- 18 Mayıs 2012
- 3.721
- 3.113
- 248
Ben konu sahibine fikrimi belirttim kendiside kibarca cevabini vermis.Sizde fikrinizi konu sahibine belirtin baskalarinin fikrine karsi cikip onlarin dusuncelerini degistirmeye calismayin.KisaSamsun
Eskisi gibi kanaat notu var mı şimdi liselerde bilmiyorum ama ben olsam sıfır verirdim hepsine.Yine mi yaptılar yine verirdim,belki bu yaptıklarının kendilerine sıfır olarak geri dönmesinden dolayı dersi dinlemeyi öğrenirler.Dediğim gibi kanaat notu varsa...Koca lise öğrencileri, ders esnasında benim önümde birbirlerine kötü sözlerle , lakaplarla hitap ediyorlar,birbirlerine şakasına küfrettikleri bile oluyor, hatta birbirlerinin üstlerine yürüyorlar, ben kızınca yerlerine oturuyorlar, ben bu öğrencilere ne yapayım, bi akıl verin kızlar, kaç defa konuştum, ahlaki, insani ve dini açıdan bu yaptıklarının yanlış olduğunu anlattım, idareye de durumu anlattım, sizde bir konuşun dedim ama daha fazlasını yapmak gerek, bana bi yol gösterin kızlar
söylediklerinizi dikkate alıcam hocamHocam tam da o gülüşmeler den sonra vereceğiniz tepkiyle aslinda önünü almış olacaktiniz. Neyse orasi gecti artik. Simdi mutlaka kim uygunsuz davraniyorsa onun cezasını vererek baslamalisiniz. Lise çağı oldugu icin not çoğunda korkutucu olmaz. Oncelikle her laflarini bozarak, karsiliginda hic istifinizi bozmadan hazir cevaplarla susturacaksiniz. Sonra mutlaka yazililari a,b,c grubu bile yapip,(sorularda birinde azdir diyorsa, ayni.soruda diger grupta coktur diyin, sansinlarki ayni soru.).kopya cekip sizi alt edemediklerini gorsunler
Bunu yaparkende ceza olarak boyle sinavlar yaptiginizi ve kendilerine ceki duzen verdiklerinde insan gibi muamele göreceklerini ifade edip bi sure devam edeceksiniz hocam.. olmuyorsa da baska yollar denerdim ben.
Yani sizin adaletli,gerektiginde sert, ama kotu muameleye de en kötüsünü vereceginizi bilsinler. Saygi da gosterirler severler de..
sıfır vermek bile hakkımızda soruşturma açılmasına yol açıyor, sırf öğrencinin kopyala yapıştır yaptığı ödeve düşük not verdiğim için hakkımda açılan soruşturmam bile halen devam ediyor,kaldıki sözlüye o denli düşük verirsem büyük olay olurEskisi gibi kanaat notu var mı şimdi liselerde bilmiyorum ama ben olsam sıfır verirdim hepsine.Yine mi yaptılar yine verirdim,belki bu yaptıklarının kendilerine sıfır olarak geri dönmesinden dolayı dersi dinlemeyi öğrenirler.Dediğim gibi kanaat notu varsa...
Sanırım bu çaresizliği siz yaşamamışsınız.. patlatıcam diyen öğretmen zaten vurmaz,dayak atacak kişi söylemeyle uğraşmaz,vurur zaten..Patlatmayi aklinizdan bile gecirmeniz uzucu anlatin dersinizi cikin belliki siz egitemezsiniz.
O kadar iyi anlıyorm ki sizi.. hocam olay idarede bitiyor. Siz naparsanız yapın idare arkanızda durmadığı sürece boşuna kendinizi paralarsınız. Eskidendi o düşük not korkusu,sınıfta kalmalar veya disiplin falan.. ücretli çalışmıştım bi okulda bikaç ay.. felaketti yani. Öğrencinin biri teneffüste alkol almış,fenalaşmış 112 yi çağırdılar ambulans hastaneye götürdü.benim sınav yapacağım gün. Tabi sınava giremedi. Ertesi gün (okuldan falan atılmadı yani,ceza falan sormayın sakın ) beni sınav yapın dedi,rapor sordum yok,o halde sınav da yok dedim. Annesi geldi hemen,müdür odasına çağırdı beni annesiyle beraber sınavı yapın diye bi baskı bi baskısıfır vermek bile hakkımızda soruşturma açılmasına yol açıyor, sırf öğrencinin kopyala yapıştır yaptığı ödeve düşük not verdiğim için hakkımda açılan soruşturmam bile halen devam ediyor,kaldıki sözlüye o denli düşük verirsem büyük olay olurartık devir çok değişti, öğretmenin elindeki bütün yaptırım gücü alındı, çocuğa sesinizi yülseltmeniz, yazılıdan düşük sözlü notu kullanmanız, proje ödevlerine biraz düşük vermeniz yüz okuldan 95 inde problem oluyor, öğrencinin kral olduğu bi dönemdeyiz malesef...
İdare iyi değilse yapıcak çok az şey oluyor ne yazık ki. Çünkü ne doğru düzgün disiplin kurulu toplanıyor ne de doğru düzgün ceza veriliyor. En iyisi siz yapabileceğiniz yöntemlere bakın. Öğretmenin geliştirdiği taktikler sınıftan sınıfa hatta ogrenciden öğrenciye değişebilir.
