Bu öğrencilere ne yapayım???

Psikologlar egitim vermiyor, zaten cocuklarin da derdi psikolojik degil, egitim sistemindeki bosluklar, ceza yok saygi yok artik. Bir disiplin kurulu ve adam gibi cezalar bu isi cozer

Bizim ögretmen böyle yapmisti ders ilerliyemedigi icin bir anlasma yapmistik
kim ders de herhangi bir sekilde konusursa küfür ederse dersi rahatsiz ederse kumbarayi 50 cent atiyordu ama türkiyede ögrenciler felan yaparmi bilmiyorum

Kesinlikle haklisiniz, ne guzel soylediniz ogretmen hanim, ben de ek olarak okullardaki otorite boslugunu soyleyebilirim, en buyuk eksiklerden biri ama kim dolduracak o belli degil ne yazik ki. Bizim ogrenciligimizde vardi simdi yok malesef. Ceketin onunu iliklemeden hocanin yanindan gecemezdik. Bir zararini da gormedik bu yasaklarin, keske yine ayni duzen olsa, boylece siz egitimciler de nefes alir

Anlat dersini cik canim. Kimsenin bebesini buyutmek zorunda degilsin ki kazık kadar herif hepsi. Sene sonunda hakeden notunu alsin senden

aaa bak şimdi geldi aklıma ben sınıftaki en haylaz en bozuk öğrenciyle sınıfın ortasında anlaşma yapıyodum hiç konuşmaması karşılığı cola , tost çikolata falan alıyodum etkili oluyodu

1 lirayı kumbaraya attırmak bile mesele olur, atmıyorum, nolacaksa olsun diyecek tiplerin olduğu bir sınıftayım, sorunda o işte...İkinci önerinize gelecek olursam öyle bir anlaşma yaparsam sürekli her ders kola tost almam gerekecek, alışkanlık halini alacak...Üstelik uslu duran öğrencilerimin günahı ne? Oları ödüllendirmiyorum da , edepsiz olanları niye ödüllendiriyorum?

Psikologlar egitim vermiyor, zaten cocuklarin da derdi psikolojik degil, egitim sistemindeki bosluklar, ceza yok saygi yok artik. Bir disiplin kurulu ve adam gibi cezalar bu isi cozer
Ben de eğitim veriyor demedim davranışları öğretmen Nasıl düzeltecek onu soruyorum. Disiplin kurulu her okulda var. En son başka bir okula gönderebiliyorsun. Karşılığında daha kötü öğrencilerin gelme ihtimali var. Dayak yok. Notla korkutamıyorsun. Ada'm cebinde usturuyla geliyor ailesine haber veriyorsun kendini koruması için ben verdim diyor veli. Ne yapabilirsin ki.

Aynen katılıyorum. Bu sefer yaramazlık yapmayan da yapmaya başlayacak

bende dersi olabildiğince basit anlatıyorum, hepsi katılsın, hepsi söz hakkı alsın diye uğraşıyorum, hepsine ismiyle hitap ediyorum, artı eksi olayını denemedim, onuda bi deneyeyim...bi kaç sorunlu öğrencinin velisiyle görüştüm , öğrencilerde pek etkisi olmadı, velinin biri sabah akşam dövsemde kar etmiyor bile dedidövülmeye, horlanmaya belkide alıştıkları için böyleler, bilmiyorum yaa, çözemiyorum

Ya ben anlamıyorum. Bizim lisede bi hocalarımız vardı bakışları yeterdi kimi de kendini yırtardı defter çıkarmazdık dinlemezdik. Hep düşünüyodum öğretmen olsam eğer ilk anlatığım sınıfa girmek için ne yapmam lazım diye. Hiç yani. Tamamen kişilik. Duruş. O öğretmenleri düşününce genelde hazır cevap pratik zeka öğrencilerden daha hızlı düşünebilen tiplerdi genelde. Otoriter olmasalar da öğrencinin dikkatini çeken tipler işte.

Otur adam akıllı konuşmayı dene. Sınıf coşturan tipleri gözlemle. Onları kenara çekip bi sohbet yakınlık kur. Utandır yaptıklarına ne biliyim. Allah kolaylık versin..

