• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu ne yaman bir çelişki böyle?!...

Bence zaten sende bişeyler ayrılsam mı diye düşünmenle bile bitmiş. Annesine saygısızlıgı var çok büyük bir eksi ilerde senin evliliğin için çünkü ilerdede ailesine nasıl davranıyorsa sanada senin ailenede öle davranır değişir diye düşünme. Sürekli her sıkıştıgında annesinden yada cevresinden para istemeside kötü şimdi için bişey diyemem ama ilerde buda sorun olur. Bana göre evlenme çağına gelmiş birisinin anneden para alma mantıgı bana göre değil alışmış sanki sürekli tekrarlar bnce buda sizin evliliğinizde sorun olur.
Artık içine kuşkularda düşmüş bence iyi düşün yada direk evlenmeyin biraz daha düğünü uzatın sende kendini tavrınla biraz geri çek bak bi işinemi gelcek yoksa senin yoklugunu hissedip mutsuzmu olcak şunuda içimden gelerek söylüyorum ne yaparsan yap anneye saygısızca davranan birinden adam olmaz karar senin canım :(

harfi harfine katılıyorum ve aynen böyle düşünüyorum, her zamanki gibi. Benim derdimi biliyorsunuz, "bunu da ben bitirmeyeyim, bende de hatalar olabilir analiz edeyim kendimi iyice" derken mahvettim kendimi... Bu arada güzel arkadaşım, yüzük yok. Fırlatıp atmış aylar önceki bir ayrılığımızda... O da yok ve "işe girer girmez ilk işim yüzük almak olacak" diyen adam kendine boxerlar, kıyafetler aldı ilk maaşıyla. Geçenlerde de "kredi çekeyim de yüzük alayım" dedi. çünkü ailem bu işe "bitti" gözüyle bakıp tanıdıklarımıza bu şekilde aktardılar... Bu da sağdan soldan beni isteyenleri duydu. Karşı komşumuz bile sabahın köründe beni evine çağırıp "eşimin abisi senden çok hoşlanmış, edepsizlik olmasın diye benden iletmemi rica etti. Eğer görüşmek istersen numarasını verebilirim sana ya da buraya çağırırım, ya da istersen bir organizasyon yaparız dışarıda bir yerde görüşürsünüz. Sen nasıl istersen" dedi. Bunlar bizim 8 yıllık komşumuz ve bana bunu söyleyen kız evleneli 1 yıl oldu... Dedim ya aptal etti beni bu ilişki resmen...

sana son soylemek istediğim tek şey var. Allahımın sevilen kulusun ve ayağına çok güzel fırsatlar çıkarıyor. Lütfen inancın varsa ne kadar şanslı olduğunu gör ve değerlendir.

sana son soylemek istediğim tek şey var. Allahımın sevilen kulusun ve ayağına çok güzel fırsatlar çıkarıyor. Lütfen inancın varsa ne kadar şanslı olduğunu gör ve değerlendir.

Sizin yorumlarınıza ihtiyacım vardı ve bundan sonrası benim için çok iyi olacak. Hayat bu işte... Herşeyi yaşarken tecrübe ediyoruz. Bana bir ders lazımmış, onu da almış oldum...

Buna benzer şeyler düşünüyorum ben de hatta hemen hemen aynısı. :51:

Ennnnn doğrusunu yaparsın..
aşk insanı köreltmemeli, aksine güzelleştirmeli :16:
özgüveni artmalı, daha sosyalleşmeli, hayatı sevmeli, kendini şanslı saymalı :16:
kimse kimseyi çekmek zorunda değil,
onun adı aşk değil ''katlanmak'' olur zaten :31:
o insan ziyanını hayatınızdan çıkarın,
lütfen sizi ve ailenizi hakeden biriyle yaşamınıza devam edin :16:

sizin yorumlarınıza ihtiyacım vardı ve bundan sonrası benim için çok iyi olacak. Hayat bu işte... Herşeyi yaşarken tecrübe ediyoruz. Bana bir ders lazımmış, onu da almış oldum...

