- 8 Şubat 2009
- 1.462
- 1.926
- Konu Sahibi yosunlukek
tamama anneneler paraları savurmasın , bundan sonraki masrafları kendileri yapsın . maaşıda var alsın halısını. ayrıca bu konuları abinizle konuştunuzmu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Anne baba deme kısmına çok takılmayın derim gerçekten kolay değil söylemek. Ha ben dermiydim derim bende sıkıntı yok asdfgh ama genel olarak arkadaşlarımda da duyduğum bir sıkıntı bu. Dememesi anne babanızı üzmesin. Fakat özel günleri anneler gününü sizin doğum gününüzü gördüğü halde kutlamaması gerçekten ayıp. Benim annemin anneler gününü sevgilim değil ama yakın erkek arkadaşım kutlar çok konuşmadığım halde uzakta olan kız arkadaşım kutlar. Sizin doğum gününüzü bilmiyor olabilir ama gördüğü halde kutlamaması da hoş değil. Halı meselesine gelince bi zahmet onu da kendi alsınMerhaba hanımlar çok uzatmadan konuya giriş yapayım :)
Öncelikle abim ve yengem 2-3 ay önce nikahları oldu ve şuan tayin nedeniyle abim henüz yengemin olduğu şehire gelemedi düğünleri de yazın olacak. Öncelikle tüm ev eşyalarını biz aldık yatak odası beyaz eşya da dahil yani kız tarafının alması gerekenleri biz aldık buna hiçbir sözümüz yok gerçekten herkes kendi çocuğuna yapıyor diyerek gücümüz yettiğince tüm evlerini yaptık çeyizi de dahil. neyse gelinimizi seviyorduk ne yalan söyleyeyim hoş bir kız hala içinde kötü niyet olduğunu da düşünmüyorum diyebilirim. Neyse yengemin ataması yapılınca kendi şehrine gitti. Bu arada nikahtan sonra abim yengemin ailesine annecim babacım demeye başladı, ama yengem annem ve babama demedi hala şu zamana kadar ve bizimkiler üzülmeye orada başladı zaten kimse anne babası yerine koysun istemiyor ama işte dese bizimkilerin hoşuna gider ve gerçekten ne istiyorsa hep yapıldı fazla fazla. Hiç kavga dövüşümüz de olmadı medenice her şey konuşuldu halledildi herkesin durumuna göre .Neyse gel gelelim atandığı şehire gittikten sonra annem ve babamı bayramda aramadı babam abime sorunca “utanmıştır” cevabını aldık annem olabilir dedi ama ben ihtimal vermiyorum nişan yapıldı nikah yapıldı kaç defa görüşüldü neyden utanılacak? ( bu arada ben sabahtan mesaj atmıştım iyi bayramlar diye o da annemgili arar diye düşünüyordum) Neyse geldik anneler gününe yengem gene annemi aramadı ve anneler gününün akşamı anneme halı resmî atıp bunu alalım mı nasıl yazmış? Çok şaşırdım yani bişey alacağımız zaman sadece bizimle iletişime geçiyor oysa annem ve babam o atanınca aradı ilk iş gününde aradı onun dışında hergün asla aramazlar bir isteğin olursa bizi ara derler yengem de zaten sadece onun için arıyor. Sizce böyle özel günlerde aramaması falan normal bir durum mu çünkü annem ve babam sonuçta yeni gelin bekliyorlar ve babam açıkça “babasının ona yapmadığını ben yaptım” diyerek kendi kendine üzülüyor sizce böyle arayıp sormaması normal mi ? ( bu arada benim doğum günümde de hikayelerimi görmesine rağmen kutlamadı) ama yan yana gelince gayet iyi davranır ama nişanda falan sadece kendi ailesiyle ilgileniyor bizimle hiç oynamadı bile
Yabani biraz anlaşılan, boşverin. Mesafe her zaman iyidirMerhaba hanımlar çok uzatmadan konuya giriş yapayım :)
