• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kadar da olur mu?

macey

fırtına öncesi sessizlik.
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2008
323
38
318
43
merhaba arkadaşlar..herbirimizin farklı farklı sorunları var...burada paylaşıp bir nebze de olsun rahatlıyoruz.ben de anlatmak istiyorum yoksa çatlayacağım.
hemen hemen 4 yıllık evliyim.
şuan 1 yaşında bir kızım var.annemi 2004 yılında kanserden kaybettim ve en zayıf noktam annem.kimin değil ki?
kızıma 3,5 aylık hamileydim,kayınvalidemlerde bir tartışma koptu ve bana yüklendiler.kayınvalidem de kayınpederim de illet insanlar,ALLAHımın gücüne gitmesin.dinlemeyi bilmiyorlar,nefes tüketiyorum "yanlış anladınız öyle değil işin aslı şuydu" diye ama öyle bağırıp çağırıyorlar ki kendi seslerinden beni duymuyorlar bile.kayınvalidem o tartışma anında birden yerinden fırlayıp üstüme dövmeye yürüdü,ağzıma kadar girdi resmen kadın mesafe olarak yani,ve bana "o.... çocuğu" diye bağırdı.o an onu gırtlaklayasım geldi.karşımdaki başkası olsaydı çoktan al aşşağı etmiştim saçından tutup.eşim kayınvalidemin önüne geçip hooop napıyon sen diye ona engel oldu.çıkıp evimize geldik,o kadar kahırlanmışım ki sabaha kadar susmaksızın ağladım,kendimi öldürmek istedim,ölmüş anneme edilen bu küfür yüzünden.neyseki ALLAHa olan inancım var.
hamileliğimin son 25 gününe kadar ne gittim ne geldiler.doğuma az kala çıkıp evime geldiler.bu oturduğum ev kayınvalidemin üstüne buarada.çıkıp gelmişler bişi diyemedim.arada eşim var diye yüzlerine güldüm yine de.güllük gülistanlık.doğum yaptım.kızıma pelin dila ismini verecektik.eşim kimlik çıkartmaya gitti geldiğinde şok oldum.akıllı beni mutlu etmek için ölmüş annemin ismini vermiş kızıma."mediha" iyi hoş güzel de,başında da kayınvalidemin adı var."gülsüm mediha"deliye döndüm,lohusa halimle günlerce mücaadele verdim,istemiyorum diye.kim ister ki bu ismi.ne kavgalar ettim,ne gözyaşı döktüm anlatamam.kayınvalidemler haftada bir gelip torun seviyorlar,hakları tabide,gülsüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüümmm diye diye.onlar kızıma gülsüm dedikçe içim acıyordu.onlar gider ben eşimle kavga ederim.aylardır böyle,evliliğim bozulacak.ilk aylarda eşimi kimliğinde değişiklik yapma konusunda sadece anneciğimin ismini sildirip yerine deila yazdırma hususunda ikna edebildim.ama annasının adı kalacakmış,ölse sildirmezmiş.ki onca söyledim ben annen ölmüş anama küfür etti istemiyorum diye anlamıyor.kızım 10 aylıkken canıma tak etti,eşime kayınvalidemle konuşacağımı söledim.onun ismini istemediğimi ve de nedenini söyleyecektim kayınvalideme.ama eşim bu konuyu konuşursan boşarım seni dedi.neyse ertesi gün ben kayınvalidemlere gittim,orda yine dilama" gülsüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüümmm" diye seslenince dayanamayıp ağlaya ağlaya kadına durumu söledim."anne benim senle sorunum yok,o küfrü ettiğin için ar yapmışım,unutamıyorum,eşimle sürekli tartışıyorum,yuvamda huzur kalmadı,nolur içim acıyo söylemeyin dila diyin sizde,bikere omzumu sıvazlayıp kızım ölmüş annene küfrettim,ayıpettim incittim seni,nolur kusurabakma deyip gönlümü alsaydın hiç umursamayacaktım.ama sen özür bile dilemedin"dedim ve kayınvalidem şaha kalktı.kudurmuş köpek gibi bağırıyor ve şöyle diyor" kusura bakma cinnet geçirip küfrettim" diye.