• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kez canım çok sıkıldı

Eksilerdeyiz bebeğim için ücretsiz izin almıştım 2 ay. Nisan'da işe başlayacağım. Normalde Haziran'da başlayacaktım .
Sırf bu sebep bile yeterli kardeşini almaması için siz bebeğinizi bırakıp daha erken işe başlayacaksınız maddi kaygılardan esiniz kardeşine özel şoförlük yapacak ben görümceme de söylerdim baktım eşim birşey söylemiyor, kötü oluncaksada olunur, eksilerdeyiz abin seni gelip sürekli alıyor ama durum bu keşke sende biraz anlayışlı olsan derdim açık açık

Sırf bu sebep bile yeterli kardeşini almaması için siz bebeğinizi bırakıp daha erken işe başlayacaksınız maddi kaygılardan esiniz kardeşine özel şoförlük yapacak ben görümceme de söylerdim baktım eşim birşey söylemiyor, kötü oluncaksada olunur, eksilerdeyiz abin seni gelip sürekli alıyor ama durum bu keşke sende biraz anlayışlı olsan derdim açık açık
Ben ona dedim onun anlaması lazım. O anlamayacaksa görümceme demenin bir anlamı yok benim için.

Valla 1 buçuk yıldır böyle durum. Ama artık bebek var. Ve birkaç kez bebek için hastaneye gitme durumunda bile laf etti tabi ben ağzının payını verdim . Ama işte artık can sıkıyor
kendi başımdan da geçtiği için bu kadar rahat konuşabiliyorum. sonu eşinle halletmeye çalış, baktın olmuyor görümcenle kayınvalidenle konuş. benim eşimle konuşmam yetti. bizim arabada ortak mal görünür gelen geçen alır-dı. şimdi alamazlar. hani bi laf var ya kusura bakmayın; abimin malı deniz yemeyen keriz. o misal işte.Taviz tavizi getirir bu zamana kadar sabrettim artık sabredemiyorum diye konuş eşinle.

kendi başımdan da geçtiği için bu kadar rahat konuşabiliyorum. sonu eşinle halletmeye çalış, baktın olmuyor görümcenle kayınvalidenle konuş. benim eşimle konuşmam yetti. bizim arabada ortak mal görünür gelen geçen alır-dı. şimdi alamazlar. hani bi laf var ya kusura bakmayın; abimin malı deniz yemeyen keriz. o misal işte.Taviz tavizi getirir bu zamana kadar sabrettim artık sabredemiyorum diye konuş eşinle.
Ben inanın maddiyattan demiyorum helal hoş olsun . Ama artık bebek var ve yeri gelince bana yok yürü yok bir daha gidemem dediği için bu haldeyiz. Hiçbir şey olmamış gibi konuşmaya çalışıyor benimle ben de seninle konuşmuyorum dedim.

Kavga ettik kötü olan ben oldum yine. 10 yıl boyunca her izninde gidip alacak mısın dedim evet dedi. Ben de istemiyorum boşanalım 10 yıl katlanamam dedim. Beni tehdit etme dedi.
Tehdit etmiyorum ciddiyim ben dedim. Artık çocuğumuz var bizim, ben akşam sürekli kalkıp gitmeni istemiyorum dedim.
Yok işte bir sürü şey alıyor dedi. Almasın dedim. İstemiyorum hiçbir şey sen de gitme dedim. Sonra herkesin kocası benim kadar iyi değil ben hep evdeyim spora gitmiyorum kahveye gitmiyorum dedi. Git ne istiyorsan yap o zaman dedim.
Paranoyak psikolojisi bozuk oldum asıl senin gitmen lazım dedi ( annesinin gitmesi gerektiğini konuşuyoruz aramızda bazen)
Ben de patladım o da patladı. Durduk yere sorun çıkartan oldum .
Ben biliyordum zaten kötü olacağımı.
Hediyeyi şoförlük karşılığı mı alıyormuş görümcen? Almasın taksiye binsin. Allah korusun hasta olsa ya da bir engeli olsa tabii ki getirsin götürsün. Ama şu durumda çok saçma.

