Bu evlilik çok uzun surmeyecek sanırım:(

Artemis17

İzmir guzeli
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2011
205
61
98
Merhaba,
Eşimin kredi çekerek ,kendi ailesinin bir miktar destegıyle peşinatı odenerek alınan eve gelın geldım.
Eşimi çok sevdıgım ıcın oturacagım evı cok onemsemedım hala da onemsemıyorum ev evdır.
Benım aılem bızım kredı odeme noktasında zorlandıgımızı dusunduklerınden bıze destek olmak ıstedıler ve 10 yıllık kredının kalan 8 yıllık borcunu kapattılar.Biz evı satıp daha buyuk bır eve gecmekıstedık bu evı satıp, ustune yıne kredı cekmeyı dusunuyordukkı benım kendı ailem yıne bunu ıstemedı ve evı satın ustune de bız ekleyelım dedıler .ve bır mıktar daha para verildi. Eşim bu konularda hassas oldugundan tabı burada anlattıgım kadar kolay olmadı kabullenmesı. oyle yada boyle kabullendı ve suanda evımız satılık.
Bir miktarda paramız var bu para ailemin bana ve eşime Yalnızca gönlümüze gore bır ev alabılmemız ıcın verıldı kısacası.
Ancak eşimin babası nedense bu hazır para muhabbetnden sonra bı anda kaynıma da ev bakmaya basladı.
Yanı daha onceden de nıyetlerı vardı ama nedense bızım bu meseleden sonra ev bakma gırısımlerı hızlandı.
Hatta oyle bır hızlandı kı benım aılemın o parayı sadece bızım kendı evımız ıcın verildiğini bilmesine rağmen,kaynıma ev alma planlarında bıze sorulmadan kullanıldı.Yani sizin paranız var ya ıste bır kısmını verırsınız sonrada bız kredı cekıp oderız , yok madem sızın su kadar paranız var vs yaparız gibi düşüncelere kapılmaya basladı.Yanı ailemin bana ve esıme hedıye olarak sundugu para ıcın hayaller kurmaya basladı guya geri ödeme kosulu ıle.Buna cok sınırlendım.Daha cok sey yazmak ısterdım ama ıcımdekılerı anlat anlat bıtmez. bukadarı da pes.O para bıze mutluluk getırmeyecek gıbı gorunuyor,yük gibi kambur gibi,o adam belliki o paranın bır kısmı da olsa kendıne garantı yapmaya calısıyor.Dünürünün verdiği parayla kardeşine ev almak için yardım yapmasını ıstıyor.Her zaman bızım paramızla ilgili parlak bir fikri hep var ,ama bu para gelinimin ailesinin parası boyle bısey dusunmem bıle yanlıs dıye akıl edemıyor.Bıktım artık bız bı aile olamadık gıbı gelıyor cunku bız yardım kurumuyuz kenarda paramız olamaz hemen bırılerıne yardım etmek zorundayız,kendi çekirdek ailemizi düşünemeyz,bırılerı ev alsın zora gırmesın dıye ugrasmalıyız.Kredi çekse bıle neymıs ustunu bız tamamlayabılırmısız.Tamamlamak zorundamıyım?Herkes ev sahıbı olmakhelekı baskalarnı zora sokarak ev sahıbı olmak zorunda mı?Bıktım artık yaa,bu ayrı bı konu bır de hala mevzusu var,bu evde söz hakkım gıderek azaltılacak ve ben içime atmak ıstemıyorum.Dayanabıldıgım kadar dayanırım,ama kullanılmaya,düşüncesizliğe,hele kı haksızlıga katlanmak zorunda degılım,gerekirse üzülerek de ıstemeyerek de olsa esımden bosanırım.Bu hayat benım hayatım bu evlilk benım evliliğim dısarıdan mudahalelerden bıktım usandım artık(((43:

yuhhh artık bu erkek aileleri iyicene yüzsüzlüğü ele aldı. arkadaşım veremem dee açık açık söyle o paraya benim ailem bize ddaha iyi bir ev almamız için verdi. eşin ne diyor peki o veremiyormu cevabını?

