Bu gece hem Hıdırellez hem de Ramazan ayının başlangıcı

miniminimarg

Bir umut lazım şimdi bana
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2013
435
403
Bence bu fırsatı kaçırmamak lazım.
Bol dua edelim, ne isteğimiz varsa hem dile getirelim hem de kağıda çizelim.
Ben Hıdırellezde nasıl Dilek dilenir bilmiyorum. Daha doğrusu, gül ağacına dileğimizi gömüp ertesi gün çıkarıp denize atmalıyız diye biliyorum ama çevremde gül ağacı yok. Dileğimizi çizip herhangi bir çiçek saksısına gömsek olur mu ki acaba?

Dua ettim yıllarca her isteğim için. Çok şükür hepsi de kabul oldu. Atatürk türbeleri çaput bağlayan, mum yakan, gereksiz şeylerden medet umanlardan dolayı kapattı. Ha gül ağacı, ha köprüye kilit asmak, ha türbeye bez bağlamak . Tabi kendi tercihiniz

Şimdi öyle demeyin gül ağacı şamanizmin binlerce yıllık geleneği ve Ortadoğu folklörünün parçası, bir anda silip atamayız Olaya kültürel zenginlik olarak bakmakta fayda var.

Bir şeyler yapınca gerçekleşeceğine inancımız artıyor galiba bilemiyorum. Benim dualarım pek gerçekleşmiyor hatta hiçbiri gerçekleşmedi diyebilirim bir de bunları deneyeceğim, siz şanslıymışsınız.

Çok güzelmiş hem hayır işliyorsunuz hem de bereket veriyor :)

Şimdi öyle demeyin gül ağacı şamanizmin binlerce yıllık geleneği ve Ortadoğu folklörünün parçası, bir anda silip atamayız Olaya kültürel zenginlik olarak bakmakta fayda var.
o da doğru da ne bileyim. Bir şeyi kaynağından dilemek bana dağa mantıklı geliyor.

Ben geçen yıl güle benzeyen başka bir çiçek bulmuştum bahçeden. Sonra da nehire attım.

Bu iş nasıl yapılıyor ayrıntısıyla yazacak olan var mı arkidişler prosedür nasıl
Hep dileyip hem de dilerken istediği şekli çiziyorlar mesela ev isteyen ev yapıyor taştan

araba isteyen bir yere çiziyor

Bebek isteyen bebek yapıyor salıncakta yılardır ben böyle biliyorum dileği dileyip ertesi gün uyandığında bozman gerekiyor birde

Annemler hep öyle yaparlardı :))
Birde Manisa da hacet dedesi var eski bir yatır yikilmis harebeye dönmüş herhangi bir taş alıp yerden dileyip yapistiriyorsun duvarına

Yapistiramayan üzerine koyuyor bazen

Camın dışına mi?

Gerçekten hep derim etrafıma. Şanslıyım bu konuda ama olmayan dualarım da var tabi. Her duamı hayırlısı olsun diye ederim hep. Mesela lisede çok aşık olduğum çocuk vardı. Çok dua ettim hayırlısı ise evleneyim diye. Ama lise bitene kadar. Tabi olmadı o iş. Çok şükür olmamış. Şimdi ben öğretmenim. O çocuk kaç yaşında hala orada burada geziyormuş boş boş. Belki evlensem iş sahibi falan olmayacaktım. Belki sizin de vardır işlerinizde bir hayır ☺

Ben küçük bir kağıda çizdim. Balkonda şebboy çiçeğim var onun saksısına dikicem inşallah olur :)

Hemen ertesi gün çıkarıp denize atmak şart mı?
Sart değildir umarım bizim burda deniz yok. Bence denizi olan denize atsin denizi olmayan da yani bizler alip saklayalim :)))

Ooo, katmerli bir gece desenize. :)

Bu bir gelenek ama ben çizim ve gül ağacı detaylarını atlayıp sadece gönülden edeceğim dualarla bu güzel geceyi değerlendireceğim.

Tez zamanda düzgün bir sevgili istiyorum ben. Bunu bu gece boyunca dillendireceğim. Allah'ım, sesimi duy lütfen. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…