Bu şartlardaki iş kabul edilir mi

Bence kesinlikle kabul etmelisiniz. Zaten kabul etmezseniz aklınızın bir tarafı orda kalacak gibi hissediyorum. Henüz yeni avukatsiniz. Kendi başına tutunmaniz için cevre yapmanız lazım. Bunu da en kolay isim yapmış bir hukuk bürosunda yapabilirsiniz.

Sosyal hayat bence de önemli ama yeni başlayan bir avukat olarak bence ilk etapta kariyerinize odaklanın derim ben. Zaman içerisinde her şeyi yoluna koyarsınız.

Hukuk camiasını bilmiyorum ama pek iç açıcı şeyler duymuyorum iş açısından. Yeni mezun, henüz deneyimi olmayan birisi için büyük bir yerde kısmen iyi maaşlı, 45 dakikalık (İstanbul için kısa mesafe) bir iş hakkında düşünmeniz garip geldi açıkçası. İş hayatı için yeteri kadar istekli ve olgun değilsiniz sanki.

Hukuk camiasını bilmiyorum ama pek iç açıcı şeyler duymuyorum iş açısından. Yeni mezun, henüz deneyimi olmayan birisi için büyük bir yerde kısmen iyi maaşlı, 45 dakikalık (İstanbul için kısa mesafe) bir iş hakkında düşünmeniz garip geldi açıkçası. İş hayatı için yeteri kadar istekli ve olgun değilsiniz sanki.

Sizin de çalışma şartlarınız 6 gün, akşam 10 a kadar mı merak ettim sadece

Ben saat 7ye , kendi isteğimle bazen 8e kadar çalışan biriyim haftasonu tatili zaten Avrupa'da tartışılmaz şekilde tatildir. Herkes akşam 6ya kadar işini profesyonelce ve odaklı bir şekilde yapar sonra evine çıkıp gider. Türkiyenin contası çıkmış sanırsam akşam 10a kadar nasıl çalışılır fikrim yok, saat 7den sonra zaten insan verim alamaz, okuduğunu zor anlar, yavaş çalışır diye düşünüyorum. Avukat birinin gece 10a kadar çalışması zaten aptalca, gece 10a kadar ne yapacaksınız ne mahkeme açık ne ortada müvekkiller var ... Gece 10a kadar çalış, eve gel 11 duş al derken zaten 12 olur dinlenmeye hiç vakit yok, haftasonu zaten çalış demişler at olsa duşer kalbi yarılır. Yukarda motive değilsin denmiş hiçbir alakası yok, bu şekilde çalışma olmaz, her şeyden önce zalimlik. Ben de konu sahibesine kabul et diyenlerdenim çünkü diğer avukatlık büroları da aynı, gece gündüz abuk saatlerde çalış cücük kadar para al şeklinde. Şu konuyu okudum, Türkiyede çalışmadığıma dua ettim tekrar.

Avukatım,hafta sonu mesaim var. Cumartesi yarım gün şeklinde. Yoğunluğa göre cumartesi tam çalıştığım günler de az değil. Büyük bir yer benimki de. Ayrıca eve iş de getirdiğim oluyor. Evliyim gece ofiste kalmak istemediğim için eve getiriyorum yoksa 10a kadar kalmam olası. Büyük bir yer olsun ama mesaisi rahat olsun ben şahit olmadım. Vardır belki. İnşallah gönlünüze göre bir yer bulursunuz :)

Sizin de çalışma şartlarınız 6 gün, akşam 10 a kadar mı merak ettim sadece
Hayır, memurum. İlk mezun olduğumda tecrübe olsun diye ucretsiz çalışmıştım, bir taraftan da yüksek yaptım.
Atanmasaydim, ülkenin bu şartlarında sizin sartlarinizda iş bulsaydim çalışır tecrube ve çevre edinir bir taraftanda daha iyi şartlarda iş arardim.Siz bilirsiniz, malesef çok fazla hukuk mezunu işsiz var.

Bu arada evet memurum ama gece ya da haftasonu gerekirse gidiyorum işime. Tabiki özel sektör kadar yoğun ve yorucu değil ama yılda 1-2 alım olan bir bölümde atanabildim şükür.

Yeni mezunken yoldu çalışma saatiydi maaştı bunların hesabını yapmak bana mantıklı gelmiyor. Tecrübe edineceğiniz bir yerse 2 sene katlanırsınız. Zaman çok çabuk geçiyor.

