Bu kadarına pes dedim...Ne yapayım ben artık?

seraphimax

Alcatraz Kuşçusu....
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2011
248
0
46
İstanbul
Burada belli başlı konular açtım ve bazı sorunlarımı sizlerin desteği ile kısmen de olsa aştım. Ama artık kaldıramıyorum, hele dün gece yaşanan olay beni mahvetti. Belki ben abartıyorumdur, belki de gerçekten hatalıyımdır,siz objektif olarak bakın ve fikrinizi söyleyin.
Dün akşam eşim ve oğlum yarım saatliğine dışarı çıktılar. Ben de evde haberleri izliyordum. O sırada Kayınvaldem aradı ve dedi ki, ''Serap, kaç gündür hastaydım, doktor tahlil istemişti, o tahliller için hastaneye gittim, sonuçlar için doktor hiç beğenmedim bu tahlillleri senin kemik ve kemik iliğinle, kanla ilgili bir sorunun var, başka ildeki gelişmiş bir hastaneye git, bu tahlillere baktır, ben bu sonuçları çok iyi görmüyorum,dedi ben de korktum, bu sonuçları doktor yakınına bir sor bakalım neymiş'' dedi. ben de ''Tamam anne bana yazdırın ben hemen ararım dedim. Neyse,tahlilleri yazdırdı ben de yakınıma önce mesaj çektim, müsaitseniz ararmısınız diye. Mesajı çektim,o sırada oğlumla eve geldiler. Sofrayı hazırlayayım dedim, o sırada aradı Serap beni aramışın diye. Ben de hemen kusura bakmayın aradım ama durum böyle böyle diye anlatırken kocam hışım gibi mutfağa daldı ve garip garip yavaş konuş anlamında işaretler yapmaya başladı. telefonla konuşurken başka şeyle ilgilenemem ama hem bu öyle hışım gibi daldı, hem de oğlum yemek yemek diye tutturdu.
Neyse, yakınım bana dedi ki, geçirdiği grip ve bronşit yüzünden yemek yiyemediğinden kan değerleri düşmüştür, enfeksiyon zamanlarında böyle şeyler olur, beslenmesine dikkat edip dinlensin, vitamin alsın iki ya da üç gün sonra kan değerleri normale döner, kemikle bronşitin alakası yok dedi.
Neyse telefonu kapattım, içerden bana öyle bir bağırıyor ki, ''Sana bağırarak konuşma demedim mi, sen dangalak mısın'' neyse, aldırış etmedim, sofraya oturmadım çünkü iştahım yoktu. ben de iki gündür korkunç biçimde hem sancılı hem de çok aşırı kanamalı regl oldum. Ayağa kalkamıyorum, zor bela ev işi görüyorum, başım dönüyor, ben adım attıkça kan yürüyor. Neyse, Sofrayı hazırladım, içeri gittim, kayınvaldemi aradım. Kadıncağızın biraz da piskolojik desteğe ihtiyacı var anladığım kadarı ile. Olayı anllattım, korkulacak bişey yok kendine sen iyi bak,yemene içmene dikkat et, fazla gezme, soğuklarda dolaşma falan dedim. Kadın dua ediyor bana Allah razı olsun kızım senden diye. Birden gene gümbürdemeye başladı, ''Ekmek getirsene be, sofra ile ilgilen, biz burada yemek yiyoruz'' diye. Kaynanam birden telden bu sesi duyunca o kadar utandı ki, neyse kızım sonra görüşürüz dedi teli kapattı. ben de ekmeği götürdüm, az önce bana bağırmadan konuş diyen adam, nasıl bağırıyor, ekmek getirsene, sofraya baksana, ben de sakince dedim ki çocuğa söyleseydin hemen getirirdi, niye bana bağırıyorsun ki, ''Sofraya ekmek getirmek senin görevin, hem sen iki saattir kiminle konuşuyorsun'' diyince tepem attı. ''Ayıp be, annen hasta, kaç gündür bakanı yok edeni yok, ben de bakamasam da kaç gündür telle hatırını soruyorum, bana böyle böyle dedi ben de sorusuna cevap aradım hem bana bağırma diyorsun sen niye bağırıyorsun'' dedim. Birden ayağa fırladı, odadaki sehpayı bana doğru fırlattı, çocuk birden ağlamaya başlayınca ben yine sakin sakin ayıp ya, kuru ekmek için yaptığına bak, ayıp dedim. Birden hızla kalkıp yakamı topladı, beni duvara yapıştırdı, seni gebertirim, kafanı patlatırım falan filan....Birden kan bacaklarımdan boşaldı. Biliyor da kaç gündür böyle olduğumu...Oğlum kuş gibi çırpınıyor, baba annemi bırak nolur falan, içeri gitti, oğlan bana nasıl sarılıyor, anne ağlama diye.
Kızlar, bu yapılan ayıp mı değil mi, ben ne yapayım şimdi bu adama? Hem hasta annesini aramayacak sormayacak, hem de insanlık namına yapılan bu iyilik için benim yakamı toplayacak...Vay be, kimseye iyilik yapmayın...

