Bu öğrencilere ne yapayım???

Eskisi gibi kanaat notu var mı şimdi liselerde bilmiyorum ama ben olsam sıfır verirdim hepsine.Yine mi yaptılar yine verirdim,belki bu yaptıklarının kendilerine sıfır olarak geri dönmesinden dolayı dersi dinlemeyi öğrenirler.Dediğim gibi kanaat notu varsa...

söylediklerinizi dikkate alıcam hocam

sıfır vermek bile hakkımızda soruşturma açılmasına yol açıyor, sırf öğrencinin kopyala yapıştır yaptığı ödeve düşük not verdiğim için hakkımda açılan soruşturmam bile halen devam ediyor,kaldıki sözlüye o denli düşük verirsem büyük olay olurartık devir çok değişti, öğretmenin elindeki bütün yaptırım gücü alındı, çocuğa sesinizi yülseltmeniz, yazılıdan düşük sözlü notu kullanmanız, proje ödevlerine biraz düşük vermeniz yüz okuldan 95 inde problem oluyor, öğrencinin kral olduğu bi dönemdeyiz malesef...

Tavriniz net ve biraz sert olmali.. Bagirip cagirarak, tehdit ederek (bir de tehdidin sonrasinda bi ceza gelmezse) bi sure sonra otoritenizi kaybedersiniz.. Idareyle de korkutmayin derim; o sinifin yoneticisi sizsiniz..

O kadar iyi anlıyorm ki sizi.. hocam olay idarede bitiyor. Siz naparsanız yapın idare arkanızda durmadığı sürece boşuna kendinizi paralarsınız. Eskidendi o düşük not korkusu,sınıfta kalmalar veya disiplin falan.. ücretli çalışmıştım bi okulda bikaç ay.. felaketti yani. Öğrencinin biri teneffüste alkol almış,fenalaşmış 112 yi çağırdılar ambulans hastaneye götürdü.benim sınav yapacağım gün. Tabi sınava giremedi. Ertesi gün (okuldan falan atılmadı yani,ceza falan sormayın sakın ) beni sınav yapın dedi,rapor sordum yok,o halde sınav da yok dedim. Annesi geldi hemen,müdür odasına çağırdı beni annesiyle beraber sınavı yapın diye bi baskı bi baskı idare adam olsa bunları yapamazlardı.. idare idare idare diyorm başka da bişey demiyorm

Onları dinleyin ve anlamaya çalışın. Öğretmenlik kapalı sınıf ortamında yapılan bir aktivite değil artık. Teneffüsler, boş dersler kendinize ayırdığınız vakitler olmuyor maalesef.

Bir siyasinin dediği gibi 15 saat çalış bir memur maaşı al değildir öğretmenlik.

Zannedildiğinin aksine mesaimiz hiç bitmiyor.

Cıvık seviyesiz ilişkiler geliştirin demiyorum ama patronun kim olduğunu gösterme devri de bitti artık.

Tatlı sertimdir; onurlarını incitmeden laf sokarım gülerek.. Hem kırılmaz, alınmazlar hem de hoca ne dedi diye düşünürler. Benimkiler hep erkek; meslek lisesi malum. Kız arkadaşlarını dinlerim, hiç ilgim olmayan bilgisayar oyunlarını, derbi muhabbetlerini ... Mış gibi yapmam, gercekten dinler ve yorum yaparım. Karakterleri Hakkında ipuçları yakalarım bu muhabbetlerden.

Herşeyi konuşurum onlarla. Bir kadın öğretmenin karşısında küfürleşmek de neymiş; çok fena utandırırım :)

Onları asla genellemem. Hepsinin ayrı bireysel özellikleri olduğunu kabul ederim. Ciddiye alındıklarını bilirler. Ancak ara ara çocuk olduklarını da unutmam.

Hariçten gazel okumuyorum. Çok zor diye bilinen bir okul .. Öğretmenler dersten ağlayarak çıkıyor. Küfür duyuyor. Öğrenciden yumruk yiyor bu okulda..