özre bak yaaa,resmen beni azarlayarak özür diliyor.neyse ogün çok laflar sarfetti hanımefendi.en son ordan çıkmadan kendine aynen şöle dediméseninle bu konuyu konuşursam oğlun beni boşayacağını söledi,lütfen aramızda kalsın" "iyi demişl keşkeeeeee,biz de kurtulsak"diye cevap verdi.çekip çıktım.eşime hiçbişey sölemedim.tahmin edin noldu.yetiştirmiş hanım efendi hemen telefon edip.
neyse ertesi gün mü ne çıkıp evime geldiler.sinir küpüyüm susuyorum.hala utanmadan "gülsüüüüüümmm diye bağırıyor kızıma.zırtbırt geliyorlar.2 günde bir.hemde habersiz,pat diye.zil çalıyor açıyorum onlar.psikiyatriste gittim,bana kayınvalidenle görüşmeyeceksin dedi.annem öldüğünde ileri derece depresyon tedavisi görmüştüm ve de tekrarlamış.dr.um çok kızdı bana yaptıkları şeylere.ben evlerine hiç gitmiyorum ama bunlarda utanma yok,en son 1,5 ay önce yine bi geldiklerinde kayış koptu bende,tartıştık yine karılı kocalı üstüme yürüdüler,kadın ne hakaretler ediyor bana,dövecek beni.burnumun dibine girmiş"saçını başını yolarım lan senin diye bağırıyor.daha neler neler."zırt bırt gelmeyin artık yeteeeeerrrr diye bağırdım,tatlı gelin yaa,huzur bırakmadınız dedim.o gün bugündür :)))) yine habersizce çıkıp utanmadan zırt bırt geliyolar yaa.onların yüzünden evime hiçbir yakın akrabam gelmiyor,bunların ne illet olduklarını yaşayarak gördükleri için gelmiyorlar.aman karşılaşmayalaım aman yuvanda mutlu ol diyolar.dün akşam en yakın arkadaşım eşiyle ve çocuklarıyla bana misafir oldular,ki 4 aydır görüşemiyorduk.kayın peder aradı burayı,evde ses var,eşim misafir var dedi.buraya gelme gibi bir planları vardı kesin...neyse telefondan yaklaşık 45 dk sonra zil çaldı,kapıyı bir açtım bunlar.ALLAHım kafayı üşütcem.arkadaşlar çıkıncaya kadar oturup kaldılar.
bana akıl verin tamamını okuyabildiyseniz.bunlar anlayışszız görgüsüz insanlar yaa.çat kapı gelmelerinden sıkıldım,bir gün o kapıyı açar açmaz gırtlaklarına çöküp boğacağım az kaldı.hala her gelişlerinde kızıma GÜLSÜÜÜÜÜÜMMM diye bağırmalarından bıktım.öyle ki üst komşu bile duyuyor resmen....
ben napcam kızlar yaa,çat kapı gelmemeleri gerektiğini söylesem yani arayın müsaitmisiniz diye sorun,yada gelceğiniz zaman haber verin desem yada eşim dese bunlar dahada inatlaşır.biri öğretmen biri komser emeklisi olan bu vatandaşlara öyle bir ders vermeliyim ki,bir daha aramadan müsait olup olmadığımı soramadan gelmesinler..
bana akıl verin kızlar nasıl bir ders vereyim de habersiz gelemesinler.acaba napsam? :57:

Son düzenleme:
Off cok saygısız insanlar gercek ten isin zor arkadasım.
Öfkelenmek te kızmakta cok haklısın ne bicim insan bunlar.
O kadar kavgadan , tartısmadan sonra ne yüzle gelebiliyorlar.
Esin cocugunuzun ismi konusunda düsüncesizlik yapmıs sürpriz istiyorsa sadece annenizin adını verseydi kendi annesini de o kadar seyden sonra araya sokması iyi olmamıs.

Şaştım kaldım. :53:
Okurken cahil insanlar olduklarını düşündüm.Öğretmen ve komiser emeklisi olmalarına iki kat şaştım.
Nasıl bu hale geldiniz,nasıl sana böyle bağırıp hakaret edebiliyorlar anlamadım.
Eşinde de kabahat var.Asıl niyeti belli ki kendi annesinin ismini vermekmiş.Senin annenin ismini de senin gönlünü alıp tabiri caizse çeneni kapatmak için vermiş.Bu isim meseleleri oldum olası sinirime dokunur zaten.Başı göğe mi ermiş kayınvaldenin adını verince ?
İlişkiniz bu kadar bozuksa bence de görüşmemeniz en hayırlısı olur.
Eşine psikiyatristin dediklerini söylemedin mi ?" Ben görüşmek istemiyorum,sen istersen Dila'yı ziyarete götürebilirsin.Ben gelmeyeceğim,hem bu şekilde Gülsüm dediklerini de duymam" de bakalım,ne diyecek.

Son düzenleme:
öncelikle aaaaallah sabır versin ama yapıcanız şey açık eşinize söyliceksiniz ve kendi sağlığınız için onlarla görüşmeyeceksiniz bence torunlarını göemek istediklerinde eşiniz alıp götürsün evlerine.eşimle aramız bozulur diyeceksiniz şimdi ama zaten olan olmuş.onlarla görüşüncede sorun çıkıyoo bari görüişmeyinde öyle çıksın çıkıcaksa
onlar ssizi hiç takmıyorlar eşinize durumunuzu hissettiklerinizi son kez anlatınn umarım sizi anlar
fakat sizin yerinizde bir başkası olsa bu kadar sabır gösteremezdii.her şeyden önce annesiniz ve bebğinizin size ihtiyacı var onun için ruh sağlığınızı bozan sizi mutsuz eden insanlardan uzak duracaksınız. inş en kısa zamanda çözümlenir sevgiler.

Son düzenleme:
Çok korkunçç :59::59: Bu şeye artık bi dur demelisiniz bence :45: İnan dicek o kadar çok şeyim varki diyemememin tek sebebi benimde başıma gelir korkusu olması.. Bu mesajı yazmakta bile tereddüt ettim hani kınıyorum ya başıma gelirse bide diye.. Ama çok zor bi durum. Bence herşeyden önce eşinizi ikna etmelisiniz ailesinin saygısız ve aşağılık olduğu konusunda. buna göre ikiniz bi çözüm yolu bulmalısınız..

