Psikologlar egitim vermiyor, zaten cocuklarin da derdi psikolojik degil, egitim sistemindeki bosluklar, ceza yok saygi yok artik. Bir disiplin kurulu ve adam gibi cezalar bu isi cozerBen de ondan bahsediyorum ana babanın şimdiye kadar eğitemediğini Kocaman adamken öğretmen Nasıl eğitecek. Öğretmen de nihayetinde psikolog değil. Sınıfta bir kaç öğrenci öyle diye diğerlerinin suçu ne yazık değil mi onlara. Bir iki kişiyi kurtaracam diye yirmi kişiyi feda mı edeyim. Ana baba da idare de öğretmen de üzerine düşen neyse onu yapacak tek öğretmenle olmaz bu iş.
gene gürültü ve curcuna olur buna eminimAaa aklıma birşey geldi. O çok konuşanları bi derste kaldırın dersi o anlatsın. Ama sınıf yine aynı davransın. Konuşsun dinlemesin. Bakalım ne olacak :)
Kesinlikle haklisiniz, ne guzel soylediniz ogretmen hanim, ben de ek olarak okullardaki otorite boslugunu soyleyebilirim, en buyuk eksiklerden biri ama kim dolduracak o belli degil ne yazik ki. Bizim ogrenciligimizde vardi simdi yok malesef. Ceketin onunu iliklemeden hocanin yanindan gecemezdik. Bir zararini da gormedik bu yasaklarin, keske yine ayni duzen olsa, boylece siz egitimciler de nefes alirÇocuklarınıza paşaymış gibi davranmayın, her dediğini yapmayın, her istediğini almayın, şımartmayın...Öğretmenlere karşı değil, öğretmenlerin yanında durun, hiç bir öğretmenin evladınıza garezi olmadığını bilin, onun için uğraştığımızı bilin,dolayısıyla zaman zaman çocuğunuzu uyardığımızda, ona kızdığımızda okula damlamayın, 147 e şikayette bulunmayın, ama normal zamanda sık sık gelip durumunu sorun, takipini yapın, arkadaşlarına dikkat edin,
Koca lise öğrencileri, ders esnasında benim önümde birbirlerine kötü sözlerle , lakaplarla hitap ediyorlar,birbirlerine şakasına küfrettikleri bile oluyor, hatta birbirlerinin üstlerine yürüyorlar, ben kızınca yerlerine oturuyorlar, ben bu öğrencilere ne yapayım, bi akıl verin kızlar, kaç defa konuştum, ahlaki, insani ve dini açıdan bu yaptıklarının yanlış olduğunu anlattım, idareye de durumu anlattım, sizde bir konuşun dedim ama daha fazlasını yapmak gerek, bana bi yol gösterin kızlar
kumbara alın her kufur eden 1 tl atsın sene sonunda sınavdan en yuksek alan öğrenciye hediye alın . yada en kötüsü elinizde tutanakla gezin küfür edenlere tutturun sonra müdürle anlaşın çagırsın yanına kızsın atarım falan desin korkarlar biraz
aaa bak şimdi geldi aklıma ben sınıftaki en haylaz en bozuk öğrenciyle sınıfın ortasında anlaşma yapıyodum hiç konuşmaması karşılığı cola , tost çikolata falan alıyodum etkili oluyodu
Ben de eğitim veriyor demedim davranışları öğretmen Nasıl düzeltecek onu soruyorum. Disiplin kurulu her okulda var. En son başka bir okula gönderebiliyorsun. Karşılığında daha kötü öğrencilerin gelme ihtimali var. Dayak yok. Notla korkutamıyorsun. Ada'm cebinde usturuyla geliyor ailesine haber veriyorsun kendini koruması için ben verdim diyor veli. Ne yapabilirsin ki.Psikologlar egitim vermiyor, zaten cocuklarin da derdi psikolojik degil, egitim sistemindeki bosluklar, ceza yok saygi yok artik. Bir disiplin kurulu ve adam gibi cezalar bu isi cozer
Aynen katılıyorum. Bu sefer yaramazlık yapmayan da yapmaya başlayacak1 lirayı kumbaraya attırmak bile mesele olur, atmıyorum, nolacaksa olsun diyecek tiplerin olduğu bir sınıftayım, sorunda o işte...İkinci önerinize gelecek olursam öyle bir anlaşma yaparsam sürekli her ders kola tost almam gerekecek, alışkanlık halini alacak...Üstelik uslu duran öğrencilerimin günahı ne? Oları ödüllendirmiyorum da , edepsiz olanları niye ödüllendiriyorum?
bende dersi olabildiğince basit anlatıyorum, hepsi katılsın, hepsi söz hakkı alsın diye uğraşıyorum, hepsine ismiyle hitap ediyorum, artı eksi olayını denemedim, onuda bi deneyeyim...bi kaç sorunlu öğrencinin velisiyle görüştüm , öğrencilerde pek etkisi olmadı, velinin biri sabah akşam dövsemde kar etmiyor bile dediÖncelikle sorun nedir anlamaya çalış. Öğrencinin anlama kapasitesi düştükce haylaz olma oranı artıyor. Yani çoğunlukla kafa basmayan öğrenci = sorun
Bu yüzden onların anlayabilecegi şekilde dersi iyice basitlestir. 10 örnek çözmen gerekiyorsa 3 örnek çöz.