Benım aılem tekrardan borc odedıgımızı ogrenırse ne dıyecegım dedım?
Eşim ailesinin bu sekilde dusunmesıne uzuldu ama elimden geldiğince kardesıme destek olurum ,ben daha ıyı bır evde borcsuz harcsdız otururken kardesımın borc odemesıne uzulurm, elimden gelen yardımı yaparım dedı.ben tepki gosterınce eşim tabı o para senın aslında bızm degıl muhabbetı yapıyor o zamanda uzuluyorum.Bu para ıkımızın ancak baskalarına ya da senın ailene ev alsınlar dıye verilmedi dedim.Eger o paranın kucuk bır kısmı bıle verilirse kendımı cok kotu hıssederım,geri ödeme muhabbetı de olmuyo ıste bı odenır ıkı odenır sonra esım aman bosver aramızda paranın lafı olmaz der kardesıne bılıorum.Benım aılem bıze ne kadar destek olduysa onun ailesi okadar kostek oluyor sanki.
Ev de oyle ha deyınce satılmıyor bız evı satıp yenı ev alana kadar eger kp yenı bır fıkırle karsımıza cıkarsa napıcaz bılmem.
O parayı aileme geri vermek ıstıyorum. Bızım paramız mılllete dert oldu galiba napıcaklarını şaşırdılar

bence sen uygun bir şekilde o parayı ailene ver.ailen saklasın.sana bağlı ister anlat durumu ister siz saklayın biz evi alcağımız zaman alırız de bi yolunu bul.yoksa gerçekten zor.bende nişanlanıyorum yakın zamanda.benimkide erkek arkadaşım çalışıyor.herkes bişi koparma peşinde.nişanı üsttüne yıkıyolar bide.kenara para atamıyoki.atsa alıyolar hemen.abisi ayrı ablası ayrı anası ayrı.bende çok korkuyorum sizin durumunuza düşmekten evlenince.biliyorumki eşim olcak insan da bu konuda tartışmaya girmez..yardım eder lafını yaptırmaz bana.zor valla.şimdi bile diyorumki hani nişan yapıcam birikim yapcam de diyorum bana savunuo hemen.haklısın demio.onlar sizi hiç düşünmez o para da geri gelmez.

bencede arkadaşım geri ver ailenede anlat durumu sorarlarsada babam sıkışmış verdik dersin. sen kafana göre bir ev bulduğun zaman geri al ailenden. kimse kusura bakmasın vallah zaman değişti artık. anamın babamın parasıyla kaynıma ev alamam ben.. sanki yarın öbür gün siz yardım ettinizmi diyecekler...

Acayip sinir oldum,onlara neymiş ki.baskasinin parasiyla nasil plan yapar insan ya,bu ne yuzsuzluk..ben olsam parayi geri verirdim herhalde babama,yok mumkunati yok yedirmem,çok sinirlendim su an..allah sabir versin size de..

Bence de o parayı ailene geri ver arkadasım, siz ev alacağınız zaman versinler tekrardan. Ailem sıkışmış, lazım olmuş verdim geri , ev alacağımız zaman tekrardan toparlayacaklar falan de. Ayrıca yanlış anlama canım ama, esinde de bayağı kabahat var, sanki para kendi çalışıp kazandığı para da kardeşine kiyamazmis, yardım edermiş.... Pes valla birşey diyemiyorum...

bu ne yüzsüzlük ya

ne biçim insanlar bunlar çok şaşırtıcı sinir bir olay

kimin parasını kimden alıyorlar

kimlere karışmışsın allah sana sabır versin bu konuda asla taviz verme eğer verirsen bunun ardı arkası kesilmez sonu nereye varırsa

varsın bu kadarda olmaz.