Hayır, memurum. İlk mezun olduğumda tecrübe olsun diye ucretsiz çalışmıştım, bir taraftan da yüksek yaptım.
Atanmasaydim, ülkenin bu şartlarında sizin sartlarinizda iş bulsaydim çalışır tecrube ve çevre edinir bir taraftanda daha iyi şartlarda iş arardim.Siz bilirsiniz, malesef çok fazla hukuk mezunu işsiz var.

Hukuk bitirdikten sonra 1 sene zorunlu stajımız var, sigortamızın olmadığı ve aylık 750 tl ye çalıştığım, gün içinde sürekli adliye-noterlik-ptt-ofis koşturduğum koca 1 senem oldu. Sonrasında ama ruhsat için 3500 TL para istediler, böyle bir saçmalık işte. Bu şekilde avukat oldum.

Bu yüzden iş hayatından, işverenlerden bıkkınlık yaşamış olabilirim. Türkiye şartları ümidimi tüketiyor aslında, ekonomik durumlar, tecrübesizlerin sömürülmesi, ofis ortamlarındaki işine gücüne bakma yerine dedikoduların havada uçuşması gibi.

Türkiyede ilk 4 bin e girmiş insanım bu arada, ama bendeki o çalışma azmini, hevesini alıp götürdüler, haklısınız o yönden.

Vallahi Meslektaşım, önü açık bir hukuk bürosu dediniz sırf bu bile yeterli diye düşünüyorum. Ankarada olup hala iş bulamamış olanlar var. Bu devirde hukuk okusan dahi iş bulamıyorsun çok garip.

Saydığınız özelliklerden yolu hiç problem etmeyin. Ben okula 1 saat gidip 1 saat de dönüyordum. Duruşmaların 9da olması iyidir, hakimler zinde iken duruşmaya girmek daha iyi oluyor inanın bana. Burada tek sıkıntı akşam 11e kadar uzayacak mesai. Bu konuyu aslında netleştirmeniz lazım. Haftalık kanuni çalışma saatini geçmemeniz, patronun da buna saygı göstermesi lazım.

Ücret konusu da ben Ekim gibi bir iş görüşmesine gittiğimde 3.500 ücret belirlemişlerdi. İş yükü yoğundu ama en azından öğrenirim diye kabul etmiştim. Gerçi yoğunluğa dayanamadım orası ayrı 😂 6bin verirlerse gerçekten iyi. Ben sizin yerinizde olsam olumlu bakarım.

Vallahi Meslektaşım, önü açık bir hukuk bürosu dediniz sırf bu bile yeterli diye düşünüyorum. Ankarada olup hala iş bulamamış olanlar var. Bu devirde hukuk okusan dahi iş bulamıyorsun çok garip.

Saydığınız özelliklerden yolu hiç problem etmeyin. Ben okula 1 saat gidip 1 saat de dönüyordum. Duruşmaların 9da olması iyidir, hakimler zinde iken duruşmaya girmek daha iyi oluyor inanın bana. Burada tek sıkıntı akşam 11e kadar uzayacak mesai. Bu konuyu aslında netleştirmeniz lazım. Haftalık kanuni çalışma saatini geçmemeniz, patronun da buna saygı göstermesi lazım.

Ücret konusu da ben Ekim gibi bir iş görüşmesine gittiğimde 3.500 ücret belirlemişlerdi. İş yükü yoğundu ama en azından öğrenirim diye kabul etmiştim. Gerçi yoğunluğa dayanamadım orası ayrı 😂 6bin verirlerse gerçekten iyi. Ben sizin yerinizde olsam olumlu bakarım.

Meslektaşım, unuttunuz mu beni yoksa :)

Bundan bir ay önce falan konuşmuştuk bizim iş durumlarını. Hukuk piyasasına da bir güzel lanet etmiştik. Görüyorum ikimizin de hâlâ siniri geçmemiş :KK48:

Ama oradan çıkmanız çok iyi olmuştu, hukuk yoğunluğu değildi o başka bir şeydi. Beni de hatırlarsınız belki, sırf duruşmalara girdiğim yere maximum 2 hafta dayandım çıktım sonra. İşverenler bizi delirtiyor valla.

Şimdi de sütten ağzı yanıp yoğurdu üfleyerek yer vaziyetteyim.

