• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu konuyu aşamıyoruz...eşim beni anlamıyor...

Ama bu da doğru bi yol değil ki ilerde gelin istemeyebilir ki haklı da 2016yılında yaşıyoruz yahu kv oturmak mı kalmış.
Keşke o parayla kendine 1+1küçük bi ev alsaymış hem kendisi de tek yaşamak iistiyormuş ya rahat ederdi.

Canım baya karışık bizim durumlar.muhit de seçti validem.heryerden istemedi.
İstediği yerde çok pahalıydı
Biz mesela oralardan alamadık.
Bildiğin pahalı yani.
Öyle olunca illa illa bu muhit deyince
İşte birlikte aldılar.beni istemesseler çıksınlar kiraya ev benim diyor.

Şurada yazilan bazi yorumları okuduktan sonra rabbime dua ediyorum gelinlerin evlatlarin eline birakmadan ruhumu teslim ederim insallah diye. Yorum beyan etmemin de mantigi yok sanirim çünkü siz herseyde kendinizi %100 haklı buluyorsunuz. Hayat sizin kardeşim allah işinizi ras getirsin.
Ben yorumumda belirttim eli ayağı tuttuğu sürece diye özellikle.
Amin kimseyi kimseye muhtaç etmesin allah evladı da anneyi babayı da.
Ama bakın buradaki kv hiçbir şeyi beğenmeyen gelinine sürekli hatalar bulan bir kadın.
Yani demiyor ki yahu ben insanların düzenini bozdum güzelce oturayım gelinime destek olayım.
Gitmek istediğini bile gelini hariç herkese söylüyor bu ayıp değil midir adam yerine koymuyor gibi? Ama o gelinin elinden yemek yiyor onun temizlediği evde oturuyor.
Ben yaşlansam sakat ya da hasta değilsem gidip kimsenin düzenini bozmam evimde yaşarım yani.Ama işte insanların amacı farklı insanları kullanmak istiyorlar.

o zaman kv akilli olacakti parayi vermicekti ogluna kendi ufak bi ev alacakti.kolay degil ayni evde yasamak..gelen istiycekmi bakalim..
Canım muhit seçiyor çok.
Hala bizim bu evi beğenmez.kaçkere dedi bura derenin içi güzel değil falan.
Ki gayet temiz muhit bence.

İatediği muhite de parası yetmedi maaşı da yokki kredi çeksin

Canım baya karışık bizim durumlar.muhit de seçti validem.heryerden istemedi.
İstediği yerde çok pahalıydı
Biz mesela oralardan alamadık.
Bildiğin pahalı yani.
Öyle olunca illa illa bu muhit deyince
İşte birlikte aldılar.beni istemesseler çıksınlar kiraya ev benim diyor.
İşte bu kadın sonuna kadar haksızdır arkadaş.Başımı sokayım kimseye muhtaç olmayayım neresi olursa olsun demiyor yani çok ilginç gerçekten ya.
Ne diyeyim inşallah eşin seni anlar sen zaten bunca sene elinden geleni yapmışsın için rahat olsun.

Bilmiyorum
İşte bu kadın sonuna kadar haksızdır arkadaş.Başımı sokayım kimseye muhtaç olmayayım neresi olursa olsun demiyor yani çok ilginç gerçekten ya.
Ne diyeyim inşallah eşin seni anlar sen zaten bunca sene elinden geleni yapmışsın için rahat olsun.
Bilmiyorum canım.depresyonda gibi yatıyorum sabah beri....
Heryerim kötü.herşey bi yana eşimin beni anlamaması çok yakıyor canımı...

Ben sizi cozemedim.
Gercekten cozemedim.
Kv gitmesin ona ihtiyacim var diyosunz.
Ama bnu dile dokmuyosunz, halbuki bi tatli dil cok seyi degistirebilir.
Bunu yapmiyosunz cunku diyosunzki o kadin bana sunu sunu yapti.
Eh tamam yaptiysa neden kalmasini istiyosunz.
Birakin gitsin.

" o kadini sevmiyorum' diyosunz ama " nerye gidiyormus, kalicak, mecbur, oglumu birakip gidemez biyere" diyosunz.
Ya sorarim size, siz o oglani kvye guvenipmi yaptiniz? Peki o borclari?

Hic bi halt anlamadim ya cidden.
Sonra diyosunuzki "eger giderse baska ogluna ve geri bana donerse daha istemem onu, asla eve almam misafir olarak gelsin".
Daha yenide kalmasi taraftarisiniz.
Iyide kadin size bayilmiyor bunu biliyosunz, uzerinizemi alinicaksiniz kurkcu dukkanina dondugunde? Zaten biliyosunz sizi pek sevmiyor.