bu eşinin terbiyesizliği canım gerçekten saçmalamış onun başka bir sorunu var sanırım ......sen iyi olanı yapmışsın bide onun annesi yani ilgilendiğin için teşekkür edeceğine gerçekten çok ayıp etmiş yine sakin davranmışsın tavrı karşısında ne biçim hareketler onlar sehpa fırlatmak ,yakana yapışmak falan çocuğunun gözü önünde bide çok üzüldüm canım :26:

önceki konularınızı hatırlıyorum.
eşiniz zaten genel olarak ilgisiz ve vurdumduymaz biriymiş...
sizi emrindeki askerlerden biri olarak görüyor sanırım...
çocuğunuzun yanında bu kadar kendini kaybetmesi hiç katlanılır bişey değil.
olayın görünen kısmıyla değil de, eşinizin temelde neden böyle davrandıgına cevap bulmalısınız...

sen bu adamı bırak serap, şimdi kızanlar olacak ama ayıp ya
sehpa fırlatmak, duvara yapıştırmak ne demek...
oğlunun psikolojisi belkide babası yüzünden bozuluyo
biraz sert yazmış olabilirim kusura bakma ama..
bu adamla ömür geçermi
yarın bi gün yaşlandığında bu hareketleri kaldırabilcen mi
şimdi askerin psikolojisini anla vs.. diyenler olcak ama alakası yok
karısına kötü muamele hakkını vermiyo askerlik, asker mi görmedik hiç yani...
bence senin eşinin karakteri bu
bence fevri davranma, kendini maddi manevi güzel bi seviyeye getir ve bırak ne hali varsa görsün
özelliklede oğluna üzüldüm valla, nasıl korkmuştur kimbilir
anasıyla ilgilensen kabahat ilgilenmesen kabahat olur dimi

sizin evliliğinizde şiddet var galiba.sizi geçtim o zavallı çocuğun psikolojisi mahvolacak.
eşinin yaptığı ayıbı mayıbı çoktan geçmiş canım.

Çok üzüldüm okurken bu erkekler nasıl bu kadar acımasız olabiliyor Nasıl duygusuz ve sert

Düşman gibi

Ya ne diyeceğimi bilmiyorum cok üzüldüm evlenmekten korkar oldum kime güveneceğiz bu dünyada ya

canım bencede eşinin terbıyesızlıgı aılesıyle ılgılen bır turku ılgılenme bır turlu.sakın olmaya calıs yaptıgı yenılır yutulur bırsey degıl

