gercektn kötü niyet yok diye bende cok telkin ettim kendimi eşime defalarca söyledim cagırmasınlar gitmeyelm evimizde oturalm diye o söyledi. o söyledikce cagırmalar devam ettiCanımben senin dediğini anlayabiliyorum tabiki insan evinde daha rahat eder ama ben sadece kötü niyetli olduklarını düşünmedim, sen bilirsin tabi ama bence konuşun bu durumu kv-kp ile çalışıyorum çok yorgun oluyorum o yüzden haftasonu geliriz size falan deyin bence çünkü kötü niyet yok bence, siz bunu soylemenize rağmen ısrar ederlerse üslubunuz değişir
Ah nasıl benziyor benim kv kpye hele kp bir de bizde sürekli bağırıyor gitmeyince, tabi eşim buna fırat veren pısırık adam babasına karsıkızlar hepinize merhaba mutlu haftalar diliyorum :)
konu uzun ama kısa tutmaya çalışıcam..
kv ve kp in sürekli iç içe olma istekleri var
kp hergün aralıksız arar annen şu yemeği yaptı gelin şu geldi hadi sizde gelin diye ısrar eder gitmezsek tekrar tekrar arar.
cumartesi günü eşime de bana da tatildi evden çıkmayalım keyif yapalım dedik
ama ben telefon çalıcak biliyorum ve bekliyorum.
akşam 6 oldu telefon çaldı kp arıyo
açtım annen balık yapmış gelin beraber yiyelim dedi ben eşim uyuyo şimdi dedim
eşime anlattım evde yiyelim dedi
tam yemek yicez tekrar aradı kp
gelmiyo musunuz dedi uyandı ama biz şimdi yemek yicez belki çaya geliriz, gelirsek haber veririz dedim
dünde eşim dısarı cıktı bende işlerimi bitirip anneme geçtim
eşimde saat 7 gibi gelir alırım seni dedi
sonra babası cagırmış eşimde keptinn annesine gitti demiş kp de gelmesin zaten gönüllü gelmiyo fln demiş
eşim gitmiş kavga etmişler zaten haftanın 2 3 günü burdayız sürekli cağırıyosunuz kız işten geliyo gitmem demiyo hep geliyo daha ne istiyorsunuz fln demiş su an konusmuyolar ben git aranı düzelt olmaz öyle küs dedim banane ugrasamam dedi.
ben şimdi ne yapmalıyım ? hazır araya sogukluk girmişken hiç karışmasam mı yoksa bi akşam eşimle gidip konussak mı ?
ben sürekli gitmekten memnun değildim ama su an ki durumdan da memnun değilim araları bozulsun istemiyorum karasız kaldım
Ya bu kadarda olmazki ama bir gün gitmedin diye hemen arkandan konuşması doğru değil. Seni hemen sahiplenmişler ama bu anlayışa kızıyorum. Gelin aldıklarında hep bizimle olsun ailesine gitmesin. Hep bizimle görüşsün diyorlar. Ayrıca yeni evlisiniz daha anlayışlı yaklaşmaları gerek. Ama nerdeben zaten genelde de mesafeli soguk biriyim kuzu baştan beri hep aynıydım da anlamıyolar
bizde hiç yalnız kalamıyoruz hafta sonları.. gitmesek bile illa arıyolar napıyosunuz nerdesiniz gelsenize bize vs diye
ama sizin durum farklı annen vefat etmiş(mekanı cennet olsun) baban tek vicdan yapman cok normal bizimkiler ikiside saglam saglıklı gençler ve iş için değil keyifleri istediği için cagırıyolar yani gelin diyolar gitmek zorundaymışız gibi davranıyolar gitmeyince de durum bu oluyo
kesinlikleee.. haftada bir zaten biz kendimiz gitmek istiyoruz özlerler diye gerekirse cayın yanına bişeyler yapıp götürüyorm sohbet muhabbet ediliyo ama her zaman olmuyo işte.Arkadaşım çalışmayan insan çalışanın halinden anlamaz .Annelerin çoğu düşünür aman kızım yorgun aman evinde eşiyle rahat etsin aman dinlensin diye ama eşlerin ailesi büyük çoğunlukla böyle düşünmezler.İş çıkışı önüne en sevdiğin yemek bile gelse başka yere gitmek istemezsin.Çünkü belki evdeysen yemekten sonra sofrayı bile toplamadan keyif yapacaksın belki o gece yorgun olduğun için çay demlemeyeceksin duşunu alıp direkt yatacaksın.Ha bazen olur eşinin ailesine kendi ailene gidersin yemeğini yersin keyifli vakit geçirirsin ama her gün buna kendini hazır hissetmeyebilirsin.Böyle emrivakiyle olmaz bunun adı sizi düşünüyorum değil gelin sürekli elimin altında olsun olur.Ha gerçekten düşünceli insan evler yakınsa oğlum yemek yaptım geçerken gel bir kaba koydum götür de diyebilir...
