Bu sefer de kaynana ve görümcenin gözünden sizce kim haklı kızlar ?

Ay babanizda 2 koltuk aldi diye onun babasinin yapmadığını yaptım diyerek kendini belli etmiş.
Gelini satın almadı ya eşya aldı diye, aldıysa oğluna aldı o gelin değil başkası olsaydı gene aynı şeyleri yapacaktı.
Ben gelin haklı demiyorum. Arayıp sorması gerekir. Anne demek istemeyebilir yada henüz demiyor olabilir. Ama bayramda ve anneler günündede aramayacaksa nezaman arayacak. Hele anlatığınız gibiyse hiç sorun yoksa aramaması çok kırıcı. Utanan insan halı resmi atmaya utanır, anneler gününü kutlamaya utanmaz ne alaka.
Annenizin yerinde olsam halı güzelmiş kızım, anneler günü için banamı düşündün yazardım.

Hiç bir şeyde aramayan insanın halıya gelince iletişime geçmesi ne olursa olsun hoş değil bence. Anne babanız gelinimiz bizi sevsin diye para dökerek bir yere varamayacaklarını anlamışlardır umarım. Para harcayacaklarsa oğullarının mutluluğu için harcasınlar. Eşya aldım beni sevsin teorisi tutmaz çünkü.

anne baba demek zorunda değil evet ama en azından bayramda aramalıydı
gelininiz resmen sömürür gibi bu halı nasıl diye mesaj atamaz üstelik valla çok çok kızarım
anneniz de cevap olarak bilmem x (eşi) ve sen alacaksınız bilmiyorum vs yazsaydı
abinize siz ve anneniz söyleyin ama yaptığının terbiyesizlik olduğunu

Ailece arkasından konuşup abinize yetiştireceğinize arayıp “kızım, yavrum, güzel çocuğum bayramda seyranda bir arayıp kutlamadın, biz çok üzüldük. Gençliğine verdik düşünememişsindir belki olur öyle şeyler ama bunlar güzel geleneklerimiz lütfen ihmal etme” demek çok zordu tabi.

Babanız kendi evladına da alıyor, aldıklarını, herşeyin peşine düşecekse baştan yapmasaymış. Karşınızda da insanlar ne güzel aldılar eşyalarımızı diyecek deyip memnuniyet duyacak biri yok belli ki. O yüzden daha çok söylenir.

Maalesef babam der gerçekten 🥺 yani buna biz de engel olamıyoruz

Tam görümcelik yapılacak yenge tipi :KK70:
Anne baba demek zorunda değil insan gerçekten zorlanıyor ona okey. ama yani bayramda, doğum günlerinde yazma iki hoş kelime etme, halı almaya gelince foto at alalım mı de. böyle yüzsüzlükte görmedim. Ama bir şey diyeyim mi öyle yengeler çok kıymetli oluyor bir tane daha gelin alsa aileniz o gelin çok cana yakın cıvıl cıvıl olsa ailenizin gözünde yer etmez ailenizin aklı bu şırfıntıda kalır :KK70: :KK70:
Çünkü biz insanlar böyleyiz dikeni olana yeşeriyoruz hep..

Ben sorun olmadan tavır almaya karşıyım.
Mesela anne baba demeyi geçtim bayramlar gününde araması lazımdı.
Anneler günü felan çok önemli değil de.
Çünkü sorun yok.
Ben bana değer veren aileye değer gösterirdim.
Ben ilk zamanlar esimin ailesini arardim eşimle beraber gider gelirdim olmasi gereken bu.
Ama insan yerine konulmayinca da tepkimi gösteririm.
Babanız da bosbogazli.
Ay babanizda 2 koltuk aldi diye onun babasinin yapmadığını yaptım diyerek kendini belli etmiş.
Gelini satın almadı ya eşya aldı diye, aldıysa oğluna aldı o gelin değil başkası olsaydı gene aynı şeyleri yapacaktı.
Ben gelin haklı demiyorum. Arayıp sorması gerekir. Anne demek istemeyebilir yada henüz demiyor olabilir. Ama bayramda ve anneler günündede aramayacaksa nezaman arayacak. Hele anlatığınız gibiyse hiç sorun yoksa aramaması çok kırıcı. Utanan insan halı resmi atmaya utanır, anneler gününü kutlamaya utanmaz ne alaka.
Annenizin yerinde olsam halı güzelmiş kızım, anneler günü için banamı düşündün yazardım.
Evet haklısınız babamın hatası gerçekten var yani biraz ne yaptıysa illa söyler o yüzden yengem belki mesafeli durmaya çalışıyor olabilir

Evet haklısınız babamın hatası gerçekten var yani biraz ne yaptıysa illa söyler o yüzden yengem belki mesafeli durmaya çalışıyor olabilir
Yengeniz mesafeli olmak istiyorsa, halı resmi atmasın, kendisi halletsin.
Aileye eşya aldırırken mesafe tanımıyor maşallah.