Sihirli değmek Değilim elbet ben de sorun yaşıyorum ama biraz kıvrak zeka sorunları minimize ediyor:)

arada bir yazdırmayı deneyin
tutulan defterden performans puanı vereceğinizi tutmayanı geçirmeyeceğinizi söyleyin
arada bir iki dakika bile yazı yazmaları hem size bir dinlenme molası verir hem onların dikkati toplanır
yazdırdığından iki kelime öğrense kafi diyorum ben

bir de öğretmenin tüm yetkisini elinden aldılar resmen
her koşulda öğretmen suçlu sistem de
notla korkutuyorsun çocuk bilmem kaç zayıfla geçiyor
disipline veriyorsun bakıyorsun çocuk iki ders sonra sırıtarak yerine oturuyor
sen sinir harbi yaşadığınla kalıyorsun çok nadir ceza verilmesi
o yüzden çok kendini hırpalama

ben bu yöntemi çok beğendim

bence çocukları korkutmaya çalışmak işe yaramaz
konuşmak işe yarayabilir ama lise öğrencileri için bunu yüz kere bin kere yapmak lazım, zaman yetmez

çocuklara "değerli" olduklarını hissettirmek lazım, psikolojinin temeli budur
ve her çocuk dersi anlamadığı veya kafa basmadığı için konuşmaz
kafa çok çalıştığı için de konuşur

o çok yaramaz öğrencilerden birine
sen zeki bir çocuksun, sana şu projeyi veriyorum, bunu başarabileceğini biliyorum, sorumluluk sende gibi bir yaklaşımla sorumluluk vermeyi, onu başarabileceğine inandırmayı, kendisini önemli ve değerli hissettirmeyi denediniz mi? (tabi ki yapabileceği birşey olmalı)
o yaptığı şey her ney ise mesela okul panosunda özel olarak yer alacağını da belirtebilirsiniz veya idareye sunulacağını vs

hatta kendisine 2 arkadaş seçip grup halinde yapmalarını söyleyebilirsiniz

korku, saygı ve sevgi doğurmaz
ama kendini önemli hissetme, değerli hissetme doğurabilir

Kizmak bagirmak vs.. onemli olmuyor o yaslarda.. hatta siz kapidan cikmadan daha sizin kizmaniz ile dalga gecebilirler. Ben de goreve baslamamis bir egitimciyim.
Size sunu tavsiye edebilirim. Bransiniz nedir bilmiyorum ancak bransiniz ile baglantili bir sekilde farkli drama teknikleri, onlarin zevk alacagi kelime oyinlari ile derse adaptasyonu ve size bagliliklarini saglayabilirsiniz. Size bagliliklari olduktan sonra onların ahlaki gelisimlerine katkida bulunmaniz daha kolay olacaktir.

Sanırım bu çaresizliği siz yaşamamışsınız.. patlatıcam diyen öğretmen zaten vurmaz,dayak atacak kişi söylemeyle uğraşmaz,vurur zaten..
Evet yasamadim ama siddetin ve siddet iceren kelimelerin bir aciklamasi olmadigini dusunuyorum.Ben konu sahibine yorumumu yaptim ve guzel bir sekilde anlastik sizin bana birseyler anlatip fikirlerinizi kabul ettirmeye calisma sebebiniz ?

çok doğru diyorsunuz, şu an veliler çocuklarının tarafında, bizimde karşımızda duruyor...bu kısa vadede onlara kar sağlayabilir ama uzun vadede düşündüğünde acısı mutlaka ilerde çıkacak...şu an öğretmenlerine , büyüklerine saygı duymayan, laf anlamayan, kendi başına buyruk, çalışmayı sevmeyen, disiplinsiz, geleceğini zerre düşünmeyen, elinden telefonu eksik olmayan boş bir nesil yetişiyor,bakalım sonumuz ne olacak?

