bu paraya değer mi?

Günde 11 saat çalışmak... Hukuk okuyorsun, bitersin bence yorgunluktan. ilk defa böyle bir part-time sistemi duyuyorum. Part time dediğin olay yarım gün falan çalışıp ona göre de maaş almaktır, haftanın 4 günü çalışıyorsun, 3 gün çalışmıyorsun diye bir part-time sistemi hiç duymadım. Bence başvurabildiğin her yere başvur, girişken ol. Okulun kısmi zamanlı departmanları da işini görür, varsa elemana ihtiyaçları... Yalnız şöyle bir durum var, sınavlarının olduğu zaman da çalışman gerekirse bu senin için çok yorucu olur, günde 4-5 saat bile çalışsan sınav dönemleri onun bir şekilde ayarlanması lazım. Benim arkadaş okulun kısmi zamanlısında çalışmasına ve en başından "sınav zamanları erken paydos edilecek" diye anlaşmasına rağmen sınav zamanı geldiğinde millete iş yığdılar, konuştukları gibi olmadı yani. Bu tip ayrıntılar var, dikkat etmek gerek.

Benim de bir arkadaşım çalışıyordu haftanın belli günleri ve günlük 35 TL alıyordu.
Ama onun 11 saat değildi.

11 saat için 30 TL az bence.
Bir de tam gün yani derslerle yürütebileceğini sanmıyorum ben.

bir tanıdığım ikeada 800 lira maas+sigorta+servis+yemek...part time çalışıyor...o da öğrenci ve derslerine göre ayarlıyorlar çalışma günlerini....bilginiz olsun...

bir tanıdığım ikeada 800 lira maas+sigorta+servis+yemek...part time çalışıyor...o da öğrenci ve derslerine göre ayarlıyorlar çalışma günlerini....bilginiz olsun...
çok iyiymiş. umarım ben de öyle bir iş bulabilirim.

Güzelim maddi olarak zor durumdasın ama hukuk 4 gün günde 11 saat çalışılarak okunmaz

Bölümün ağır söylediğin işler çok yorucu olur okula gittiğin günler de derse konsantre olamazsın

Alttan bu sebeple dersin kalırsa annen de kardeşlerin de daha çok üzülür

Yabancı dilin var ise çeviri vs yönel

Kariyer net yenibiriş com gibi sitelerde kurumsal part time bak günde 4-5 saat gibi

Kitap demişsin yukarıda arkadaş söylemiş asistanlarda vs fazla varsa iste çekinme bir de kitap vs ihtiyacını annene de söyle daha yolun başındasın ihtiyaçları gizleyerek 4 yıl geçmez

Hukuk kolay okunan bir bölüm değil maddi olarak bunalmışsın ama iş peşinde koşarken birkaç yıl okulun uzarsa daha sıkıntı yaşarsın

Her şey gönlünce olsun bir de unutma ki güzel bir bölüm kazanmışsın senin görevin onu en iyi şekilde bitirip meslek sahibi olup annene destek olmak

Bir de ne olur liseden çalışman ile hukuku karşılaştırma ciddi ve disiplinli olmazsan kısa sürede konulardan kopar ve toparlayamazsın zira ilgisiz görülen dersler bile birbiri üzerine kurulu olabilir

Güzelim maddi olarak zor durumdasın ama hukuk 4 gün günde 11 saat çalışılarak okunmaz

Bölümün ağır söylediğin işler çok yorucu olur okula gittiğin günler de derse konsantre olamazsın

Alttan bu sebeple dersin kalırsa annen de kardeşlerin de daha çok üzülür

Yabancı dilin var ise çeviri vs yönel

Kariyer net yenibiriş com gibi sitelerde kurumsal part time bak günde 4-5 saat gibi

Kitap demişsin yukarıda arkadaş söylemiş asistanlarda vs fazla varsa iste çekinme bir de kitap vs ihtiyacını annene de söyle daha yolun başındasın ihtiyaçları gizleyerek 4 yıl geçmez