kız hiç öyle düşünmemiştm ben arkamdan konustu dimiBence hic aralarina karisma kuzum. Mesafeni koy. Kp arkandan konusmus cok cirkin onlar barissa bile sen ona gore davran.
çok şükür eşim sesini cıkartır.Ah nasıl benziyor benim kv kpye hele kp bir de bizde sürekli bağırıyor gitmeyince, tabi eşim buna fırat veren pısırık adam babasına karsı
öf evettt 2 haftadır anneme dün gittim o da olay oldu eşime de dedim ben aileme gidemicek miyim hiç dedim fırsat vermiyolar cünkü ailemle tek görüşemiyorm kv sürekli peşimde bende gelim diye geziyoYa bu kadarda olmazki ama bir gün gitmedin diye hemen arkandan konuşması doğru değil. Seni hemen sahiplenmişler ama bu anlayışa kızıyorum. Gelin aldıklarında hep bizimle olsun ailesine gitmesin. Hep bizimle görüşsün diyorlar. Ayrıca yeni evlisiniz daha anlayışlı yaklaşmaları gerek. Ama nerde
Tabiki eğer bir hizmet beklentisine giriyorsa yapmayın ama kv'de sizin emireriniz değil (bunu size hitaplı söylemiyorum) .ben yaklaşımı anlatmak istedim...
herhalde kalkıp masaya iki tabak koyuyorum.
kendi evimde de yemegimi kendim hazırlıyorum... kimse yemegimi yapsın getirsin beklentisi içine girmiyorum...
5 km yol yürüyorum yeri geldiginde soguk havada arazida çalışıyoırum ben.
Bunu bilen insanın da aaa gelin gelecek bana hizmet etmeye mantıgı ters geliyor bana...
Tabiki eğer bir hizmet beklentisine giriyorsa yapmayın ama kv'de sizin emireriniz değil (bunu size hitaplı söylemiyorum) .
Bişey aklıma geldi anlatmadan edemiycem abim yaklaşık 1 aydır evli ikinci hafta bize yemeğe geldiler ama biz çağırmamıştık onlar işten çıkıp bize gelmişler bizde yemek yemistik, ben odamdayım, mutfağa gittim baktım gelin hanim ve abim masada oturuyor annem masayı hazırlıyor birde gelin hanım o yapılan yemekleri yemiyormuş o yüzden annem ona makarna pişiriyor sinir oldum, benim annem 68 yaşında sen daha 27 yaşındasın olacak şey mi bu bişey demedim ama sinir oldum bırkaç gün sonra balık yaptırdı cagirdilar bizimkiler, geldiler neyse gelin hanim yine masada oturuyor annem ben yapıyoruz, bu sadece yedikten sonra bulaşıkları makinaya koydu benle birlikte, kalkıp her işi sen yap demiyorum ama bişeyi de sen yap yani sinir oldum . Bir kaç gün sonra yine geldiler yemeğe haberimiz yoktu geleceklerinden biz yemeği yemişiz yine ben bulaşıkları toparlıyorum, bunlar geldi hemen odaya geçti oturdular annem mutfağa geldi abinle yengene yemek hazırla dedi tamam dedim, odaya seslendim -gelinimizin adı ile- geldi efendim dedi yemek yediniz mi dedim yok dedi yemeği ısıt tabaklarda dolapta yemeginizi koy dedim paşa paşa yaptı kusura bakmasın kimse bu kadarını da beklemesin çalışıyor olabilirsiniz ama bu kadarı da yapılmaz
bende küslük olmamasından yanayımSiz daha iyi bilirsiniz canım ama bence küslük olmamasin bence
Tabiki eğer bir hizmet beklentisine giriyorsa yapmayın ama kv'de sizin emireriniz değil (bunu size hitaplı söylemiyorum) .
