Bu sefer de kaynana ve görümcenin gözünden sizce kim haklı kızlar ?

tamama anneneler paraları savurmasın , bundan sonraki masrafları kendileri yapsın . maaşıda var alsın halısını. ayrıca bu konuları abinizle konuştunuzmu

Öncelikle bayram kutlaması için yazayım dedim.Bu kız sizin artık gelininiz değil mi.Nikah da yapılmış.Bayram kutlanmaz mı bunun utanmakla ne alakası var.Memur olmuş kız.Bunu mu bilmeyecek.Garip bir durum.
Anne baba meselesi.Aileniz acele etmesin.Hatta hiç beklentiye girmesin yeni nesil gençlerde zor o işler.(Şahsen hiç umurum olmaz demiş dememiş)Siz de ailenizi buna hazırlayın.Herkes söyleyemiyor siz de anlayış gösterin dün bir bugün iki bekleyin vb diyeceksiniz.Bu arada abi de ilginç ne ara annecim babacım...
Anneler günü kutlamasına gelince.Olmasada olur falan denmiş.Ama artık gelinleri olmuş.Normalde araması gerekirdi.
Acaba dedim babanızın lafına bozuldu ondan mı bu özel günlerde aramadı.İyi de o zaman halı resmi neden gönderiyor.
Bu işini iyi bilen gelinlerden.Halı resmi veya benzer resim geldiğinde bu saatten sonra anneniz ...aaa çok beğendim alın bunu güle güle kullanın evladım..diye cevap versin bozuntuya vermeden..
Babanızın tüm evin eşyasını ben alırım çıkışı da yanlış olmuş.Böyle olunca yaptığınız her şey çok sıradan hale geliyor bunlar nasılsa her şeyi alıyor onlara kolay diye bakılıyor, arkadan rahatlıkla halı resmi gönderiliyor sıkılmadan.Çünkü aileniz nasılsa her şeyi sorgusuz sualsiz yapıyor ...(babanız da madem yapmış artık bu saatten sonra beklentiye girmesin ve gelinine bu şekilde konuşmasın başa kakar gibi.)Diyecekse..evladım sizlerden bizim beklediğimiz bayramda seyranda aranıp sorulmak başka beklediğimiz bir şey yok desin...

Merhaba hanımlar çok uzatmadan konuya giriş yapayım :)