böyle fırsatçılığa da pes yani

Eğer kendi verdikleri para ile eşinizin kardeşine ev alınırken yardım edildiğini aileniz duyarsa sizin eşinize kırılıdığınızdan daha çok kırılırlar damatlarına ve dünürlerine, öncelikle yumuşak bir dille eşinize bunu hatırlatın derim

Sonra da parayı ailenize geri verin siz ev alana kadar onlarda dursun zamanı geldiğinde tekrar alırsınız

Eşinize de yalan söylemenize gerek yok bence. Bu durumun devamının sizi boşanmaya kadar götürme ihtimali varsa şu anda bunu yapmayı istemeseniz de eşinize ''ailemin parası şimdilik iade ediyorum biz ev alacağımız zaman isterim'' demeniz tavrınızı belli etmeniz açısından daha iyi olacaktır.

bencede kesinlikle parayı ailenize iade edin herşeyide açık açık anlatın çünkü sanıyorum aileniz parayı geri kabul etmek istemeyecektir.
ben olsam ailemin 1 kuruş hkkını bile geçirmem onlara ayrıca ev alırsanızda ailenizin yardımıyla olursa bence tapu sizin adınıza olsun bu ne saçmalıktır ya çok sinirlendim ben bu kadar sinir olmama rağmen sizi düşünemiyorum bile

Ayni kanaatteyim. Sen o parayi ailene geri ver. Ev satilir, yerine de baska ev bulursaniz ancak o zaman o parayi alip bir anda eve yatirirsiniz olur biter. Esinin ailesine de parayi geri verdigini, sizin evin parasina da iyi evlere rastladigini soyle simdilik. Herkesin herseyi bilmesine gerek yok. Bir daha da para konusunu paylasma onlarla zaten. Aslinda kimseye hesap vermek zorunda degilsin ya, iste.. idare sanati.. Esinin hatrina kirmadan idare edeceksin, evlilikte biraz politikaci olmak lazim.

Madem bu insanlar hep böyle
Keşke şimdiden ailenizin verdiği parayı söylemeseydiniz
Evinizin satılmasını bekleseydiniz, size para laızm olunca çıkarır eklerdiniz
Nerden bilecekler ki siz söylemeden..
Kredi çektiniz sanırlardı

Bi'yaşıma daha girdim. İnsan dünürünün parasını almaya utanır

Eşine yardım edecek durumumuz varsa aileme parayı iade edeyim kendi evimizi kendimiz ödeyelim, kusura bakma ama ailemin sırf aile huzurumuz için verdiği parayla kardeşine ev alırsam ailem kullanılmış gibi hissetmez mi de. Yani ben annen olsam madem millete yardım edecek kadar durumunuz var kendiniz ödeyin ozaman hayır kurumu muyuz biz derdim sanki ailene para gökten yağıyo...

Ve bu davranışın aslında yardımdan öte çok ama çok çirkin bi'düşüncesizlik olduğunu hatırlat.

Son olarak bu para huzurumuzu bozuyo ben aileme geri iade ediyorum nasılsa bizim işimize yarayamadan ailene gidecek de.

Çok sinirlendim cidden, tavrını net bi'şekilde koy. Ailenin enayi pozisyonuna düşeceğini, size karşı olan iyi niyetlerinin böyle bi'durumda suistimal edilmiş olacağını anlat.

Kardeşinin durumu yoksa ev almasın herkesin kendi evi mi var. Eli bollaşınca alır yani bu kadar acındırma da görmedim

Kp belki ilk ev alinirken verdigi destege guveniyordur. Ben zamaninda verdim simdi de onlar versinler gibi. Cok buyuk bir meblag mi kp nin verdigi? Odeyebilirseniz odeyin. Alin sizin verdiginiz para diye. Sonrasinda da ne istiyorsa yapsin.
Haksizlik olacagini dusunuyorsaniz (neticede kayna da yardim ediyorsa siz niye destegi geri vereceksiniz? ) da parayi ailenize geri verin. Lafini da etmeyin, hatta esinize de etmeyin. Neticede babasi bizim para var aslinda karimin ailesinde derse bir ise yaramaz. Maalesef bu her zaman boyle aileniz destek olmus ya, kp de ben de bir seyler koparirim demis.

