• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Örgü bu perdeyi çok beğendim

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,
ay hayatım...normal ilk başladığın sırada aralara ne kadar zincir ördüysen mesala 20 zincer ördün dimi...
ondan sonraki ikinci sırada 30 ör ve diğer bütün sıralarda 30 ör ilk sıradakinden fazla olursa dökümlü durur

canım yazmayı unutmuşum doğru diyorsu bend e ilk sırada zincir sayısını 20 tutttum
sonra 40 yaptımmm şimdi düşünüyorum büyüğüne başlasammı yoksa emeğim boşuna gidermi diye karar veremedimbenneyaptımki

canım yazmayı unutmuşum doğru diyorsu bend e ilk sırada zincir sayısını 20 tutttum
sonra 40 yaptımmm şimdi düşünüyorum büyüğüne başlasammı yoksa emeğim boşuna gidermi diye karar veremedimbenneyaptımki

bir iki sıra dön belki olur ilk başta bişeye benzemiyor olabilir... hemen iki karıştan bir ıkı sra yap bakalım

haklısın hevesimi kırmak üzereyim ama biraz daha yapıp ütüledikten sonra karar vereyim resmi burayada eklerim...

deryacım perdenin öyle dökümlü olması için nemli asılıyormuş resmi koyan arkadaşımız öyle demişti. ayrıca ilk sıra hiç zincir çekmeden sadece trabzan örersen ve ikinci sırada zincirleri çekip bolluk verirsen öyle dökümlü durur diye düşünüyorum.

ilk sırada zincirlere başlarsan perdeyi çekerken hepsi dümdüz durur resimdeki gibi olmaz. umarım anlatabilmişimdir.

bugün iş çıkışı gidip bakayım bi ip bulmaya çalışayım
umarım göründüğü gibi yaparım ipi bulsam kolay da:kahve:

sanırım inçelemelerime göre arkadaşım makreme ipi ile örülmüş veya
çok kalınlarından olan ağ ipi ilede örülmüş olabilir

sanırım inçelemelerime göre arkadaşım makreme ipi ile örülmüş veya
çok kalınlarından olan ağ ipi ilede örülmüş olabilir

teşekkür ederim ipi buldum oya altı adında kalınca naylon bir ip
örneği çıkardım ama şimdide resimdeki gibi durmuyor buruş buruş oluyor dökümlü durmadı
meyrik arkadaşım bir link vermiş orda nemli asınca dökümlü durduğu yazıyor eve bir gideyim örnği suden geçirip ipe asacaım :uhm:

deryacım resimlerde perdenin üst kısmı pek görünmüyor, anlatımındada en üst kısmını örnekte olduğu gibi araları zincir yapmış anladığım kadarıyla ama bence enüst kısmını sırf trabzan ile başlarsan bir iki sıra örüp sonra modeli koyarsan hem düğme takma şeritini üstüne dikebilirsin( ekstraformuydu adını hatırlayamadım) hemde modele istediğin aralıkları vererek dökümlü durmasını sağlayabilirsin. resimdeki gibi modeli enüstten başladığında perdeyi çekerken zincirler gerilip öyle dökümlü durmaz gibi geliyor. ben yaparsam öyle yapmayı düşünüyorum. şuan kızıma pullu elbiseyi örüyorum o bitince başlıycam perdeyi.kolay gelsin canım....

kızlar ben biliyorum hangi ip başka bi sayfada görmüştüm ören kişi hangi ip olduğunu yazmıştı markası PERİA adı Nisan
çünkü bende kaç aydır örecem ipi alıp bi türlü fırsat bulamadım

kızlar resmi koyan ve tarif eden kişinin ve ipliğin linkini aşağıda verdim. ipin renk nosu: 09

Son düzenleyen: Moderatör:
canım ya ne kadar uğraşmışsınız hakkikaten insan sinir olup hevesi kırılabilir.

ama bu ip çook eskiden bundan 25-30 yıl önce masa örtüsü oda takımı yapmakta kullandığımız o zaman KORDANET denilen floş benzeri ipliğe benziyor. ayrıca ipliği bulmanıza çok sevindim.

paylaşımınız için ayrıca teşekkürler.

canım ya ne kadar uğraşmışsınız hakkikaten insan sinir olup hevesi kırılabilir.

ama bu ip çook eskiden bundan 25-30 yıl önce masa örtüsü oda takımı yapmakta kullandığımız o zaman KORDANET denilen floş benzeri ipliğe benziyor. ayrıca ipliği bulmanıza çok sevindim.

paylaşımınız için ayrıca teşekkürler.

evet ne yapsam da resimdeki gibi düzgün olmadı
tüm hevesim kırıldı mafoldumben vaz geçtim yapmadım
çeyizime düşünmüştüm ama olmadı :gitme:

rica ederim paylaştım ama beceremedim
halbuki nekadar basit görünüyordu........

bende gorunce mutfagıma ormeyı dusundum ama sız gusel durmadıgını solemıssnız...bende vazgectım :D hayırlısı

Back