- 19 Eylül 2013
- 435
- 403
-
- Konu Sahibi miniminimarg
Dua ettim yıllarca her isteğim için. Çok şükür hepsi de kabul oldu. Atatürk türbeleri çaput bağlayan, mum yakan, gereksiz şeylerden medet umanlardan dolayı kapattı. Ha gül ağacı, ha köprüye kilit asmak, ha türbeye bez bağlamak . Tabi kendi tercihinizBence bu fırsatı kaçırmamak lazım.
Bol dua edelim, ne isteğimiz varsa hem dile getirelim hem de kağıda çizelim.
Ben Hıdırellezde nasıl Dilek dilenir bilmiyorum. Daha doğrusu, gül ağacına dileğimizi gömüp ertesi gün çıkarıp denize atmalıyız diye biliyorum ama çevremde gül ağacı yok. Dileğimizi çizip herhangi bir çiçek saksısına gömsek olur mu ki acaba?
Dua ettim yıllarca her isteğim için. Çok şükür hepsi de kabul oldu. Atatürk türbeleri çaput bağlayan, mum yakan, gereksiz şeylerden medet umanlardan dolayı kapattı. Ha gül ağacı, ha köprüye kilit asmak, ha türbeye bez bağlamak . Tabi kendi tercihiniz
Bir şeyler yapınca gerçekleşeceğine inancımız artıyor galiba bilemiyorum. Benim dualarım pek gerçekleşmiyor hatta hiçbiri gerçekleşmedi diyebilirim bir de bunları deneyeceğim, siz şanslıymışsınız.Ne gerek var ki bunlara. Dua ettim yıllarca her isteğim için. Çok şükür hepsi de kabul oldu. Atatürk türbeleri çaput bağlayan, mum yakan, gereksiz şeylerden medet umanlardan dolayı kapattı. Ha gül ağacı, ha köprüye kilit asmak, ha türbeye bez bağlamak . Tabi kendi tercihiniz
Evet biri anlatsa ne güzel olur :)Ben geçen yıl güle benzeyen başka bir çiçek bulmuştum bahçeden. Sonra da nehire attım.
Bu iş nasıl yapılıyor ayrıntısıyla yazacak olan var mı arkidişler prosedür nasıl
Çok güzelmiş hem hayır işliyorsunuz hem de bereket veriyor :)Ben gece cama para koyuyorum,sabah ezanıyla alıp cuzdana koyuyorum bUtun yıl bereket getirmesi icin,ertesi yıl ise ihtiyaci olan birine veriyorum gecesinde yeniden para koyuyorum boyle boyle bir döngü
Ha birde her sene 10 tl artiyorum mesela bu gece 40 seneye 50 koyucam oyle oyle
Şimdi öyle demeyin gül ağacı şamanizmin binlerce yıllık geleneği ve Ortadoğu folklörünün parçası, bir anda silip atamayızOlaya kültürel zenginlik olarak bakmakta fayda var.
Hep dileyip hem de dilerken istediği şekli çiziyorlar mesela ev isteyen ev yapıyor taştanBen geçen yıl güle benzeyen başka bir çiçek bulmuştum bahçeden. Sonra da nehire attım.
Bu iş nasıl yapılıyor ayrıntısıyla yazacak olan var mı arkidişler prosedür nasıl
Camın dışına mi?Ben gece cama para koyuyorum,sabah ezanıyla alıp cuzdana koyuyorum bUtun yıl bereket getirmesi icin,ertesi yıl ise ihtiyaci olan birine veriyorum gecesinde yeniden para koyuyorum boyle boyle bir döngü
Ha birde her sene 10 tl artiyorum mesela bu gece 40 seneye 50 koyucam oyle oyle
Gerçekten hep derim etrafıma. Şanslıyım bu konuda ama olmayan dualarım da var tabi. Her duamı hayırlısı olsun diye ederim hep. Mesela lisede çok aşık olduğum çocuk vardı. Çok dua ettim hayırlısı ise evleneyim diye. Ama lise bitene kadar. Tabi olmadı o iş. Çok şükür olmamış. Şimdi ben öğretmenim. O çocuk kaç yaşında hala orada burada geziyormuş boş boş. Belki evlensem iş sahibi falan olmayacaktım. Belki sizin de vardır işlerinizde bir hayır ☺Bir şeyler yapınca gerçekleşeceğine inancımız artıyor galiba bilemiyorum. Benim dualarım pek gerçekleşmiyor hatta hiçbiri gerçekleşmedi diyebilirim bir de bunları deneyeceğim, siz şanslıymışsınız.
Evet ucmamasi icin de agir bir kavanozla tuttur ucundan ve bereket niyetini et tabi ki koyarken...Camın dışına mi?
Sart değildir umarım bizim burda deniz yok. Bence denizi olan denize atsin denizi olmayan da yani bizler alip saklayalim :)))Ben küçük bir kağıda çizdim. Balkonda şebboy çiçeğim var onun saksısına dikicem inşallah olur :)
Hemen ertesi gün çıkarıp denize atmak şart mı?