Öncelikle abim ve yengem 2-3 ay önce nikahları oldu ve şuan tayin nedeniyle abim henüz yengemin olduğu şehire gelemedi düğünleri de yazın olacak. Öncelikle tüm ev eşyalarını biz aldık yatak odası beyaz eşya da dahil yani kız tarafının alması gerekenleri biz aldık buna hiçbir sözümüz yok gerçekten herkes kendi çocuğuna yapıyor diyerek gücümüz yettiğince tüm evlerini yaptık çeyizi de dahil. neyse gelinimizi seviyorduk ne yalan söyleyeyim hoş bir kız hala içinde kötü niyet olduğunu da düşünmüyorum diyebilirim. Neyse yengemin ataması yapılınca kendi şehrine gitti. Bu arada nikahtan sonra abim yengemin ailesine annecim babacım demeye başladı, ama yengem annem ve babama demedi hala şu zamana kadar ve bizimkiler üzülmeye orada başladı zaten kimse anne babası yerine koysun istemiyor ama işte dese bizimkilerin hoşuna gider ve gerçekten ne istiyorsa hep yapıldı fazla fazla. Hiç kavga dövüşümüz de olmadı medenice her şey konuşuldu halledildi herkesin durumuna göre .Neyse gel gelelim atandığı şehire gittikten sonra annem ve babamı bayramda aramadı babam abime sorunca “utanmıştır” cevabını aldık annem olabilir dedi ama ben ihtimal vermiyorum nişan yapıldı nikah yapıldı kaç defa görüşüldü neyden utanılacak? ( bu arada ben sabahtan mesaj atmıştım iyi bayramlar diye o da annemgili arar diye düşünüyordum) Neyse geldik anneler gününe yengem gene annemi aramadı ve anneler gününün akşamı anneme halı resmî atıp bunu alalım mı nasıl yazmış? Çok şaşırdım yani bişey alacağımız zaman sadece bizimle iletişime geçiyor oysa annem ve babam o atanınca aradı ilk iş gününde aradı onun dışında hergün asla aramazlar bir isteğin olursa bizi ara derler yengem de zaten sadece onun için arıyor. Sizce böyle özel günlerde aramaması falan normal bir durum mu çünkü annem ve babam sonuçta yeni gelin bekliyorlar ve babam açıkça “babasının ona yapmadığını ben yaptım” diyerek kendi kendine üzülüyor sizce böyle arayıp sormaması normal mi ? ( bu arada benim doğum günümde de hikayelerimi görmesine rağmen kutlamadı) ama yan yana gelince gayet iyi davranır ama nişanda falan sadece kendi ailesiyle ilgileniyor bizimle hiç oynamadı bile
Anne baba deme kısmına çok takılmayın derim gerçekten kolay değil söylemek. Ha ben dermiydim derim bende sıkıntı yok asdfgh :KK70: ama genel olarak arkadaşlarımda da duyduğum bir sıkıntı bu. Dememesi anne babanızı üzmesin. Fakat özel günleri anneler gününü sizin doğum gününüzü gördüğü halde kutlamaması gerçekten ayıp. Benim annemin anneler gününü sevgilim değil ama yakın erkek arkadaşım kutlar çok konuşmadığım halde uzakta olan kız arkadaşım kutlar. Sizin doğum gününüzü bilmiyor olabilir ama gördüğü halde kutlamaması da hoş değil. Halı meselesine gelince bi zahmet onu da kendi alsın :KK70:

Sizin abinizde bi garip bayramda aramamak ne demek diyemedimi annemi babami aradinmi diye? Annecim babacim demesinden tam bir hanim koylu oldugu belli oluyor neyse her zaman hersey dengeli olmali neden bukadar verici davrandi aileniz? Kim asiri verici oluyorsa kiymeti olmuyor her konuda bu boyle

Okadar gormezden gelinki yokmus gibi kendi kendine bayramdada seyrandada aramaya baslayacaktir. Bu saatten sonra aldiklarina flnda karismayin. Ayni size yaptigi gibi dogum gününü fln gormezden gelin. Ne muamele goruyorsaniz o sekilde davranin derim.

Kesin bir şeyinizi gördüğü için muhatap olmak istememiştir durduk yere kimsenin böyle davranacağını düşünmüyorum. Bence babanızın yüze vurmasıyla ilgili bir laf duymuş olabilir ki aramadığı halde halı istemesi bunu gösterir. Aman biz anne baba dedik aradık bayramın arefe günü gittik ne oldu bayram günü gidemedik diye bir dünya laf yedik. En iyisi hiç yüz göz olmamak herkes sınırını bilsin. Kimse kimse için bir şey yapmasın da başına da kakmasın

anne baba kısmına bir şey diyemeyeceğim. gerçi ben hemen söyleyebilmiştim, çok büyük anlamlar yüklemedim ve zor gelmedi. ama zor gelenler illa ki vardır. bayram konusunda da anneler günü konusunda da haklısınız bence. halı atmaya utanmayan insan bir telefonla iyi bayramlar demeye de utanmaz. sonuçta aynı şehirde bile değil, ne kadar zor olabilir ki. gel bayram temizliği yap, el öp, misafir ağırla gibi beklentiler de değiller, kim olsa oğluyla ve ya kızıyla evlenen kişiden bayram kutlaması bekler diye düşünüyorum. anne olsam anneler günü için de beklerim yalan değil. beklenen şey atla deve değil çünkü.
babanızın söylediği ayıp, zaten siz de biliyorsunuz o yüzden oraya girmeyeceğim.