Hocam ben bu dediğiniz taktikleri şu sıralar uyguluyorum,onlarla inatlaşmak, sürekli bağırıp çağırmak, disiplini sağlamaya çalışmak artık beni yorduğu için taktik değiştirdim, sınıftaki lider konumunda olanı kafalamaya çalıştım, aramız iyi, sınıfta diğer problemli olan bi kaç öğrenciyi yola getirdiğini gördüm, hocayı üzmeyin dediğine bizzat şahit oldum...Ama öyle bir an geliyor ki, bir- iki öğrenci çıkıp bu lidere de laf atıp kafa tutuyor, onlarda kendilerince liderliğe soyunuyor, sınıf kurtlar vadisine dönüyor, hangi lideri kafalayacağımı şaşırıyorum, lider dediğim kişiler hafif psikopat tipler, biraz üstlerine gitsem bana tekme tokat dalabilecek yapıdalar, kendi aralarında sürekli bir çekişme, küfürleşme var

şiddete elbetteki karşıyım, keşke sihirli bir değneğim olsa da hepsine ahlaklı , edepli ,saygılı olmayı öğretebilsem ama yok işte, söz söylemek, saatlerce konuşmak da fayda vermiyor napayım?
Yapmayin iste rahat olun ders anlatip cikin elbet bilgiyi kapanlar olur aradan.Ileride daha guzel iyi okullara anadolu liselerine gecebilmeniz dilegiyle.

Burada ne disiplin ne rehberlik ne de aile hiçbirinin önemi yok onlar için... Hatta bu öğrenciler arasında dalga geçilen bir konu olur her zaman disiplin. Kim daha çok gidecek diye... Tek çözüm sizin duruşunuz. Sizi maalesef ciddiye alan bir sınıf yok karşınızda. Buna çözüm olarak ya size saygı duymalılar bir bağ oluşturmalısınız ya da onları görmemezden gelmelisiniz. Genellikle onlar, kafasına uyan hocaların derslerini her zaman daha çok dinlerler. Onlar gibi düşünün...

Hocam ilk girdiğim günü hatırlıyorum da gayet ciddiydim,tanışma esnasında bir kaç öğrenci birbirlerine bakıp kikirdiyorlardı, hayrola gençler noldu, anlatın bizde gülelim dediğimde bile ağızlarını yararcasına gülüyorlardı, hiç öylesine gülüyoz dediler, diğer öğrencilerde tepki gösterdi, hocam onlar mal işte salak, gerizekalı falan dediler, birbirleriyle atıştılar,kızdım sustular ama ilk günden böyle başlamış olduk

Ben konu sahibine fikrimi belirttim kendiside kibarca cevabini vermis.Sizde fikrinizi konu sahibine belirtin baskalarinin fikrine karsi cikip onlarin dusuncelerini degistirmeye calismayin. @danzeed

Burda bir sürü öneri geldi. Ama hiç birini beğenmediniz :) o yüzden dersi anlatıp çıkmaya devam edin :)
beğenmedim olur mu, çok güzel yorum yazan arkadaşlar var, onları tek tek beğendim, kimi önerileride deneyecem dedim, siz gözden kaçırmışssınız

İlk günden böyle olunca devamı geliyor zaten. Zaman'la laf sokmayı sesini kullanmayı tonunu ayarlamayı öğreniyorsun ama işte bazı sınıflarda ne yaparsan yap bir iki öğrenci ortalığı bozuyor. Allah yardımcınız olsun hocam

Hocam tam da o gülüşmeler den sonra vereceğiniz tepkiyle aslinda önünü almış olacaktiniz. Neyse orasi gecti artik. Simdi mutlaka kim uygunsuz davraniyorsa onun cezasını vererek baslamalisiniz. Lise çağı oldugu icin not çoğunda korkutucu olmaz. Oncelikle her laflarini bozarak, karsiliginda hic istifinizi bozmadan hazir cevaplarla susturacaksiniz. Sonra mutlaka yazililari a,b,c grubu bile yapip,(sorularda birinde azdir diyorsa, ayni.soruda diger grupta coktur diyin, sansinlarki ayni soru.).kopya cekip sizi alt edemediklerini gorsunler
Bunu yaparkende ceza olarak boyle sinavlar yaptiginizi ve kendilerine ceki duzen verdiklerinde insan gibi muamele göreceklerini ifade edip bi sure devam edeceksiniz hocam.. olmuyorsa da baska yollar denerdim ben.
Yani sizin adaletli,gerektiginde sert, ama kotu muameleye de en kötüsünü vereceginizi bilsinler. Saygi da gosterirler severler de..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…