Bu olayda Nasıl bir tavır takınabilirim ?

silenzio

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2011
1.956
28
0
Eskişehir
merhaba.Ben hemen konuya giriyim. Çok sinirliyim. Kardeşimin ayın 12Sinde nişanı var. 2-3 yıl içinde de düğünü olucak okullar falan biticek daha. neyse sorun şu ki bütün nişan masraflarıyla herşeyle annemin eşi ve annem uğraşıyor. Babam Kardeşimin nişanlısı ve ailesiyle tanışmadı bile ve nişana da gelmeye düşünmüyor. Hiç bir sağlık sorunu olmadığı halde çalışmıyorda babam ayrıca bu yüzden de masrafları da annemin eşi karşılıyor. Kardeşim için nişanlanmak erkenmiş babam olayın dışında kalırsa nişanlanıcağı kişinin ailesinin uzaktan birinden korkması iyi olurmuş "aman babasıyla tanışmadık korkalım kızlarına kötü bir şey olmasın" demeleri iyiymiş.. V.s V.s..
Nişanlanıcağı kişinin ailesi annemin eşine o zaman biz baba olarak seni biliriz dediler. Bizde bunu babama söylediğimiz halde dur bakalım ben bi düşüniyim diyo. Haala düşünücek..saNki kız babası o değil..Artık iyice alıştı..Biz onun yüzünden mahçup oluyoruz hep! babamı çok seviyorum bir süre küsmüştüm konuşmuyoum ama dayanamadım konuştum. Ama şu sorumsuz halleri beni delirtiyor!Bir şey desem üzülür diye de diyemiyorum artık..
annemin eşi dedi bari dışarda bi cafede buluşalım tanıştırıyım kızının nişanlanıcağı kişi kim görsün dedi..
Ama babam bana dedi ki" kızım aman ha gelirlerse falan benden habersiz bana haber ver ben kapımı kilitliyim"!!!
Komik dimi? Sinir oluyorum! annem de az önce "kızım ben bu güne kadar ne babandan nafakamı aldım ne de siz 5 kuruş para aldınız. Ben bunları önemsemedim babadır dedim gönderdim. Ama bu son olaydaki sorumsuzluğu sizi düşünmemesi yetti. Bidaha babana ihtiyacın olduğunda telefon aç alamam derse hayır gitmek yok gidersen ben yokum" dedi..çünkü babamın istediği şey bir gün yanına gidelim görsün iyi olduğumuzu bir şeyler ısmarlasın parası varsa ya da güzel yemekler yiyelim orda ama 1 gün yeter! açıkçası tamamen oraya gidersek diye çok korkuyor..
Bunu açık açıkda belli ediyor.. Ama şunları yazarken bile üzülüyorum babam adına.. Ben ne yapmalıyım..
Nasıl bir duruş sergilemeliyim?Herkese anlatılabilen konular değil malum hemen burası aklıma geldi..
yardımcı olur musunuz?

Bu olay sizin karşı tarafa mahçubiyetiniz olmaz;

Tamamen babanızın ayıbı..Kişisel bir duruş..Herkez babanızı ayıplar..

Bir baba olarak böyle önemli bir zamanda yanınızda olmuyorsa kendi kaybeder...

Neticede iyi yada kötü babanızdır.Fazla laf söylemek düşmez..

Gün gelir pişman olur..İnşallah....

yorumunuz için teşekkür ederim.
Pişman olur mu bilemiyorum ama bu özellikle kardeşim için çok önemli bir durum.
Olayın ciddiyetini babama anlatmak için bir şeyleri göstermek istiyorum açıkçası bir şeyler söylemek istiyorum.
Sadece bu konuda da değil. Ben artık maddiyat olarak babama güvenmek istiyorum. Ama malesef babam hiç umursamıyor bunları. .

birde üvey babana kızıyordun.ne kadar kızsanda adam babanızdan çok sizi sahiplenmiş.

Valla üvey babaya da helal olsun ne güzel sahiplenmiş adam yazık...Allah kötü vicdansızlardan korusun neyse ki annenin eşi var canım bak sizi mahcup etmemiş..Baban ne yapsan değişmez bu yaştan sonra alışmış bu şekilde yaşamaya...Utanacağın hiçbişey yok senin ve kardeşinin dışında olan şey bu üzülme..

Öncede annemin eşi mecbur filan diye düşünürdüm ama şimdi düşünüyorum da ne mecburiyeti var dimi yapmaya ama yapıyo işte annemin hatrı için..Gerçi sık sık bizi sevdiğini dile getiyiro..
Babam da bizi çok sever ama maddi açıdan hiiiiiç bir sorumluluğunu yerine getirmez..İnsan üzülmez mi ya kızlarımı başkalarına muhtaç ediyorum diye!

