11 saat uzun değil mi? Normalde 8 çalışma süreleri tüm gün için 8 saattir,hadi 9 saat olsun diyelim ama 11 saat uzun geldi bana,size bu şartları sunarken tüm gün mü dediler yoksa part time dediler.herkese iyi günler. ben üniversite öğrencisiyim ve istanbul'da okuyorum. istanbul malum pahalı bir şehir, bölümüm de hukuk. hukuk kitaplarımı alamıyorum çünkü çok pahalılar. annem okulda müdür yardımcısı ve 4 kardeşiz. bütün masraflarımızı o karşılıyor.
şimdi ben annemden çok az para alıyorum. kardeşlerimin maddi olarak eksik kalmasını istemiyorum çünkü. e haliyle bu para bana ve kitaplarıma yetmiyor bu yüzden iş aramaya başladım.annemin işe gireceğimden haberi yok. duysa evi satar yine çalıştırmaz anneciğim benim...
part time iş bulmak çok kolay değil. bugün bir giyim mağazasıyla görüştüm. haftada 4 gün çalışacağım(diğer günler okula gitmem lazım) bana günlük 30 lira+prim teklif ettiler.
günlük 30 lira+prim 11 saat çalışmak için nasıl? piyasayı bilmediğim için değip değmeyeceğini bilemiyorum...
haftanın 4 günü çalıştığım için part time. ama çalıştığım günler tüm gün..11 saat uzun değil mi? Normalde 8 çalışma süreleri tüm gün için 8 saattir,hadi 9 saat olsun diyelim ama 11 saat uzun geldi bana,size bu şartları sunarken tüm gün mü dediler yoksa part time dediler.
Part time ise yarım gün çalışman gerek değil mi 4-5 saat diğer çalışmadığın günün açığını mı kapatıyorlar bence kabul etme.Ayrıca her gün prim alacaksın diye birşey var mı yemek ve yok parasıda yok heralde.haftanın 4 günü çalıştığım için part time. ama çalıştığım günler tüm gün..
açıkçası hocalarıma böyle bir talepte bulunmaktan utanabilirim. yayınevlerinde nasıl bir iş ayarlayabilirler ki?Hukuk dersleri çok da kolay değildir. Haftada birkaç gün günde 11 saat çalışarak devam edebileceğinizi sanmıyorum...
Başka bir çözüm bulmalısınız annenizle de konuşarak...
Ille de çalışacağım diyorsanız, üniversitedeki hocalarınızla konuşun. Anlaştıkları yayınevlerinden size iş ayarlayabilirler.
çok teşekkürler, araştıracağım bunları.Bence gunluk 30 tl cok az, part time cagri merkezlerinde cok daha iyi kazanirsin, ya da stand hostesligi yapilabilir, gunlugu 50-100 tl arasi degisiyor. Biz okurken esim bir gsm operatorunun cagri merkezinde sabit part time grubundaydi gayet iyi kazaniyordu, abisi de 6 yil okulun kuuphanesinde calisti o tarz islere bakabilirsin.
özel ders vermeyi düşündüm ama şimdi yoldan geçen adamı çevirin, özel ders veriyor o derece. ayrıca yurtta kalıyorum...Eğer evde kalıyorsan komşularınla konuş, günlük 30 TL yerine saati 30 TL ye çok kolay özel ders verebilirsin.
Okulda kısmi zamanlı çalışan öğrenci olarak çalışmak için dilekçe verebilirsin.
Migros, lcw gibi kurumsal firmalar daha fazla ücret verirler diye tahmin ediyorum, part time iş olanakları var.
Bir de bu dönem geçti elbette ama önümüzdeki guz döneminde başta KYK (almıyorsan elbette) olmak üzere pek çok vakıf ve kuruma burs başvurusunda bulun.
Aklıma gelen öneriler bunlar ama ben zor durumdaysam 3o liraya da pek tabii çalışırdım.
özel ders vermeyi düşündüm ama şimdi yoldan geçen adamı çevirin, özel ders veriyor o derece. ayrıca yurtta kalıyorum...
onlara başvuru çok oluyor, deneyimli insanları tercih ediyorlar haklı olarakcanmm yazık degıl mı sana ??hayır tabıkıde..bencede yukarda bı arkadaş yazmış..lcw vs mağazalar daha mantıkı geldı bana
açıkçası hocalarıma böyle bir talepte bulunmaktan utanabilirim. yayınevlerinde nasıl bir iş ayarlayabilirler ki?
sormayı deneyeceğim, teşekkürler fikir için..Baskı öncesi kitapları okuyup hataları tespit etme işi mesela...
Bir de eğer yazınız iyiyse derslerde tuttuğunuz notları satabilirsiniz
açıkçası hocalarıma böyle bir talepte bulunmaktan utanabilirim. yayınevlerinde nasıl bir iş ayarlayabilirler ki?
hayır daha 1.sınıfım görmedik usul hukukunu. tavsiyelerinizi araştıracağım teşekkür ederim.hangi okuldasın? tek sorun kitaplarınsa kitapları hocalarından isteyebilirsin. bize yayınevleri ve bazı hocalar kitaplarının yeni baskısı çıktıkça hediye gönderiyor. o yüzden elimizde aynı kitabın pek çok baskısı birikebiliyor. ben kendi öğrencilerime veriyorum fazla kitaplarımı. diğer hocalarımın da odasında yığınla fazla kitap olduğunu biliyorum. o yüzden her ders için asistana veya hocaya gidip ellerinde fazla bası varsa rica edebilirsin. değilse kütüphaneninkileri kullanabilirsin, üst sınıflardan ikinci el satın alabilirsin, bir kaç arkadaş ortaklaşa bütçeyle kitapları taratıp elektronik ortamda kullanabilirsiniz. hiçbir hocanın yayınevinde iş ayarlayacağını sanmıyorum, ne alaka? belki avukatlık bürolarında takip elemanlığı işi ayarlayabilirler ama usul hukuku gördün mü?