Bişey aklıma geldi anlatmadan edemiycem abim yaklaşık 1 aydır evli ikinci hafta bize yemeğe geldiler ama biz çağırmamıştık onlar işten çıkıp bize gelmişler bizde yemek yemistik, ben odamdayım, mutfağa gittim baktım gelin hanim ve abim masada oturuyor annem masayı hazırlıyor birde gelin hanım o yapılan yemekleri yemiyormuş o yüzden annem ona makarna pişiriyor sinir oldum, benim annem 68 yaşında sen daha 27 yaşındasın olacak şey mi bu bişey demedim ama sinir oldum bırkaç gün sonra balık yaptırdı cagirdilar bizimkiler, geldiler neyse gelin hanim yine masada oturuyor annem ben yapıyoruz, bu sadece yedikten sonra bulaşıkları makinaya koydu benle birlikte, kalkıp her işi sen yap demiyorum ama bişeyi de sen yap yani sinir oldum . Bir kaç gün sonra yine geldiler yemeğe haberimiz yoktu geleceklerinden biz yemeği yemişiz yine ben bulaşıkları toparlıyorum, bunlar geldi hemen odaya geçti oturdular annem mutfağa geldi abinle yengene yemek hazırla dedi tamam dedim, odaya seslendim -gelinimizin adı ile- geldi efendim dedi yemek yediniz mi dedim yok dedi yemeği ısıt tabaklarda dolapta yemeginizi koy dedim paşa paşa yaptı kusura bakmasın kimse bu kadarını da beklemesin çalışıyor olabilirsiniz ama bu kadarı da yapılmaz
Bu olayla birlikte bazı şeyler yoluna girer inşallah. Eşinin ailesini ne yaparsan yap memnun edemezsin. Onun için çokta kafaya takma baba oğul barışırlar nasılsa. Bundan sonra çok sık gitmezsiniz. Az gidersiniz daha tatlı olursunuz.öf evettt 2 haftadır anneme dün gittim o da olay oldu eşime de dedim ben aileme gidemicek miyim hiç dedim fırsat vermiyolar cünkü ailemle tek görüşemiyorm kv sürekli peşimde bende gelim diye geziyo
Bakın buna da karşıyım gelinin zorla getirtip sürekli hizmet beklemek ne kadar yanlışsa sizin gelinin de annenizden sizden sürekli hizmet beklemesi de bir o kadar yanlışTabiki eğer bir hizmet beklentisine giriyorsa yapmayın ama kv'de sizin emireriniz değil (bunu size hitaplı söylemiyorum) .
Zamana bırak canim esinle ailesi kendileri arayi duzeltiir.tabiki sen bir sey olmamis gibi konuş kendini kasma kv kp ararlarsa soyle canim baba bugun cok yoruldum dinlenecem dee baktin yine ararlarsa evinde yemegin yoksa avantaja cevir hem ziyaret hem sana iyi olur.bebek oldugunda bu gidip gelmeler cok iyi olur..zaman gectikce iyi anlarsin onlarda anlar alisirlar bu duruma..o zaman beklemem en mantıklısı olcak galiba. gittiğimde de konusmalı mıyım peki?
Anlarlar anlarlar kuzu biraz zaman gecsin hele sene :) kendini uzme simdi inan onlarda kotu niyetle cagirmiyordur ama senin calistigini hesap etmiyorlar iste gelsinler yesinler hep beraber durumu.kiz ben annemgilin yanina tasindim ne isi biter ne yemegi is yapiyorum ama geleni gidenide bitmez ben çok bunaldim annemgil ankaraya gideceklerdi karasizlardi bende sakayla dedimki gidinde bir ay tatil yapak hergun sizdeyiz dedim annem sasridi güldü. Gittiler tam 1,5 ay özledik hemde cok alismisiz maratonlu hayata ee sonra fark ettimki her hafta 150,150 tl harciyok aaa annemgilim maddi yonden bile faydasi da cokmus bize haa annemgille yerken almiyokmu aliyoruz beraber yedigimizden haftada 40-50 tl harcarmis bunu bile fark ettik :)) ee borc olunca ev kredi odenince anladik.ailenin yakinda olmasi biraz nesafede uzak olmasi iyidir hele bide bebiş olsun bak nasil memnun kalin ee tabiki bazi zaman can sikici yonleri olur.esinlede bol bol zaman gecirirsin kendi aralarinda mevzu olursa hic karisma iyilik yaramaz o durumda :)) kuzumben zaten genelde de mesafeli soguk biriyim kuzu baştan beri hep aynıydım da anlamıyolar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?