Bu sefer de kaynana ve görümcenin gözünden sizce kim haklı kızlar ?

Bence büyük saygısızlık yapılmış.Anne baba dememesi çok normal daha yeni evliler ama bayram kutlanmamasi normal değil.Anne babanız eski kafada düşündükleri için biz geline dünyalari verdik bunun içinde gelin ve ailesinden el üstünde tutulmayı bekliyorlar ne iyiler diye ama kadının aldığı terbiye ile alakali bence bu nankörlük hatta biraz

Ahh o msj çeken gelin bizdede var kayinpedere direk qtiyor baba bu nasıl diye ablam hiç yok ortada oğlumuz yok oldu zaten yasanacaklar varda sonumuz hayr olsun deyip susuyorlar bence damatlar dengeyi kuramıyor gelininde işine ne gelirse onu yapıyor sadece düğün olana kadar varsınız sonra olmayacaksınız bilin ve anne babanızı buna hazırlayın sizde geline mesafeli olun en iyisi mesafedir

Bence de tamamen böyle ya

Abinizle konuşun bunları aileniz bu kadar dert ediyorsa bilsin. Ayrıca utanıp bayramlaşmayacak ne var magarada yaşamadı bu kız hoş tayini çıkmış diyorsunuz okumuş etmiş demek ki konuşmakta sorunu yok. Niye o kadar fedakarlık yapıyorsunuz ki beklenti oluyo bu kez yapmayın boşverin. Bazı işler cidden karışıkli idare etmekle oluyo.

Biz üç eltiyiz :) Birimiz hemen anne baba dedi ve çok güzel söylüyor, hiç zorlanmadan. Ben de söylüyorum ama biraz eğreti duruyor sanki, ağzıma çok yakıştıramıyorum. Diğeri anne baba demiyor, isimlerini söyleyip sonuna teyze ve amca ekliyor O anne baba demeyeni daha mı az seviyorlar, hayır. Bize de çok şey aldılar evlendiğimizde. Hatta korona vardı, benim ailem ortada bile yoktu. Birbirlerine küs oldukları için abim nikâha gelmedi vs... Bir sürü tantana... Fakat bu konular yüzünden ben her zaman biraz mahçubumdur diğer gelinlere göre. Hatta en mahçup davranan ama en sıcak kanlı olan benim. Ben bayramı, anneler gününü, babalar gününü, kayınpederimin öğretmenler gününü hep kutlarım. Kutlanmalı diye düşünenlerdenim.

Çok ayıp etmiş bence. Anne-baba demeye herkes kolay alışamaz elbet ama anneler gününde, bayramda aramamak ben değer vermediğini düşünürdüm. Herkes aile dinamiği de farklıdır. Bizim ailede mesela çok abartılır hatta olay haline gelirdi bize saygısı yok mu diye ama demek ki onların ailede pek takılacak durum değilmiş.
Masrafları da tek tarafın yüklenmesini aşırı saçma buluyorum. Kız almışsınız bildiğin onun için de tek taraflı masraf etmişsiniz, ortada evlilik kurumu olması için iki tarafın mücadelesi olması gerekmez mi?

Yani ben böyle düşünüyorum tek taraflı oldu her şey bu yüzden babam söyleniyor( ama her şeyi yaparım diyen de oydu) ama yine de ben olsam kızımı böyle evlendirmezdim yengemin ailesi yani. Herkes üstüne düşeni yapsaydı böyle çok beklentiler olmazdı diye düşünüyorum

Bence bunu mesele haline getirmiş olsa gelininiz yani babanız ona birşey demiş ve kendince mesafe koymuş olsa bana bu halıyı alın diye mesaj atmaz ya .

yenge işini görüp hepinizle sabahı selamı kesecek. sonradan daha çok üzülmemek için artık bir şey yapmayın bence

alınsa anneler günü akşamı halı için aramazdı. yok dümdüz çıkarcı bence

Bence sizinkiler en baştan fazla yüz vermişler.Kimse kimseye anne baba demek zorunda değil ama özel günlerde araması tabi ki gerekiyor.Abi de onu savunacak saçma birşey bulduğuna gore size geçmiş olsun.Anne babanız fazla beklentiye girmeden o nasıl davranıyorsa aynı şekilde davransın.

Geçmiş de yaptıklarını başına kalkmayacak ama yenisine de müsaade etmeyecek aileniz.
Sınırı çizmek lazım.
Alttan alan gelinler eziliyor, tepeden davrananlar el üstünde tutuluyor. Anlamıyorum bu dengeyi.
Düğünden sonra tavırlarına bakın.
Utanan insan asıl alışverişi sormaya utanır.
Anneler gününü belki kutlamaz ama bayramı kutlamamak çok abes.

Yahu ne üstüne düşüyorsunuz belli ki sevmiyor çok samimi olmayı, siz de bir rahat bırakın uzak durun bu kadar fedakar olup sonra da sızlanmayın , yapmayın bişey olsun bitsin ..

Ikisi de memur,,ikiside çalışıyor.bir zahmet eşyalarını kendileri alsınlar.sizin ailenizde ,karşı tarafın ailesinin yapacaklarını yapmamalıydı.. maddi anlamda fazla bile yapmışsınız.. bayramda,anneler gününde aramalıydı.ortada hiçbir şey yoksa ayıp etmiş.. hali resmi atması ise fiyasko,görgüsüzlük..bundan sonra maddi anlamda hiçbirşeye karismazdim

Konu sahibinin yorumlarını okudukça, gelin hanımın size(baba-anne) bu müstehak tavrına büründüğünü düşünmeye başladım.
Baba zıplamış her şeyi yapcam diye, sonra milletin kafasına kalmış. Gelin de aha buyur yap demiş bence. Anneler gününü kutlamayıp akşamına inat eder gibi halı atması siz kaşındınız demek gibi sanki..

Bir seye alinmis olabilir mi? Belki Cok dusunceli, gorgulu biri degildir, abinin ogretmesi, yonlendirmesi lazim. Annenlere caktirmadan abinle konus bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…