Bu evlilik çok uzun surmeyecek sanırım:(

bence sen uygun bir şekilde o parayı ailene ver.ailen saklasın.sana bağlı ister anlat durumu ister siz saklayın biz evi alcağımız zaman alırız de bi yolunu bul.yoksa gerçekten zor.

Eşin parayı zor kabullenmiş ama şimdi kardeşine yardım etmekte sakınca görmüyor mu?

Arkadaşlara katılıyorum. Parayı ailene iade et ev alacağınız zaman geri alırsınız.

senin ailenin parasıyla mı yardım edecekmiş, hiç utanmıcak yani, başkasının parasıyla kardeşimede yardım ederim destek olurum demek kolay, desin açıkça kardeşim para benim olsa dükkan senin ama hanımın ailesi verdi o para bize borç desin, ailende niye bu kadar açıldı ki kredi 10 sene 8 seneyi kapat üstüne gene para ver, annenlerde desin madem biz o parayı borç olarak verdik diye daha neler duyacağız

Hala ile ilgili konuyu okuduğumda eşinizin çok merhametli bir insan olduğunu, yeri geldiğinde sizide koruyacağını düşünmüştüm.
Ama sanırım değil.
Eşinizin vicdanı sadece kendi ailesi için işliyor.
Halasını yanlız bırakamaz, kardeşinin ev alamamasına dayanamaz...
Siz ömrünüzü onlar için heba edeceksiniz gibi görünüyor.
Bazı arkadaşlar ilk ev alınırken verdikleri peşinatı geri verin demiş, ben katılmıyorum.
Kayınpeder kendi kardeşini sizinle kalmaya gönderirken utanmıyor( hemde ailenizin aldığı eve) birde üstüne sizin ailenizin parasını istiyor.
Siz hayır kurumumusunuz Allah aşkına?
Hiç olacak iş değil anlattıklarınız.
Eşinizinde artık durma vakti gelmiş.
Bu kadar iyi niyetli olmayın,..

eşinizin yapması gereken şuydu.ailesine şunu diyecekti.

o parayı bize ev alalım diye kp im verdi.
evimiz belki bugün yada yarın satıldı. size o parayı versem,ev almam lazım. ee ne diyeceğim onlara ev alamayız beklememiz lazım. çünkü parayı aileme verdim,kardeşim ev alsın diye..
beni eşimin ailesine rezil etmekmi istiyorsunuz. asla bu parayı veremem. benim değil zaten..
bu kadar basitti bu ama o vermek istiyor bence.

Annen baban sen borcta kalma
rahat bir nefes al diye sana yardim etmisler
kayninin evi yoksa ailenin parasiylami alinacak o ev
gerci alinsa cok büyük sevap olur
kabul ederlermi
esinle annen ve babanlalada konus
ortak bir karar alin
maddi durumu iyi olan taraf kim olursa olsun
yardim edilmesi güzeldir

canım o parayı ailene iade et
eşine açıkça söyle ailemin verdiği parayla kardeşine yardım edemeyiz
ailem o parayı kendine (varsa kardeşinize) kullanacak de
eğer kardeşiniz varsa daha kolay
ailem iki kere bana para vermesine razı olamam o para kardeşimin haklı düşündüm de sen de haklısın kardeşlerimizi de düşünmemiz lazım de

evi kredi alıp değiştirin
eşini borca sok
yoksa aklı başına gelene kadar eşinin ailesine çalışırsınız

arkadaşlar sizin paranız olduğunu eşinizin ailesi nerden biliyor demiş
muhtemelen arkadaş değil eşi söylemiştir ailesine
benim babam da öyledir
,ağzında bakla ıslanmaz hiçbir şeyi insanlardan saklamaz

ailenizden gelen yardımları para ve değerli şeyleri söylemeyin eşinizin ailesine en azından bundan sonra,inanın böyle ailelerin beklentileri büyük küçük hiç bitmez hayat boyu taciz vardır bu konularda ,sevgiler.(hızlandırılmış bir şekilde ev bakamaz mısınız ,aldık bitti bizde borçluyuz gibi)

Bence kız ailesi bu kadar yardımda bulunmamalı. Bu şekilde çok istismar ediliyor. Gerçekten aileni babanı takdir ettim destek olmuş ama karşısındaki insan buna değecek kişi degil. Bence diğer arkadaşlar gibi bende ailene geri iade et diyorum. Evin idare edilebilecek bir evse bir müddet yeni ev mevzusunu da açma derim. Şahsen ailemin bu derece kulllanılması zoruma giderdi. Kesin karar al ailenden kesinlikle hiç bir maddi yardım alma ha alacaksanda gizlice eşinin bilmediği şekilde al. Yoksa böyle abuk sabuk işler olur.