Çalışma saatleri konusunda işçiler haklarını bizden çok daha güzel savunuyor bu arada, biz avukatlar öylece tamam diyip akşam çalışması yapıp fazla çalışmamızın ücretini almıyoruz bile…

Meslektaşım, unuttunuz mu beni yoksa :)

Bundan bir ay önce falan konuşmuştuk bizim iş durumlarını. Hukuk piyasasına da bir güzel lanet etmiştik. Görüyorum ikimizin de hâlâ siniri geçmemiş :KK48:

Ama oradan çıkmanız çok iyi olmuştu, hukuk yoğunluğu değildi o başka bir şeydi. Beni de hatırlarsınız belki, sırf duruşmalara girdiğim yere maximum 2 hafta dayandım çıktım sonra. İşverenler bizi delirtiyor valla.

Şimdi de sütten ağzı yanıp yoğurdu üfleyerek yer vaziyetteyim.

Çalışma saatleri konusunda işçiler haklarını bizden çok daha güzel savunuyor bu arada, biz avukatlar öylece tamam diyip akşam çalışması yapıp fazla çalışmamızın ücretini almıyoruz bile…
O dönemlerde o kadar çok kişiyle özel olarak konuştum ki gerçekten unutmuşum kusura bakmayın🙈 Ama detayları söylediğinizde hatırladım. Şimdi dolar kuru da dalgalı, asgari ücret desen yükseldi işverenler işçi alacağına kendi halletmeye bakıyor. O yüzden ben bir deneyin derim. Fırsat iyi gibi duruyor.

Tabikide yeni işe atilan biri için şartlar boyle. İlk calistiginiz yerin iyi bir büro olmasi cok büyük arti. Ben yerinizde olsamnkabul ederdim

Selam Hanımlar,

Mesleğini yeni eline almış bir avukat olarak mülakat süreçlerinden geçmekteyim.

Bugün epey büyük bir büroda iş görüşmem vardı (İstanbul’dayım). Önü açık bir hukuk bürosu, bu bir artı kesinlikle. Yani buradan çıkan insanlar daha sonraki kariyerlerinde de güzel yerlerde çalışıyorlar.

Ancak kötü yanlarından bahsetmem gerekirse de iş yeri ve ev arası 40-45 dakika rahat sürüyor, gidiş geliş toplam 80-90 dakika yani. Bu neyse çok sorun değil ama asıl kafama takılan şu, her gün duruşmalar var (sabah 9 da başlıyor), adliyedeki duruşmalar bittikten sonra da işyerine geçiliyor ve akşam 9,10, hatta 11 e kadar iş yerinde kalma durumları oluyormuş yoğunluktan dolayı. Haftanın 6 günü bu şekilde, sadece pazarları iş yerine gitme yok onda da yine evden çalışma az da olsa olabilirmiş.

Para durumunu ikinci mülakatta konuşacağız, ancak güzel para veriyor diye tahmin ediyorum yani yeni başlayan avukat için en azından 6 bin tl + yemek kartı verirler gibi tahmin ediyorum yeni asgari ücrete göre.

Bekarım bu arada, gezmeyi ve kendime-yakınlarıma-sevgilime vakit ayırmayı seven biriyim. O yönden çalışma saatleri ve yollarda geçen vakitler kafamı karıştırdı.

Sizlerden de fikirlerinizi alırsam çok memnun olacağım.
6 bin yeni başlayan için çok çok iyi.Avukat tanıdıklarım var. Cumartesi günü işleri oluyor yazılması gereken dılekce ve raporlar olabiliyor. Pazar pek evden çalışma olucağını zannetmiyorum ama belli ki hırslı biryer. Yani hani iş hayatında yeni de başlandıysa pek gezme etme düşünülmesinden ziyade işe odaklanılması daha mantıklı geliyor. İstanbuldaysa zaten yol süresi Allahın emri:)

Çoğunluk olarak dişini sık ve tecrübe edinmeye bak demişsiniz.

Bir de para beklentim sorulmuş. Aslında paradan ziyade mutlu bir hayat koşulu istiyorum. En azından cumartesi iş olsa bile evden halledebilmek, pazarları da kendime ve sevdiklerime ayırmak gibi.

