Bu güvensizlik duygusu beni öldürüyor...

minik_anne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2009
19
0
Herkese ii geceler arkadaşlar...
öncelikle belki okuyunca dertmi seninkisi die bilirsiniz ama inanın çokk sıkıldım...
öncelikle şöle söleyim kısadan su dünyada gerçekten annemden başka kimseye güvenemiyorum..
24 yaşındayım 3 senelik evliyim ve 2 küçük çocuğum varr..bekarken yaşadığım olaydan dolayımı kendi kendime takıntım mı bilmiyorum ama sürekli aldatılma korkusu yaşıyorum.. hani dieceksinzki bişeymi sezdin hayır.. Eşim evlenmeden önce kimlerle arkadaşlık ettiğini ii bir çevresi olmadığını yani çevre derken erkek arkadaşları konusunda ii olmadığını hatta çıktıtığı kızları bile gezerken ratgelirsek gösterdi bana yani ben sana her şeyi açık açık söylüyorum küçük sehirde yasıyoruz yarın bir gün xxx de bununla çıkmıştı dediklerinde biliyorum dersin dedi bütün şifrelerini bilirim teli 24 saat açıktır öle gizlisi saklısı arkadaşı yoktur ttek tük sedece kuzenleri ile gezer..ama güvenmek istiyorum eşime olmuyor mesela sürekli kontrol halinde oluyorum suratı asıksa bile altında bişi arıyorum kiminle gezdiğini bildiğim halde hani sesini duyyorum allam ya başka birile ise diyorum haftanın 5 günü beni aldattığını görüyorum rüyamda.. mesela arkadaş çevresi edinelim dio bi kaç arkadaşının eşi ile tanıştırıo sonra mesafe koymaya çalılıyorum ya gelip giderken aralarında bişi olursa die...saçmamı evettt ama böle düşünüyorum sürekli..bazen öle bi oluoki rüyalarımdan ağlıyarak kalkıyorum ki beni eşim uyandırıo kalk ağlıosun die sonrada sabah dioki seni yine kimle aldatıyordum dio eşim bile alıştı ben onu rüyamda öle görünce gerçekmiş gibi soğuk davranıorumm...

eşimi çok seviyorum mesela geldiğinde sıkı sıkı sarılıp öpmek içimden geleni sölemek istiyorum ama sürekli kendimi frenliyorum ya birgün aldatılırsam bende ona nasıl sevgimi gösteriridim diyim kendime acımayım die frenliyorum...

eve aslında diorum ya bi eşime deil hiç kimseye güvenmiyorum...ama eşime güvenip sırtımı dayamayı çok istiyorum...

bekarken babamın telinde herşeyim yazan bir numara kayıtlıydı annam kullanmayı bilmediği için bana getirdi babam gelir gelmez lavobaya girmişti neyse arama yaptığımda başka numara gördüm dehşete düştüm annem çnkü beni bölemi kadetmiş dedi kadın neyse hemen hızlıca numarayı kendi telime kayıt ettim ve aradım aradığımda duyduğum ses hiç yabancı deildi yanında çalışan oda arkadaşı yıkıldım.. annem evden gitti yürüdü yürüdü geldi babamla çokk tatışmalar yaşadı ama işte ne oldu yurdum kadını affetti ben istersen affetme dedim beni düşünme dedim ama yok dedi yinede yuvamız yıkılmadı şimdi elini sıcak sudan soğuk suya vurdurmuyo ama iş işten geçtii ogün resmen benden güven duygusu silindi....

evledim neyse 3 yıl geçti 5 yıllık evli arkadaşımla nerdeyse 1 senedir görüşmüyorduk bekarken normal olarak bile erkek arkadaşı yoktu kii kız çok utangaç masumdu..bana bebek görmeye geldi ve eşini aldattığını söledi 3 aydır biri ile görüştüğünü söledi vee ben hemen arkaaşlığımı kestim... nereye gidioo bu düzen yaa kim kime güvenecek bunlar beni çok etklio..kalp kapakcığımda sorun var ve çarpıntı yapıo bunları duydukçaa kendime hakim olamıyorum hap kullanıoyorumki dr heycan sinir yasak dedi ama diorum ya eşim eve suratı asık gelse çarpıntım başlıo nie suratı asık nie konuşmuo birimi vara acaba die..

çevremde hiç arkadaşım yok güvensizliğim nedeni ile bekarken çoktu ama bu duygu evlenince arttığı için kimseyle görüşmüyorumm..ben bu duygudan nasıl vazgeçeceğim nasıl insanlara güvenip iletişim haline gireceğim yanlız olmaktanda sıkıldımm...

