Bu histen nefret ediyorum

yani ailelerinize yikildiniz uzun lafin kisasi. sizin aileleriniz iyiymis yardim etmisler. konu sahibi gibi bir durumda olsaniz yine de bu yaptiginizi savunacak miydiniz? 20 yasindasiniz, anne baba yardimi yok, yine gelip yazacak miydiniz yani?

burada bahsedilen “kendi ayaklari uzerinde durarak” yapilan evlilik. yoksa az cok herkesi evlendirir aileler, yiyecek ekmek de bulunur. ama hem daha cocukken evlenip sonra da kocam bana destek olmadi, ailesi bize yardim etmedi denmez.

Senle yaşlar daha üniversite de hadi evlendin bu yaşta neden hamilesin

Ya sizlerin anne babaları yokmu hadi siz düşünemediniz da koca koca insanların derdine ne düğün bayram evlendiriyorlar yazık değil mi

Bide bebek gelicek bazen şaşıp kalıyorum gerçekten

evet kesinlikle yani bosansin, eski esi de ne yapar kimle evlenir kimle evlenmez annesi kiz bulur mu umrunda da olmasin. daha cok genc yani bu evlilik hic olmamis gibi dusunmeye calisip devam etmeli hayatina cocuguyla.

Neden böyle söyleme gereği duydunuz ki? yani siz arada bir tane çıktınız diye örnek mi oluyorsunuz? alkışlayalım mı siz ne yapalım yani?

Okul okumak evlenmekten daha mi zor?evlenince bir eliniz yağda bir eliniz balda mi olacak sanıyorsunuz....

Üniden geçen sene mezun olmuş 23 yaşındaki işsiz(ve işim olsun diye ekstra çaba göstermeyen) kuzenime sevgilisi evlenme teklifi etmiş bizimki kabul etmiş 1 aya aileler tanışırsın istiyormuş. En geç 24ünde evlenmiş olacak. Bu kızın kendinden küçük okuyan 4 kardeşi daha var. İşi olmadığı için birikimi yok. Masraflar? Aa tabi anası babası var 40ından sonra 5 çocuğu da okula başlayınca evde boş durmayayım diye hayatında iş yeri yüzü görmeden sırf çalışmış olmak işe yaramak için işe başlayan annesi... Bu annenin çalışmakta gözü olmayan evlenmeye koşan kızı..

Oğlan markette kasiyer ama ailesinin durumu iyiymiş(!) Bakın kafasını tanıdığım bu kuzenim eminim senesi geçmeden çocuk yapacak.

Aradım hayırlı olsun canım b.k var yaşın geçti kocalar kaçıyor zaten dedim.

Birkaç seneye bdv de şöyle para vermediler böyle bunu alamadım diye konu açıp da voşan dediklerimizden olmaz inşallah.

Dipnot olarak bundan 6 sene önce 27 yaşımda 4.5 senedir tanıdığım adamla evlendim. Hep söylüyorum eşim önceden arkadaşım olmasaydı onu iyi tanıdığıma inanmasam daha da beklerdim. 27 bile erkendi.

Eşim çalışmıyordu maalesef pandemiden dolayı baksınlar istemiyorum zaten
Madem böyle erken evlenmek gibi bir hata yaptınız, iki koldan canla başla iş aramalı ve çalışmalıydınız. Çocuk için acele etmeseydiniz keşke. Anlattıklarınıza göre kültür farkı da yok pek. Memur kızısınız diye aristokrat sınıfa mı dahil oldunuz yani? Ben o yaşta evlenmeye kalksaydım ev hanımı annem kahrından yataklara düşer, memur olmayan “işçi” babam dünyayı başıma yıkar, buna bir şekilde engel olurdu. Siz de gayet sosyo-ekonomik olarak alt seviyedesiniz ki kaynanadan kayınbabadan bayram harçlığı, aşı parası bekliyorsunuz. Bu kafa geri kalmış, eril, ataerkil toplum kafası. Kısacası köylü diye hor gördüklerinizden pek bir farkınız yok.

hadi herkes kac yasinda evlendigini yazsin, sonucta konu sahibinin derdiyle ilgili bir sey kalmadi ortada. simdi 20 yasinda bebeyken evlenen bir ciftin dillere destan hikayesini konusmamiz gerek
Senin kocan yok ki
Sen beni çıldırmak mı istiyorsun

Cocukken evlenirseniz olacagi budur. Siddet var bebek yapmak neden hemde bir bucuk senede 9 aylık bebek. Bazen lades diyip sonra kaderinize agliyorsunuz ya neyse mutlu degilseniz bosanin yani .

Öyle zaten bu yasta 9 aylık bebek bir bucuk senelik evlilik yahu ergenlikten cikip anne baba olmuslar. Ondan bundan para bekliyorlar madem kendinize bakamiyorsunuz neden yahu neden evlenirsiniz libido iste sorsan kaderim boyleymis.

Insan beyni 25 yasinda olgunlasiyormus oda tam değil yani .

Inandigin dinle evlilik ne alaka ya

Yani erken evliliği ballandıran, koştur koştur erken evleneyim aileler ödesin bize ne evlencizzz bizzz diye her şeyi ödeten zihniyet sığ değil biz sığ düşünceli olduk
Erken evlenmek hatadir bunu hiç kimse degistiremez . Gencligini yasican zamanda evde çocuk buyutuyorsun muhtemelen ayni yasta olan kocan yıllar sonra gözü disari kayacak e malum erkenden evlendi yasamadigi dürtuler var . Kadın da omrunu genc yasta cocuga coluga adadi is yok birikim desen bir elin yarim parmagi eee . Erken evlenenlerin 99.9 u mutsuz birdaha mi deseler hayir diye haykirir hepsi. Ben Damdan atladim ama birsey olmadı demek gibi birsey

Ayy sonra buraya yazıyorlar bize harçlık vermediler, düğün eşya almadılar,bilmem kaç tame bilezik set almadılar, dronlu çekim yapmadılar, doğum paramı vermediler bebek eşyası almadılar şimdide bayram harçlığı aşı parası yok efenim aç bıraktılar. Adama sorarlar daha aç karnını doyuramıyorsun senin neyine evlilik ? Hepte karşıdan bekle hayır madem senin için bu istekler normal git kendi ailenden iste te Allahım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…