Bu ne yaman bir çelişki böyle?!...

Canından zorun mu var arkadaşım neler yaşamışsın niye uğraşıyorsun böyle bi adamla annesine öyle küfür eden sana telefonda deli gibi bağıran adam evlenince neler yapar güzelce bi düşün ki neler karıştırdığıda belli değil

Sen gerçekten ikili ilişkilerden anladığına eminmisin.Senin yaşadıın şey,bırak nişanlılığı ilişki bile değil.Sen zaten işsiz adamla nişanlanarak en başta yapmışsın hatayı.Anasına sygısı olmayanın kendisine yok ki sana olsun.Hala ne diye ezdiriyorsun kendini.Çok mu zor yüzüğü atıp gururunu değerini yüceltmek

Canım bu çok normal, sıkma canını...Sonuçta erkek çok, ama adam sıfatını hakkıyla taşıyana denk gelip, ben bir ömrümü bununla geçirebilirim demek kolay değil maalesef.

Sen öyle bakma, çirkindi, güzeldi, şanstı falan. Bir çok insan "vasat" da olsa bir ilişkiye razı olduğu için daha kolay evleniyor. Dışardan hoş gözükse de, evlerinde ne yaşadıklarını kimse bilmiyor.

Güzel örnekler yok mu? Var tabii ki. Hayırlısını dilemek lazım. İnşallah sana da, tüm bekar olup ta isteyenlere de Rabbim gerçek yol arkadaşları nasip etsin.

.

Aynen düşündüğünüz gibi annesine öyle yapan herkese yapar. Sanırım psikolojik sorunları var. Herkesten saygı beklerken saygısı sıfır. Allah şifa versin diyorum çünkü gerçekten hasta. Sizin için de kurtulmanızı ve unutmanızı diliyorum

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

Ne kadar güzel yazmışsın...
Dikkat ettim de, benim açtığım konuya herkes çok düzgün ve nokta atışlı, birbirinden farklı ve özel yorumlar yapıyor. Daha önce hiç böyle bir konuya denk gelmedim. Demek ki şanssız değilim.

sen bu adamın nesine aşık oldun merak ediyorum?
Annesine saygısı olmayan adamın kimseye saygısı sevgisi olmaz.ve hiçbir bayana
bırakıp önune bak.elbet biri çıkacak karşına sakın hata yapıp evlenme boyle bir insanla yazık edersin kendine.

Bu manyakla evlenicek misin cidden?

Sizin yorumlarınızı okuduktan sonra düşündüklerimde haksız olmadığımı anladım. Gerçekten çevremdeki hiç kimseyle paylaşamamıştım bu yaşadıklarımı ve bunlar henüz az bir kısmı... İnsan paylaşmayınca neyin ne olduğundan her zaman her durum için emin olamıyor. Senden önce de bayağı okkalı yorumlar geldi ama dediğim gibi, bu yaşadıklarımı paylaşacak ve değerlendirecek durumda olamadım hiç. Şu anda bile iyi hissediyorum. En acımasız yorumu yapan arkadaşlara bile çok teşekkür ediyorum. Her biriniz bir tanesiniz ve çok özelsiniz.

bu adamdan size eş olmaz.. bence kendisinin ruh sağlığı yerinde olmayabilir. annesine böyle davranan biri size ileride neler yapmaz? biran önce kuratın kendinizi..

Nisanliniz sizi sindirmis gibi geldi bana.Sayesinde kendinize guveninizi kaybetmissiniz.Daha nisanliyken boyle saygisizsa evlenip birde cocuk yaparsaniz daha beter olur.
Sizi ikna etmeye calisacaktir umarim kararli olursunuz.

Nisanliniz sizi sindirmis gibi geldi bana.Sayesinde kendinize guveninizi kaybetmissiniz.Daha nisanliyken boyle saygisizsa evlenip birde cocuk yaparsaniz daha beter olur.
Sizi ikna etmeye calisacaktir umarim kararli olursunuz.