Sağol canım. İlk gelenlerden biri sensin...teşekkür ederim yorum yapan arkadaşlara....
Tabii bunun devamı var. Ben sofra kalkıp herkes sakinleştikten sonra dedim ki, bak yaptığın çok ayıp, anneme bunları söylesem kadın kimbilir ne kadar üzülür, hem zaten bu yaptıklarını bir bir anlatacağım çok üzüldüm dedim. hemen tele sarıldı, kayınvaldemi aradı, ''denize düşen yılana sarılır ama siz bu Serap illetine sarılmayın sakın, yaptığı iyiliği kafama kakıyor'' dedi. Artık çıldırdım ben. Aldım telefonu elime. Ben kolay yemin etmem ama yemin etsem vallahi, billahi, tallahi derim. Onun dışında yemin edilmez. Kaynanam da inançlı bir kadındır. Olayı anlattım aynen size anlattığım gibi. Kadın buz gibi dondu kaldı telefonda. Çok ayıp etmiş, terbiyesiz falan deyip durmaya başladı. ben dayanamadım, ağlamaya başladım. Oğlan habire boynuma sarılıyor, annecik ağlama, kedicik ağlama diye. aradan bir iki saat geçti, kaynanam beni aradı, Serap kızım biraz sakinleştin mi diye. Çok üzüldüm, kendi oğlum bana bunu yaptı ama sakin dur bakalım, geçer inşallah falan dedi. Ama kadın şok olmuş. Yazık yani bir de annesi.

eşiniz genel olarak böylemiydi, yoksa ilk defamı böyle davrandı, belki bilmediğiniz sorunları var, hiç sordunuzmu davranışlarının sebebini,
ben çocuğunuza üzüldüm açıkçası, eşiniz çocuğunuda hiç düşünmüyor demek ki,
çocuğun psikolojisi bozulur bu ortamda, yazık

seraphimax çok üzüldüm, kusura bakma canm ama kocan biraz dengesiz sanırım. naptın ki sen o kadar hiddetleniyo? yani allah korusun gerçekten kızdırsan öldürcek mi? o zavallı yavruna yazık valla öyle bir geçer zamanki deki küçük osman gibi babası gözünün önünde şiddet uygulayan bir tip
boşan demek kolay bilioyrum ama kocanı bi psikoloğa götürebilirsin belki.

Mrh. Inanın çok üzüldüm. Eşiniz normalde böylemidir. Yoksa başka sebepler mi onu bu hale getirdi. Maddi manevi veya bi şeyler için bahanemi arıyor!

Çok iyi düşünmüşün sert falan da değil. İlgilendiğim kendi annesi. teşekkür edeceği yerde sağol ben ilgilenemedim sen ilgilenmişin diyeceği yerde bana sehpa fırlatıyor. Bir de diyor ki, sana gelmesini istemedim, gelseydi, bunun dört bacağı da kafana geçerdi diyor bana. Oğlan bana nasıl yapışmış görseydiniz keşke. Anne diye ağlıyor durmadan. Kafayı yedim dün kafayı.
Üstelik kaynanalar oğullarını tutar değil mi, kaynanam hemen beni arıyor sakinleştin mi, iyi misin diye...Niye oğlunu değil de gelinini yani beni arıyor??

valla eşinizin yaptığına terbiyesizlik diyip geçebilecek durrumda değilim.bu terbiyesizliğide aşmış çok çok özür dilerim psikopatlık yanii

ortada ne var ne olduda böyle davrandı acaba atladığım satırmı var diye geri dönüp tekrar okudum.maruz kaldığınız durum hem psikolojik hemde fiziksel şiddettir.oğlunuzun durumu ise çok ama çok daha kötü.bu ortamda normal şeyler düşünmesi çok zor.içten içe babaya duyulan bir öfke besliyor şimdi o.ilerde her yönden çıkar bunun acısı.

asker olması hiç bir şeye bahane değil.ne yani yarın öbür gün bir tık daha ileri gidip çıkarıp silahını dayasa alnına odamı hak.olmayan şeylermi bunlar yaşanılmış şeyler.

valla durumunuz hiiiçç normal değilll.üstünde çok düşünülmesi gerek.sebebi ne olursa olsunn bu şekilde davranmaya hakkı yokk.hele hele oğlunun gözü önünde.heleki bide annesini arayıp su yüzüne çıkmaya çalışıyoo.anne de napsın oda çaresiz kalmış belliki.

çok sert yorum yaptıysam kusura bakma.ama çok sinirlendimm.ben olsaydım (bunu söylemek kolay gelebilir diyebilirsin) bu tür davranışları çoksa ve düzelmiyorsa katlanmazdımm.ben senin emrindeki askerler değilim der ağırlığımı koyardım.