Ben sınıfa girişime çok önem veriyorum sessizce yerlerine gecmelerini söylerim. Tabi onlar konuşmaya devam eder ters bir bakış ile az çok anliyorlar ve sınıfa öğretmen girdigi belli olsun derim hep. Sıraların içinde dik bi şekilde durmalarini söylerim küçücük şeyler dahi bence önemli öğrenci gözünde disiplinli öğretmen oluyorsunuz.
Dönem başında liste alır hepsine 100 veririm ve derim ki konuştukça eksilwriniz 100 puanı düşürücek. Dönem sonunda 50 eksi almışşan sözlün 50. Genelde başarısı düşük öğrenciler konuştuğu için etkili oluyor çocuğun normal şartlar da 100 alması mümkün değil böylece düşürmek istemeyebilir. Yeter ki sessiz sınıf ortamı olsun 100 vermeye raziyim artık napalim:)
Problemin büyük kısmını böyle çözdüm ben hocam. Geriye notu onemsemeyen 5-6 öğrenci kalıyor ki onlara ne desen ne yapsan fayda vermez. Sınıf geneli sessiz ise artık onları da idare ediyorum. Bazen aralarından birine konuşanları yazdıriyorum eğer bu yaramaz öğrencilerin lideri durumunda biriyse otekilerede etki ediyor susrutabliyor.
Bu zamanda çok zor öğretmenlik
Koca lise öğrencileri, ders esnasında benim önümde birbirlerine kötü sözlerle , lakaplarla hitap ediyorlar,birbirlerine şakasına küfrettikleri bile oluyor, hatta birbirlerinin üstlerine yürüyorlar, ben kızınca yerlerine oturuyorlar, ben bu öğrencilere ne yapayım, bi akıl verin kızlar, kaç defa konuştum, ahlaki, insani ve dini açıdan bu yaptıklarının yanlış olduğunu anlattım, idareye de durumu anlattım, sizde bir konuşun dedim ama daha fazlasını yapmak gerek, bana bi yol gösterin kızlar
Evet yasamadim ama siddetin ve siddet iceren kelimelerin bir aciklamasi olmadigini dusunuyorum.Ben konu sahibine yorumumu yaptim ve guzel bir sekilde anlastik sizin bana birseyler anlatip fikirlerinizi kabul ettirmeye calisma sebebiniz ?Sanırım bu çaresizliği siz yaşamamışsınız.. patlatıcam diyen öğretmen zaten vurmaz,dayak atacak kişi söylemeyle uğraşmaz,vurur zaten..
O kadar iyi anlıyorm ki sizi.. hocam olay idarede bitiyor. Siz naparsanız yapın idare arkanızda durmadığı sürece boşuna kendinizi paralarsınız. Eskidendi o düşük not korkusu,sınıfta kalmalar veya disiplin falan.. ücretli çalışmıştım bi okulda bikaç ay.. felaketti yani. Öğrencinin biri teneffüste alkol almış,fenalaşmış 112 yi çağırdılar ambulans hastaneye götürdü.benim sınav yapacağım gün. Tabi sınava giremedi. Ertesi gün (okuldan falan atılmadı yani,ceza falan sormayın sakın ) beni sınav yapın dedi,rapor sordum yok,o halde sınav da yok dedim. Annesi geldi hemen,müdür odasına çağırdı beni annesiyle beraber sınavı yapın diye bi baskı bi baskıidare adam olsa bunları yapamazlardı.. idare idare idare diyorm başka da bişey demiyorm
Onları dinleyin ve anlamaya çalışın. Öğretmenlik kapalı sınıf ortamında yapılan bir aktivite değil artık. Teneffüsler, boş dersler kendinize ayırdığınız vakitler olmuyor maalesef.
Bir siyasinin dediği gibi 15 saat çalış bir memur maaşı al değildir öğretmenlik.
Zannedildiğinin aksine mesaimiz hiç bitmiyor.
Cıvık seviyesiz ilişkiler geliştirin demiyorum ama patronun kim olduğunu gösterme devri de bitti artık.
Tatlı sertimdir; onurlarını incitmeden laf sokarım gülerek.. Hem kırılmaz, alınmazlar hem de hoca ne dedi diye düşünürler. Benimkiler hep erkek; meslek lisesi malum. Kız arkadaşlarını dinlerim, hiç ilgim olmayan bilgisayar oyunlarını, derbi muhabbetlerini ... Mış gibi yapmam, gercekten dinler ve yorum yaparım. Karakterleri Hakkında ipuçları yakalarım bu muhabbetlerden.
Herşeyi konuşurum onlarla. Bir kadın öğretmenin karşısında küfürleşmek de neymiş; çok fena utandırırım :)
Onları asla genellemem. Hepsinin ayrı bireysel özellikleri olduğunu kabul ederim. Ciddiye alındıklarını bilirler. Ancak ara ara çocuk olduklarını da unutmam.
Hariçten gazel okumuyorum. Çok zor diye bilinen bir okul .. Öğretmenler dersten ağlayarak çıkıyor. Küfür duyuyor. Öğrenciden yumruk yiyor bu okulda..
Sihirli değmek Değilim elbet ben de sorun yaşıyorum ama biraz kıvrak zeka sorunları minimize ediyor:)
arada bir yazdırmayı deneyin
tutulan defterden performans puanı vereceğinizi tutmayanı geçirmeyeceğinizi söyleyin
arada bir iki dakika bile yazı yazmaları hem size bir dinlenme molası verir hem onların dikkati toplanır
yazdırdığından iki kelime öğrense kafi diyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?