• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma aşamasındayken doğru düşünememek.

merhaba bavulu geri götürdünüz mü?
eski konunuzu bırakmışsınız direkt :) cevapsız bırakmayın

paranızı da altın hesabına koyun abinizin ağzına bakmayın
sordum cevaplamadınız abiniz evli mi? paranıza karıştırmayın
Bavulu henüz götürmedim ama götüreceğim. Abim evli değil. Daha henüz para geçmedi elime ama aldığımda altın ya da dolar yapmayı düşünüyorum. Bu paraya da dokunmayacağım zamanı gelince de aileme net konuşacağ ı'm

Evliliği bir hayat amacı, ulaşılması gereken bir hedef olarak görme. Zaten kötü bir evlilik yaşadın, bu evlilikteki davranışlarını, neden böyle bir seçim yaptığını, sırf evlenmiş olmak için gözümün önündeki sorunları görmemeni, evliliğin aslında peri masalı olmadığını iyice bir düşün ve değerlendirmeni yap. Önemli olan acele edip , ilk seninle evlenmek istiyorum diyenle değil, iyi bir değerlendir yapıp , anlaşabileceğin ve sana değer veren biri ile evlenmek . Yoksa 10 kere evlenir , 10 kere boşanırsın. Bir koca bulmaya değil, kendini geliştirmeye odaklan.
Evet amacım da bu. Artık en dikkat edeceğim önem vereceğim şey bana değer veriyor mu olacak ve kesinlikle acele etmek yok emin olana karar. Tabiikide yine diyorum insan aynı evde yaşayınca bilemiyo ya da değişebiliyoruz ama yinede tanışma sürecinde rahatsız olduğum bişey olursa direkt bitiricem.

Doğru karar olmuş boşanmak istemeniz. Gerçekten bazı insanları evlenmeden anlayamıyor insan. Evlenmeden önce çok iyi diyorsun, güzel anlaşıcaz mutlu olucaz diyorsun ama bazen o karakterini evlilik öncesindede gösteriyorlar ama anlayamıyor yada evlendikten sonra değişir diyebiliyor insan sizde hangisi oldu? Birde size küçük bir öneri sunmak istiyorum karşılıklı konuşsanız biz mutlu olmak için evlendik ayrılmak için evlenmedik ben şu bu huyundan rahatsız oluyorum ya evlilik öncesinde yada evlendikten sonraki ilk günlerinizi örnek vererek ne kadar mutluyduk biz bir aile olduk artık anne ve babamız sadece anne ve baba aile olan biziz artık gibi konuşmalar yapsanız evliliğinizi birazda olsa şans verseniz. Bazı şeyleri kendinize sorsanız ben evlilik öncesi nasıldı eşim evlilik öncesi nasıldı gibi sorular sorsanız kendinize. Konuşmayı deneyin bence sonrasında boşanma olduktan sonra bir şekilde konuşsaydık düzelirdi aslında gibi sorular kalmasın aklınızda. Tabi yaşadıklarınız sadece size özel ama böyle bir öneri vermek istedim evlilik kolay yapılmıyor ne ümitlerle evleniyor insan. lütfen bu dediklerime kulak verin ve düşünün sadece mutlu olduğunuz günleri ve neden mutluyduk ben yada o neler yapıyordu yada yapmıyorduda mutluyduk gibi soruları sorup eşinizle konuşun.
Eşimle beraberken bunları defalarca konuştum. Ama anlamadı beni hiç. Üzüldüğüm beni yıpratan şeylere kulaklarını tıkadı. Çevresi ve ailesi için beni feda etti öyle söyleyim. Ben bu evlilikte değer görmedim. Ayrıldıktan sonra eşim için üzülmediğime göre de içimde ona karşı hiçbir duygu kalmamış. O yüzden içim çok rahat

Şöyle bişeyde var cefasız Sefa sürülmezmiş. En ufak bişeyde mutlu olamıyorum, ben mutlu değilim deyip daha boşanmadan 2. Evliliğini düşünen insanlarda var.Mutluluk nedir? Evlilik nedir? gibi soruları sorabilmeli empati yapılabilmeli. karşılıklı fedakarlık yapılırsa anca insan mutluluğa kavuşur. Eğer sizde evliyseniz kendi evliliğinizi sorguladığınızda muhakkak bişeyler, pürüzler vardır. kimin evliliğinde yok ki? Sonuçta iki farklı insan evlenip aynı evin içinde yaşamaya başlıyor. Bence bir sorun oluşmaya başladıysa elbette ki bu bazen tek taraflı olabiliyor ama çoğu zaman iki tarafında evlilik öncesi, evlilik sonrası diye iki ayrı karakteri oluyor. Aslında onun karakteri hep aynıydı ama senin karakterin değişti tahammül seviyen düştü. Burdada konuşmak giriyor araya, işte senin evlenmeden öncede karakterin böyleydi ama artık evlendik ikimzde birbirimize uyum göstermeliyiz gibi konuşmalar gerekli. Evlilik zor boşanmak çok kolay bu yüzden düzeltilebilir bişey varsa konuşulması gerek eğer düzelmiyorsa boşanılması gerek. Sizin yaptığınız yorumla aklıma geldi bunlar yanıt olarak devam ettirdim😊
İşte her şey iletişim. Eğer sağlıklı iletişim yoksa sevgiymiş falan hikaye oluyo onlar. Birbirinle konuşmak ve anlamak gerekiyo. Bu yoksa anlaşılmayan taraf hep mağdur oluyo zamanla da yıpranıyo soğuyo sonuçta bu oluyo işte maalesef

Back