Örgü bu perdeyi çok beğendim

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,
ılk önce düz zincir elde ediyoruz perdeyi ne kadar genişlikte
istiyorsak o kadar zincir çekmeliyiz.
Zincirimizi elde edince 7 zincir daha çekip 4 tiğ üstüne ip alıp batıp
4 kerede çekmeliyiz aynı işlemi 7 kere tekrarlamalıyız.Her zincire bir kere batmalıyız
arasındaki zincir sayısı ilk sırada 20 olucak ikinci sırasında 7 kes battığımız direklerin
bir başına batıyoruz sonra 3 zincir alıp ortasına batıyoruz tekrar 3 zincir alıp sonuna batıyoruz.
Diğer sıralarda zincir sayıları ikinci sırada 25 üçüncü sırada 30 dördüncü sırada 35
beşinci sırada 40 zincir olucak ve bitene dek sıraların arasındaki zincirde hep 40 olarak aynı devam edecek
Perdemiz bittiğinde ılık suya batırıp nemli bir şekilde asılınca görüldüğü gibi
çok şık bir görünüm elde etmiş oluyoruz..............
üye olduğum ve beğendiğim bir siteden alıntıdır arkadaşlar örmek isteyene kolay gelsin şimdiden..yapan arkadaşlar var naylon ipden 2 yapıp örenler ve sadeece floş iplerden örenlerde var
ipin naylon olması ütü istemiyor elde suya bastırdıktan sonra biraz süzülmesini bekleyip asıyorsunuz...

Canım bu şile örulmuş bişi. Bunda tersli düzlü bişielr öruyosun mesela 2ilmek ters iki ilmek düz öruysoun en sonrda bıtırcegın zman tersi yada düzü şişten salıyosun.açılıyor ama o kare akre olan yerleri nasıl yaptılar yanı örnek ansıl olur bilmiyorum ama zinciripi sankı dimi ipte.
Böle bi örenkten badi üstüne giymeye suveter yapmıştım ben

yok tatlım bence bu tıg işi ...

bende bu örneği başka bir yerde gördüm..yapılışını vede ipini çok merak etmiştim..burda gördüm..teşekkürler ...

arkadaşlar daha önceki sayfalara bakarsanız netten ipin markası renk nosu ve de perdenin örülüşü hakkındaki bilgileri açıklayan linki vermiştim. oradan bakabilirsiniz. bilginize....

arkadaşlar elinize hiç tığ almadınızmı ya bu nasıl şiş olur tam bir elişi manyağı olarak size yapılışını bile verdim ki yapanın vermiş olduğu tarif bu daha bişe diyemem.......

arkadaşlar çok merak ettim ben öncede yazmıştım bu perde süper örecem kesinlikle ben samsundayım
ama bu ipi burada bulamadım bulan varmı aranızda acaba
sinir oldum ya başka uyan bi ipte bulamıyorum anlatıyorum akıllılar bana yün gösteriyorlar hiç yünden perde olurmu :)

çok bğendim siyahını örcem bende

canım ben ipçiye gittiğimde bir bakayım burada varmı, bulursam sana haber vereyim istersen. bu ipin markası PERİA, çeşiti NİSAN. sende bu şekilde sor ipçilere. buradaki ipçiden ben daha önce peria marka aldım ama nisan modeli varmı bilmiyorum bir sorayım sonra seninle haberleşiriz. sende peria nisan diye belki bulursun.

ay vallaha canım çok makbule geçer çok sevinirim ben sordum hatta o markayı not aldımda cüzdanımdan ayırmıyorum her ipciye soruyorum ama yok anlamıyorlarda hep yün gösteriyorlar
hiç yünden perde olurmu:)))

Bu Peria Nisa ip fabrikası kapanmış yani bu ipin devamı yeniden üretimi yok arkadaşlar.
Bende çok beğendim,bu örneği görünce yapmamak olmaz valla:hulya:
Kendime akşamları uğraş arıyordum buldum,bende yapmaya karar verdim,inşallah hüsrana uğramam.kaydirigubbakcemile3

adıvar' cım bu perdenin örüldüğü asıl ip markasının fabrikası kapanmış ama o ipe benzer ip peria imiş. peria fabrikası hala açık sitenin linkini aşağıda verdim. ipi almak isteyen arkadaşlar bu siteden faydalanabilirler. orada iletişim bölümünde bayilerinin adresleride var. kmehtap arkadaşım adreslere baktım samsun yok ama istanbulda çok bayileri var oradaki arkadaşlardan yardım isteyebilirsin. ben yardımcı olmak isterdim ama ankaradaki adres mamakta ben sincandayım. yani ankaranın bir ucundan diğer ucuna diyebiliriz. link aşağıda tıklayın lütfen ......

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar, bu ipi bulamayanlar için tavsiyem ipin karışımı: %70 viskon % 30 rayon'muş. başka markada bu karışımı arayabilirsiniz belki ona benzer ip bulursunuz.

bence bu merserize bir ip. nası yapıcaksın. Başlayınca kacar zincir çektıgını yazarsan cok sevınırım

bence bu merserize bir ip. nası yapıcaksın. Başlayınca kacar zincir çektıgını yazarsan cok sevınırım

canım daha önceki sayfalardada belirtmiştim linki şuan ben 3. sayfada görebiliyorum daha önce yazdıklarımı sizlerde bakarsanız görürsünüz linkleri verdim. modelin ipi, ve yapılışı hakkında herşey yazıyor defalarca dile getirdiğim ve linkini verdiğim halde hala ipi hakkında yorum yapan ve yapılışını soran arkadaşlar var. lütfen önceki sayfalara bakalım arkadaşlar....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…