Anladigim kadariyla yorumum: o kadin hic biseye mecbur degil. Dunyanin en iyi kv side olsun, en berbat kv side olsun.
Bedavadan sizin cocugunuzu bakmak zorunda degil. Borclariniz vrsa borca girmeyeydiniz. Sikistiysanizda cocuk yapmayaydiniz. "Kv cok kotu davraniyor bana, en azindan ogluma bakmasi gerek ona hakkimi helal etmem icin" diye bi dusunce var sizde. Ben bunu anladim yazdiklarinizdan, yanlis anladiysam anlatim tarzinizdandir.

Ayrica esiniz hakli.

Aynen katılıyorum.

Daha önce konu açmıştım .
6 yaşında anasınıfı na giden bir oğlum var.valide bende kalıyor ve bakıyor diye.
Eşime demiş okul kapanınca ben oğluma gidicem.Temelli gidecek
Gelsin kayınvaliden baksın.
Annem psikolojik tedavi görüyor.kesinlikle bakamaz ve eşimle de araları açılır.
Kayınvalide gideceğini benden başka herkese söyledi.bana ısrarla söylemiyor.
Dün ev görmesi için arkadaşlarım geldi.biraz yalnız bıraktım mutfak fln işim vardı.
5 dk içinde onlara da anlatmış yazın gidicem diye....
Neyse dedim eşime gitsin.zaten eşimde,annem yalvarmamızı bekliyor gitme diye,şuan ona mecburuz ya biliyor bunu dedi....
1 e gidecek oğlum.yarım gün de bakıcı ayarlama kararı aldık.zar zor zorlanacağız ama başka çare yok.
Kredi mutfak faturalar bakıcı ayda 1 2 de dışarda yemek maaştan geriye bişey kalmayacak.ikimizin.güvenilir birini bulma konusu zaten üzüyor beni neyse...
Ama tamam dedim gitsin....

Ama eşim diyor ki annrm gelinlerle anlaşamaz,kardeşim evlenicek ordada anlaşamaz.ağzı durmaz gene geri bize gelir....
İşte bu noktada çıldırdım.
Ben anneni kovmuyorum.gitmesini ben istemiyorum o beni beğenmiyor.
Ben zor şartlarda kalıcam o keyfine gidecek.
Canı istedi yapamadı geri gelicek...
Kabul etmem dedim.anca misafir gelir temelli gelemez dedim.
O benim annem atamam gelirse kabul ederim gene diyor.bu konuda anlaşamıyoruz
Kadın beni beğenmez eleştirir
Ailemi eleştirir
Yaptığım işi beğenmez
Yemeği beğenmez.
Seni basamak olarak kullandı.kardeşin boşanmadan evine annesini almadı
Şimdi gelin yok koşarak gidiyor dedim.
Gerekirse işten çıkarım ek iş yaparsın naparsan yap dedim.
Eşim bana çok soğuk.gece sarılmadı
Sabah öpmeden işe gitti.bu konuyu aşamıyoruz.ben haklıyım biliyor.ama yinede beni ez/d/iriyor.
Annesi hayatımın sonuna kadar gitmese bişey demem.ama keyfine göre minicik cocuğumu bırakıp giderse işte orda kızarım....
Annem o benim diyor.tamam annen de
O evladım da evladım diyor mu acabaej iş yapsın banane ödesin geçinsin.sen çalışmasanda olur kafasında bir kadın.
Şuanda hem ağlıyor hem yazıyor
Hemde kahvaltı hazırlıyorum kaynanam da evde ya softa hazırlıycam.
Kimse beni anlamıyor.

Yargılama yapacak arkadaşlar yazmasın.
Kimse yaşamadan bilemez.
Ben şimdi ne yapayım
Nasıl davranayim.
Benim iyi niyetli eşim.bukadarı da fazla.olan bana oluyor hep...aynı şeyi kaynım içindw yapmıştı.bizde kalsım yazıl diyordu 31 yaşında adama.kabul etmedim.ev aldılar o sorun bitti.şimdi de bu...
Tek aramızı açan sorun bu....
Şeytan diyor çık işten ama bunu da yapamam
Çok zorlanırız.valide ile mi konuşayım ne yapayım.kal değilde
Gidersen ancak misafir gibi gelirsin gibi gibi mi...
İçimi döktüm.beni anlayan vardır umarım.

