarken beynim yandi sinirden hatirladikca.

Siz daha iyi bilirsiniz canım ama bence küslük olmamasin bence
bende küslük olmamasından yanayım

ama ilk zamanlar bende öyleydim mutfaga girmeye bi dolap acmaya cekinirdim belki sizin gelinde cekinmiş olabilir :)
bende zaten yapılmasından yanaym ki yapıyorumda
ben daha nişanlıykn onlara gittiğimzide bahceye semaver yakardılar ve kendileri annem babam kv kp balkonda otururdu her cayları bittiğinde beni cagırrırdılar en son nişanlm göndermemiştide öyle alıştılar kendi caylarını dökmeye..
bnm kv kp fırsatcı malesef baktın iş yapıyolar hemen devamını istiyolar

mesela bizim burda cesme suyu içilmez eşimle su doldurmaya daglara cıkıyorz hem gezi oluyo hem temiz hava hemde işimizi görüyorz bigün dedm babanlardanda biton alalm onlara da su olsn para vermesinler.
o gün bugündür suları bitti mi eşimi ararlar su bitti git doldur diye

öf evettt 2 haftadır anneme dün gittim o da olay oldu eşime de dedim ben aileme gidemicek miyim hiç dedim fırsat vermiyolar cünkü ailemle tek görüşemiyorm kv sürekli peşimde bende gelim diye geziyo
Bu olayla birlikte bazı şeyler yoluna girer inşallah. Eşinin ailesini ne yaparsan yap memnun edemezsin. Onun için çokta kafaya takma baba oğul barışırlar nasılsa. Bundan sonra çok sık gitmezsiniz. Az gidersiniz daha tatlı olursunuz.

Bakın buna da karşıyım gelinin zorla getirtip sürekli hizmet beklemek ne kadar yanlışsa sizin gelinin de annenizden sizden sürekli hizmet beklemesi de bir o kadar yanlış

Siz arayı düzelt demişsiniz eşiniz uğraşamam demiş bence burda bırakın bir dur demek gerekiyor yoksa hergün her saat gitseniz ya sizinde eviniz var evinize gidin yanlız kalın dinlenin demezler böyle böyle herkes yeni düzene alışır her dediklerinde gitmenin sonu yok doyumsuzlaşıyorlar sonra daha kötü oluyor

o zaman beklemem en mantıklısı olcak galiba. gittiğimde de konusmalı mıyım peki?
Zamana bırak canim esinle ailesi kendileri arayi duzeltiir.tabiki sen bir sey olmamis gibi konuş kendini kasma kv kp ararlarsa soyle canim baba bugun cok yoruldum dinlenecem dee baktin yine ararlarsa evinde yemegin yoksa avantaja cevir hem ziyaret hem sana iyi olur.bebek oldugunda bu gidip gelmeler cok iyi olur..zaman gectikce iyi anlarsin onlarda anlar alisirlar bu duruma..

ben zaten genelde de mesafeli soguk biriyim kuzu baştan beri hep aynıydım da anlamıyolar
Anlarlar anlarlar kuzu biraz zaman gecsin hele sene :) kendini uzme simdi inan onlarda kotu niyetle cagirmiyordur ama senin calistigini hesap etmiyorlar iste gelsinler yesinler hep beraber durumu.kiz ben annemgilin yanina tasindim ne isi biter ne yemegi is yapiyorum ama geleni gidenide bitmez ben çok bunaldim annemgil ankaraya gideceklerdi karasizlardi bende sakayla dedimki gidinde bir ay tatil yapak hergun sizdeyiz dedim annem sasridi güldü. Gittiler tam 1,5 ay özledik hemde cok alismisiz maratonlu hayata ee sonra fark ettimki her hafta 150,150 tl harciyok aaa annemgilim maddi yonden bile faydasi da cokmus bize haa annemgille yerken almiyokmu aliyoruz beraber yedigimizden haftada 40-50 tl harcarmis bunu bile fark ettik :)) ee borc olunca ev kredi odenince anladik.ailenin yakinda olmasi biraz nesafede uzak olmasi iyidir hele bide bebiş olsun bak nasil memnun kalin ee tabiki bazi zaman can sikici yonleri olur.esinlede bol bol zaman gecirirsin kendi aralarinda mevzu olursa hic karisma iyilik yaramaz o durumda :)) kuzum

Bence siz karışmayın
Karışırsanız kayınpederiniz muhtemelen laf sayacak siz de kırılacaksınız enazından şuan sadece eşiniz kırgın ve baba oğul bir şekilde barışır mutlaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…