Eskiden olsa yazını çok eleştirirdim. Ailen haksız maddiyatla gemi yürür mü derdim ama kusura bakma arkadaşım.
Artık o zamanlarda değiliz. Bir şeyleri yaşamış görmüş biri olarak evet değerin altınla ölçülüyor. Biricik oğluma sevdiği kızı alıyoruz güzelce giydirelim elimizden geleni takalım demek var bir de seç kızım diyip ''Nişanda'' böyle bir şey almak var. Bizde nişanlarda en az 4-5 bilezik damadın ailesi takar. Maddi durumları iyi iken neden sizin kirada oturupta onların elinin sürekli üstünüzde olduğunu anlayamadım. Siz bu kadar akılsızsanız daha kendi kendinizi idare edemiyorsanız ne demeye evlenmenize izin veriyorlar? Ellerinde imkan varken değerlendirmiyorlarsa bunda bir bit yeniği var. Ayrıca işin içine yanar dönerlik, ikili oynamalar, yalan giriyorsa karşı taraftan bir cacık olmaz. Sözden bir gün sonra neden nişan yaptığınızı da anlayamadım. Siz nişan için elinizden geleni yapın ama onlar biricik oğulları için %10'unu yapmasınlar yok öyle 10 kuruşa 5 köfte
Kendi kıymetinizi bilin size kıymet bilmeyen biriyle birlikte olmayın. Ve unutmayın sadece sevdiğiniz kişiyle evlenmiyorsunuz onun ailesiyle de evlenmiş oluyorsunuz. Boş konuşan dediğini yapmayan insanlardan amaaaaan diyip uzak durun. Anca atıp tutarlar devamı olmaz... Eğer nişanlından memnunsan ve güveniyorsan bu yola devam et. Yok böyle yanar döner devam edecekse kendini ailen yanında olduğu için şanslı say ve acilen uzaklaş. Nişanlın ailesine bağımlı bir birey ailesi olmadan hiç birşey yapamazmış gibi geliyor. Kenara altın atalım demek var altın atmak var siz daha dün tanışmadınız neden hiç bir birikimi yok? Bence söze nişana çok erken karar vermişsiniz.