Öncelikle abim ve yengem 2-3 ay önce nikahları oldu ve şuan tayin nedeniyle abim henüz yengemin olduğu şehire gelemedi düğünleri de yazın olacak. Öncelikle tüm ev eşyalarını biz aldık yatak odası beyaz eşya da dahil yani kız tarafının alması gerekenleri biz aldık buna hiçbir sözümüz yok gerçekten herkes kendi çocuğuna yapıyor diyerek gücümüz yettiğince tüm evlerini yaptık çeyizi de dahil. neyse gelinimizi seviyorduk ne yalan söyleyeyim hoş bir kız hala içinde kötü niyet olduğunu da düşünmüyorum diyebilirim. Neyse yengemin ataması yapılınca kendi şehrine gitti. Bu arada nikahtan sonra abim yengemin ailesine annecim babacım demeye başladı, ama yengem annem ve babama demedi hala şu zamana kadar ve bizimkiler üzülmeye orada başladı zaten kimse anne babası yerine koysun istemiyor ama işte dese bizimkilerin hoşuna gider ve gerçekten ne istiyorsa hep yapıldı fazla fazla. Hiç kavga dövüşümüz de olmadı medenice her şey konuşuldu halledildi herkesin durumuna göre .Neyse gel gelelim atandığı şehire gittikten sonra annem ve babamı bayramda aramadı babam abime sorunca “utanmıştır” cevabını aldık annem olabilir dedi ama ben ihtimal vermiyorum nişan yapıldı nikah yapıldı kaç defa görüşüldü neyden utanılacak? ( bu arada ben sabahtan mesaj atmıştım iyi bayramlar diye o da annemgili arar diye düşünüyordum) Neyse geldik anneler gününe yengem gene annemi aramadı ve anneler gününün akşamı anneme halı resmî atıp bunu alalım mı nasıl yazmış? Çok şaşırdım yani bişey alacağımız zaman sadece bizimle iletişime geçiyor oysa annem ve babam o atanınca aradı ilk iş gününde aradı onun dışında hergün asla aramazlar bir isteğin olursa bizi ara derler yengem de zaten sadece onun için arıyor. Sizce böyle özel günlerde aramaması falan normal bir durum mu çünkü annem ve babam sonuçta yeni gelin bekliyorlar ve babam açıkça “babasının ona yapmadığını ben yaptım” diyerek kendi kendine üzülüyor sizce böyle arayıp sormaması normal mi ? ( bu arada benim doğum günümde de hikayelerimi görmesine rağmen kutlamadı) ama yan yana gelince gayet iyi davranır ama nişanda falan sadece kendi ailesiyle ilgileniyor bizimle hiç oynamadı bile
Yabani biraz anlaşılan, boşverin. Mesafe her zaman iyidir

Bayramı kutlamaliydi ama bende anneler günü ve doğum günü kutlamam mesela yani onun dışında kötü niyeti olduğunu sanmıyorum çok utangaç ve bilememezlikten kaynaklı olabilir siz öğretin ona

Biricik eltimde böyledir.Esi de zamanla daha çok uzaklaştı kendi ailesinden.Sosyal medyasında bile kendi anne babasını değil onlarınkini paylaşıyor,annecim babacim diye peşlerinde dolanıyor..Kisacasi geçmiş olsun bazı insanların karakteri budur.Baska erkek kardeşin varsa o evlendiği zaman yeni eltisiyle iddia amaçlı size yanasabilir .