şuan sana cevap yazanların hepsi yaşadıklarından ders çıkaran tecrübeli insanlar. O yuzden fikirler hep aynı cevabı veriyor sana. Bu demek oluyor ki doğru 1 tane canım. Sende ne olduğunu biliyorsun

Annesi bana "oğlumdan önce sen geliyorsun. İlk defa kendimi senin sayende gerçek bir evlat sahibi gibi hissettim.(ki bu kadın öğretmen emeklisi ve hala öğretmenlik yapıyor) Ayrıl evladım. Neden seni üzmesine izin veriyorsun ki, daha iyi olacaksan ayrıl." diyor... Keşke doğru düzgün bir insan olsaydı da annesini de yıllarca bu kadar yıpratıp ezmeseydi. Kadın gırtlak kanseri arkadaşlar... Bu da bir sebep ayrılamayışımda... Öylece kalakalacak diye çok korkuyorum... Çok üzülüyorum...

Kanser hastası annesine kötü davranması daha kötü canım Annesi olmasını bırak hasta bir insana merhametle yaklaşmak vardır . Hiç uzatma çok yanlış olur devam etmen annesi kanserken böyle davranan bi evlat sana daha kötü davranır ALLAH hayırlısını versin. Başkalarını düşünme kendini ve aileni düşün geçmez ömür böyle eğer annesi üzülmesin ben katlanırım diyorsan bilemiycem. Senin içinde üzülen bir annen var nişanlının annesine her türlü destek olabilirsin ama karşındaki adam anlamıyor çok yıpranırsın

Bence zaten sende bişeyler ayrılsam mı diye düşünmenle bile bitmiş. Annesine saygısızlıgı var çok büyük bir eksi ilerde senin evliliğin için çünkü ilerdede ailesine nasıl davranıyorsa sanada senin ailenede öle davranır değişir diye düşünme. Sürekli her sıkıştıgında annesinden yada cevresinden para istemeside kötü şimdi için bişey diyemem ama ilerde buda sorun olur. Bana göre evlenme çağına gelmiş birisinin anneden para alma mantıgı bana göre değil alışmış sanki sürekli tekrarlar bnce buda sizin evliliğinizde sorun olur.
Artık içine kuşkularda düşmüş bence iyi düşün yada direk evlenmeyin biraz daha düğünü uzatın sende kendini tavrınla biraz geri çek bak bi işinemi gelcek yoksa senin yoklugunu hissedip mutsuzmu olcak şunuda içimden gelerek söylüyorum ne yaparsan yap anneye saygısızca davranan birinden adam olmaz karar senin canım :(

Çok teşekkür ederim içten yorumun için. Buraya bu konuyu bu yüzden açmıştım. Düşündüklerimi herkes harfiyen teyid ediyor. İyi ki varsınız arkadaşlar. Çok sağolun.

Ennnnn doğrusunu yaparsın..
aşk insanı köreltmemeli, aksine güzelleştirmeli :16:
özgüveni artmalı, daha sosyalleşmeli, hayatı sevmeli, kendini şanslı saymalı :16:
kimse kimseyi çekmek zorunda değil,
onun adı aşk değil ''katlanmak'' olur zaten :31:
o insan ziyanını hayatınızdan çıkarın,
lütfen sizi ve ailenizi hakeden biriyle yaşamınıza devam edin :16:

Çok teşekkür ederim ilgi ve yorumlarınıza arkadaşlar. O kadar doğru sözler ki bunlar...

Çok teşekkür ederim içten yorumun için. Buraya bu konuyu bu yüzden açmıştım. Düşündüklerimi herkes harfiyen teyid ediyor. İyi ki varsınız arkadaşlar. Çok sağolun.

