• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu konuda sohbet edelim mi??

kendinikesfet123

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2018
65
30
3
Arkadaşlar bir şey merak ediyorum. Karamsarlığa yatkın olma, çoğu zaman enerjinin düsük olması bunlar insanın kendi yapısı olabilir mi? Hani kendinizi olduğu gibi kabul edin diyorlar ya. Bu konuda düşüncelerinizi merak ediyorum.

evet olabilir. kaç milyar insan var. herkes pürneşe olamaz ya. bazıları da karamsar, bardağın boş tarafını görür.

Olabilir tabii. Enerjinin düşük olması fizyolojik olarak bir yorgunluk hissiyse bu ayrı bir konu ama çok neşeli olmamak, çok heyecanlı olmamak vs bunlar karakter özellikleri olabilir.

Mutluluk geni diye bişey olduğu iddia ediliyo.. Son araştırmalara göre melankoliklik veya mutluluk insanın kişilik özelliğiymiş.. Yani insanların olaylara bakış açısı ve değerlendirmesiyle ilgiliymiş mutlu insanların hayatları mükemmel olduğu için değilmiş diyollaa ;)

evet olabilir. kaç milyar insan var. herkes pürneşe olamaz ya. bazıları da karamsar, bardağın boş tarafını görür.
Ama bu tip insanların yanında çok bulunmak onlarla vakit geçirmek istemiyor insanlar, enerjilerini dusurdugumuz emdigimiz için bu da iste insanın kendisini üzüyor.

Ama bu tip insanların yanında çok bulunmak onlarla vakit geçirmek istemiyor insanlar, enerjilerini dusurdugumuz emdigimiz için bu da iste insanın kendisini üzüyor.

can çıkar huy çıkmaz bence. yani insan karamsarsa karamsardır. başkalarına yansıtmamayı deneyebilirsin ancak.

Ben de tam olarak böyle bir insanım, okul hayatım berbattı ki dışarı melankolimi yansıtmadığımı içimde yaşadığımı düşünürdüm, yüzüme karşı "seni sevmiyorum" diyen arkadaşım bile olmuştu zamanında. Sonra törpülemeyi öğrendim topluma ayak uydurabilmek için. Her şeyin en kötüsünü düşünüp hazırlıklı olmak ve şaşırmamak bana çok mantıklıymış gibi geliyor, şu an beraber olduğum insan da bunun tam tersi bir karaktere sahip dengeyi böyle böyle bulduk sanırım. Hayatı anlarda yaşayabilmeyi isterdim, sürekli tıkır tıkır işleyen, kendini suçlayan, her şeyi sorgulayan bir beyin insanı aşırı yoruyor ve tüketiyor. Bunun yanında vücuda alınan şeker de aynı etkileri yapıyor. Eğer çok abur cubur tüketen biriyseniz bir hafta kesmeyi deneyin, daha aydınlık, daha neşeli bir zihine kavuşmazsanız karakter özelliğinizdir.
:halay:

Ben de tam olarak böyle bir insanım, okul hayatım berbattı ki dışarı melankolimi yansıtmadığımı içimde yaşadığımı düşünürdüm, yüzüme karşı "seni sevmiyorum" diyen arkadaşım bile olmuştu zamanında. Sonra törpülemeyi öğrendim topluma ayak uydurabilmek için. Her şeyin en kötüsünü düşünüp hazırlıklı olmak ve şaşırmamak bana çok mantıklıymış gibi geliyor, şu an beraber olduğum insan da bunun tam tersi bir karaktere sahip dengeyi böyle böyle bulduk sanırım. Hayatı anlarda yaşayabilmeyi isterdim, sürekli tıkır tıkır işleyen, kendini suçlayan, her şeyi sorgulayan bir beyin insanı aşırı yoruyor ve tüketiyor. Bunun yanında vücuda alınan şeker de aynı etkileri yapıyor. Eğer çok abur cubur tüketen biriyseniz bir hafta kesmeyi deneyin, daha aydınlık, daha neşeli bir zihine kavuşmazsanız karakter özelliğinizdir.
:halay:
Abur cubur yani şekerli gıdaları seviyorum. Tüketmezsem ohh iyi bu hafta yemedim diye o sebeple mutlu olurum sadece:))

Abur cubur yani şekerli gıdaları seviyorum. Tüketmezsem ohh iyi bu hafta yemedim diye o sebeple mutlu olurum sadece:))

Öyle bir mutluluğun yanında, şeker bir nevi uyuşturucu sayıldığı için algılar da açılıyor vücut arındığı vakit. Sabahları erken uyanıyorsunuz mesela hiç zorlanmadan, düşünceler net oluyor her şeyi etkiliyor resmen. Ve karamsarlığı da tabii ki. Başarabilsem komple çıkaracağım ama azaltmakla yetinebiliyorum sadece. Bir deneyin derim. :)

Hepimizin bir mizacı var bu gerçek. Ancak mizacım böyle deyip çekilmek de işin kolayına kaçmaktır. Eğer değişime ihtiyaç duyuyorsak ve daha iyi olacağını düşünüyorsak biraz törpülenmek mümkündür ve gayet iyidir.

Back
X