merhaba arkadaşlar..herbirimizin farklı farklı sorunları var...burada paylaşıp bir nebze de olsun rahatlıyoruz.ben de anlatmak istiyorum yoksa çatlayacağım.
hemen hemen 4 yıllık evliyim.
şuan 1 yaşında bir kızım var.annemi 2004 yılında kanserden kaybettim ve en zayıf noktam annem.kimin değil ki?
kızıma 3,5 aylık hamileydim,kayınvalidemlerde bir tartışma koptu ve bana yüklendiler.kayınvalidem de kayınpederim de illet insanlar,ALLAHımın gücüne gitmesin.dinlemeyi bilmiyorlar,nefes tüketiyorum "yanlış anladınız öyle değil işin aslı şuydu" diye ama öyle bağırıp çağırıyorlar ki kendi seslerinden beni duymuyorlar bile.kayınvalidem o tartışma anında birden yerinden fırlayıp üstüme dövmeye yürüdü,ağzıma kadar girdi resmen kadın mesafe olarak yani,ve bana "o.... çocuğu" diye bağırdı.o an onu gırtlaklayasım geldi.karşımdaki başkası olsaydı çoktan al aşşağı etmiştim saçından tutup.eşim kayınvalidemin önüne geçip hooop napıyon sen diye ona engel oldu.çıkıp evimize geldik,o kadar kahırlanmışım ki sabaha kadar susmaksızın ağladım,kendimi öldürmek istedim,ölmüş anneme edilen bu küfür yüzünden.neyseki ALLAHa olan inancım var.
hamileliğimin son 25 gününe kadar ne gittim ne geldiler.doğuma az kala çıkıp evime geldiler.bu oturduğum ev kayınvalidemin üstüne buarada.çıkıp gelmişler bişi diyemedim.arada eşim var diye yüzlerine güldüm yine de.güllük gülistanlık.doğum yaptım.kızıma pelin dila ismini verecektik.eşim kimlik çıkartmaya gitti geldiğinde şok oldum.akıllı beni mutlu etmek için ölmüş annemin ismini vermiş kızıma."mediha" iyi hoş güzel de,başında da kayınvalidemin adı var."gülsüm mediha"deliye döndüm,lohusa halimle günlerce mücaadele verdim,istemiyorum diye.kim ister ki bu ismi.ne kavgalar ettim,ne gözyaşı döktüm anlatamam.kayınvalidemler haftada bir gelip torun seviyorlar,hakları tabide,gülsüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüümmm diye diye.onlar kızıma gülsüm dedikçe içim acıyordu.onlar gider ben eşimle kavga ederim.aylardır böyle,evliliğim bozulacak.ilk aylarda eşimi kimliğinde değişiklik yapma konusunda sadece anneciğimin ismini sildirip yerine deila yazdırma hususunda ikna edebildim.ama annasının adı kalacakmış,ölse sildirmezmiş.ki onca söyledim ben annen ölmüş anama küfür etti istemiyorum diye anlamıyor.kızım 10 aylıkken canıma tak etti,eşime kayınvalidemle konuşacağımı söledim.onun ismini istemediğimi ve de nedenini söyleyecektim kayınvalideme.ama eşim bu konuyu konuşursan boşarım seni dedi.neyse ertesi gün ben kayınvalidemlere gittim,orda yine dilama" gülsüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüümmm" diye seslenince dayanamayıp ağlaya ağlaya kadına durumu söledim."anne benim senle sorunum yok,o küfrü ettiğin için ar yapmışım,unutamıyorum,eşimle sürekli tartışıyorum,yuvamda huzur kalmadı,nolur içim acıyo söylemeyin dila diyin sizde,bikere omzumu sıvazlayıp kızım ölmüş annene küfrettim,ayıpettim incittim seni,nolur kusurabakma deyip gönlümü alsaydın hiç umursamayacaktım.ama sen özür bile dilemedin"dedim ve kayınvalidem şaha kalktı.kudurmuş köpek gibi bağırıyor ve şöyle diyor" kusura bakma cinnet geçirip küfrettim" diye.özre bak yaaa,resmen beni azarlayarak özür diliyor.neyse ogün çok laflar sarfetti hanımefendi.en son ordan çıkmadan kendine aynen şöle dediméseninle bu konuyu konuşursam oğlun beni boşayacağını söledi,lütfen aramızda kalsın" "iyi demişl keşkeeeeee,biz de kurtulsak"diye cevap verdi.çekip çıktım.eşime hiçbişey sölemedim.tahmin edin noldu.yetiştirmiş hanım efendi hemen telefon edip.
neyse ertesi gün mü ne çıkıp evime geldiler.sinir küpüyüm susuyorum.hala utanmadan "gülsüüüüüümmm diye bağırıyor kızıma.zırtbırt geliyorlar.2 günde bir.hemde habersiz,pat diye.zil çalıyor açıyorum onlar.psikiyatriste gittim,bana kayınvalidenle görüşmeyeceksin dedi.annem öldüğünde ileri derece depresyon tedavisi görmüştüm ve de tekrarlamış.dr.um çok kızdı bana yaptıkları şeylere.ben evlerine hiç gitmiyorum ama bunlarda utanma yok,en son 1,5 ay önce yine bi geldiklerinde kayış koptu bende,tartıştık yine karılı kocalı üstüme yürüdüler,kadın ne hakaretler ediyor bana,dövecek beni.burnumun dibine girmiş"saçını başını yolarım lan senin diye bağırıyor.daha neler neler."zırt bırt gelmeyin artık yeteeeeerrrr diye bağırdım,tatlı gelin yaa,huzur bırakmadınız dedim.o gün bugündür :)))) yine habersizce çıkıp utanmadan zırt bırt geliyolar yaa.onların yüzünden evime hiçbir yakın akrabam gelmiyor,bunların ne illet olduklarını yaşayarak gördükleri için gelmiyorlar.aman karşılaşmayalaım aman yuvanda mutlu ol diyolar.dün akşam en yakın arkadaşım eşiyle ve çocuklarıyla bana misafir oldular,ki 4 aydır görüşemiyorduk.kayın peder aradı burayı,evde ses var,eşim misafir var dedi.buraya gelme gibi bir planları vardı kesin...neyse telefondan yaklaşık 45 dk sonra zil çaldı,kapıyı bir açtım bunlar.ALLAHım kafayı üşütcem.arkadaşlar çıkıncaya kadar oturup kaldılar.
bana akıl verin tamamını okuyabildiyseniz.bunlar anlayışszız görgüsüz insanlar yaa.çat kapı gelmelerinden sıkıldım,bir gün o kapıyı açar açmaz gırtlaklarına çöküp boğacağım az kaldı.hala her gelişlerinde kızıma GÜLSÜÜÜÜÜÜMMM diye bağırmalarından bıktım.öyle ki üst komşu bile duyuyor resmen....
ben napcam kızlar yaa,çat kapı gelmemeleri gerektiğini söylesem yani arayın müsaitmisiniz diye sorun,yada gelceğiniz zaman haber verin desem yada eşim dese bunlar dahada inatlaşır.biri öğretmen biri komser emeklisi olan bu vatandaşlara öyle bir ders vermeliyim ki,bir daha aramadan müsait olup olmadığımı soramadan gelmesinler.. :57:
[/COLOR]