Sağolun kızlar, derdimi paylaştınız. Başım o kadar ağrıyor ki, düşünüyorum düşünüyorum sebebini bulamıyorum. Çıkıp haldır haldır gezen biri değilim, zaten zor bir yerdeyiz, en çok eşimin desteğine ihtiyacım varken, küçücük çocuk anne sakın yorulma diye ev topluyor, bana portakal soyuyor.Bana saygısı varmış, külahıma anlatsın, iki gündür mahvoldum regl yüzünden, bu akşam yemek yapma,lahmacun alayım diyebilirdi. Onu bırak, hala şunu anlamadım, sofra için mi, ekmek için mi, annesi için mi bağırdı.
Başka bişeyden dolayı bana çatsa onu kabul edemem kusura bakmasın, ben kum torbası ya da dart tahtası değilim. evde ergenliğe girecek bir çocuk var. Utanma sıkılma kalmamış.

kadıncağız bişey sorduğuna soracağına pişman olmuştur.
siz onca sıkıntıyla boğusurken, sırf yuvanızı ayakta tutmak için, bu yaptığı asla kabul edilemez.
bir süreliğine ailenizin yanına gidemez misiniz?
uzaktan karar vermek daha kolay olur...

annesi bile korkuyo demek ki...
ondan oğlunu aramıyo gelinini arıyo
eşinin acil tedaviye ihtiyacı var ama bu tipler buna yanaşmaz genelde
sen kaç kurtar ordan kendimi canım ya, o sehpa sana ya da oğluna gelse nolacaktı
zaten sende oğlunda mutlu değilsiniz orda kaç kurtul en azından belki biraz özlerde aklı başına gelir
zor şartlar altında olduğunu biliyorum canım ama oğlunun için objektif düşünmelisin, hayatını ona göre planlamalısın ya da tedavi olmaya ikna etmelisin

ya bunun sebebi olmazda, acaba şimdi annemi başıma sarcak bana iş çıkarcak diye mi düşündü...
olabilir yani...

Zaten çocuk tedavi görüyor. Önceki konularımda yazmıştım. Ben de normal karşılamadım, her durumda son derece esnek olan kaynanam da bu sefer sinirlendi zaten. Terbiyesize bak deyip durdu. Hayır, bu kayınvaldem değil, yoldan geçen biri de olsaydı şu tahlile bak kızım sen anlarsın dese hemen yakınımı arar o insanın sorununa iyi ya da kötü çözüm üretmeye çalışırım. İnsan insanı, kadın kadını tutmazsa, ne yaparız biz nasıl yaşarız?
Ama karşılığı sehpa yemek....
Toplanan Deli bekir'in yakası....

askerlikle alakası yok bencede.........benim eşimde asker çok stresli şeyler yaşadık normal birinin dayanamayacağı görevlerde bulundu ama bunu evine hiç yansıtmadı ki benim eşim askeri liseden gelme çocuk yaşta bu sıkı disiplinin içine girmiş biri ...askerliği başka evi başka....asker olması ona bu hakkı vermez bu karakter meselesi bence benim eşimin arkadaşlarıda eşlerine karşı çok saygılıdır ve çok değer verirler ...askerler kaba,sinirli adamlar değildir ...kişinin kendisi sorunluysa durum bu olur zaten çok zor Allah kolaylık versin arkadaşa..

Şu anda olmaz. Oğlanın okulu başlayacak. Ama bekleyeceğim, akşam hiçbişey olmamış gibi davranacak biliyorum ben. Ama yeter. Daha önce de anlatmıştım, haklısınız.
Üstelik mesela ben onun annesini akrabalarını ararım, hatırlarını sorarım, hasbıhal ederim. Hasta iseler bikaç gün üst üste ararım. Ama o daha benim kardeşimin telini bilmez, teyzemi en son kurban bayramında yapmacık yapmacık aradı. Ananemi aramaz. Ya bunlar yaşlı insan, yaşlı duasında bereket vardır demez. Bu adam da Serap'ın kardeşi demez. Bu da normal mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…