Annesi babasi 10 yasinda bosanmis biri olarak yasadiklarini fazlasiyla yasadim. Benimde babam annem bizi ona gonderir diye cok korkardi. Kirk yilda bir arardi ondada bir sekilde telefona annemi isterdi maksat bizim araciligimizla onla konusmak ... Yillarca bizi annemle barismak icin kullandi., En sonuncu kavgamizda da annenizi sevmiyorum artik cunku beni sevmiyor sizdende sogudum icimden birsey yapmak gelmiyor demisti. Bu sozleri dediginde 23 yasinda nikah davetiyemi vermek icin gitmistim. Ve koskoca kadin ziril ziril agladim... tEK dedigim bu senin son sansin nikahima gelmezsen seni asla affetmem dedim. Sirf gelince bilezik takmak zorunda kalacak para harcanacak diye gelmedi. Bahaneside hazirdi nikah davetiyesine adini yazdirmamisim.... Elbette yazdirmam onceden kendisine haber verildi, nikah zamani geldiginde demesin mi... ben sizin ciddi oldugunuzu bilmyiordum ... Yok artik yani kac kez evlenicek bu kiz denildi haber verildi... Neymis kimse ona sormamis kimse ondan beni istememis... Oysa kendisini gormuyoruz yillardi hic gorusmeyiz aramaz sormaz hic baba gibi davranmaz.. Tabiki nikahtada masraf gidecek diye yanasmadi.. Davetiye goturdugumuzde de adi yazilmamis babasi olarak diye icerledi.... Tek kurus vermedi manevi olarakta destek olmadi neden yazdirayim ki??? Yazdirsaydim da gelmezdin zaten para gidecek diye... rezil oldugumla kalirdim. Benimde babam hic birseye karismaz sonrada birsey oldumu ben babasiyim ni8ye bana sormadiniz der ortaya atilirdi. Eskiden cok kavga ettim yuzune vurdum ama en utandi ne degisti. 3 kurus para harcayacak diye odu kopar. Onun parasindada muhtac degiliz... Yillarca kardesimin nafakasi icin annem telefon acmaktan bikti. Sirf babamiz diye annem mahkeme yolu ilede almak istememisti. Olan bize oldu gene. Ben simdi artik genc kiz degilim tabi kavga edicek hic gucum yok kendisini oyle kabul ettim ve yilda 1 kere aramaktan cok hayatima sokmuyorum. Turkiyeye gittigimde bile bazen goruyorum cogunda gormek bile istemiyorum. Bazi insanlar baba olamiyor iste en iyisi hayatinizdan cikarmaniz.

bazı erkekler karısından boşanınca,çocuğundanda boşanılacağını zannediyor

Canım baban da kendine bir düzen kurdu mu?
Hoş kurmuş olsa da, hiç bir gerekçe çocuklarını ihmal etme hakkı vermez...
Ben burda babanı çok rahat gördüm... fazlasıyla...
Annen "eski eşini", sen "sürekli babanı" iyi tanırsın...
Kendini dinle...

Sevgiler.

yaşadıklarımız aynı tamamen..Babamda kardeşime siz ciddi değilsinizdir nişan atılır falan sonra bana karşı taraf neden bize bu kadar masraf yaptırdınız madem der diyo..hayatımdan çıkaramıyorum işte kinci biri olmayı o kadar çok isterdim ki.. Sizde o kadar gitmişsiniz kapısına yazık çok üzüldüm sizin içinde neyse ki geride kalmış sizin o günleriniz..altın falan takabilecek durumda değil ya ondandır bide gelmeme nedeni tabi millet millet millet! tek derdi bu.. ha aynı zamanda nişanı annemin şi yaptığı için o giderse millet ne dermiş rezil olurmuş..gitmessen rezil olursun diyorum anlamıyor..

babam annemi aldattığıkadınla yaşıyor şu anda o kadın çalışıyor babam değil.
evet babam gayet rahat canım alıştı çünkü artık.. önce babaannem bakıyordu sonra dedem annem. şimdi annemin eşi..gayet rahat yani..sorumluluğu yokk..ne yapmam gerektiğini inan bilmiyorum..çünkü ona da acıyorum..acımasam yapabileceğim çok şey vr..nafakamızı ödemedi diye evini bile alabilirim..annemde alabilir..Ama yapmıyoruzz..yapamıyoruzz..