canım Allah sana sabır onlara da vicdan,anlayış versin...
anladığım kadarıyla eşinde ailesinden yana duruyor,bu da senin için daha zorlaştırıyor herşeyi...
keşke biraz sana destek olsa....

Arkadaşlarında söylediği gibi bu problemi ancak eşin çözer

off bu ne ya ** seninle konuştuğumu eşime söyleme..yoksa beni boşayacakmış demene çok takıldım...niye kayınvalidene böyle birşey diyip onu memnun ediyorsunki..kendini küçültüyorsun...

onların evine birdaha gitme..ne halleri varsa görsün..eşin sana SENİ BOŞARIM mı diyor..tamam boşa artık umurumda bile değil de..kayınvalidenler sana geldiğinde yüzlerine gülmek zorunda değilsin..suratını as otur...gülsüm diye seslensin dursunlar kızına..bunuda takma kafana....sende kullan bu ismi bi güzel...

kızın yokken arkasından ahhh salak gülsümm ahhhhh...ahhh densiz gülsümm ah....
kızınızın duymayacağı şekilde tabi... :)))))) neminim sinir olacaktır..üzerine alınacaktır...

Kanım dondu resmen özellikle annene sarfedilen söze.Benim annemde vefat etti.En ufak kötü sözde kim olursa olsun pişman ederim onu..

Arkadaşım kimsesizmisin sen bu kadar hakaretten,kocanın annemle konuşursan boşarım demesinden sonra hala savaşıyorsun.Biraz yükselt sesini.Tamam boşanalım de sende. Adam bakıyor sen susuyorsun daha tepene çıkacak.

Eşiniz bütün bunlara nasıl seyirci kalabiliyor?

Kızlar evli değilseniz lütfen böyle şeyler demeyin valla sizi düşündüğümden diyorum başımıza gelir falan allah korusun:( Bide canım gitcek biyerin varmı boşanırsanız bunu merak ediyorumda?

canım allah sabır versin dicem ama bu insanlara nasıl sabredilir bilmiyorum bence eşinle konuşmanda bi fayda etmez eşinde ailesinden yana çünkü yazdıklarından o çıkıyor ayrıca eşinin seni boşanırım diye tehdit etmeside çok yanlış sende diş göster biraz başka yere daha uzak bi yere taşınmayı teklif edin eşinize gerçi kabul edebileceğini hiç sanmıyorum ama

merhaba.öncelikle çok geçmiş olsun.Allah sabırlar versin.sanırım bu kadar rahat olmalarının sebebi oturduğunuz evin onların üzerine kayıtlı olması.keşke bir yolunu bulup ta kira da olsa size ait bir evde otursaydınız. belki bu kadar çok gelip gitmezlerdi.bu benim naçizane fikrim.ama şunu da söyleyeyim deliyle uğraşılmaz daha da ileri gidebilirler.dikkatli olun.hayatınıza karışmalarına fırsat vermemeye bakın.ne kadar uzak kalırlarsa o kadar iyidir.mümkün olduğunca uzak yerlerde oturmak galiba en güzeli.tekrar Allah sabır versin.

