- 23 Ağustos 2012
- 49.345
- 228.441
- Konu Sahibi miniminimarg
Evet biri anlatsa ne güzel olur :)
Bunu buldum:
www.star.com.tr/amp/yasam/hidirellez-dilegi-nasil-yapilir-hidirellez-gul-agaci-dilek-duasi-nedir-haber-1451009/
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet biri anlatsa ne güzel olur :)
Arkadaslar saat kacta gul dibine gommeli ve denize atmanin bir saati var mi acaba?
Akşam ezanından geceyarısına kadar. Sonra sabah alıp, denize atın. Bugün bir yerde sevdiğiniz bir kutu, sandık veya kitap arasında da saklayabilirsiniz diyordu.Arkadaslar saat kacta gul dibine gommeli ve denize atmanin bir saati var mi acaba?
Zaten allahtan istiyoruz istediğimizi..Bazı şeyler vesile olur.Hızır ile ilyas'ı hiç duymadınız mı?Bunlar batıl inançlar. Musluman olan biri bu tarz inançların devam etmesine katkıda bulunmamali.Kağıda bir şey çizdik diye ağaca caput bağladık diye dileklerimiz yerine gelmez. Isteyecegimiz şeyi Allahtan isteyelim hiçbir kudreti olmayan nesneler kimseye yardım edemez. Mübarek günlerde günaha girmeyelim böyle hurafelerle.Müslüman olmayanlar lutfen üzerlerine alınmasınlar.
Bir kulun Allahtan isteyeceği sey için vesileye ihtiyacı yoktur.Açar ellerini ve dua eder sadece. Bir yere caput bağlamak, taslardan elde etmek istedigi şeyin şeklini yapmak bu şeye vesile olamaz. Tamamen batıl bir inanctir. Hızır aleyhisselami biliyorum benim eleştirdiğim bu cul caput işleri.Zaten allahtan istiyoruz istediğimizi..Bazı şeyler vesile olur.Hızır ile ilyas'ı hiç duymadınız mı?
Bekarlar, akşam tuzlu hamur yapın ve uyumadan önce yiyip dua edin öyle yatın . Size su veren kişi evleneceğiniz kişi oluyormuş. Ben de deneyeceğim bu akşam. İnşallah görürüm.
Ama yarın oruç varBekarlar, akşam tuzlu hamur yapın ve uyumadan önce yiyip dua edin öyle yatın . Size su veren kişi evleneceğiniz kişi oluyormuş. Ben de deneyeceğim bu akşam. İnşallah görürüm.
Bunu geçen yıl da konuşmamış mıydık kız? Bu yıl yapıcam.
Direk tuzlu su içsek ya da ekmeği tuzlayıp yesek oluyor mu
Evet ben göremedim ama görenler olmuş.Bunu geçen yıl da konuşmamış mıydık kız? Bu yıl yapıcam.
Valla ben oruç tutmuyorum ama tutanlar tabii ki yapmasın.Ama yarın oruç var
Gerçi ben tutamıyorum özel günümdeyim ama oruç tutacaklar yapmasın bence.