- 14 Haziran 2018
- 3.775
- 7.571
- 108
- Konu Sahibi miniminimarg
-
O bundan değil canım Hızır ayındaAma yarın oruç var
Gerçi ben tutamıyorum özel günümdeyim ama oruç tutacaklar yapmasın bence.
Sadece Hızır ayında değil, bunda da yapılıyor.O bundan değil canım Hızır ayında
Hayır ayrı o ama haftalar denk gelmiş olabilir çok inanırım ona çünkü yaptım ben şu an evliyim karşı komşuların evinde su içmiştimSadece Hızır ayında değil, bunda da yapılıyor.
Ben de yaptım onu Aleviyim zaten. Geçti o oruç Şubat ayındaydı, tuttum ama göremedim. Benim tanıdıklarım ikisinde de yapıyorlar ve görüyorlar . Siz gördüğünüz kişiyle mi evlisiniz ?Hayır ayrı o ama haftalar denk gelmiş olabilir çok inanırım ona çünkü yaptım ben şu an evliyim karşı komşuların evinde su içmiştim
Yav şimdi konuyu okuyunca aklıma çocukken ateşten atlamalarımız geldi. Her yerde yakılırdı, hepsine uğrar atlardık. Anneler, teyzeler, yengeler de gelirdi. Ah be, ne güzel günlerdi.
Hayır ayrı o ama haftalar denk gelmiş olabilir çok inanırım ona çünkü yaptım ben şu an evliyim karşı komşuların evinde su içmiştim
İlla her konuda sivrilen birileri oluyor malesefHıdırellez batıl inançsa yapmayın o zaman. Kendi adıma 30 yaşındayım, kimseden akıl alacak değilim. Buradaki çoğu üye de kendi kararını verebilecek yaşta. Konu sahibi batıl mı değil mi diye sormamış. Dua etmeye vesile olan her şey güzeldir. Hızır Aleyhisselam Allah’ın da izniyle yardım eder zaten. Kim sağlık, bereket, huzur ve maddiyat istemez? O çizilen şeyleri hepimiz her gün Allah’tan zaten dua ederek istiyoruz. Hıdırellez’deki tek fark dua dışında sadece bunu görsel olarak çizmek. Hızır Aleyhisselam’ı , Allah’ın yerine koyduğumuz yok yani. Abartmayın.
Biz de kağıda dilek yazıp atardık dereye,saçmaydı belki ama sohbeti olurdu ne yazdık ne istedik diye şimdi hiçbiri kalmadı,parklar falan aman neyse ya,yazmayayım yine moralim bozuldu
Affiniza siginarak soruyorum hızır ayı diye bir ay varmi amacim polemik ya da din konusmak degil. Ama bu konularda bilgim de cokSadece Hızır ayında değil, bunda da yapılıyor.
Arkadaşın bahsettiği hızır ayı, hızır oruclari tutulan ay.Affiniza siginarak soruyorum hızır ayı diye bir ay varmi amacim polemik ya da din konusmak degil. Ama bu konularda bilgim de cok
Hadi size anlatayım. Adı SU RİTUELİ
Bir kağıt alın içine sadece 1 tane dileğinizi yazın. Örneğin, falanca kişiyle evlenmek istiyorum - 2 katlı müstakil bir ev istiyorum - falanca şirkette işe girmek istiyorum.
Bir tane dileği yazıyorsunuz, bir bardağa su koyun kağıdı içine atın, dileğinizi sesli şekilde suyu içmeden önce dillendirin ve ister 1 yudumda ister 3 yudumda için. Su bitince kağıdı atmayın atmayın 7 - 14 yada 21gün boyunca bu dilek yazığınız kağıtla suyu için aynı şekilde devam ederek . :) denenmiş onaylanmış birok kişi tarfından su ritueli :) "
Yoo herkes Yapmalı. Hiç bir yan etkisi kötülüğü görülmemiş bir rutiel bu. İstediğini kağıda yazıp 7 gün iç. Yıllardır milyar tane insanın yaptığı bir rituel.Insanlar uzun yillar suya dua edip icmisler hatta fayda gorenler de olmuştur bildigim kadariyla ancak suya yazi yazmak farklı birşey bence herkes yapmamali. Bu sitede herseyi yazamiyoruz ama baska bir ilim meselesi. Dikkatli olmakta fayda var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?