Ya canim anneni aldattigi kadinla beraber yasamaya utanmiyorda kizinin nisani-dugunu icin yapilacaklar icin mi utaniyor. Benim babam nikahima gelmedi herkes onu kizinin nikahina gitmeyen baba olarak tanidi. Calistigi yerdeki patronu bile geldi altin takti fakat kendisi hic bir hazirlikta olmadi. Senin babanda ayniymis insan sinir oluyor. Nisan atilirsa atilir atilmazsa atilmaz o geregini yapsin yapmazsa daha cok rezil olur ama bunlari dusunmezler iste. Ayrilik riski her iliskide var o zaman kimse nasilsa ayrilabiliriz deyip hci bir masrafa girmesin! Nisana yardim etsin o zaman utanmak istemiyorsa, Benimkide hem telefonlara cikmamisti hazirlik doneminde hem ortadan kaybolmustu nikah davetiyesi goturdugumuzde mecburen annemle anneanemin adini yazdirmak zorunda kaldim. Neymis kendi adi yokmus nikaha dugune gelmezmis. Iyide kendisi ortadan kayboldu hic yardim etmedi ciddi degilsinizdir deyip kestirip attirdi ben ne yapabilirdim ki? Insan daha nasil ciddi olur cocuk degiliz ki durduk yere gelip anne babaya biz evlenicez denilir mi? Ayni durumlar iste senin durumunu okuyunca icim ciz etti. Ama demistim sen boyle yaptin artik cenazen haric hic bir yardimina kosmam dedim. Hala ayni dusuncedeyim. Cunku 3 cuye evlendi ve keyfini suruyor. Karisi bile yanindaydi o hakaretleri laflari ettiginde neymis annemle bosanmislar bizden sogumus. Evlendigi esinede soyledim yaninda... eger bu adamdan cocuk yapacak olursan ilerde cocuklarinizin dusecegi durum bu iste dedim... ama anlayana... kaidn hala askin canim evimin diregi diyor.dersde almiyor bizim durumumuzada dustuklerinde ah vah ederler artik.

Son düzenleme:

mesaj tekrari olmus...

Son düzenleme:

Annemi aldattığı kadının yanında oldu bizim konuşmalarımızda o kadın bile "ya annesinin eşini baba olarak biliceklermiş neden rezil olucaksın kime rezil olucaksın gidelim işte nişan bir kere olur pişman olmıycakmısın" diyo..
Babam hala ben bi düşünüyim dur diyo..Nişana yardım etmesi olanaksız yani gelse yine iyi..Yardımcı olmasını beklemeyiz..Aslına bakarsan canım bizde kardeşimle alıştık sanırım bu duruma.artık babamdan para isterken utanırım mesela.onuda istemek için isterdim önceden hani vermiyceni biliyodum dediği laf ezberlenmiş " yok kızım!"
Ya hadi sağlık sorunun olur Allah korusun hiç bir şey demeye hakkım olmaz ama içkisini alı oturup kadından para bekliyo ya o beni delirtiyo işte! Emeklisini yatırmıyo mesela 1-2 sene kaldı çalış bari diyoruz..Onuda dışardan kadın yatırsın istiyo..Kendisi rahat ya bizi düşünmüyo işte. Biz babama gidip annemin yanına gelirken ertesi gün hiç babamın içi acımıyo mu acaba çok merak ediyorum..Kızlarımı gönderiyrum diye..
Laf desen öyle çok ki..Bir dinlesen inan adam haklı dersin..Ama icraata gelince yok.
Aslında nişana gelme diye benim demem lazımmış"baba kardeşimin nişanına gelme sakın rezil olursun annemin eşi yapıyo nişanı gelinir mi hiç " diycekmişim ben? kardeşimle aramı bozucam yani. Herkese karşı ben savunucam onu.
Biri bişey desin " kızım sen büyüdün artık şunu deseydin ya babam şöyle şöyle deseydin ya" hep babamı iyiliycem ama o bize sahip bile çıkmıyo! ona kalsa çok iyi bi baba..Sinir oluyorum canım ya anlattıkça böyle nefret edesim geliyo ama 2 gün sonra kıyamıyorum.Ben herkese karşı böyle olduğum için çok ezdiriyorum aslında kendimi..
Çok iyi yapmıssın davetiyeye ismini yazdırmamakla.Tek istediğim şey bir an önce kendi ayaklarım üzerinde durup birde yuvamı kurup uzaklaşmak bu sorunlardan. maddiyatımı elime aldığımda da yanında istiycene eminim ama..
Senin durmundada annenden soğudu diye senden de vazgeçmesi çok kötü..
Umarım bir gün bizim elimize kalmazlar nediyim..Hiç istemem inan..
Allah bundan sonraki günlerimizi güzel geçirmemizi nasip etsin inşallah artık.