Bende bitti zaten. Paylaşımda da yazdım. Sadece sizlerin yorumlarına ve bu karara vereceğiniz desteğe ihtiyacım vardı. Bunun sebebi de artık bazı durumlarda belli bir yerden sonra neyin ne olduğunu anlayamıyor, herşey iç içe geçiyor sanki, belki buna sizin tabir ettiğiniz gibi "sinme" de denebilir ama benim yaşadığım buydu. Çok teşekkür ederim yorumunuz için.

hiçbirşey senden ve hayatından kıymetli olmamalı. Kimseye kendinden fazla değer verme. Sana ve ailene değer vermeyen birinide ömür boyu hayatını zehir etmek istemiyorsan çıkar hayatından. Hiçbir zaman hiçkimse son değildir. Sen iyisen daha iyileri karşına çıkar acele karar verme. Herşey gönlunce olsun.

cnm sana tek bırşey soyleyecegım.ailesıne karsı saygısız olan adamdan uzak dur.yarın oburgun senın aılene neler yapar.aman ha...sakın derım

Evlenirsen her şey daha kötü olur umarım bir an önce kurtulursun evlilik sevgili olmaya hiç benzemiyor çünkü saygın sevgin güvenin bittiyse sürdürmenin anlamı yok

Burdan sonrasını okumamıza, sizin de anlatmanıza gerek yoktu.
Tabii ki önemsemediğimden değil, sadece son cümle bile yeterli olduğu için.

Annesine küfredebilen bir insanın ahlakî sorunları çok ciddidir ve uğraşmaya değmez.
Mümkün değil ama bunun dışında her şeyi mükemmel olsa yine de olmaz.
Ki tahmin ettiğim gibi annesine böyle davrananın tüm hayatı problemlidir.

Naçizane tavsiyem kimseye eğiticilik yapmayın, o yaşa kadar erdemli olmayı beceremeyen gitsin kendi gibi birini bulsun veya evlenmesin.
Kendinize böyle karaktersizleri layık görmeyin.

Arkadaşlar hepimiz aynı şeyi düşünüyoruz anne durumuyla ilgili... Peki o insanı yetiştiren de o anne değil mi? Kesinlikle amacım savunmak değil. O terbiyeyi verecek olanın anne olduğunu düşünüyorum. Benim bu yaşıma kadar anneme söylediğim en saygısızca ve terbiyesizce söz "ne diyorsun anne sen ya?" oldu. Çünkü daha kötüsünü düşünmemi ve konuşmamı sağlayacak terbiye ve davranış aşılanmadı bana... Ne olursa olsun anneler başkadır ama objektif düşünmek de gerekiyor. Annesine tapanı yetiştiren de annesi(ya da onu büyüten kişi), Nasa'da çalışanı yetiştiren de, bir katili,haini teröristi yetiştiren de. İş "terbiye" ye gelince bir anneye de (ya da onu büyüten kişi) bakmak gerekir diye düşünüyorum... Tekrar söylüyorum. Amacım savunmak değil.

Aramızda anneler de vardır belki. Çocuğunuz yanlış ya da kötü bir davranışta bulunduğunda, hiç kendi kendinize "ben nerede hata yaptım" demiyor musunuz ya da anne olacak arkadaşlarım bu durumu bu şekilde yaşamayacaklar mı? Eğer bir çocuğu eğitemeycekseniz ya da eğitmek için elinizden geleni yapmayacaksanız neden anne oluyorsunuz ya da olasınız, değil mi?

Ben olaya öyle bakamıyorum.
Küçük bir çocuk, hadi ergen o tür davranışlarda bulunsa düzgün terbiye verilmemiş denilebilir.
Ama yetişkin bir insan sergiliyorsa bu davranışı iş orayı aşmıştır.

Aklımız var, fikrimiz var.
Hiçbirimiz dört dörtlük yetişmedik.
Sağlıklı insan yetiştirilişindeki eksiklikleri yetişkinlik döneminde bir oranda çözebilir diye düşünüyorum.

Anneye küfrü, saygısızlığı kesinlikle yetiştirilmeye bağlayamam ben.

Umarım hiç birimiz böyle bir durumu tecrübe etmeyiz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…