terbiyesizlik,vicdansızlık...Gerçekten artık insanların bencilliğine tahammülüm kalmadı o kadar doluyum ki anlatamam.. Haftaya Allah nasip ederse doğumum var stres topuyum adeta. Konuya geleyim , Ananem var kemoterapi görüyor , yıllardır aylarca annem baktı bir hafta öncesine kadar hatta. Eşim ben kardeşim babam gül gibi baktık. Hele babam kendi annesi erken yaşta vefat ettiği için ananeme kıyamıyor. Annemler 9 kardeş dayı olacaklar paragöz , teyzeler deseniz sadece kendini düşünüyor. Annelerini alıp bakmadılar. Ananemin hastanesi 1 saatlik mesafede ve kardeşim çalıştığı için saatleri uymadığı için tedaviye bir süre dayımda devam etsin dediler , aldı yanına bir hafta önce çok afedersiniz altına yaptı diye kapıya atıcam gel al annemi diyor. Teyzemler annemi arıyor biz çalışıyoruz sen alıcaksın diyorlar annem benim yanıma geldi kızın doğumu var nasıl bırakayım çocuğumu diyor bi 20 gün idare edin alıcam sonra diyor ama yok sabahtan beri resmen taciz ediyorlar al da al al da al. Ananem yalnız tuvalete bile gidemiyor benim durumum riskli annem beni bırakamıyor vallahi çok üzülüyorum anneme.. napıcaz böyle bilmiyorum
Ananem biraz küfür falan ediyor yani zor bir yaşlı biraz o yüzden de istemiyorlar. Çenesi durmuyor çekemiyoruz diyorlar annemde de çenesi durmuyor ama napalım atalım mı kadını? Annem bebek gibi bakmaya çalıştı aylarca. Gerçekten o kadar üzgünüm ki annem resmen iki arada bir derede kaldı.Allah vicdan merhamet versin böylelerine kanım dondu. Yazık değil mi kadincagiz kızının yanında kalmasın mi zaten bakmış misler gibi. Anneannenize de çok üzüldüm onlar öyle yapinca nasıl üzülüyodur kıyamam yaşlı kalbiyle
Yok arkadaşım nerede.. bunlar öyle adi ki , annem baktı aylarca parasını yediniz dediler bize bir kuruşuna dokunmadığımız halde.terbiyesizlik,vicdansızlık...
anne babaya yapılır mı bu ya...
bakıcı tutamaz mısınız bir süreliğine en azından?
annenizin evinde kalır yine anneanneniz,ama bakıcısı olur. olmaz mı?
bakıcı ücretini de kardeşler hep birlikte öderler. olması gereken bu yani bence.
anneannenizin emekli maaşı veya eşinden kalan bir aylığı falan var mı? o parayı onun bakımına kullansanız?Yok arkadaşım nerede.. bunlar öyle adi ki , annem baktı aylarca parasını yediniz dediler bize bir kuruşuna dokunmadığımız halde.
Evet maaşı var dayı müsveddesi yemekle meşgul. Maaş günü geldiğinde istiyormuş parasını.anneannenizin emekli maaşı veya eşinden kalan bir aylığı falan var mı? o parayı onun bakımına kullansanız?
akrabanız olan insanımsılara yorum yapmak istemiyorum bile,zaten ülkenin durumuna kalbim sıkışıyor,daha da sinirlenmek istemiyorum...
Vallahi bilmiyorum iyice bunaldım bende kendimi unuttum inanın.Çok yazıkama bir çare bulmak şart
Anannen helak olur 20 gün orda
Yok arkadaşım nerede.. bunlar öyle adi ki , annem baktı aylarca parasını yediniz dediler bize bir kuruşuna dokunmadığımız halde.
Öyle tabi napıcaz diye kara kara düşünüyor.Yazık kendi çocukları da var ilerde aynı durumda olmayacakları ne malum yaptıkları gerçekten çok ayıp Terbiyesizler resmen. Annenin aklı şimdi ananende ne olacak 20gün bakamayacak kadae acizler
E vermeyin??Evet maaşı var dayı müsveddesi yemekle meşgul. Maaş günü geldiğinde istiyormuş parasını.
