- 10 Eylül 2016
- 280
- 481
- 32
-
- Konu Sahibi BayanLazarus
Anlıyorum, bu durumda bütün yollar kapalı görünüyor şu an ama bir düşüneceğim. Avukat arkadaşlarıma da danışırım yarın.
Peki baba nereden geçiniyor? Hala nereden geçiniyor? İşin içine halayı da katabiliriz neticede aynı evdeler. Hiç bir gelirleri yoksa nasıl geçinebilirler. Halanında mı ikametgahı o adres değil?
Tatlım bu durumda zaten kirayı ödeyemiyor olmaları şaşırtıcı değil. Sen evden ayrılalı ne kadar zaman oldu peki? Birlikte yaşarken kirayı ne şekilde ödüyordunuz? Banka üzerinden mi yoksa elden mi?Evet bana da oyle gorunuyor. Ailemin evinden aciliyetten cikmasam zaten sozlesme imzalamadan gitmezdim. Ama cok sansliydim 1 hafta icinde bulduk, cocuk ben izmir'e gidiyorum dedi, zor durumdaysan gel dedi, esyalarini birakti hatta birkac ay kira odemeyi de teklif etti. Hic kan bagim olmayan bir insan bana boyle yardim ediyorken ailem dediklerim neler yapiyor, gercekten sasiriyorum..
Babamin seyyar bir yeri var, misir ,simit vs satiyor orada. O da kendi adina degil.Halamin ikametgahi yoktu ama o standi almak icin ya da satis belgesi almak icin - tam bilmiyorum - ikametgah cikardik iki ay once. Babamin adina hicbir kayit yok yani. Halam memur emeklisi, 3 ayligi var. Ama onun maasinda da uc ayri kredi borcu odeniyor. Hacizli mi yoksa yapilandirma mi bilmiyorum ama onun hemen hemen tum maasinin borclara gittigini biliyorum.
Tatlım bu durumda zaten kirayı ödeyemiyor olmaları şaşırtıcı değil. Sen evden ayrılalı ne kadar zaman oldu peki? Birlikte yaşarken kirayı ne şekilde ödüyordunuz? Banka üzerinden mi yoksa elden mi?
Elden verirken bir imzalı kağıt falan almış mı peki? Tatlım icra konusunda istenen rakam Nisan'dan bu yana ödenmemiş kira gibi durmuyor, evveliyatı var. Sen ev sahibi ile bir yüzyüze görüş hangi ay ödenmiş, hangi ay ödenmemiş hangi ay bankadan, hangi ay elden yatmış bunların hepsini öğren en iyisi. Korkarım ki yazdıklarına göre bu borcu ödemek zorunda kalacaksın ve sen henüz Nisan ayından bu yana ayrı evde oturduğun ve bunu ispatlayamadığın için baba ve halaya karşı dava da açamazsın. Ev sahibi ile uzlaşmaktan başka çaren yok.Nisan'in basinda ayrildim ben. Babam eline para gectikce oduyordu, halamin 3 ayligi yattikca biriken odeniyordu. Dedemin vefatindan sonra iyice skinti olmaya basladigini biliyorum ama son 1 senedir. Onun emekli maasi biraz da olsa kapatiyordu. En son halam adina telefon almislar, onu satip biraz odemisler. Bir ay sonra da benden kendi hattima telefon almami istediler. Ki benim de verecek cok param yoktu, belimde fitik var onunla ilgili doktora gidiyordum. Dislerimi tedavi ettirmeye calisiyordum. Her ay bir hastalik cikiyordu, odeyemem dedim. Oyle yukun altina giremem dedim. Kabul etmeyince ne bencilligim kaldi, ne hayirsiz evlatligim. Bana alinan bi yatagin dolabin bile hesabi yapildi. Evden cikiyorum derken tehdit edildim, bize borcunu odemeden cikamazsin diye. Ay yazdikca yaziyorum, kusura bakmayin :)
Bankadan odediklerini saniyordum ama oyle degilmis, ev sahibi bankadan hic yatirmadilar dedi, Temmuz basinda bir tek yatirilmis 2 aylik kira bankadan. O da halam yatirdigi icin. Onun disinda adam bankadan istemis kac kere ama babam hep elden vermis.
Elden verirken bir imzalı kağıt falan almış mı peki? Tatlım icra konusunda istenen rakam Nisan'dan bu yana ödenmemiş kira gibi durmuyor, evveliyatı var. Sen ev sahibi ile bir yüzyüze görüş hangi ay ödenmiş, hangi ay ödenmemiş hangi ay bankadan, hangi ay elden yatmış bunların hepsini öğren en iyisi. Korkarım ki yazdıklarına göre bu borcu ödemek zorunda kalacaksın ve sen henüz Nisan ayından bu yana ayrı evde oturduğun ve bunu ispatlayamadığın için baba ve halaya karşı dava da açamazsın. Ev sahibi ile uzlaşmaktan başka çaren yok.
Elden verirken bir imzalı kağıt falan almış mı peki? Tatlım icra konusunda istenen rakam Nisan'dan bu yana ödenmemiş kira gibi durmuyor, evveliyatı var. Sen ev sahibi ile bir yüzyüze görüş hangi ay ödenmiş, hangi ay ödenmemiş hangi ay bankadan, hangi ay elden yatmış bunların hepsini öğren en iyisi. Korkarım ki yazdıklarına göre bu borcu ödemek zorunda kalacaksın ve sen henüz Nisan ayından bu yana ayrı evde oturduğun ve bunu ispatlayamadığın için baba ve halaya karşı dava da açamazsın. Ev sahibi ile uzlaşmaktan başka çaren yok.
Evden çıkınca da senin evine gelip yerleşmeye kalkar bunlar bu yüzsüzlükle Allah yardımcın olsunKira kontratinin benim uzerime oldugunu dusunursek, polis gonderip cikmalarini saglayabilir miyim? Evimde oturuyorlar diyerek?
Maalesef hayır, evin ikametleri olduğunu ispat etmeleri oldukça basit.Kira kontratinin benim uzerime oldugunu dusunursek, polis gonderip cikmalarini saglayabilir miyim? Evimde oturuyorlar diyerek?
kirayi belkide bilerek böyle ödemedi sana haciz gelsinde onlara muhtac ol diyemi acaba? Babanin maddi durumu kötümüki?
Insallah cözülür bu ne ya ödesin kendi oturdugu evin kirasini.
Kendi ayaklarinin üstünde durmanida ayrica taktir ettim. :)
Bir avukatla görüşseniz. O evde oturmadığınız tespit edilse. Şu anda oturtuğunuz evin kontratıyla da bu durumu ispatlayabilirsiniz.
Maalesef hayır, evin ikametleri olduğunu ispat etmeleri oldukça basit.
Evden çıkınca da senin evine gelip yerleşmeye kalkar bunlar bu yüzsüzlükle Allah yardımcın olsun
durm umutsuz geldi bana. ailenin borcu ödeyeceklerini sanmıyorum. ödeyecek olsalar çoktan öderlerdi. ev sahibi de alacağından vazgeçmez. kontratı iptal etmek giib bi lüksü de yok iptal ederse babandan isteyemez resmi olarak.
Durumunuz zor gerçekten.Bence kira meselesini hallettikten sonra o şehirden uzaklaşın.Ne kadar uzak o kadar iyidir.