3,5 yil berabersin, ayni evde yaşıyorsun iki hosbes edecek kadar dil ogrenemediysen bence bu da senin ayibin. ailesinin senin yaninda full ingilizce konusmasini bekleyemezsin.
onlar konusurken yanlarinda sıkılman da bu is olmaz dedirtti bana. çünkü bir ömür arkadasi, ailesi gelecek ve hep onlarla arapca konusacak. ki belki guzel bir teklif alacak onun anadilinin konusuldugu bir ulkeye - belki dubaiye falan tasinacaksiniz. Cocugunuzun iki anadili olsun diye belki onla sadece arapca konusacak. yani hayatinizin tamaminda arapca duymaniz kacinilmaz bir sey.
Benim erkek arkadasim da turkce bilmiyor, arkadaslarim yaninda bir iki ingilizce konusur ama yuzde 80 turkce konuşur - aramizda güler eglenir ona biraz ceviririz. asla da sıkılmaz, kendince cümlelerde bildigi kelimeleri bulmaya çalışır. istesek yaninda full ingilizce de konusuruz ama jet hiziyla turkce konusup gülüp eğlenmek varken neden miymiy ingilizce konusalim ki kendi dostumuzla? sevgilim de ayni sekilde. uzun yol arabaya eslik etmesi icin en yakin arkadasi gelmisti. onunla aralarinda full almanca konuştu. konustu konuştu bana 1 cumleyle cevirdi
soyle bir sey oldu.
cocuk; "jdjdhdlqlalsldh fhdkfndkld fkdkfjhdj sjdj dldlwliedhhru rjelrldle"
ben; "ne diyor"
sevgilim; "jdjdhdl"
bazen babasi arar bir saate yakin kendi dilinde konusur, ben de kendi isime bakarim. onun ailesi de benim ailem de 63+ insanlar. bu saatten sonra kimse gelini damadi icin ingilizce ogrenmez, onun dilini ogrenmez. böyle bir fedakarlik da bekleyemeyiz. o yuzden ikimiz de biliyoruz ki biirrr ömür kalabalik masalarda birimiz kakalak gibi kalacagiz. bu bu iliskinin normali yani (birinin ötekinin dilini tamamen ogrendigi bir gelecek cok uzak geliyor)
eger bunu problem eden biri varsa o kisinin ne isi olur ki böyle uluslararası bir iliskide?
ayrica hayatinda haddinden fazla arap olan biri olarak diyorum; araplarin sülale ici dayanismasi coook fazladir. havadan bir kuzen gelip 5 ay sizde kalabilir. gelene kolkanat germe durumlari coktur. bu yuzden misir turkiye is ve isci bulma kurumu gibi bir sey olabilirsiniz bir sure sonra. benim arap arkadaslarimin (ozellikle erkekler) evleri otel gibi. devamli ulkeye yeni gelen biri duzen kurana kadar onlarda kaliyor falan. bilemem belki ileride bu da olabilir.
belli ki cok haz etmediginiz bir irk. ulkemizdeki irkcilik ve arap dusmanligi da zaten oldukca yuksek. ileride bozulan ekonomi ya da birkac yabancinin isledigi suc ile birlikte had safhaya ulasabilir. bu durumda adi Faisal Poyraz Bin Saad olan cocugunuz da bu durumdan etkilenebilir. ileride misirli bir esinizin olmasindan cooook cok daha rahatsiz olabilirsiniz.
bence yol yakinken ayrilin. evet dugune 4 ay var ama nisanlanali da daha 2 ay olmus.
boyle bakinca nişan bazi seyleri görmek icin bir firsattir zaten. aileniz hayatınızdaki insani ne kadar sevse de oncelikleri tabii kj kendi kızlaridir. onlara icinizden güçlü bir sesin size bunun yanlış oldugunu soyledigini, icinize sinmeyen bir seyler oldugunu soyleyin. zorla evlendirecek halleri yok ya.
sevgililik baska evlilik baska. sevgiliyken bazi gıcık huylar bile sevimli gelir insana. ya da bunca sene tatlı aksanli, doktor bir sevgiliniz vardi, önünü arkasini cok düşünmediniz. ama evlenip onun soyadina gecmek - yarisi o irka mensup cocuklar dogurmak, bir ayagininin hep o ulkede olmasi bambaska bi sey. gözünüz korkmakta hakli.
bence daha fazla uzatmadan bir yol alin