Ancak dediğiniz gibi küçük çaplı bürolarda da aynı yoğun koşullara denk gelebilirim ve işte o zaman burayı kaçırdığıma pişman olma ihtimalim var…
Maalesef cumaartesi günü Türkiyede çalışma günü olarak sayıldığı için birçok firma cumartesi çalışıyor. Avukatlar mimarlar mühendisler...Ülke ile alakalı olan bir durum. Cumartesi iş günü olması.

Hukuk bitirdikten sonra 1 sene zorunlu stajımız var, sigortamızın olmadığı ve aylık 750 tl ye çalıştığım, gün içinde sürekli adliye-noterlik-ptt-ofis koşturduğum koca 1 senem oldu. Sonrasında ama ruhsat için 3500 TL para istediler, böyle bir saçmalık işte. Bu şekilde avukat oldum.

Bu yüzden iş hayatından, işverenlerden bıkkınlık yaşamış olabilirim. Türkiye şartları ümidimi tüketiyor aslında, ekonomik durumlar, tecrübesizlerin sömürülmesi, ofis ortamlarındaki işine gücüne bakma yerine dedikoduların havada uçuşması gibi.

Türkiyede ilk 4 bin e girmiş insanım bu arada, ama bendeki o çalışma azmini, hevesini alıp götürdüler, haklısınız o yönden.
Ben sizi anlıyorum Amcam hukuk prof.'u yargıtayda. Hukuk böyle bir bölüm zaten. Yani mezuniyetten sonra bir sene zorunlu stajı var o donemde avukat arkadasım yanında calısan stajyerlere 200-300 civarında para veriyordu. Adliye noterlik ptt ofis kosturulmadığı sür4ece yapılacak örenilecek bir bölüm değil ki. Seçtiğiniz kolay bir bölüm değil mesakatli..Daha bir senede stajda bıkkınlık yaşamayın bir zahmet.Tecrübenin sömürülmesi dedikodu heryerde her ofiste olan şeyler. İster 4 bin ister 40 bin. Hukuk kosturmacalı bir bölüm. Ya kendin kosucaksın, yada durumun iyi olucak tecrübe kazanıp başkalarını koşturcaksın..

Bu konu başlığında insanlar ikiye ayrıldı

Bir taraf kaçırma fırsatı dayan biraz diyor, diğer tarafsa yoğunluk çok fazla kaldırılamaz bu şartlar diyor.

Aynen ben de böyle ikiye bölünmüş durumdayım.

Kara kara düşünüyorum.

kendinizi şartlarınızı belirleyip ona göre bir iş seçebilmek için öncelikle tecrübe edinip o işe katacaklarınızı biriktirmeniz gerekir.
işe ilk başlayan herkes o işin öğrencisidir.
çok çok extrem işler çıkabilir bunu bozacak ancak üniversitede görmediğimiz şeyi işte öğrenir ve deneyim kazanırız.
dolayısıyla "benim standardım, şartım bu" diyen deneyimsiz birinin iş bulma ihtimalini düşük görüyorum.
bu kendine karşı saygısız olmak yada kölelik değil.
iş öğrenmek karşılığında yapılan fedakarlıktır.
işi, sektörü görüp tanıdıktan kişinin standartları netleşir. nasıl bir iş istediğini, maaş beklentisini netleştirir.
eli de o zaman güçlü olur görüşmeye gittiği yerde.

90 dakika yollarda olmayi nasil goze alabiliyosunuz, hersey kariyer para degil. insan kendinede zaman ayırmalı. biraz daha bekleyip, arastirip gerekirse daha az maas ama yakın bi yere bakarım.

90 dakika yollarda olmayi nasil goze alabiliyosunuz, hersey kariyer para degil. insan kendinede zaman ayırmalı. biraz daha bekleyip, arastirip gerekirse daha az maas ama yakın bi yere bakarım.
Çok merak ettim siz nerede yaşıyorsunuz?

İstanbulda gidiş geliş 5 6 saat yol giden insanlar var. Doğudaki köylere öğretmenler günde kaç saat yol gidiyorlar haberiniz var mı? Gayet büyük gelişmiş bir şehirdeyim en yakın ilçe 40 km. İlçelere gidiş geliş yapan memurlar saatler geçiriyor yolda.

Mesajınızı komik buldum kusura bakmayın 90 dk yol ülkemiz şartlarında gayet makul,istanbul şartlarında ise çok çok normaldir.

X