Çok doğru yazmışsınız. Sessiz sakin merhametli diye biniyorlar anneciğimin tepesine. Herkes girmiş bir işe benim ihtiyacım var çalışmam lazım diyor. Benim annemin sanki ihtiyacı yok. Dünya kadar borç var babam fabrikadan yıllık izninde yevmiye ye gitti düşünün. Annem annesine üzülüyor bende kendi anneme ne yalan söyleyeyim. Sinir hastası oldu kadın."Siz bakabilin de yiyin hadi" diye laf maf da mı söylemedi hiç anneniz? Yutuyor mu bunları hep?
Anneniz de anasını atacak değil ama dokuz kardeş diyorsunuz, el insaf; ortak bakıcı parasında diretsin, anneannenin maaşını da üzerine koyarlar tutulur yardımcısı, sırayla çocuklarının evinde kalır.
Böyle birinin sırtına olmaz. Anneniz kendisi diretip söylemedikçe de döner dolaşır onun başına bırakırlar, yine aynı tas aynı hamam devam ederler. İsyan vakti gelmiş de geçiyor, anneniz canının kıymetini bilmezse kimse bilmez, beklemesin "Bakarız çok yoruldun" denmesini; "Ben yeterince baktım sıra sizde, bakıcı tutalım derseniz herkes payını verir, evlerde sırasıyla kalır; yeter benimki de can" desin geçsin.
+1terbiyesizlik,vicdansızlık...
bakıcı ücretini de kardeşler hep birlikte öderler. olması gereken bu yani bence.
İşin daha sinir bozucu tarafı yanına bir gün almayan oğluna kıyamayıp Ananem kendi veriyor parasını. Onlar bakmıyor bu hala toz kondurmuyor oğullarına. Ne denir ki?E vermeyin??
yargıya başvurun? Koruma kararı, tedbir falan çıkrılamıyor mu acaba? Hukuki konular hakkında pek bilgim yok ama, bence bir araştırın. Bu ne ya böyle sinirlendim.
Gerçekten böyle şeyleri okuyunca Allah ömrün de hayırlısını versin kimseyi elden ayaktan düşürmesin diyorum. Hadi siz anneniz atlatırsınız da hiç mi annelerine acımıyorlar? Kadıncağız Allah bilir neler hissediyordur ne durumdadır. Çok acı çok!Gerçekten artık insanların bencilliğine tahammülüm kalmadı o kadar doluyum ki anlatamam.. Haftaya Allah nasip ederse doğumum var stres topuyum adeta. Konuya geleyim , Ananem var kemoterapi görüyor , yıllardır aylarca annem baktı bir hafta öncesine kadar hatta. Eşim ben kardeşim babam gül gibi baktık. Hele babam kendi annesi erken yaşta vefat ettiği için ananeme kıyamıyor. Annemler 9 kardeş dayı olacaklar paragöz , teyzeler deseniz sadece kendini düşünüyor. Annelerini alıp bakmadılar. Ananemin hastanesi 1 saatlik mesafede ve kardeşim çalıştığı için saatleri uymadığı için tedaviye bir süre dayımda devam etsin dediler , aldı yanına bir hafta önce çok afedersiniz altına yaptı diye kapıya atıcam gel al annemi diyor. Teyzemler annemi arıyor biz çalışıyoruz sen alıcaksın diyorlar annem benim yanıma geldi kızın doğumu var nasıl bırakayım çocuğumu diyor bi 20 gün idare edin alıcam sonra diyor ama yok sabahtan beri resmen taciz ediyorlar al da al al da al. Ananem yalnız tuvalete bile gidemiyor benim durumum riskli annem beni bırakamıyor vallahi çok üzülüyorum anneme.. napıcaz böyle bilmiyorum
Çok doğru yazmışsınız. Sessiz sakin merhametli diye biniyorlar anneciğimin tepesine. Herkes girmiş bir işe benim ihtiyacım var çalışmam lazım diyor. Benim annemin sanki ihtiyacı yok. Dünya kadar borç var babam fabrikadan yıllık izninde yevmiye ye gitti düşünün. Annem annesine üzülüyor bende kendi anneme ne yalan söyleyeyim. Sinir hastası oldu kadın.
terbiyesizlik,vicdansızlık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?