Bu sefer de kaynana ve görümcenin gözünden sizce kim haklı kızlar ?

Karşındaki insana değer vermek farklı birşeydir, mesafe koymak ise bambaşka birşey...

Anneler gününde aramamak
Ufakta olsa bir hediye almamak
Bayramda aramamak
Doğum gününü bildiği gördüğü halde aramamak bana göre mesafe koymak değil, değer vermemektir.
Mesafe koymak isteyen insan karşı taraftan da hiçbir şey beklemez. Kendi işini kendi halleder. İyi ozaman, herşeyi istediği gibi aldırsın ama iş basit bir telefon aramasıyla gönül almaya gelince ben yokum desin.
Gelin hanım bakıyor her istediği yapılıyor, kendisine karşı nişanlısından da hiçbir tepki yok, istediği gibi davranıyor.

Mesafeli olmak istiyor çok belli.
O zaman bu mesafeyi istekleri için de koyacak.
Ne güzel her istediğini yaptır karşındaki büyükleri büyük yerine koyman gereken yerlerde sesin soluğun çıkmasın.
Siz de üstüne düşmeyin ailecek bakalım nasıl afallayacak.
Anne baba demesi belki biraz zaman gerektirebilir ama ben şahsen bu davranışlarından sonrasında diyeceğini de sanmıyorum.

Sadece maddi konuda iletişime geçen birine ,artık biz alamiycaz derdim açıkçası. Madem atanmış ,karı koca birlikte alsiar
Aile artık eşya almayacağız derse, burada açılan konularda olduğu gibi, eşimin ailesi sözünde durmadı eşyaların hepsini almadı diye olmayan iletişimi tamamen kesecek bir potansiyelde yeni dönem geliniyle karşı karşıyalar gibi duruyor.

10 yillik kv kp me hala amca teyze diyorum. Kmse kmsenin anne babasina anne baba demek zorunda degil. Abiniz de demeseymis eger yaristiriliyosa. Bayramda arasa iyi olurmus ama aramamis napabilirsiniz? Ustelik herkes kendi evladina yapar deyip aldiklarinizi sonrasinda onun babasinin yapmadigini yaptim ben.ona diyerek gozune sokamazsiniz. Yapmasaydiniz o zaman ikisi de calisiyo kendileri yapsalardi

Bu gelin hanım zaten evlenince ,işi bitince çok da arayacak birine benzemiyor

Nasıl ki kayınvalidem problemli diyene iş eşinde bitiyor diyorsak burada da abinizde bitiyor. Dengeyi sağlayacak olan o. Eğer gelin sizi aramıyorsa bundan rahatsızlık duyup o da onun ailesini aramamalı. Kısasa kısas. Ayrıca ihtiyaçlarını da kendileri alsınlar. Mesafeli olmak istiyorsa beklentiye de girmeyecek. Siz de üstüne düşmeyin. O kendini çekiyorsa siz de çekin.

Tavsiyem esya alma olayini birakın kendi alsin. Siz bu geline yaranamazsiniz . Anne baba olayina gerek yok. Ama bayramda aramaması problem ciddi olarak. Sizi kaleye almiyir istediklerini aldiriyor. Atanmis halisini da girsin kendi alsin ayip. Siz dugun ve esyanin geri kalanini ciftin uzerine birakin kari koca halletsinler. Yapip yaranamamissiniz bari yapmayin da bir anlami olsun

bence baştan sona haklısınız
anne baba dese ölmez saygıdır
bayramda da anneler gününde de aramalıydı
hatta aramayıp halı için yazıyorsa da hem terbiyesiz hem hadsiz.
yalnız siz birşey demeyin abiniz müdahil olsun

Anne baba diyince kimsenin incileri dokulmuyor bu kadar anlam yukleyip dememek bana sacma geliyor. Zaten onlar benim annem babam degil ama soyadlarini aliyorsun aileye giriyorsun desen ne olur yani? (Annesi babasi ölmus olanlar zorlanabilir onlari ayri tutuyorum)
Neyse bu cok buyuk bisey degil ama bayramda aramamak da neyin nesi? Anneler gununde de aranir. Ben cevremdeki tum anne arkadaslarimi bile kutlarim kaldi ki esimin annesini aramicam. Gelin bastan sona haksiz.

Sizin de hataniz daha dogrusu ailenizin hatasi bunalri boyle arkadan konusmak. Madem aile olundu beklentisini direkt geline soyleyebilir. Abiyi arada birakmamak lazim.

Yok biz bişey demiyoruz hatta bayramda babam durmadı abime söyledi ben onu bile deme dedim yani abime de yansıtmayın beklentiye girmeyin dedim yani belki huyu böyledir diye düşündüm. Ama annem de abime de demeyince iyice üzülmeye başladı halı mesajından sonra

İnanın biz abime demedik sadece bayramda babam durmadı ( babam söyler o konuda bizi dinlemiyor) onun dışında anneler günü işte neden anne baba demiyor falan hiçbiri abime yansımadı

sizin yeriniz de olsam ailecek kendi nasıl davranıyorsa onun gibi yaklaşır mesafe koyar geri kalan masrafları da onlara bırakırdım
madem mesafeli durmak istiyor
sevgi zorunlu değildir ama saygı zorunluluktur saygı görmüyorsan da göstermeyeceksin insanın kendisine özsaygısı gereği bence.

Bayramda anneler gününde araması gerekirdi, abiniz eşini savunuyor utanmıstır falan diye net bişi de dememiş eşine bahsini bile yapmamıs olabilir. Geline değilde dönüp abinize ayar verin bence bir de hakedene hakketiği kadar değer vermek önemli fazlasını görünce kafası karışyo çogu insanın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…