benim karşımda küfürleştiklerin de biraz ağır konuşuyorum, erkeklik küfür etmekten geçmiyor, benim yerimde anneniz ,ablanız olsaydı bu küfürleri onlarda duysaydı hoşunuza gider miydi diyorum...utanıyorlar ama genede kesin çözüm olmuyor işte bende sizin gibi onları önemsediğimi belli etmeye çalışıyorum,ilgi duydukları konularda sohbette ediyoruz, o anlarda en başlarda aynı anda konuşuyorlardı, söz hakkı alarak konuşmayı öğretmek bile haftalar sürdü,hala tam anlamıyla öğretemedim malesef, sürekli söz hakkı al, yoksa konuşma hakkın yok diye çıkışlarım oluyor, cırlıyorum:) kıvrak zekalı değilim, keşke olabilseydim,böyle hazırcevap, laf cambazı hocalara da bayılıyorum

onu yapıyorum zaten, dediğiniz gibi yazarken bazen sakinleşiyorlar:)

Sayın öğretmenim pek tecrübeli sayilmam ama kendi uyguladıklarını söyleyeyim.
Ayarlı lise öğrencisine sert çıkmak sökmez. Ben genelde ufak tefek sorumluluk veririm ona güvendiğini gösteririm ki aramızda bir bağ oluşsun. Bu şekilde öğrenci kendisinin yaramaz da olsa, derse çalışmasa da değer gördüğünü hisseder ve en azından terbiyesizlik yapmaz.
Sorumluluğu yerine getirmeyip lakayt davrananlarin ilgi alanlarını öğrenir arada bir sohbet eder hal hatır sorarım.
Bunlar da olmazsa o öğrencinin notları kötüdür büyük ihtimalle ona not konusunda tam ihtiyacı olduğu anda bir güzellik yaparım kendisini bana borçlu hisseder saygısızlık yapmaya yeltenemez.
Ben bunları yapıyorum. Henüz bu yöntemlerden sonra da duzelmeyeni görmedim, inşallah görmem de

Ben su an ogretmen degilim ama öğretmenken boyle hicbir sekilde bas edemediğim gürültü sorunu olan siniflarda sunu yapıyordum.ders 40 dakika ise diyordum ki ilk 20 dakika dikkatinizi toplayip beni dinleyin ben de son 20 dk sizi serbest birakacagim. Ama dinlemezseniz bırakmayacagim.Bunu kabul ediyorlardı.Zaten diger turlu de dur sus demekten ancak 20 dk isleyebiliyordum.
Yukarda biri yazmis herkesr basta 100 verip sonra eksiltiyordum diye. Bu iki yöntemi beraber kombo yapabilirsiniz. :)

Bir de gercekten eğitim bilimsel bir iş.

Çok fazla okuyun, Güncel tutun bilgilerinizi.. Sadece Alan bilgisi değil kastettiğim, eğitim psikolojisi/ pedagoji alanlarını es geçmeyin. Uygulanabilir teoride kalmayan kuramları seçin kendinize, kendi deneyim süzgecinizden geçirerek tatbik edin.

YÖK ve MEB eşgüdümlü kurumlar değil maalesef; öğretmen eğitiminde edindiğiniz bir beceri çoğunlukla MEB yönetmelik engeline takılabilir o yüzden kendinizi geliştirmeye, yeni metotlar edinmeye devam edin. Mesela burda verilen pek çok öneri yönetmeliğe aykırı. Yönetmeliği de çok iyi bilin. Net durmanızı, kararlarınızın arkasında durmanızı sağlar.

Alanınızda da iyi olun tabi, zaten genç bir öğretmensiniz diye düşünüyorum ve muhtemelen alan bilginiz oldukça iyidir ancak körelmemeye dikkat edin.

Ben de lisede ogretmenim ögrencilerle ilgili olmak hal hatır sormak etkili bir de mutlaka derste elimde not kagıdı var istekli olanları not ediyorum derste herkes istekli oluyor hic sorun yaşamıyorum öğrenci ile zıt gitmemek gerek başarilar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…