Masrafına katlansalardı arabanın, bu ne yüzsüzlük. Sen haklısın, çok yumuşak huylu olduğun için beklemiyordu eşin tepkini.

Hediyeyi şoförlük karşılığı mı alıyormuş görümcen? Almasın taksiye binsin. Allah korusun hasta olsa ya da bir engeli olsa tabii ki getirsin götürsün. Ama şu durumda çok saçma.

Masrafına katlansalardı arabanın, bu ne yüzsüzlük. Sen haklısın, çok yumuşak huylu olduğun için beklemiyordu eşin tepkini.
Bana diyor ki senin ailen de burda olsa sen de onları alacaksın . Hasta olsa tamam da sağlıklı insanlar kendisi gidip gelebilir ben ailemi almam böyle her iznimde dedim. Yok işte kimsenin aile bağları kendilerininki gibi değilmiş. Evet her şeye susuyorum ya ondan oluyor hak ediyorum aslında.
Ama bundan sonra öyle olmayacağım .

Çok sinir bozucu size kendin git deyip onü ise götürmek gidemiyorsa calismasin ozman sizinki hastalık bide yani gece gece eczaneye gittiginize göre bence bu adama çok yüz verme anlasın

Kocasi ne yapiyormus neden almiyormuş acaba onu bole kocalarida yani koca diye tutuyorlar ya,
Kocasi warken abisine mi dusunuormus onu işten almak..
Kocası bazen geç geliyor işten . Tam saatlerini bilmiyorum şahsen ama görümcemin çıkış saatleri 6 ve akşam 10 hafta sonu olursa 10 buçukta.

Çok sinir bozucu size kendin git deyip onü ise götürmek gidemiyorsa calismasin ozman sizinki hastalık bide yani gece gece eczaneye gittiginize göre bence bu adama çok yüz verme anlasın
Bence o hala kendi ailesinin farkında değil. Kaynanam bana hep eşimden için el oğlu o güvenme derdi. Tuhafima giderdi salak gibi çok ciddiye almazdim ama sanırım eşime de benden için el kızı diyordur. Yoksa sırf kardeşini bırakacam diye niye bu kadar inatlaşır insan.
Tekerlekli sandalye ile hareket edebilen engelliler bile kendileri gidip geliyor. Bizim görümce de utanmadan çıkış saatini yazıyor . Yani her şeyi geçtim bu adam izinli gününde dinlensin evinde tamam yarım saat oluyor git gel ama ne gerek var uzanan adamı evden kaldırmaya.

Bence o hala kendi ailesinin farkında değil. Kaynanam bana hep eşimden için el oğlu o güvenme derdi. Tuhafima giderdi salak gibi çok ciddiye almazdim ama sanırım eşime de benden için el kızı diyordur. Yoksa sırf kardeşini bırakacam diye niye bu kadar inatlaşır insan.
Tekerlekli sandalye ile hareket edebilen engelliler bile kendileri gidip geliyor. Bizim görümce de utanmadan çıkış saatini yazıyor . Yani her şeyi geçtim bu adam izinli gününde dinlensin evinde tamam yarım saat oluyor git gel ama ne gerek var uzanan adamı evden kaldırmaya.
Büyük ihtimal öyle diyordur ama yine suç esinizde el kızı olurmu hayatınızı paylasiyorsunuz sizde esinizi alistirmaya başlayın bence artık ailen var biz hep yanindayiz kardeşin birgün gidecek hep ben kalicam de

Benim eşim evde su bitse kavga dövüş gidiyor :D
Görümcemi hayatta almazdı işten herhalde. Eşinizden kaynaklı sorun. Evlendiyse o artık onlardan çıkmış bu saatten sonra eşi sahip çıkacak. Geç gelmesi gitmesi senin eşini bağlamaz. Saatler uyuşmuyorsa başka işte çalışsın. Emekli olana kadar eşiniz mi alıp gelecek ya saçmalığa bakın.