Bir sınıf listesi edin. Ödevlerini yaptiklarinda defter kitap getirdiklerinde artı yanlış davranışlarında eksi ver. Koskoca lise öğrencisi deme gercekten işe yarıyor.
Sınıfın huzurunu bozan kimse onları tespit et. Rehberlige yolla. Rehberlige yollarken mutlaka dilekçe yaz.
Eger yanlış davranışında ısrar ediyorsa yanına çağır. Önce sakin bir şekilde uyar. Bir daha ki yanlışında velini çağıracağım de. Uyardığına dair bir dilekçe hazırla ögrenci imzalasin
Devam ederse gerçekten velisini ara okula çağır çocuğunuz dersin akışını bozuyor de. Bir daha aynı tutumu sergilerse disipline vereceğini söyle. Çok net ol. Ezilip büzülme sen haklısın çünkü. Sorunlu öğrencinin büyük ihtimalle velisi de sorunludur. Davranış bozuklugu velisinden gecmistir cocuga büyük ihtimalle. Veliden de veliyi uyardığına dair imza al.
Hala devam ediyorsa dilekçelerin fotokopileri ile birlikte disiplin kuruluna da bir dilekçe yolla.
Prosedürü dogru uyguladığın icin yaptırımlar daha ciddi olacaktır.
Bir de tüm uyarılara ragmen sorun devam ediyorsa dusuk not vermekten cekinme ama genelde sorunlu tiplerin pek kaybedecek birseyi olmadigi icin pek ise yaramayacaktır.
Bunların dışında
Öğrencilere isimleri ile hitap etmeye çalışın..
Onlarin düşmanı değilsiniz. Iyi niyetinizi hissettirin ama pasif biri de olmadiginizi bilsinler
Arkani dönmeden ders anlat. Gerekirse eski usul sadece yazdır. Ama arkanı dönme
Bir de idare çok önemli. Zayıfsa yapacak pek bişey yok. Iyi bir okula gecmeye calis.
Aklıma gelenler bunlar Allah yardımcın olsun
Burda bir sürü öneri geldi. Ama hiç birini beğenmediniz :) o yüzden dersi anlatıp çıkmaya devam edin :)gene gürültü ve curcuna olur buna eminim
Hocam ben bu dediğiniz taktikleri şu sıralar uyguluyorum,onlarla inatlaşmak, sürekli bağırıp çağırmak, disiplini sağlamaya çalışmak artık beni yorduğu için taktik değiştirdim, sınıftaki lider konumunda olanı kafalamaya çalıştım, aramız iyi, sınıfta diğer problemli olan bi kaç öğrenciyi yola getirdiğini gördüm, hocayı üzmeyin dediğine bizzat şahit oldum...Ama öyle bir an geliyor ki, bir- iki öğrenci çıkıp bu lidere de laf atıp kafa tutuyor, onlarda kendilerince liderliğe soyunuyor, sınıf kurtlar vadisine dönüyor, hangi lideri kafalayacağımı şaşırıyorum, lider dediğim kişiler hafif psikopat tipler, biraz üstlerine gitsem bana tekme tokat dalabilecek yapıdalar, kendi aralarında sürekli bir çekişme, küfürleşme varSizi cok iyi anliyorum. Ilk atamam meslek lisesine oldu. 4 sene calisip anadolu lisesine tayin istemistim. Oncelikle asla ama asla inatlasmayin cunku bundan tek zararli siz cikarsiniz. Onlari kafalamaya calisin. Benim bransim matematik. Meslek lisesinde en sikintili branstir. Ama okuldaki en az sikintiyi ceken bendim. Hemde kadin bir ogretmen olarak. Okulun en haylaz ogrencileri bile beni ayru bi severdi. Dersimi degil bakin beni. Dersi sevdirmeye calismak icin once sizi sevmeliler. Sinifin en yaramaz ve digerleri uzwrinde soz hakki olan ogrenciyi kafalamaniz lazim. Bu sayede resmen cit cikmadan ders islerdim ben. Ve o en haylaz cocuklar bile tahtaya kalkarlardi. Ha yaridan cogunu ben cozerdim sade bi iki dort islem yapti diye nasil sevinirlerdi. En haylazi kafalayip sinifi onun kontrol altina almasini saglamalisiniz. Benim buldugum en iyi yontem buydu. Bide disaridan tatli sert bi gorunum lazim. Bana hep hocam tersiniz cok pis derlerdi halbuki hic tersimi falan gorduklerinden degilki Onlari cok sevdigim icin asla onlarla zitlasmiyorum onlarin tarafini tutuyorum hep gibi bi algi olusturmustum. Halbuki evet onlari cok sevsemde bazen cileden cikiyordum tabiki ama asla caktirmadan. Diyalog cok onrmli hocam. Once sizi sevsinler. O zaman inatlasmazlar. bi de mutlaka biseyler vaadedin. Mesela konumuz bugun uZun ama biz bunu 25 dakikada bitirirsek 15 dakika da serbest zaman geciririz. Hadi bir an evvel bitirelim gibi. Aklima gelenler bunlar.