Yok artik, gercekten bende cok sinirlendim, hersey insanin kocasinda bitior bence, esin ne dior bu duruma? Acik acik sölemelisiniz paranin sizin oldugunu ve kimseye yardim edemiceginizi ve hersey cocuklarinizin gelecegi icin oldugunu bu ne terbiyesizliktir, zaten uyuyamiodum iyice uykum kacti

bunun cozumunden kolay ne var...ikinci parti verilen borc parayi aile iade edeceksin ve suanda oturdugunuz evde oturmaya (en azindan bir-iki sene daha) devam edeceksiniz...

Esinizin ailesi sizin ailenizin size ev icin para verdigini , kisacasi paraniz oldugunu nerden ve neden biliyor ?

Bilirseler herkesin parlak bir fikri olur tabiiki.

Diyorsunuz ya insanlarin evliligime mudahele etmesinden biktim diye. Evet bu evli bir cifte yapilan en buyuk kotuluktur ama siz de icinize cok fazla sokmayin, herseyi bilmesinler. Ne alaka size ailenizin verdigi bir parayi bilmelerine ne gerek var ?

Ne para biriktirdiginizi soyleyin ne sunu ne bunu. Esinizle siz bilin yeter herkes bilmesin.

Ve arkadaslara katiliyorum boyle sinir olacaginiza ailenize parayi geri verin borcsuz su anki evinizde oturun. Azicik asim, agrisiz basim demisler ne de iyi demisler.

Not : Kayinpederinizden hic hoslanmadim

izninle koca bir oooooohhhaaaaaa demek istiyorum. gördüm de bu kadarını görmedim
kesinlikle kuruş bile koklatmayın. bu kadar da işgüzarlık olmaz.
ailene geri iade et yada etmiş gibi yapıp bir hesaba yatır.
yada açık açık söyle babam bu parayı bizim ev almamız için verdi. borca girmek isteseydik kendimiz için kredi çekerdik. kusura bakmayın ailemin parasını kimseye veremem de. ama ne yaparsan yap SAKIN VERME

Canım kocanın mantığını degistirmek zorundasın. Degistiremezsen daha başın çok ağrır. Ben daha iyi bir evde borcsuz otururken kardeşime borç odettiremem nasıl bir mantık? Bu erkekleri anlamıyorum yaa. Nerdeyse siz çalışın evi gecindirin biz maasimizi anamiza babamiza verelim dicekler. Asla ama asla müsade etme. Benim babamın p arasından kaynima ne allah aşkına
Çok benzer bi olayı ben yaşadım 2 ay önce. İnternetten satılık dairelere bakıyorduk. Bi ev vardı güzel sıfır bi daire. Eşim olmaz dedi. Benim annem babam kiradayken ben böyle lüks dairede oturamam dedi. Bi payladim ki onu. Hayırdır dedim annenlerle ekonomimiz bir de benim mi haberim yok? Aynı standartlarda mı yasayacagimizi saniyorsun senin ailenle dedim. Öyle sinirlendim ki bi daha konuyu acamadi. Şimdi paşa paşa bakıyor o sıfır dairelere. Bu arada bize de babam destek cikiyor ev alma konusunda maddi açıdan. Durumumuz benzer yani. O yüzden söylüyorum asla izin verme kocanı yola getirmeye bak

para şu anda eşinizdemi. onun üstündeyse buda yanlış. sizin üstüneyse zaten eşiniz bir şey diyemez.
arkadaşlara katılıyorum. çıkarın ilk kp in verdiği parayı. verin eşinize. geri kalan ailenizin parasını onlara verin. ev bulana kadar sizde kalsın deyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…