Eşiniz bizim aile bağlarımız kuvvetlidir diyor da, onun ailesi artık sizsiniz, sizi eczaneye kadar o saatte yürüten adamın nasıl aile bağları kuvvetli olabilir? üstelik bu nasıl bir mantık, sizde kadınsınız, kardeşinin başına gelebilecek şeyler sizin de başınıza gelebilir.Savaş vermeden bir şey kazanamazsınız, bırakın huzursuzluk çıksın. Ayrıca kv niz de baya bilinçaltı mesaj veriyor, el oğlu, el kızı diyerek.

Her şeyi boş veriyorum konunuzdaki.

Sadece kardeşini almaya giderken sizi tek başınıza eczaneye yollaması bana göre birçok soruya cevap veriyor.
Ya da bir-çok soruyu cevapsiz birakiyor.

Bilemiyorum.

Çok şaşırdım
Bunu beklemiyordum.

Konunuz öylece bitecek zannettim

Gerçekten sizin için çok üzüldüm.

Her şeyi boş veriyorum konunuzdaki.

Sadece kardeşini almaya giderken sizi tek başınıza eczaneye yollaması bana göre birçok soruya cevap veriyor.
Ya da bir-çok soruyu cevapsiz birakiyor.

Bilemiyorum.

Çok şaşırdım
Bunu beklemiyordum.

Konunuz öylece bitecek zannettim

Gerçekten sizin için çok üzüldüm.
Evet ben de üzülüyorum. Zaten çok bağırdım o da bağırdı. Bu üçüncü kavgamız . Üçü de ailesi yüzünden ikisi lohusayken oldu. Ailesi söz konusu olunca deli gibi savunuyor. Tamam benim aileme de değer veriyor ama bu sene geldiklerinde onları havaalanı ndan almadı ve otogardan alıp otogara bıraktı . Ben de bunu söyledim. Siz istemediniz dedi, aslında kendisi isteksizdi içinde bir parça istek olsa mümkün değil durmaz gidip alırdı ve dönüşte de götürürdü. Yapmadı ama.
O tehdit ediyorum sandı ama ben ciddiydim hala da ciddiyim. Bazı şeylerin artık düzene girmesi gerekiyor.
Dedim al kardeşini getir nüfusumuza alalım. İnsan evladını bile bu kadar getirip götürmez ya dedim. Lise çocukları çıkıp dönüyor evine akşamın 6 sında bile alıyorsun dedim. O da düşünmüyor abim bugün de dinlensin eşiyle geçirdiği vakit bölünmesin demiyor. Kendi evliliği zaten bir tuhaf. Bizimkiyle onlarınkini kıyaslama dedim.
Sonuç ben tavırlıydım bana yaklaşmak istedi izin vermedim. Bebeği yıkadık sonra yemek için bir şeyler aldı geldi yarınki yiyeceğim şeyi düşündü ( normalde de yapıyor bunları ) çalışıyor muydu izinli miydi bilmiyorum ama gitmedi almaya. Pazar günü ne olacak bakalım.

Eşiniz bizim aile bağlarımız kuvvetlidir diyor da, onun ailesi artık sizsiniz, sizi eczaneye kadar o saatte yürüten adamın nasıl aile bağları kuvvetli olabilir? üstelik bu nasıl bir mantık, sizde kadınsınız, kardeşinin başına gelebilecek şeyler sizin de başınıza gelebilir.Savaş vermeden bir şey kazanamazsınız, bırakın huzursuzluk çıksın. Ayrıca kv niz de baya bilinçaltı mesaj veriyor, el oğlu, el kızı diyerek.
Bana sürekli diyordu en başından beri. Tahminim bana diyen oğluna da o el kızı diyebilir. Zaten bir kez küçük bir tartışma oldu yanında işte benim kızım eşine böyle bir şey hayatta yapamaz yapsa çok kötü olur demişti. Hani güya bana korku veriyor aklınca. Bir kez de bizim evde olay oldu eşime bağırdı adam değilsin diye falan. Onu da işte karına söz geçirme konusundan diyot eminim.

Back