Hukuk kolay okunan bir bölüm değil maddi olarak bunalmışsın ama iş peşinde koşarken birkaç yıl okulun uzarsa daha sıkıntı yaşarsın

Her şey gönlünce olsun bir de unutma ki güzel bir bölüm kazanmışsın senin görevin onu en iyi şekilde bitirip meslek sahibi olup annene destek olmak

Bir de ne olur liseden çalışman ile hukuku karşılaştırma ciddi ve disiplinli olmazsan kısa sürede konulardan kopar ve toparlayamazsın zira ilgisiz görülen dersler bile birbiri üzerine kurulu olabilir
haklısınız, çok zor olur derslerimde başarısız olmak da istemiyorum..

Bence özel ders düşünebilirsin internette bununla ilgil sitelere başvurabilirsin...

Bence özel ders düşünebilirsin internette bununla ilgil sitelere başvurabilirsin...
başvurdum, özel ders ilanı verebildim ama özel ders isteyenlerle irtibata geçmek için 50 liralık üyelik istiyorlar!

Hayir sakin kabul etmeyin. Bakin ileride siz de hukukcu olacaksiniz. Bu gibi insanlar ihtiyaciniz oldugunu anladigi anda sizi somurup sagabilmek icin ellerinden geleni yapiyorlar. 11 saat ne demektir. Hic insani degil. Sartlarinizi ne kadar zorlar buiste calsimamak ama alternatiflere bakin derim. Bu ozel soktor kendini kral zanneden isverenler beni deli ediyor.

Hayir sakin kabul etmeyin. Bakin ileride siz de hukukcu olacaksiniz. Bu gibi insanlar ihtiyaciniz oldugunu anladigi anda sizi somurup sagabilmek icin ellerinden geleni yapiyorlar. 11 saat ne demektir. Hic insani degil. Sartlarinizi ne kadar zorlar buiste calsimamak ama alternatiflere bakin derim. Bu ozel soktor kendini kral zanneden isverenler beni deli ediyor.
hiç sormayın, kimsede insaf kalmamış resmen.

12saat günlüğü 23 liraya çalışmıştım markette, bi kaç gün dayanabilmiştim.

sizin iş iyiymiş bence ama bu sizi zorlar mı

haklısınız, çok zor olur derslerimde başarısız olmak da istemiyorum..

Hukuk okumak ilk yıl zor gibi görünmese de ilerleyen yıllarda o ilk yıl olan bilgîlere göre devam eder

Dersini geçersin belki ama temelin sağlam olmaz biraz kafa dağıtacak ortama da ihtiyacın da var hukuk aynı zamanda hayata dair kendini geliştirmek de ister

Çalış bitir hayatını güzelce kur

Ankara hukuk u 4 yılda bitirdim finalde ve güz döneminde yüksek lisansa başladım yukarıdakileri dea deneyimli bir ablan olarak yazdım

İstanbulda hangi üniversite? Ben de İstanbul hukuk mezunuyum ancak mevzuat sık sık değiştiği için size güncel kitaplar lazım olacak.

Şöyle bir öneride bulunabilirim 1.sınıf hukuk deryasının çok az bir kısmı, ancak yine de bir hukuk bürosunda yarı zamanlı iş bulma olanağınız yüksek.

Şöyle ki hem deneyim kazanırsınız hem de mezun olduğunda hiç deneyimi olmayan meslektaşlarımızın yaşadığı uygulama ve teori uçurumuna aşina olursunuz ve en önemlisi hem mesleki hem hayata dair deneyim kazanmış olursunuz.

İstanbul barosunun internet sitesindeki bilgi havuzu kısmındaki ilanları takip etmenizi tavsiye ederim. Her kategori için İlan mevcut, kendinize uygun ilan bulamazsanız eğer, kendiniz de bir ilan açabilirsiniz mutlaka dönüş olacaktır.