Hakkattende bukadarda olurmu dedim yaa..Allah sbırlar versin ne denirkii..
Gelmeyin demişsin hala geliyorlar..bence inadına yapıyorlarr.senin sinir olduğunu anladıkları için
kızına da özellikle öyle sesleniyorlardır..Takmıyormuş gibi görün.. Arkadaşların falanda özellikle onların yanında kzına dila desinler.Suç senin kocanda maleseff
Ölmüş anama küfredecek kişinin yüzüne bile dönüp bakmam ..bide kızıma ismini vercemm

of okudukça fenalıklar geçircektim canım ya nasıl katlandın sen bunlara? insanı katil eder böylesi yemin ediyorum iyi dayanmışsın. sana bu kadın bunları yapabiliyor ama eşin de bişey yapmıyor dimi? kınamıyorum çünkü benim eşim de olsa annesine gık demezdi. allah korusun bi de o lanet kadının adını kızıma verecek... heralde o anda ben boşanma dilekçemi verirdim bilemiyorum.büyük konuşmamak lazım ama annesini düşündükçe zaten insan kocasından tiksiniyor. kayınvalidenin kafasına kocaman bi vazoyla vurup rahatlamak istiyorum şu an.:47::47:

ayyy içim şişti olayı ben yaşamışım gıbı hıssettım okurken..
ne saygısız şey bunlar ya
yanlız bıraz dişini göstermen gerekıyo cok sessiz kalmışsın..
bi ailen yakının hala teyze falan yokmu yakınında
yapacağın şeyler kapını açmıcaksın işim vardı banyodaydım diyeceksin (gerçi eşin açıcak)
açmasan bıle kadın benım evim deyip kapıyı yumruklayacak
böyle ınsanalrdan hersey beklenır..
düşünüyorum ama hiçbi kurtuluşun yok bunlardan
uzakta bi eve çıksan bile yıne gelır gıder bunlar.
tek şanssızlıgın eşinın senin yanında olmaması
eşin senden yana olsa baska ev alırsınız ve bırazda olsa beraber mesafe koyrsınız onlara dıyecektim.
içine ata ata olmaz hasta olursun tek yapman gereken savaşıcaksın
o nasıl söyluyosa sende aynı şekılde karşılk vereceksın (bir ömür boyu çekilirmi bilemem):2:
Allah sabır versin ne diyim işin zor...

Derdimi Dinledim,Derdimden İğrendim...Onun Derdini Gördüm,Derdime İmrendim....

bu ne yaaa okudukça içime fenalıklar geldi ne biçim öğretmen bu ağzı bozuk karıı.ve hala onları evinde ağırlayabiliyosun cnm sen bu bebeğin isim konusuna değilde sana yapılan terbiyesizliklere takıl bence.kocanda kaba hefirin tekiymiş seni boşarım falan bu ne ya kadın senin anana kfr ediyo kocan sana seni boşarım diyoo bunları dinlemek ble insanı çileden çıkarıyoki yaşamak ALLAHIM kimsein başına vermesin.lütfen gururundan ve kşiliğinden daha fazla ödün verme psikoloğun çok doğru söylemiş kayınvaldenle görüşmee aslaaaa kapıyı bile açma o terbiyesiz karıyaa kocan isterse seni boşasın çocugunu görmez onlar görür ozamn gününü güllsümmmmmmmmm diye kime bağırcaklar ozaman

Pes ya ne insanlar var rabbim sana gerçektende peygamber sabrı vermiş yoksa çekilmez bunlar Her şey eşinde bitiyor o restini çekmedikten sonra imkanı yok bunlar düzelmez.Ayrıca kayınvalıden bilerek gülsümmmmm diye seviyordur sırf sana inat olsun diye.

canım düşündüm taşındım valla yapıcak çok bişey yok bu kadına karşı. oturup dua etceksin akıllansın diye ki o zor görünüyor. ya da yaşlıysa artık allaha havale et, o napacağını bilir.

Allah yardımcın olsun ama eşin ne işe yarıyor çok merak ettim. Anan,baban sana eziyet etsin,seni ezdirsin diye emanet etmedi sanırım eşine. Böyle devam ederse kendi kendini yiyeceksin ve bebeğine de yararın olmayacak. Kendini toplamaya çalış sadece bebeğini düşün ve eşine herşeyi izahe et böyle giderse seni kaybedeceğini anlatmaya çalış

Back