DURUM GÜNCELLEMESİ:
Arkadaşlar sabah işten çıkıp gittim eve. Babam ve halamla konuştum. Borçlarını kesinlikle kabul etmiyorlar. Biz bu kadar ödedik 900 lira kaldı öyle bir borç yok dediler. Ev sahibi bankadan yatırın kiraları demiş hep dedim, kendileri istedi elden almayı, kapıya gelip aldılar hep dediler. Elden verdiklerine de makbuz vs almamışlar hiç. Depozitoyu kiradan düşmek istemişler, 1 sene kadar önce, adam da kabul etmiş. Ama şuan ben kabul etmedim diyor. Ev sahibinin söylediklerini ilettim, ne dediyse tam tersini iddia ettiler. Babam kalktı benden kimse ödediğim parayı tekrar alamaz, ben onu burada etek giydirir dolaştırırım vs diye heyheylenmeye. Senden para alan yok zaten benden alınacak ne varsa dedim. Senden ne kesilecekse ben vericem dedi.
Ocak'tan beri evden çıkmıyormuşsunuz dedim, Ocak'ta çıkmayı biz istedik kiraya zam gelecek diye, adam ben sizden memnunum kiraya zam yapmıyorum oturun isterseniz dedi biz de kabul ettik diyor. Gelen borç kağıdında kirayı her ay arttırmış, Ocak'tan sonra 1950 lira yapmış, böyle bir kira istemedi benden hiç diyor.Pazartesi 900 lira yatıracakmış, başka da borcu yokmuş, Eylül'de de çıkacaklarmış.
Adamın derdi para almak değil onlara sıkıntı çıkarmakmış bizimkilere göre. Babam kaç kere konuşmak istemiş de ev sahibi kabul etmemiş falan filan. Evden çıkmanızı istiyor zaten kapıya polis gönderip çıkartacakmış gerekirse dedim, yine heyheylendi babam. Mantıklı bir konuşma gerçekleştiremedik malesef. Ben de halam da ara ev sahibini konuş şimdi dedik, yok konuşamam ben o p..venkle nasıl konuşacağımı dedi çarptı kapıyı gitti.
Halam da her zamanki şeyleri yapmaya devam etti, ev sahibi üst katımızda oturmuyor ama üst kata bağırdı durdu. Ben balkondan bağırdım sana gel beni evden çıkar diye gelmedin gibi şeyler saçmaladı. Kızın geldi kapıya konuştuk, hepsini duydun, dinleme cihazıyla dinliyorsun sen beni nasıl inkar edersin herşeyi diye bağrındı. Dayanamadım ben de çıktım evime geldim.
Yani hiçbir şey çözülmedi. Maaşımdan haciz kesilecek. Babam ben kesinlikle vereceğim parasını diyor ama güvenemiyorum. Konuşacağım ev sahibiyle diyor, ne zaman ne olur bilemiyorum. Kafam da iyice karıştı. Ev sahibini arasam mı aramasam mı karar veremiyorum.
Ama en kötüsü de, bana o kadar şey yaptıktan, arkamdan namussuz diye konuştuktan sonra bile sabah erken saatte kaldırdım geç gelmiş işten diye babama üzülebildim ya, hay ben salaklığıma yanayım. Gözgöze geldik 5 ay sonra ilk kez, bir nasılsın bile demedi, parayı konuştu çekti gitti. Üzülmemem gerek biliyorum ama yine içim cız etti. Ben de böyle bir salağım işte