şimdiden tşkler okuyum vakit ayırdığınız için yorum yapmasanız bile bunları yazmak bile rahatlattı annemede anlatamıyorum böle böle die ona da tekar eskileri hatırlatmamak için kaldım tek başıma iice....

açıkcası sizinki öyle kendi başına aşılacak bir derde benzemiyor,bu cümleyi kullanmaktan hoşlanmıyorum ama sizinki gerçekten bir uzamn sayesinde aşılacak bir sıkıntıya benziyor...

bazen düşünmüyo deilim ama dedim ya yaşadığım sehir küçük gelişmiş deil öle elle tutulur bi dr yok çocuklarımıza bile yan şehirlerde dr arıyoruz ama tşk ederim arkadaşım yinede..

sen babanin anneni aldatmasindan etkilenmissin ve icindeki guven duygun tamamen bitmiss...bosubosuna kendine eziyet cektirme olacagi varsa olur bu kadar korkma insan neden korkarsa o basina gelir unutma

haklısın bende buna çok katılırım hepte sölerim istemediğin ot yanı başında biter misali..işte arkadaşım aşmaya çalışmak istiyorum bunu bile yazmak büyük bişi benim için ki kaç kere düşündüm yazsam mı die..

bir kağıt alın,ortadan bir çizgi çekin.sol tarafa eşinizin size nelerde güven oluşturduğunu yazın (ona konduramadıklarınızı da ekleyin),sağ tarafa da ona neden bu kadar güvensiz yaklaşmanız gerektiğini yazın.kendiliğinizden göreceksiniz ki,sol tarafa yazdıklarınız ya çok mantıksız olacak,ya da yazacak çok birşey bulamayacaksınız.bunu özellikle kağıt üzerinde yapın ki,gözünüz görsün,algınızı daha rahat değiştirebilin diye...
sonra bu kağıdı derhal yok etmeyi ihmal etmeyin ama,eşinizin eline geçerse pek hoş olmaz çünkü...

sen babanin anneni aldatmasindan etkilenmissin ve icindeki guven duygun tamamen bitmiss...bosubosuna kendine eziyet cektirme olacagi varsa olur bu kadar korkma insan neden korkarsa o basina gelir unutma

ben de benzer şeyler yaşadım ailemde. o duygu sarıyor insanın içini saçma olduğunu bilse de. ben bu kadar hissetmiyorum tabi ki evli değilim zaten ama ailede yaşananların evliliği ve insan ilişkilerinin nasıl etkileyebileceğini çok iyi biliyorum canım.
aldatılma korkusu bende de var, herkeste olur zaten. öyle bir dünyada yaşıyoruz ki.. ben kocama %100 güveniyorum asla beni aldatmaz diyen kadınlar elbet de vardır ama ben bunların samimiyetine inanmıyorum, tamamen kendini kandırmaca...
bu dünyada herşey insanlar için.. her şey mümkün, aldatmak da aldatılmak da, sevmek de, nefret de, yalan da, zina da, aşk da.. her şey olabilir.
önemli olan bizim kendimizi bunlara nasıl hazırlayacağımız.
sağlam durmayı öğrenmek, güçlü olmak... güven-güvensizlik ikilemi herkesin sorunu bacım... canını sıkma sakın, yalnız değilsin...

yaa çok tşk ederim sana şunu söleyim inan eşimin güvensizlik verecek bişiler yazacaksam inan yokk biliomusun bu yüzden kızıorum eşimlede herşeyi konuşuyorum daha geçen gün bişi oldu allah bana 2 çocuğum bir senin acını göstermesin birda aldatılmak neymiş yaşatmasın dedim eşim çok anlayışlıdır..aslındaa

canım çok saol yaa çok haklısın..bende dayanamama gücü çok fazla mesela eşim bana derki allah vermesin annene bişi olsa ben seni nasıl idare edeceğim der biraz acıya dayanıklı ol der senin hiç bir şeye gücün yok der kendi küçük yaşta babasını kaybetmiş ama çok güçlü biridir

arkadaşlar ben şimdi çıkıyorum öle sık sık giremiyorum hani konu açtı gitti sanmayın çünkü iki bebişin peşinde koşuyorum haftayada tatile gidiyoruz girdikce cvp yazmaya çalışacağım..

tamam canım dikkat et kendine ilgilenecek başka şeyler bulmaya çalış zihnini yorma şimdiden iyi tatiller dilerim mutlu güzel bir tatil geçir ailenle, kafanı dağıt mutlu ol kıymetini bil eşinin evlatlarının ve kendinin..

durumun anlattığın kadar ciddiyse ve eşin hala buna katlanabiliyorsa bence çok kolay aşabilirsin onun desteğiyle ama mutlaka bir uzman yardımıyla üstesinden gelebilirsin bence ama tek başına bu duygudan kurtulamazsın inşallah bir uzmandan yardım alırsın

Umarım tatil biraz psikolojinizi düzeltir. Bu arada annenizin morali nasıl? Neticede o aldatılmayı yaşamış ve hala evliliğini sürdüren bir kişi. Tamam insanın eşi tarafından aldatılması çok acı bir şey ama çocuklar, torunlar gibi şeyler insanı hayata bağlar sanırım. Eğer anneniz hala bu olayın etkisini üzerinden atamamışsa, onun bu hali de sizi etkiliyor olabilir.