Anlasilan esinin ailesi suan alinan evin pesinatini
sizden geri koparma pesinde
Ama suc onlarda degil esinde
Aile ici meselelere bu kadar karismayi, soz sahibi olmayi, kendilerinde hak goruyorlarsa sebebi esindir.
Insanda biraz dusunce olur .
Bizim yapamadigimizi gelinin ailesi yapti der mahcup olur.
Ama bunlarda mahcup olmak soyle dursun
daha sizin ev olayi halledilmeden o parayla diger cocuklarina ev alma pesindeler.

Ben sana niyetlerini soyleyeyim .
Size zaten su an ev alinmis , aileniz de borcu kapatmis
yani evin odenecek bir tutari yok .
Sizi o evde kalmaya razi edip diger kardese ev alma pesindeler .
Cunku siz zaten en basta sessiz kalip ev evdir diyip sessinizi cikarmamissiniz.

Ayrica bir cok arkadas parayi ailenize verin demis.
Katilmiyorum
Ne munasebet, o para sizinse ne yapacaginiza da siz karar verirsiniz , kati bir sekilde esinize de soyleyin ,
hatta gerekirse ailenize durumu bildirin.
Kimbilir babaniz o paralari ne emeklerle kazanip kizim rahat etsin diye dusunuyor ,
ama menfaatci erkek tarafi
kendi kendine karar alabiliyor .
Cingenelik denir buna...
Esiniz de ailesi gibi dusunuyor, bu anlamda da ailesinin agzina bakan bir es var.
Dediginiz gibi ucunda ayrilik da olsa o paraya dokundurtmayin...

suan oturduğunuz evın parasının bır kısmını kp nız vermıs evı sattğınzda o kısmı ona verın hıcbı yardmları olmamıs olsun
alacağınz evıde sız ve babnızn yardımyla almıs olursunuz

babamın bana verdigi paradan kp ne ya
manyakmı ne
sanki kendi eliyle getirmiş vermiş gibi bide istiyor iyi valla

Küçk bi ayrıntı var baştaroturduğun evin peşinatını vermişler.bu küçümsenecek brşey mi??

Böyle içiçe geçmiş para mevzularından nefret ediyorum.Ya kardeşim sen aileni kurduysan ayrı ev kurduysan o iş biter artık.Ha sağlık sorunudur ölüm kalım mevzuudur lafı edilmez.Ama bu bahsettiğiniz apayrı.Bir yorumunda eşim "ben şöyle büyük bir evde otururken kardeşim borç öderse üzülürüm elimden geleni yaparım" falan benzeri bir şey demiş ya...ha bak ipler orda o düşünce tarzı ile kopar.Her koyun kendi bacağından asılır.Bugün bu sorunu çözersiniz belki ama yarın yenileri gelir.Çünkü eşinin mantığı hatalı.Ben de yerinde olsam;Eşinin ailesine verdikleri peşinatı iade eder, aileme verdikleri parayı geri verir eşime de resti çekerdim hadi bakalım bu durumu çekip çevir diye...

Cok sasirtici ve sacma bir hareket bu , esin buna niye karsi cikmiyor anlamadim.
Adam akli ermiyorsa esin biraz yol göstersin, cok büyk saygisizlik bu.
Ben olsam o parayi aninda iade ederim aileme.
Hic kimseye de yedirtmem o parayi , bu ne canim.

Hadi kendi durmunuz coooook iyi olur , icinizden gelir , yardim edersiniz kayniniza , ama zorla degil saygisizca hic degil.

Ne aileler var ja juhhhh be ...

