Arkadaşlar biliyosunuz yeni kredi paketleri açıklandı. biz de altınlarla bir araba mı alsak diye düşünürken acaba peşinat yapıp ev mi alsak diye düşünmeye başladık.
kiramız 1.1000 tl oldu bu ay. aylık 2.500'e kadar kredi ödeyebiliriz.
ben şu an işsizim maalesef. iş arıyorum 2,5 aydır. iş bulsam da çok yüksek maaşım olmaz ama 2.500-3.000 belki. bir de ne zaman bulurum belli değil. o yüzden hep tek maaşa göre hesap yapıyoruz şu an.
eşim özel sektörde 6.000 TL maaş alıyor. mühendis/müdür. özel sektör tabi ki kamu kadar güvenli değil ama çalıştığı yer kurumsal, maaşı gününde yatıyor. firma batmaz ise eşimin işi de sağlam.
altın ve biraz nakitlerle 50.000 TL peşinatımız var. Ankara-Batıkent'te oturuyoruz ve bu civardan bakıyoruz. burada orta halli evler 250.000 tl. daha düşük de var ama bahçe katı vs olduğu için istemiyoruz. Eryaman olsun dersek 200.000 civarı evler de var. ama bilen bilir eryaman içleri hiç merkezi değil. eşim araba ya da servis kullanıyor ama ben şu ana kadar 10 yer ile görüştüysem hiçbirinde servis yoktu o yüzden toplu taşıma olacak ve eryaman uzak kalıyor her yere.
bir de eşimin ailesi batıkentte ve araba ile 5-7 dk mesafedeler. arabayı ortak kullanıyoruz. birbirimizin ihtiyaçlarına koşuyoruz vs. aramız çok iyi. benim ailem uzak sayılabilecek bir ilçede ve bu taraflara taşınma imkanları yok. ben de en azından bir aileye yakın olalım istiyorum. ileride çocuk olursa kreş zamanı vs en azından yardımcı olurlar.
50.000 daha fazla verelim batıkent olsun der misiniz yerimizde olsanız?
bir de ev almak mantıklı değil mi yani düşünüyorum başka türlü imkanı yok. her türlü faiz ödenecek. biriktirecek kadar yüksek kazanmıyoruz, evlerin fiyatı uçuyor o ara. çok lüks de bakmıyoruz yani 250.000 maksimum. hani ileride ikimiz birden işsiz kalırsak diyorum. ama bu sefer de hiç ev alamıcaz yani hep özeldeyiz.
neyse, ne diyorsunuz?
aslında alıcaz gibi ama destek bekliyorum sanırım çünkü ben de eşim de borç ve krediden korkuyoruz, sevmiyoruz ama ev sahibi olmanın da başka yolu yok. kalan para ile illaki geçiniriz ama aksi bir durum olursa iki ailenin de eli açık, yardımcı oluyolar.
tabi bu aralara bir de çocuk sıkıştırmak gerekecek. 2022 başları gibi istiyordum ben.