Öncelikle abim ve yengem 2-3 ay önce nikahları oldu ve şuan tayin nedeniyle abim henüz yengemin olduğu şehire gelemedi düğünleri de yazın olacak. Öncelikle tüm ev eşyalarını biz aldık yatak odası beyaz eşya da dahil yani kız tarafının alması gerekenleri biz aldık buna hiçbir sözümüz yok gerçekten herkes kendi çocuğuna yapıyor diyerek gücümüz yettiğince tüm evlerini yaptık çeyizi de dahil. neyse gelinimizi seviyorduk ne yalan söyleyeyim hoş bir kız hala içinde kötü niyet olduğunu da düşünmüyorum diyebilirim. Neyse yengemin ataması yapılınca kendi şehrine gitti. Bu arada nikahtan sonra abim yengemin ailesine annecim babacım demeye başladı, ama yengem annem ve babama demedi hala şu zamana kadar ve bizimkiler üzülmeye orada başladı zaten kimse anne babası yerine koysun istemiyor ama işte dese bizimkilerin hoşuna gider ve gerçekten ne istiyorsa hep yapıldı fazla fazla. Hiç kavga dövüşümüz de olmadı medenice her şey konuşuldu halledildi herkesin durumuna göre .Neyse gel gelelim atandığı şehire gittikten sonra annem ve babamı bayramda aramadı babam abime sorunca “utanmıştır” cevabını aldık annem olabilir dedi ama ben ihtimal vermiyorum nişan yapıldı nikah yapıldı kaç defa görüşüldü neyden utanılacak? ( bu arada ben sabahtan mesaj atmıştım iyi bayramlar diye o da annemgili arar diye düşünüyordum) Neyse geldik anneler gününe yengem gene annemi aramadı ve anneler gününün akşamı anneme halı resmî atıp bunu alalım mı nasıl yazmış? Çok şaşırdım yani bişey alacağımız zaman sadece bizimle iletişime geçiyor oysa annem ve babam o atanınca aradı ilk iş gününde aradı onun dışında hergün asla aramazlar bir isteğin olursa bizi ara derler yengem de zaten sadece onun için arıyor. Sizce böyle özel günlerde aramaması falan normal bir durum mu çünkü annem ve babam sonuçta yeni gelin bekliyorlar ve babam açıkça “babasının ona yapmadığını ben yaptım” diyerek kendi kendine üzülüyor sizce böyle arayıp sormaması normal mi ? ( bu arada benim doğum günümde de hikayelerimi görmesine rağmen kutlamadı) ama yan yana gelince gayet iyi davranır ama nişanda falan sadece kendi ailesiyle ilgileniyor bizimle hiç oynamadı bile
+1Abiniz ne diyor bu duruma ? Yani eşim benim ailemi bayramda aramasa , ben söylerim zaten ara diye , bu konuda haklısınız, ayrıca keşke herseyi siz yapmasaymissiniz , abimizle ikisi halletseymis , acil durumlarda destek olsaymissiniz
ama konuşursa adı görümce olduğu için doldurmuş olur illa birine birşey diyecekse gelini arayıp canım bilmeden bir hatamız mı oldu bayramda aramadın da hani bayram önemlidir insanlar sevdiklerini akrabalarını arar bizde bir aile olduk ya ondan sormak istedim dese daha doğru olur bence hiç abiyi araya katmadanYa ben açık açık abiyle konusurdum bu doldurmak değil bence.
Aradaki dengeyi sağlayacak olan abiniz çünkü.
Eşine diyebilirdi anne babamı arayıp bayramlarını kutlamalisin diye.
Ayrıca atanmış insan niye halı dilenir kayınvalidesinden anlamadım.
Paran var pulun var halini da sen al be kadın ayıp artık bu kadarı da.
Evet bu dediğin daha sağlıklı bı iletişim kurma yöntemi olur sanırım.ama konuşursa adı görümce olduğu için doldurmuş olur illa birine birşey diyecekse gelini arayıp canım bilmeden bir hatamız mı oldu bayramda aramadın da hani bayram önemlidir insanlar sevdiklerini akrabalarını arar bizde bir aile olduk ya ondan sormak istedim dese daha doğru olur bence hiç abiyi araya katmadan
abisi belli ki pasif tutupda kardeşim böyle diyor derse gelin bir sorunu varsa neden benimle konuşmamış ailen seni dolduruyor der kavga eder
gerçekten çalışan insanın kayınvalidesine halı resmi atıp da bunu alalım demesi
ben olsam istiyorsan alabilirsin derdim sanırım
Aynı benim durumum bende arayamiyorum çok iyi insanlar seviyorum ediyorum ama arama huyum asla yok. Bayramda belki biraz daha hassas davranabilirdi ama ben başka şehirde oldukları için baya bı mesafe koyup ameliyat olduklarında dahi aramamistim. Şuan pişmanım ama oonlari sevmediğimden arayamiyorum arada mesafe var sanki. Gelininizde bence kötü niyetli değil sadece huyu değildir yada asamadiginiz bir mesafe vardır onu kıramıyordur. Ve bazı insanlar çok soğuktur yapı olarak tekrar söylüyorum kötü fena yada huysuz değildir de sadece soğuktur yapamazMerhaba hanımlar çok uzatmadan konuya giriş yapayım :)