"Haklısın o senin paran tamam" demiş ya, nasıl da vicdan yapıyor eşiniz.
Evet benim param deyin. Bu kez de çok içerler ahh yazık..
Sinirlenince klavyem birbirine giriyor. Gıcık oldum.
İnsanın böyle net bir konuda bir de açıklama yapma gereği hissetmesi gerekiyor işe bakın.

Parayı ailenize verin. Durumu onlara anlatın.
Bir süre bu evde oturmaya devam edin. Sonra kimseye rapor sunmadan evi satıp kendinize yeni bir ev alırsınız.

Kayınpeder ev alınırken size verdiği parayı istiyor olabilir. Onu mümkünse iade edin.
Kaynınıza ev alınsın. Sonra siz bakarsınız.

Ohh ne ala memleket ya. Ben güzel bir evde otururken kardeşimin kötü bir evde oturmasına razı olmam pehhhh.
Bi çakacaksın bi de yeryüzü çarpacak...

okuduğumu yanlış mı anladım diye iki kere okudum konunuzu ve pes dedim yuh artık bu kadarına da!

insanlarda utanma diye bir şey kalmamış nasıl bir aile eşinizdeki nasıl bir genişlik aynı zamanda? yalnız eşiniz de suçlu kardeşine yardım edecekmiş ayranı yok içmeye demezler mi adama?

sanki kendi evini kendi aldı da kardeşi kaldı, keşke izin vermeseydin ailenin borcunuzu kapatmasına. ben ki hep hayat müşterek görüşünü savurum; böyle adamlara 5 kuruş vermeye gerek yok gitsin çalışsın ödesin borcunu madem öyle ondan sonra yardım etmeyi düşünsün millete.

o parayı en iyisi geri verin ailenize ve eşinizin ailesinin düşüncelerini de anlatmalısınız bence, sizinkilerin iyi niyeti enayilik olarak görülüyor ne koparsak kar diyorlar belli ki ve bir daha böyle bir para mevzusu olduğunda dallandırıp budaklandırmayın bence kimse bilmesin ki ben olsam daha ailemden 5 kuruş almam. kayınbabasının aldığı evde oturan eşin önce babana borcunu ödesin sonra kardeşine ev baksın bi zahmet.

yani yuh diyorum parayı ailen sana vermiş opara senin eşinin değil.benim param senin paran olayı değil bu ailen vermiş sana al ve yabankaya yatır açıkça vermiyorum de ne bu ya kaynından sana ne nasıl alırsa alsın evini. kaynın size ev alsın öyle olmuyormu ay inanmıyorum ya yüzsüzlüğe bak eşin e diyecel laf bulamıyorum. çok ayıp ya kp derle kv den çok yüzsüz astarsız insanlar böyle insanlara taviz vermiceksin ayıp olur şöyle olur yok eşim darılır sakın hakkını yedirme boşanmak falan kesinlikle eşinle sakin sakin konuş kırıcı olmadan sinirlenmeden. ailen seni düşünüyor sahip çıkıyor kv dende negüzel valla kimse kimseye 5 lira vermiyor bu zamanda. hem bebeğime saklıcam dersin ama sakın kaptırma vallahi çok hırslandım. sana bir tavsiye ailen sana para veriyorsa eşine de söyleme sakla kendin bil yeter eşinin alın teri değilki dar zamanıda kullnırsın. hem böyle herkesde duymaz öyle hemen yuvamı yıkcam deme lütfen kv dende uzak dur mümküğn olduğunca ezdirme kendini haksızlığa göz yumma.....

Kardeşine mi üzülürmüş? Tabii ki üzülebilir. Ama bu kendi problemi. Ailenizin ve sizin değil. Bazı şeyleri içinde yaşasın bir zahmet. Zorla kabul ettiği parayı kardeşi için kullanmak istemesi de ayrı bir konu...

hak ve adalet bilmeyen veya bunu kötüye kullanan insanlardan hep iğrenmişim ve sonların hep hazin olmuştur, büyükler bu hataya nasıl düşmüş? bence bunları hemen babanıza anlatın ,o devreye girsin , niye boşanacakmışsın arkanda dağ gibi ailen var hemen kullan bu lmkanı
ortalık karışacak dl3e de korkma , baban onların haddlni bildirlr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…