- 7 Kasım 2014
- 6.895
- 10.516
-
- Konu Sahibi yosunlukek
Annecim babacım diye buldumcuk gibi dolanan birinin aramamış olma ihtimali varmı sizce?Abimiz onun ailesini aradı mi ?
Aile artık eşya almayacağız derse, burada açılan konularda olduğu gibi, eşimin ailesi sözünde durmadı eşyaların hepsini almadı diye olmayan iletişimi tamamen kesecek bir potansiyelde yeni dönem geliniyle karşı karşıyalar gibi duruyor.Sadece maddi konuda iletişime geçen birine ,artık biz alamiycaz derdim açıkçası. Madem atanmış ,karı koca birlikte alsiar
10 yillik kv kp me hala amca teyze diyorum. Kmse kmsenin anne babasina anne baba demek zorunda degil. Abiniz de demeseymis eger yaristiriliyosa. Bayramda arasa iyi olurmus ama aramamis napabilirsiniz? Ustelik herkes kendi evladina yapar deyip aldiklarinizi sonrasinda onun babasinin yapmadigini yaptim ben.ona diyerek gozune sokamazsiniz. Yapmasaydiniz o zaman ikisi de calisiyo kendileri yapsalardiMerhaba hanımlar çok uzatmadan konuya giriş yapayım :)
Öncelikle abim ve yengem 2-3 ay önce nikahları oldu ve şuan tayin nedeniyle abim henüz yengemin olduğu şehire gelemedi düğünleri de yazın olacak. Öncelikle tüm ev eşyalarını biz aldık yatak odası beyaz eşya da dahil yani kız tarafının alması gerekenleri biz aldık buna hiçbir sözümüz yok gerçekten herkes kendi çocuğuna yapıyor diyerek gücümüz yettiğince tüm evlerini yaptık çeyizi de dahil. neyse gelinimizi seviyorduk ne yalan söyleyeyim hoş bir kız hala içinde kötü niyet olduğunu da düşünmüyorum diyebilirim. Neyse yengemin ataması yapılınca kendi şehrine gitti. Bu arada nikahtan sonra abim yengemin ailesine annecim babacım demeye başladı, ama yengem annem ve babama demedi hala şu zamana kadar ve bizimkiler üzülmeye orada başladı zaten kimse anne babası yerine koysun istemiyor ama işte dese bizimkilerin hoşuna gider ve gerçekten ne istiyorsa hep yapıldı fazla fazla. Hiç kavga dövüşümüz de olmadı medenice her şey konuşuldu halledildi herkesin durumuna göre .Neyse gel gelelim atandığı şehire gittikten sonra annem ve babamı bayramda aramadı babam abime sorunca “utanmıştır” cevabını aldık annem olabilir dedi ama ben ihtimal vermiyorum nişan yapıldı nikah yapıldı kaç defa görüşüldü neyden utanılacak? ( bu arada ben sabahtan mesaj atmıştım iyi bayramlar diye o da annemgili arar diye düşünüyordum) Neyse geldik anneler gününe yengem gene annemi aramadı ve anneler gününün akşamı anneme halı resmî atıp bunu alalım mı nasıl yazmış? Çok şaşırdım yani bişey alacağımız zaman sadece bizimle iletişime geçiyor oysa annem ve babam o atanınca aradı ilk iş gününde aradı onun dışında hergün asla aramazlar bir isteğin olursa bizi ara derler yengem de zaten sadece onun için arıyor. Sizce böyle özel günlerde aramaması falan normal bir durum mu çünkü annem ve babam sonuçta yeni gelin bekliyorlar ve babam açıkça “babasının ona yapmadığını ben yaptım” diyerek kendi kendine üzülüyor sizce böyle arayıp sormaması normal mi ? ( bu arada benim doğum günümde de hikayelerimi görmesine rağmen kutlamadı) ama yan yana gelince gayet iyi davranır ama nişanda falan sadece kendi ailesiyle ilgileniyor bizimle hiç oynamadı bile
Bu gelin hanım zaten evlenince ,işi bitince çok da arayacak birine benzemiyorAile artık eşya almayacağız derse, burada açılan konularda olduğu gibi, eşimin ailesi sözünde durmadı eşyaların hepsini almadı diye olmayan iletişimi tamamen kesecek bir potansiyelde yeni dönem geliniyle karşı karşıyalar gibi duruyor.
Yok biz bişey demiyoruz hatta bayramda babam durmadı abime söyledi ben onu bile deme dedim yani abime de yansıtmayın beklentiye girmeyin dedim yani belki huyu böyledir diye düşündüm. Ama annem de abime de demeyince iyice üzülmeye başladı halı mesajından sonrabence baştan sona haklısınız
anne baba dese ölmez saygıdır
bayramda da anneler gününde de aramalıydı
hatta aramayıp halı için yazıyorsa da hem terbiyesiz hem hadsiz.
yalnız siz birşey demeyin abiniz müdahil olsun
İnanın biz abime demedik sadece bayramda babam durmadı ( babam söyler o konuda bizi dinlemiyor) onun dışında anneler günü işte neden anne baba demiyor falan hiçbiri abime yansımadıAnne baba diyince kimsenin incileri dokulmuyor bu kadar anlam yukleyip dememek bana sacma geliyor. Zaten onlar benim annem babam degil ama soyadlarini aliyorsun aileye giriyorsun desen ne olur yani? (Annesi babasi ölmus olanlar zorlanabilir onlari ayri tutuyorum)
Neyse bu cok buyuk bisey degil ama bayramda aramamak da neyin nesi? Anneler gununde de aranir. Ben cevremdeki tum anne arkadaslarimi bile kutlarim kaldi ki esimin annesini aramicam. Gelin bastan sona haksiz.
Sizin de hataniz daha dogrusu ailenizin hatasi bunalri boyle arkadan konusmak. Madem aile olundu beklentisini direkt geline soyleyebilir. Abiyi arada birakmamak lazim.
İnanın biz abime demedik sadece bayramda babam durmadı ( babam söyler o konuda bizi dinlemiyor) onun dışında anneler günü işte neden anne baba demiyor falan hiçbiri abime yansımadı
Bence de öyleMesafe koyacak gelin hanım. Ama iş abide bitiyor. Eşine ara deseydi arardı. Arayı bulacak olan abiniz.
Bayram aramamasına “utanmıştır” dediAbinin cevabi ne oldu peki konuya?
sizin yeriniz de olsam ailecek kendi nasıl davranıyorsa onun gibi yaklaşır mesafe koyar geri kalan masrafları da onlara bırakırdımYok biz bişey demiyoruz hatta bayramda babam durmadı abime söyledi ben onu bile deme dedim yani abime de yansıtmayın beklentiye girmeyin dedim yani belki huyu böyledir diye düşündüm. Ama annem de abime de demeyince iyice üzülmeye başladı halı mesajından sonra