Anne baba demek zorunda değil.
Ama bayramda araması gerekirdi bence çok ayıp (arada çok büyük problemler küslükler yoksa) hatta doğum gününüzü görüp kutlamamasida tuhaf geldi. Abiniz bu duruma birşey demiyor mu? Benim eşim böyle davransa muhtemelen alır karşıma ailemle ilgili bilmediğim bir problem mi var diye sorardım.
Halıyı fln kendisi alsin bi zahmet. O kadar atanmış çalışıyor sizi banka olarakmi görüyor anlamadım

Merhaba hanımlar çok uzatmadan konuya giriş yapayım :)

Öncelikle abim ve yengem 2-3 ay önce nikahları oldu ve şuan tayin nedeniyle abim henüz yengemin olduğu şehire gelemedi düğünleri de yazın olacak. Öncelikle tüm ev eşyalarını biz aldık yatak odası beyaz eşya da dahil yani kız tarafının alması gerekenleri biz aldık buna hiçbir sözümüz yok gerçekten herkes kendi çocuğuna yapıyor diyerek gücümüz yettiğince tüm evlerini yaptık çeyizi de dahil. neyse gelinimizi seviyorduk ne yalan söyleyeyim hoş bir kız hala içinde kötü niyet olduğunu da düşünmüyorum diyebilirim. Neyse yengemin ataması yapılınca kendi şehrine gitti. Bu arada nikahtan sonra abim yengemin ailesine annecim babacım demeye başladı, ama yengem annem ve babama demedi hala şu zamana kadar ve bizimkiler üzülmeye orada başladı zaten kimse anne babası yerine koysun istemiyor ama işte dese bizimkilerin hoşuna gider ve gerçekten ne istiyorsa hep yapıldı fazla fazla. Hiç kavga dövüşümüz de olmadı medenice her şey konuşuldu halledildi herkesin durumuna göre .Neyse gel gelelim atandığı şehire gittikten sonra annem ve babamı bayramda aramadı babam abime sorunca “utanmıştır” cevabını aldık annem olabilir dedi ama ben ihtimal vermiyorum nişan yapıldı nikah yapıldı kaç defa görüşüldü neyden utanılacak? ( bu arada ben sabahtan mesaj atmıştım iyi bayramlar diye o da annemgili arar diye düşünüyordum) Neyse geldik anneler gününe yengem gene annemi aramadı ve anneler gününün akşamı anneme halı resmî atıp bunu alalım mı nasıl yazmış? Çok şaşırdım yani bişey alacağımız zaman sadece bizimle iletişime geçiyor oysa annem ve babam o atanınca aradı ilk iş gününde aradı onun dışında hergün asla aramazlar bir isteğin olursa bizi ara derler yengem de zaten sadece onun için arıyor. Sizce böyle özel günlerde aramaması falan normal bir durum mu çünkü annem ve babam sonuçta yeni gelin bekliyorlar ve babam açıkça “babasının ona yapmadığını ben yaptım” diyerek kendi kendine üzülüyor sizce böyle arayıp sormaması normal mi ? ( bu arada benim doğum günümde de hikayelerimi görmesine rağmen kutlamadı) ama yan yana gelince gayet iyi davranır ama nişanda falan sadece kendi ailesiyle ilgileniyor bizimle hiç oynamadı bile
Sizle mesafeli olmaya çalışıyor bence siz de aynı şekil davranın.Uzulup kırılmayi da bırakın bir yer de elin kızı çok bir şey beklememek lazım.Ama demeden de gecemeyecem üstünüze dusenden fazlasını yapmayın size yazık değil mi??Madem yapıyorsunuz beklentiye girip kendinizi üzmeyin.Siz de özel günlerde abinizle konuşun onun durumu anlamasını sağlamak için gerekirse görmezden gelin.İnsansa hatasını anlar

Yani olabilir dedikleriniz ama hiç zıtlaşma gerçekten olmadı hiç hem de hatta yengemin ailesi “ her şey nasıl başladıysa öyle olur çok şülür iyi başladı hep iyi gidiyor” dediler kötü bir şey yaşamadık ama babam konusunda haklısınız babam biraz gariptir açıkçası
Babanız ne kadar garip olsa da insan kendisine yakışanı yapar.
Hadi anneler gününü bir nebze anlarım kendi annesi degil diye ama insan bayramda da mi aramaz ne kadar ayıp yaptığı.
Abiniz de tamam eşini koruyor olabilir utandı diye bahane uydurmuş ama söyleyebilirdi neden aramadın birşey mi oldu aranızda diye.

Abiniz ne diyor bu duruma ? Yani eşim benim ailemi bayramda aramasa , ben söylerim zaten ara diye , bu konuda haklısınız, ayrıca keşke herseyi siz yapmasaymissiniz , abimizle ikisi halletseymis , acil durumlarda destek olsaymissiniz
Sadece bayramda babam durmayıp söylemişti neden aramadı diye o da utanmıştır bilmiyorum demişti. Onun dışında bir şey demedik açıkçası abime

X