Hemen anne-baba diyememis olabilir ama bayramda seyranda aramamasi iyi niyetli degil, ne demek utanmistir? Halı fotoğrafı atmaya utanmıyor ama? Gayet de iletişim kurabiliyor yani.
Anneler gününde annene bi mesaj atmayip halı için mesaj atması, senin doğum günü hikayelerini görüp oralı olmaması.. Ne düşünüyor bunları yaparken?
Bi sorun yasanmadiysa bunlarin hepsi tuhaf. Hani bi seyler olup kadin mesafe koyduysa tamam diyeceğim ama yoksa cok saçma.
Ona zorunlu değil buna zorunda değil denmiş de zorunluluk açısından bakarsak o zaman kimse mecbur değil hiçbir şeye, yapmayalım yani, ne hatır gönül olsun ne aile bağları. Bazı şeyleri bayilmasak da yapıyoruz, Türk toplumunda yaşıyoruz, bayram seyran kutlamamak da bu kadar normal hâle gelmesin nolur.
Babanin bu sitemi de bi yerde dogru, hemen dile getirmesi dogru degil hadi ama kim olsa düşünür bunu; adamlar o kadar yapmış etmiş, kadın bayramda dahi aramiyor, üstüne eşya talepleri devam ediyor.
Bence direkt kendisiyle konusup durumu anlamakta fayda var. Bu sekilde olmak istiyorsa sizler de ona gore davranırsınız, mesafeli bi iliski olur. Tabii halı kilim tabak çanak fotosu da atmayacak bi daha.

Şimdi efenim şöyle bir durum var. Herhangi maddi bir yardım yapıldığında bunun karşılığını beklemek çok ayıp. Yapmama seçenekleri var ki bence yapmasınlar. Koca koca insanlar evlenmeyi biliyor ise, biraz borçlanıp kendileri alsınlar. "biz bunları aldık o anne baba bile demedi" demek çok çirkin. Almasaydınız ve yine de demeseydi ne diyecektiniz? O durumda ne diyecekseniz onu söyleyin. Parayı, malı mülkü karıştırmayın çünkü çok çirkin.

Gelelim gelin kısmına. Tam menfaate göre hareket eden türden bir insan belli ki. Gündüz utanıp aramayan ama mevzu alınacak bir şey olunca hiç de utanmadan mesaj atan bir yiyici. Anne babanız hiç de üzülmesin. Yardımı kessinler. Durum bu kadardı artık sizde gerisi desinler. Yardım alırken utanmayan, bayram kutlarken mi utanıyormuş.

Biz Türk halkı olarak fazla dramatik bir milletiz. Baktınız gelin yiyici beklentiyi yok edin ve eylemleri yüzünden üzülmeyin de. Mesafeli olun. Abinizin karısı olacak, onlar mutlu ise gerisini sallayın. Kendi hayatınıza bakın. Yardım falan da etmeyin. Hiç sevmem böyle tipleri.

Ya ben açık açık abiyle konusurdum bu doldurmak değil bence.
Aradaki dengeyi sağlayacak olan abiniz çünkü.
Eşine diyebilirdi anne babamı arayıp bayramlarını kutlamalisin diye.

Ayrıca atanmış insan niye halı dilenir kayınvalidesinden anlamadım.
Paran var pulun var halini da sen al be kadın ayıp artık bu kadarı da.

Bence dolu gelmiş. Asla erkek tarafıyla muhatap olmayacak anladığım kadarı.

Çünkü bunun hamileliği var doğumu var. Çocuk büyütme aşaması var. Etrafında sizdenn kimse görmek istemiyor.

Bence saygı duyun bırakın naparsa yapsın. Elin kızına bukadar anlam yüklemek çok sağlıklı değil bana göre. Bir çok kırılmaya gebe bı ortam ortaya çıkıyor

Hakli oldugun konular var, bayramda anneler gununde arayip kutlamasi gerekirdi.
Ama her firsatta alinan edilenin soylenmesi hoş degil. Kiz zaten calisiyormus belli ki memur, o da kendi gelirinden katkida bulunuyordur. Ayrica herkes evlenir evlenmez anne baba diyemeyebilir

abinizin annecim babacım diye gezerken o tarafa, gelinin annecim babacım dememesi aslında abinizin sorunu oluyor abiniz bunu göre göre hala o tarafa annecim diye devam ediyorsa demek ki abiniz için sorun yok ,o bunu dert etmiyor normal görüyor demek ki