Bulunduğunuz yer bakımından bir doktora gidemeyeceğinizi yazmışsınız ama yine de bu konu üzerinde biraz düşünüp bir cözüm bulmaya çalışın bence. Eşiniz anlayış gösteriyormuş bu halinize ama gün gelir o da usanabilir bu durumdan. Aldatılır mıyım diye kuruntu yaparken aranızdaki uyumu bozup başka dertlerle uğraşır hale gelmeyin boşu boşuna.

bu kendi kendinize aşılacak bi dert değil çok citti bu durum gördüm ben bence bi doktor yardmı alın derim

3 senelik evlisin ve 2 küçük çocuğun varmış,daha bebek sayılırlar.
İki bebekle eve kapandığını tahmin ediyorum.Doğum sonrası kilolar ve kendine bakacak zamanın olmaması da kendine güvenini zedelemiş olabilir.Bunları zamanla aşarsın.
Çocukların büyürken sen de biraz toparlanırsın.İmkanın varsa,çocukları zaman zaman annene bırakıp,kendine zaman ayırmaya çalış.
Babanın anneni aldatmış olması sende yara açmış.Arkadaşının ise kendi karakteridir,hata etmiş.Ama herkesi aynı kefeye koymak doğru değil.Hele eşine böyle şeyleri hiç yakıştırma.
Bak ne güzel birlikte tatile gidiyormuşsunuz.
İnşallah tatilde bağlarınızı güçlendirirsiniz ve hem kendine hem eşine olan güvenini tazelersin.

benzer bir sorun bende de var seni cok iyi anliyorum
ben evli degilim ama erkek arkadasimla evlilige gidiyoruz.
ben kucukken annem babam ayrilmis babam annemi defalarca aldatmis oyuzden evlilige inancim sifir olarak ciktim bu yola
oyuzden hep bir erkeklere guvensizlik, iliskiye inancsizlik, aldatilma korkusu, terkedilme korkusu hep bununla yasiyorum, ve sanirim ben yasadikca bu benle beraber gelecek.
benim sevgilim de senin kocan gibi cok anlayisli cok kibar cok durust birisidir,
umarim onu hakediyorumdur
onu uzmemek icin kendimi frenliyorum senin gibi ama bazen istemeden de olsa kaciyor agzimdan birseyler.
sen sen ol alabiliyorsan uzman destegi al, alamiyorsan da kendini motive ederek iyilestirmeye calis. ben oyle yapiyorum.
kendi kendine telkinlerde bulun, esinin nekadar durust anlayisli oldugunu falan hatirlat kendine, seni aldatmayacagini dusun, kendinin nekadar kiymetli ozel oldugunu kendine soyle, esinle gecirdigin guzel anlari gunleri dusun. ve kafani baska seylere yogunlastirmaya calis mesela kitap oku, kafani mesgul etsin, pilates falan yap hem dogum sonrasi kilolarin varsa onlara da iyi gelir kilo verip guzellestikce kendine ozguvenin artar. kendine yogunlas esini dusunmemeye calis.
umarim bu tatil size daha iyi gelir ve yepyeni guzel anilariniz olusur.
mutluluklar dilerim.

katılıyorum.
canım annesi babası bu durumu yaşayan veya öncesinde başka bir ilişkide aldatılan bir sürü kadın var.ha onların da aklına gelir arada acaba diye ama seninki dozajın misli misli üstünde.haftada 5 gece rüyada görmek,çarpıntılar falan.bence senin kendine güvenin azalmış.çünkü kendine güvenen bir kadın "aldatırsa kendi kaybeder" diyebilendir.ama anlıyorum seni peşpeşe iki doğum.arkadaşın da dediği gibi formuna kavuşmaya çalışır,bakımına özen gösterirsen kendine güvenin gelmeye başlayacaktır.suçu annenin babanın üstüne atıyorsun ama bence asıl korkun bu.artık eskisi kadar güzel değilim ya eşim beni aldatırsa olayı.kendine bak derim.ha bakmasan da eşin aldatmaz bence ama sen kendini iyi hissetmek adına bunları yap.

Bence iyi ediyorssun güvenme de zaten... Hiç bir erkeğe güven olmaz. Sorun kendini %100 güveniyor hissetmek zorunda olmanda bence. Kendini böyle kabul etmeyi başarırsan bir müddet sonra bu güvensizlik hareketlerini kontrol etmekten çıkar, içinden geldiği gibi davranabilirsin eşine. Bence çok sorun yapma seninki gözü kapalı güvenip ahmak olmaktan daha iyi

Babanın anneni aldatmasından dolayı böyle şeyler yaşıyorsun haklısın...
Ancak bunları eşine yansıtmamalıydın bence...
Şimdi adam senin böyle düşünmeni olağan karşılıyor...
Birşey yapmadğım halde güvenmiyor, yapayım da öyle güvenmesin diyebilir ki çevrede çok gördüm...
Güvenmesen bile bunu belli etme, adamı sıkma...
Bence kendi başına aşamazsın bu problemi...
Psikolojik yardım almalısın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…