Nedemek canım inş hakkında hayırlısı olur ama hiç kimsenin senin yıpratmasına izin verme bence bana göre iyi bir eş iyi bir nişanlı sorun yaratmaz sorunları ortadan kaldırır sürekli sorunlar yaratmış . Bu ilişki için kendini yıpratma arkana baktıgındada bir deneyimdi benim için dersin herşey insanlar için bi deneyimdir bunda sonra musmutlu ol :)

Kanser hastası annesine kötü davranması daha kötü canım Annesi olmasını bırak hasta bir insana merhametle yaklaşmak vardır . Hiç uzatma çok yanlış olur devam etmen annesi kanserken böyle davranan bi evlat sana daha kötü davranır ALLAH hayırlısını versin. Başkalarını düşünme kendini ve aileni düşün geçmez ömür böyle eğer annesi üzülmesin ben katlanırım diyorsan bilemiycem. Senin içinde üzülen bir annen var nişanlının annesine her türlü destek olabilirsin ama karşındaki adam anlamıyor çok yıpranırsın

Annesi aslında çok zor bir kadın ama belirttiğim gibi, katlanılmaz da olsa, çok kötü de olsa, kötü niyetli de olsa anne annedir ve ona herkese davrandığımız gibi davranmaya hakkımız olmadığını düşünüyorum ben. Bir de bu kadın hasta (aslında hasta olduğunu söylüyor, "gırtlak kanseriyim" diyor ama ben hastaneye gittiğini bile görmedim 1 yıldır... Neyse ne işte... Anne sonuçta...)

Nedemek canım inş hakkında hayırlısı olur ama hiç kimsenin senin yıpratmasına izin verme bence bana göre iyi bir eş iyi bir nişanlı sorun yaratmaz sorunları ortadan kaldırır sürekli sorunlar yaratmış . Bu ilişki için kendini yıpratma arkana baktıgındada bir deneyimdi benim için dersin herşey insanlar için bi deneyimdir bunda sonra musmutlu ol :)

Sizlerin bu mesajlarınızla bile "musmutlu" oldum. Çok teşekkür ederim. :17:

Annesi aslında çok zor bir kadın ama belirttiğim gibi, katlanılmaz da olsa, çok kötü de olsa, kötü niyetli de olsa anne annedir ve ona herkese davrandığımız gibi davranmaya hakkımız olmadığını düşünüyorum ben. Bir de bu kadın hasta (aslında hasta olduğunu söylüyor, "gırtlak kanseriyim" diyor ama ben hastaneye gittiğini bile görmedim 1 yıldır... Neyse ne işte... Anne sonuçta...)

Bikere annesine kötü davranmasını hiç bişey ifade edemez ne olursa olsun. O zaman canım bunların aile ilişkilerinde bir problem var ailede temel saglam degil galiba .

Bu kadar eksilerini, igrencliklerini gordugunuz adamlarla nasilsa duzeltirim havalariyla evleniyorsunuz, sonra da agliyosunuz.
Yani ben anlamiyorum bu kizlari.
Allah daha nasil gostersin size hakkinizda hayirli olani?
Keske ilk evliligimde bana da gosterseydi ufacik bir olumsuzluk da icerlenip ayrilsaydim evlenmeden.
Sizin yaptiginiz resmen kendi mezarinizi kazmak.
İntihar etmek..
Kusura bakmayin ben diger uyeler gibi yumusak yumusak anlatamam.
Sizin osmanli tokadina ihtiyaciniz var. Canimli cicimli teselli laflarina degil..

Bikere annesine kötü davranmasını hiç bişey ifade edemez ne olursa olsun. O zaman canım bunların aile ilişkilerinde bir problem var ailede temel saglam degil galiba .