aslında ben kayınvalideye illa anne denmesi gerektiğini de düşünmüyorum kızın zaten annesi var illa anneeemmmm annelerin gülüüü demesine gerek yok kayınvalidesine
ben kayınvalideme x anne diyordum şimdi direkt hiçbirşey demiyorum illa sıfat takmıyorum ama gıyabında konuşurken hanım diyorum . eşim anneme anne der ne demek isterse onu desin önemli olan saygısızlık yapmamaktır bana göre

bayramda aramaması büyük hata hem abinizi ezmiş hem sizleri kesinlikle aramalıydı daha mesaj atıp bunu alalım demesi de yüzsüzce ama görüyorum ki hala abiniz buna müsade ediyor normalde abinizin canım annemi aramışmıydın ? bende sizinkileri şimdi arayacağımda demesi gerekti iş erkekte biter köprü görevini gören dengeyi sağlayan her zaman erkektir iki taraf iyi geçinirse de erkekten kötü olursa da emin olun... abiniz aşırı pasif bu gelinle siz yorulursunuz o yüzden artık yapmayı kesin almayın almışsınız alacağınızı , saygı gösterirse gösterirsiniz yoksa da evlerinde iyi olsunlar bizden uzak olsunlar der mesafe koyar uzaklaşırsınız yapacak başka birşey yok maalesef

umarım abiniz akıllanırda ailesine karşı saygısızlık yapılmasına izin vermez

Ya ben açık açık abiyle konusurdum bu doldurmak değil bence.
Aradaki dengeyi sağlayacak olan abiniz çünkü.
Eşine diyebilirdi anne babamı arayıp bayramlarını kutlamalisin diye.

Ayrıca atanmış insan niye halı dilenir kayınvalidesinden anlamadım.
Paran var pulun var halini da sen al be kadın ayıp artık bu kadarı da.
ama konuşursa adı görümce olduğu için doldurmuş olur illa birine birşey diyecekse gelini arayıp canım bilmeden bir hatamız mı oldu bayramda aramadın da hani bayram önemlidir insanlar sevdiklerini akrabalarını arar bizde bir aile olduk ya ondan sormak istedim dese daha doğru olur bence hiç abiyi araya katmadan

abisi belli ki pasif tutupda kardeşim böyle diyor derse gelin bir sorunu varsa neden benimle konuşmamış ailen seni dolduruyor der kavga eder :KK43:

gerçekten çalışan insanın kayınvalidesine halı resmi atıp da bunu alalım demesi
ben olsam istiyorsan alabilirsin derdim sanırım :KK70:

ama konuşursa adı görümce olduğu için doldurmuş olur illa birine birşey diyecekse gelini arayıp canım bilmeden bir hatamız mı oldu bayramda aramadın da hani bayram önemlidir insanlar sevdiklerini akrabalarını arar bizde bir aile olduk ya ondan sormak istedim dese daha doğru olur bence hiç abiyi araya katmadan

abisi belli ki pasif tutupda kardeşim böyle diyor derse gelin bir sorunu varsa neden benimle konuşmamış ailen seni dolduruyor der kavga eder :KK43:

gerçekten çalışan insanın kayınvalidesine halı resmi atıp da bunu alalım demesi
ben olsam istiyorsan alabilirsin derdim sanırım :KK70:
Evet bu dediğin daha sağlıklı bı iletişim kurma yöntemi olur sanırım.
Hahaha bence de çok güzel cevap olur.
Konu sahibi nerelerde acep ne oldu halı alma mevzusu merak ettim gerçekten.

Aynı benim durumum bende arayamiyorum çok iyi insanlar seviyorum ediyorum ama arama huyum asla yok. Bayramda belki biraz daha hassas davranabilirdi ama ben başka şehirde oldukları için baya bı mesafe koyup ameliyat olduklarında dahi aramamistim. Şuan pişmanım ama oonlari sevmediğimden arayamiyorum arada mesafe var sanki. Gelininizde bence kötü niyetli değil sadece huyu değildir yada asamadiginiz bir mesafe vardır onu kıramıyordur. Ve bazı insanlar çok soğuktur yapı olarak tekrar söylüyorum kötü fena yada huysuz değildir de sadece soğuktur yapamaz

X