Gidecek oranın düzenini huzurunu bozacak, sonra gelecek sizin oturttuğunuz düzeni huzuru bozacak...
Sorun kvye ilk fırsatta bence gidecekmişsin, benle neden hiç konuşmadın, niye söylemiyorsun diye gir bir lafa.. Ne yapmayı düşünüyorsun, de ayrıntılı bir plan al, sonra dönemesin planından.. Muğlak konuşuyorsa da, gidiyorsan ben bir çaresine bakacağım artık yeni bir düzen kuracağım, çocuğun düzenini kurduktan sonra tekrar bozulmasın, sen de artık arada misafir gelirsin hasret gidermeye, deyiver. Hani işin normali buymuş gibi laf arasında, sert yapmadan, sanki bir daha gelip yerleşmesi çok saçmaymış gibi imalı bir şekilde..
Ama zaten çocuk için bunca zaman kalmış olan kadına da yok gelme yerleşme denmiyor, kocan ondan diyemiyordur, bir kere yardım isteyince sınırını bilmeyen insanlar ne yazık ki hep tepende oluyor.
Bilemedim. sen haklısın ama kocanın üstüne sinirle gitme. mızmızlan falan ama işi rutin bir kavga konusuna dökme o zaman çok hassaslaşıyorlar, konu açılır açılmaz oflayıp puflamaya başlıyorlar sonra...
Hadi inşallah çözersin, inşallah kv senden önce daha gelmem der de sen hemen sıkıştırırsın araya zaten çocuğun düzeni elli defa bozulursa sorun olur diye.

Ama konunun ayrıntılarını bilemiyorum, sizin evde çok huzursuzluk olduğu halde çocuğun bakımı için tedirgin olduğu halde sizde kalmaya katlanmışsa, bir şey diyemem, gidip rahatlamak onun da hakkı...

nora2010 nora2010 siz haklısınız, ihtiyacınız olduğu zaman kv çekip gidecek, sonra canı isterse size sormadan geri gelecek, buna hakkı yok.
Bakmak zorunda değili de anlamıyorum , gelin kv ye bakmak zorunda mı peki.
O oğlu boşandı yazmışsınız yanlış anlamadıysam, tekrar evlense kv nin dönüp dolaşıp geleceği yer sizin eviniz olur , ben olsam bende istemem bu şartta.
Komşunuz yok mu bakacak parayla tabi ,birde etüt fikri daha mantıklı, birinci sınıf zor oluyor.

Ama konunun ayrıntılarını bilemiyorum, sizin evde çok huzursuzluk olduğu halde çocuğun bakımı için tedirgin olduğu halde sizde kalmaya katlanmışsa, bir şey diyemem, gidip rahatlamak onun da hakkı...
Bizim evde huzursuzluk :)
Buna anca gülerim.gayet seviyeli aramız.

Beni anladığınız için teşekkür ederim.
Kendi evi yok....
Kayınpederle boşanma aşamasında.
K.peder bir miktar para versi işte onu kük oğluna verdi evi birlikte aldılar.birlikte oturacaz diye.biran önce gideyim de gelin falan gelirse beni istememezlik yapmasın.ev benim
Mantık bu
Bana doğru düşünüyor gibi geldi

Gelin de şartları bilip geldin diyor sonradan geldi başıma bela oldu denmesin diyor

Çocuğa da ilk okul yaşına kadar baktım yeter diyor

Bana kimse gelip bakmadı mesela ne anneannem ne babaannem okula başlamadan önceki Sene evde yalnız kaldım

Oğlum da 25 aylıktan beri kreşe gidiyor kimseye bakın demedik tam gün gitti işimiz varsa geç kalırsak vs taksi ile gidip alıyoruz paramıza gücümüz yeter ailelere değil

Seneye de 8.30-17.30 okula gidecek

Bu aşamaya kadar bakmış gitsin gelmeye kalkarsa o zaman düşünürsünüz şimdiden bunun kavgası neden yapılsın ki

Gidecek oranın düzenini huzurunu bozacak, sonra gelecek sizin oturttuğunuz düzeni huzuru bozacak...
Sorun kvye ilk fırsatta bence gidecekmişsin, benle neden hiç konuşmadın, niye söylemiyorsun diye gir bir lafa.. Ne yapmayı düşünüyorsun, de ayrıntılı bir plan al, sonra dönemesin planından.. Muğlak konuşuyorsa da, gidiyorsan ben bir çaresine bakacağım artık yeni bir düzen kuracağım, çocuğun düzenini kurduktan sonra tekrar bozulmasın, sen de artık arada misafir gelirsin hasret gidermeye, deyiver. Hani işin normali buymuş gibi laf arasında, sert yapmadan, sanki bir daha gelip yerleşmesi çok saçmaymış gibi imalı bir şekilde..
Ama zaten çocuk için bunca zaman kalmış olan kadına da yok gelme yerleşme denmiyor, kocan ondan diyemiyordur, bir kere yardım isteyince sınırını bilmeyen insanlar ne yazık ki hep tepende oluyor.
Bilemedim. sen haklısın ama kocanın üstüne sinirle gitme. mızmızlan falan ama işi rutin bir kavga konusuna dökme o zaman çok hassaslaşıyorlar, konu açılır açılmaz oflayıp puflamaya başlıyorlar sonra...
Hadi inşallah çözersin, inşallah kv senden önce daha gelmem der de sen hemen sıkıştırırsın araya zaten çocuğun düzeni elli defa bozulursa sorun olur diye.