Bende öğrenciyim ben olsam çalışırdım. En azından eline para geçer. Çalışmaya başlayınca başka işlere de bakarsın

Canım sizin unide var mi bilmiyorum çoğu unide oluyor okulda calisabiliyorsun kardeşim bi ara çalışmıştı hemde derslerine gore ayarliyorsun aylık 300 TL alıyordu kardeşim hemde tüm gün değil yemek hanede sadece masalari falan hazirliyorlardi oradakilere yardim falan ediyorlar di onuda bi araştır yada unide ko hocalarinada sorabilirsin belki bölümünde ilgili bi is ayarlayabilirler hem senin için daha iyi olur

haftanın 4 günü çalıştığım için part time. ama çalıştığım günler tüm gün..
Ohhh suyundan da koy.
O çalışacağın 4 günün bir gününde 12 saat çalış, haftada 45 saat yapıyor zaten.
Asgari ücreti haketmiş olursun! Sigortan da başlar prime gerek kalmaz.
Ksc 30 tl az!!!
Üni okuyan tanıdıklarım, Geldi gitti 10 dk mola verdi modunda,
4-5 saat garsonluk yaparak çalışıyor, ve günde 40 tl alıyor... Sen bu işi bir düşün..

Ohhh suyundan da koy.
O çalışacağın 4 günün bir gününde 12 saat çalış, haftada 45 saat yapıyor zaten.
Asgari ücreti haketmiş olursun! Sigortan da başlar prime gerek kalmaz.
Ksc 30 tl az!!!
Üni okuyan tanıdıklarım, Geldi gitti 10 dk mola verdi modunda,
4-5 saat garsonluk yaparak çalışıyor, ve günde 40 tl alıyor... Sen bu işi bir düşün..
iyiymiş onlarınki. umarım ben de öyle bir iş bulabilirim.

herkese iyi günler. ben üniversite öğrencisiyim ve istanbul'da okuyorum. istanbul malum pahalı bir şehir, bölümüm de hukuk. hukuk kitaplarımı alamıyorum çünkü çok pahalılar. annem okulda müdür yardımcısı ve 4 kardeşiz. bütün masraflarımızı o karşılıyor.

şimdi ben annemden çok az para alıyorum. kardeşlerimin maddi olarak eksik kalmasını istemiyorum çünkü. e haliyle bu para bana ve kitaplarıma yetmiyor bu yüzden iş aramaya başladım.annemin işe gireceğimden haberi yok. duysa evi satar yine çalıştırmaz anneciğim benim...

part time iş bulmak çok kolay değil. bugün bir giyim mağazasıyla görüştüm. haftada 4 gün çalışacağım(diğer günler okula gitmem lazım) bana günlük 30 lira+prim teklif ettiler.

günlük 30 lira+prim 11 saat çalışmak için nasıl? piyasayı bilmediğim için değip değmeyeceğini bilemiyorum...

Bir hukuk bürosuna girmeni tavsiye ederim. Orada staj yapıyor gibi çalışabilirsin. Ayrıca sana kitap yollamak istedim ama neredeyse onların üzerine ikişer kanun değişikliği oldu. Biliyorsun burası Türkiye hergün kanun değişir. Bence işe girme canım. Durumun cok mu kötü bilmiyorum ama cok kötüyse hukuk bürosu bulmaya çalış. Okurken de çalışılıyor,tanıdık bir yer olursa daha iyi olur. Soru soruştur hocalarına sor mesela. Bu arada canım biz de birinci sınıfta bircok kitap alıp hiçbirine bakmadık bile. Bizde cok ünlü bir fotokopici vardır eminim İstanbulda da aynı oluşum vardır, bence notlara çalısıp derse girmen yeterli. Hatta ben derslere girmeden notlarla girmişimdir hep ve 4 yılda bitirdim, o yüzden kitaplar için canını sıkma diyorum. Ama günlük 11 saat çalışma ve 30 lira cok düşük canım benim cok bilmiyorum part time piayasayı ama hocalarına danısmanı öneriyorum, bir hukuk bürosunda da çalışabilirsin.

X