Aynen öyle canım. Annesi sürekli "ayrıl bundan" diyor, oğlunu kötüleyip, bana şikayet edip duruyor. Kendi yaşadığımdan bir örnek vereyim. Geçenlerde akşam yemeğine çıktık hep birlikte. Mekan sahibini annesi tanıyormuş, bizi oraya götürdü... Daha mekana girer girmez, mekan sahibi kadının bekar bir kızı var, onu övmeye başladı. Mekana 2 buçuk saate yakın kadık ve bu süre zarfında hiç abartmıyorum kızın öğrenmediğim bir regl günü kaldı. Ve bizi tanıştırırken de bana "bir kızım da bu, ona göre" diyerek tanıştırdı mekan sahibi kızla... Oğlu var masada, ben varım, kendisi var ve 2 buçuk saate yakın böyle devam etti kadın, kızın reklamını yapmaya... Ben de en sonunda "Allah sahibine bağışlasın da bize ne bu kızdan 2 saattir dinliyorum kızın hayatını, sanki bekar oğlumuz var da kıza mı alacağız, amaç nedir?" diye patladım. Normalde asla ve kat'a büyüklerime karşı böyle konuşmam ama artık dayanamadım arkadaşlar. Yanımda olup o zamanı yaşamanızı isterdim. Sinirden saatlerce ağladım. O kadar dayanabildim yani...

Bu kadar eksilerini, igrencliklerini gordugunuz adamlarla nasilsa duzeltirim havalariyla evleniyorsunuz, sonra da agliyosunuz.
Yani ben anlamiyorum bu kizlari.
Allah daha nasil gostersin size hakkinizda hayirli olani?
Keske ilk evliligimde bana da gosterseydi ufacik bir olumsuzluk da icerlenip ayrilsaydim evlenmeden.
Sizin yaptiginiz resmen kendi mezarinizi kazmak.
İntihar etmek..
Kusura bakmayin ben diger uyeler gibi yumusak yumusak anlatamam.
Sizin osmanli tokadina ihtiyaciniz var. Canimli cicimli teselli laflarina degil..

Sizden daha sert konuşanlar oldu ama doğru söze ne hacet! Benim beklediğim ve istediğim de buydu sizden. Çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız. :)

Aynen öyle canım. Annesi sürekli "ayrıl bundan" diyor, oğlunu kötüleyip, bana şikayet edip duruyor. Kendi yaşadığımdan bir örnek vereyim. Geçenlerde akşam yemeğine çıktık hep birlikte. Mekan sahibini annesi tanıyormuş, bizi oraya götürdü... Daha mekana girer girmez, mekan sahibi kadının bekar bir kızı var, onu övmeye başladı. Mekana 2 buçuk saate yakın kadık ve bu süre zarfında hiç abartmıyorum kızın öğrenmediğim bir regl günü kaldı. Ve bizi tanıştırırken de bana "bir kızım da bu, ona göre" diyerek tanıştırdı mekan sahibi kızla... Oğlu var masada, ben varım, kendisi var ve 2 buçuk saate yakın böyle devam etti kadın, kızın reklamını yapmaya... Ben de en sonunda "Allah sahibine bağışlasın da bize ne bu kızdan 2 saattir dinliyorum kızın hayatını, sanki bekar oğlumuz var da kıza mı alacağız, amaç nedir?" diye patladım. Normalde asla ve kat'a büyüklerime karşı böyle konuşmam ama artık dayanamadım arkadaşlar. Yanımda olup o zamanı yaşamanızı isterdim. Sinirden saatlerce ağladım. O kadar dayanabildim yani...

Sende buyur al ogluna kızı deseydin kızı övmekdeki amacı ne kadının. Bende benim sözlümle problemlerim var sanıyordum adam bana hiç bişey yapmıyormuş ben büyütüyormuşum ya kıyamadım aşkıma . Ağlanacak bişey yok kadın bile ayrıl demiş ya hiç düşünme gerçi uzakdan kolay ayrıl demesi ama kadın bile memnun degil oglundan baksana

Bu sözünüz hariç diğer söylediklerinizin hepsinde haklısınız. Ben orada dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. Ben evlenmedim. Bilakis, 28 yaşındayım ve ilişkileri bitiren hep ben olduğum için "bunda da öyle olmasın, bende de hata vardır, düzeltebilirim" kafalarında harcadım kendimi... Diğer sözylediklerinize sonuna kadar katılıyorum ama bu söylediğiniz bana biraz haksızlık olur. Yorumunuz için çok çok teşekkür ederim. :)

Back