Kahvaltıda sordum
Anne sen dün kızlara gidecekmişssin öyle demişsin.
Ne zaman gideceksin dedim.
Okullar kapanınca dedi...
Kim bakacak dedim
Annemin bakacağını düşünüyosan o zaten hasta bakamaz.eşimle de araları bozulsun istemiyorum dedim.
Bende insanım yeter dedim.
komşu teyzelerden birine parayla baktırırım artık dedim :)
Şurda zaten 2 3 sene sonra kimseye ihtiyaçımız yok dedim....
Hiçbirşey demedi...
Inşallah geri gelmek zorunda kalmaz.kırıcı olmak istemiyorum.

Boşuna kendi kendinizi yiyorsunuz, eşiniz yokken kv ile sakince konuşun, gidecekmissin benden başka herkesin haberi var deyin.

Sağol bunca zaman baktın, gideceğin kesinse bende ona göre yol çizicem deyin.

Tekrar döner gelir kısmını şimdiden düşünüp ne kendinizi tüketin ne eşinizi , eşinize gereken mesajı vermişsiniz bundan sonra bu konuyu sürekli açıp tatsız hale getirmeyin . İş iyice çıkmaza girer onada biner.

Siz mülayim durun derim.

Bizim evde huzursuzluk :)
Buna anca gülerim.gayet seviyeli aramız.
O zaman keyfi, sanırım diğer tarafta eve ortakmış da...
Bu zamana kadar kalmış madem, teşekkür edersin güzelce, artık düzenimizi ben kurarım sen de git düzenini kur, biz de burada düzenimizi kurarız dersin, temelli gittiğini bilsin giderken mutlaka :KK66:

Bana doğru düşünüyor gibi geldi

Gelin de şartları bilip geldin diyor sonradan geldi başıma bela oldu denmesin diyor

Çocuğa da ilk okul yaşına kadar baktım yeter diyor

Bana kimse gelip bakmadı mesela ne anneannem ne babaannem okula başlamadan önceki Sene evde yalnız kaldım

Oğlum da 25 aylıktan beri kreşe gidiyor kimseye bakın demedik tam gün gitti işimiz varsa geç kalırsak vs taksi ile gidip alıyoruz paramıza gücümüz yeter ailelere değil

Seneye de 8.30-17.30 okula gidecek

Bu aşamaya kadar bakmış gitsin gelmeye kalkarsa o zaman düşünürsünüz şimdiden bunun kavgası neden yapılsın ki

Canım inanki ona karşı hiç saygısızlığım yok.gayet seviyeliyiz.
Eşim e 2 ağlasa huzurum yok dese
Hopp bizim evde bulurum.tanıyorum kocamı.
Gitsin bakalım.

O zaman keyfi, sanırım diğer tarafta eve ortakmış da...
Bu zamana kadar kalmış madem, teşekkür edersin güzelce, artık düzenimizi ben kurarım sen de git düzenini kur, biz de burada düzenimizi kurarız dersin, temelli gittiğini bilsin giderken mutlaka :KK66:
Bende bu koca varken biraz zor canım.bakalım hayırlısı.

Boşuna kendi kendinizi yiyorsunuz, eşiniz yokken kv ile sakince konuşun, gidecekmissin benden başka herkesin haberi var deyin.

Sağol bunca zaman baktın, gideceğin kesinse bende ona göre yol çizicem deyin.

Tekrar döner gelir kısmını şimdiden düşünüp ne kendinizi tüketin ne eşinizi , eşinize gereken mesajı vermişsiniz bundan sonra bu konuyu sürekli açıp tatsız hale getirmeyin . İş iyice çıkmaza girer onada biner.

Siz mülayim durun derim.
Konuştum cnm
Okul kapanışta gidecekmiş.
O zmn birini bulurum artık.

Bende bu koca varken biraz zor canım.bakalım hayırlısı.
Hayırlısı... sen kocanın başının etini yeme yine de... İnat ediyorlar hiç laf ettirmiyorlar sonra.. Zor işler zor... Senin nasıl kolayına gelirse öyle gelişir umarım olaylar..

Canım inanki ona karşı hiç saygısızlığım yok.gayet seviyeliyiz.
Eşim e 2 ağlasa huzurum yok dese
Hopp bizim evde bulurum.tanıyorum kocamı.
Gitsin bakalım.

Senin saygısızlığın tavrın vs de olmasa orası senin evin kadın da bunu biliyor

Oğlunun evinde gerekirse çemkirecek burası benim diyecek

Gitsin bırak geleceği zaman edersin kavganı şimdi neden canını sıkarsın ki doğmamış çocuğa don biçilmez derler ya o hesap daha gitmemiş gitse bile gelmemiş birisi ya gelirse diye kavga edilir mi

Back
X