Yapmayin iste rahat olun ders anlatip cikin elbet bilgiyi kapanlar olur aradan.Ileride daha guzel iyi okullara anadolu liselerine gecebilmeniz dilegiyle.şiddete elbetteki karşıyım, keşke sihirli bir değneğim olsa da hepsine ahlaklı , edepli ,saygılı olmayı öğretebilsem ama yok işte, söz söylemek, saatlerce konuşmak da fayda vermiyor napayım?
Hocam ilk girdiğim günü hatırlıyorum da gayet ciddiydim,tanışma esnasında bir kaç öğrenci birbirlerine bakıp kikirdiyorlardı, hayrola gençler noldu, anlatın bizde gülelim dediğimde bile ağızlarını yararcasına gülüyorlardı, hiç öylesine gülüyoz dediler, diğer öğrencilerde tepki gösterdi, hocam onlar mal işte salak, gerizekalı falan dediler, birbirleriyle atıştılar,kızdım sustular ama ilk günden böyle başlamış oldukOncelikle tanisma da yapmissin hatayi hocam, senin yumuşak, sakin biri oldugunu anlamislar, kullaniyorlar, kural koyup uymayanlari cezalandiracaksin , hic affetmeyeceksin kurallara uyma davranisi edininceye kadar. Tum sinifta kurallar anlasilip duzen saglandiginda adaletli olma sartiyla gormezden gelme olabilir tabi...
beğenmedim olur mu, çok güzel yorum yazan arkadaşlar var, onları tek tek beğendim, kimi önerileride deneyecem dedim, siz gözden kaçırmışssınızBurda bir sürü öneri geldi. Ama hiç birini beğenmediniz :) o yüzden dersi anlatıp çıkmaya devam edin :)
İlk günden böyle olunca devamı geliyor zaten. Zaman'la laf sokmayı sesini kullanmayı tonunu ayarlamayı öğreniyorsun ama işte bazı sınıflarda ne yaparsan yap bir iki öğrenci ortalığı bozuyor. Allah yardımcınız olsun hocamHocam ilk girdiğim günü hatırlıyorum da gayet ciddiydim,tanışma esnasında bir kaç öğrenci birbirlerine bakıp kikirdiyorlardı, hayrola gençler noldu, anlatın bizde gülelim dediğimde bile ağızlarını yararcasına gülüyorlardı, hiç öylesine gülüyoz dediler, diğer öğrencilerde tepki gösterdi, hocam onlar mal işte salak, gerizekalı falan dediler, birbirleriyle atıştılar,kızdım sustular ama ilk günden böyle başlamış olduk
Hocam ilk girdiğim günü hatırlıyorum da gayet ciddiydim,tanışma esnasında bir kaç öğrenci birbirlerine bakıp kikirdiyorlardı, hayrola gençler noldu, anlatın bizde gülelim dediğimde bile ağızlarını yararcasına gülüyorlardı, hiç öylesine gülüyoz dediler, diğer öğrencilerde tepki gösterdi, hocam onlar mal işte salak, gerizekalı falan dediler, birbirleriyle atıştılar,kızdım sustular ama ilk günden böyle b
Hocam ilk girdiğim günü hatırlıyorum da gayet ciddiydim,tanışma esnasında bir kaç öğrenci birbirlerine bakıp kikirdiyorlardı, hayrola gençler noldu, anlatın bizde gülelim dediğimde bile ağızlarını yararcasına gülüyorlardı, hiç öylesine gülüyoz dediler, diğer öğrencilerde tepki gösterdi, hocam onlar mal işte salak, gerizekalı falan dediler, birbirleriyle atıştılar,kızdım sustular ama ilk günden böyle başlamış olduk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?