Ay lutfen gozunu ac ya.... ne demek bu yaptiklari... saf midir nedir.. eger nisana gelmeye utaniyorsa kendini utandirmasin oda az cok birseyler koysun maddi anlamda ve manevi anlamda boylelikle kendide utanmadan gelebilsin. Bizim kulturumuzde buyukler eskiden yaptiklariyla ovunurlerdi; Anneannem bile kac dugun nisan yapti akrabalara tanidiklara...Buyukleri gencleri evlendirmeyi sevap ustlerine dusen gorev olarak bilirlerdi. Nedir bu yeni nesil ana babalarin sorunu? Genclik bozuldu diyorlar ama anneanne-dede devri ile ana -baba devri arasinda bile cok far var. Eski insanlar ne kadar eli acikmis.. Simdi herkes kendi derdinde. Bana garip geliyor.Lutfen artik sen cocuk degilsin onun gostermelik sevgisinede ihtiyacin yok. Insan birini sevdigi zaman hem maddiyat hem maneviyat herseyini verir . Karisilik beklemeden.Afedersin ama kendisi rahat yasarken cocuklarin nafakasini vermeyen herseyini annelerine yikan baba "baba" olamaz. Cocuklarin hem sevgiye hem bakima paraya ihtiyaci var ta ki... ayaklari uzerinde durana kadar.

Ben sevdigim insanlara para harcamaktan hic kacinmam . Hatta goturdugum hediyelerde cok dikkat ederim mutlaka en iyisi olsun en guzeli olsun diye elimden geleni yaparim. Parasina hic bakmam hatat ucuz gotursem utanirim yanI. NEDEN cunku ben her istedigimi alabiliyor nihayet durumum iyi iken... o kadar kazandigim paradan esime dostuma aileme en sevdigim arkadasima sevgilim canim dedigim insanla paylasmazsam icim rahat etmez. Hayattan zevk alamam. Varyemez amca gibi biriktiririm paralarin icinde yuzmeye istegimde yok.Insan bence maddiyatinida paylasir sevgisini paylastigi kadar. Benim bakis acim bu ... herseyin ucuzuna kadan adamlardan hic hoslanmam. Baba olsun, sevgili olsun , koca olsun.... kusura bakmasin kimse parasi olup harcamadigini yalan soyledigini yok ayaklarina yatan her erkek kismini etrafimda kesinlikle istemiyorum. Para isteyene kadar iyisisn bu adamlara. IStedin mi senden kotusu yok. heme baba olarak sevgileri degisiverir. O yuzden etrafimda ucuza kacan erkek gordummu onu birakirim arkadas. Ister koca olsun ister nisanli ister erkek arkadas. O bana bir versin ben ona verdigi kadar ve fazlasini veririm.

madem dünürler üvey babanız için biz baba olarak seni biliriz demişler bırakın üvey baba üstlensin baba rolünü.
kardeşinizde az çok biliyordur babanızın huyunu.
kardeşinizi beklenti içine sokup sonrada hayal kırıklığına uğratacaksa bence hiç gereği yok kendinizi üzmenize.

Ne kadar ilgisiz, alakasız, gereklerini yerine getirmeyen bir baba da olsa baba işte...
Kan çekiyor, insan dayanamıyor...
Karşı taraf illa baba olarak birini görmek istemesin...
Babasız evlenen binlerce kız var...
Sen de kendini üzme lütfen...
Koca adam, evlatlarını herkesten önce kendisinin düşünmesi gerekir...!!!
Düşünmüyorsa, zorlamaya da gerek yok...
Analık doğuştan, babalık sonradan öğrenilirmiş...
Baban ne yazık ki öğrenememiş... çok rahat bir adam gördüm profilde...
Sanırım hayatında hep rahat olmuş, herkes (annen, ailesi) rahat olması için elinden geleni yapmış...şımartılmış bir adam...
Yanlış telaffuzlarım varsa, affola...

.................................

Son düzenleme:

Aslına bakarsan o sadece eskiden kalma birşey değil canım ya. Kişisel bir şey bu eli açıklık. İnsan cimri ve sorumsuz oldu mu hangi devirde olursa olsun. karakter meselesi bu. Kendi çocuklarını başkasına muhtaç edip rahat rahat oturabilmeyi ben açıklıyamıyorum.gözümü açmalıyım doğru söylüyosun ama bende tarif edilemez anlamsız ve saçma bi vicdan var herkese karşı. Ya bir şey olursa sonradan pişman olurum şunu demiyim v.s gibi..Gerçekten sinir bozucu.Ya bi insanı mutlu etmekten daha güzel bir şey var mı ya..hem de bu kendi çocuğun olucak..
Babama kızdığım şey çalışmaması rahatına düşkün olması.E parası olsa verir? ama neye yarar şimdi oturuyo ben düşünüyorum. yazık !yok ki versin .vicdan ya bendeki!..Adamın rahatı yerinde nediye çalışsın..
Az önce, müzik işi ayarlanıcaktı nişanda.kardeşim onun için konuştu yok oda ayarlanamamış .babam ayarlayamamış.
Yarın diycem ama baba kız babasısın bu kadar da oturup milletten bekleme kendinde yap bişeyler yeter artık diye.
Armut piş ağzıma düş istiyo sürekli!olmaz böyle yaa!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…