• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu evlilik çok ince bir ipliğe bağlıymış. Eşim öyle söyledi

Herkese iyi geceler arkadaşlar. Burda dertleşmek içimi rahatlatıyor. Biraz uzun olcak sanırım kusura bakmayın.
Nerden başlasam bilmiyorum. Bir buçuk yıllık evliyim. Üç buçuk aylık ikizlerim var. Eşimle severek evlendik. Muhafazakar bir yapımız olduğu için Ailem pek istemedi evlenmemi eşimin geçmişinden dolayı. Ama ben istediğim için bişey demediler. Tanışma isteme dönemleri biraz sıkıntılı geçti ailem istemediği için. Sıkıntılı dediysem tartışma falan yok hasadece bikaç defa gelip gitmek zorunda kaldılar o kadar. Eşim sırf bu yüzden evlenir evlenmez aileme cephe almaya başladı beni istemediler dedi sürekli ve soğuk davrandı hala da öyle devam ediyor. Bu yüzden hiç gitmek istemiyor benim aileme ve beni de götürmek istemiyor. Her gittiğimizde bi bahane bulup kavga ediyor. Şuanda doğudayız fakat aynı şehirdeyken hergün onun ailesindeydik. Bizimkiler yok sayılıyordu hala da öyle devam ediyorlar ailecek.
Evlendik tartışmalarımız başladı. Bana hiç tahammülü yok hiç anlayışı yok. En ufak bi hatamda ve hatta hatam olmayan şeyde bile kıyametler kopar. Taa ki her durumda ben alttan alıp özür dileyene kadar. Hakaretler aşşağılamalar küçümsemeler küfürler aileme ve hiç tanımadığı sülaleme karşı ağır laflar.
Ben çalışıyorum bütün paranın idaresi onda fakat iki maaş ve ailesinin gönderdiği paraya rağmen ev geçindiremiyor çünkü ikizlerimizin olacağı ve masraf iki katı olacağını bildiği halde yatırım için benim üzerime kredi çektirdi zorla. Kendi üzerine zaten kredi vardı.
Büyük bir hata olan hamileliğim boyunca dahi yüzüm gülmedi. Bi olaydan dolayı ablasını aramadığım için 7 aylıkken beni kapının önüne koyacaklardı başka bi ablasıyla beraber. Ablalar yüzüme karşı çok iyidir fakat arkamdan eşimi sürekli dolduruyorlar yüz verme ona diye. Çünkü bi defa yanımda bile doldurup kavga ettirmeye çalıştılar.

Evde bana gram yardım etmez suyunu bile almaz. Ben yorgunum desem de bi ton laf eder. Herkese reklam eder bana bir bardak su bile vermedi diye.

Bana hiç güven vermiyor zaten evliliğimizin başından beri tuvalete bile telefonla giderdi son bir aya kadar. Bana da bir o kadar baskı yapar telefonumu sürekli kurcalar. Kimseyle konuşmamı istemez.

Ev kadınlığıma laf eder anneliğime laf eder sürekli. Fakat kendi hiçbir sorumluluk almaz. Evin elektrik faturası bende. Çocukların mama bez masrafları bende. Kişisel masraflarım zaten bende. Mutfak masrafı dışında alınacak herşey benden alınıyor. Bi de üzerime kredi var. Para sıkıntısı bitmez.

Birkaç tane nırmal kız arkadaşı var görüştüğü. Tabi ben hiçbiriyle görüşmesini istemiyorum çünkü kız erkek arkadaş olamaz diye düşünenlerdenim. Ve üstelik bu normal arkadaşlardan birisini annesi zamanında oğlum sana isteyelim demiş de bu olmaz demiş. Hiç istemediğim halde onunla bile görüşüyor. Bir erkekle kız her ne sebeple olursa olsun geç saatte konuşamaz Mesajlaşamaz. Ben karşı çıkmasam bunları da yapıyor.
Ailesiyle günde 6-7 defa konuşur gece yarısında bile arayıp ablasını sohbet ediyor. Sonra ben konuşmak istediğim zaman tel elinde onunla uğraşıyor benim sorularıma cevap bile vermiyor. Bugün yine ablasıylauzun uzun sohbet etti. Sonra ben benimle neden sohbet etmiyorsun dedim konuyu değiştiriyor. Yine bana cevap bile vermiyor. Sonra tartıştık biraz ve bu evlilik zaten ince bir ipliğe bağlı temellerimiz zayıf bizim dedi. Herzamanki gibi döndü arkasını yatt.

Çocuklarım için sabretmeye çalışıyorum fakat yavaş yavaş tüketiyor beni bu evlilik..
Calisip boyle eziyet ceken kadinlari anlamiyorum bu adamin nesini cekiyorsun bosa gitsin.

Bu ne ya 3 kuruşluk sorumluluk almayıp sana 5 kuruşluk adamlık taslamaya çalışıyor. Sen de buna izin veriyor görünüyorsun. Bir de çalıştığın halde seni maddi anlamda zor durumda bırakması kabul edilemez. Ablaları bağışlamıyor sana o parayı kendin kazanıyorsun. Ben olsam 5 dakika durmam o evde. Ailen istememekte ne kadar haklıymış. Bir an önce kurtulmaya bak bu adamdan.

Böyle bi ömür kesinlikle geçmez. Tükendim artık. Parayı napıyor bilmiyorum. Telefonda naptığını sonr bir aya kadar bilmiyordum çünkü asla yanından ayırmıyordu.
parayi ailesine gonderiyordur. Ailesinin kredi borcunu belki de sana odetiyordur. Sordun mu ben neyin yatiriminin parasini oduyorum diye? bes kurus vermiyorum artik desene.

Aileler birşey bir kere hayır diyorsa oturup bir kere daha enine boyuna düşünmek gerekiyor. Onlar bunun için var. Bizi korumak bizim göremediğimizi bize göstermek için. Allah yardımcınız olsun. Bu evlilik çok düzelecek gibi durmuyor. O yüzden şimdiden geleceğinizi planlamaya çalışın. Mesela tayininizi ailenizin yanına aldirin. O sizi seviyorsa gelir sevmiyorsan zaten bu iş bitmiştir.

Becerebilirsen sen gitme o evden, onu gonder. bir iki kiyafetini de koy kapiya. Bir cinnet her seyi halleder aslinda.

evet senin gitmeni bekliyor o. gitsen seni getirmez. getirmesin de cunku bu adam duzelmez.

Sana tavsiyem evde nasil davrandigi ile ilgili eve gizli kamera koy. bu mahkemede delil olur. ya da bir kavga aninda gizlice tekefonuna ses kaydi yap.

Ben neyin parasini oduyorum bilmiyorum. Bilmedigim seyi de odemem de. Ben seni beslemek zorunda degilim. Yapamayacaksan evlenmeseydin..Ha duzgun bir aile reisi gibi olsan canim feda. ama sen beni her yonden kullaniyorsun. kullandirtmam kendimi. Git nasil oduyorsan ode o yatirimini de.

Diyeceğiniz tek şu ;

Eklentiler

• images.webp
    images.webp
    11,5 KB · Görüntüleme: 133
Benxer sorunlar yasamisiz.
Bende 7 aylik evliyim.
Hergun kaynanama sabah gider gece donerdimm
Ev8j temizligi yemegi herseyibi yaptiririrdi kadin sonra bir kere yaptin mi diyw hesap sorardi.

En sonunds annesi bana hastayken cok hakaret etti.
Esimde beni babamin evine getirdi

Bir hsfts oldu ne arafi ne sordu.

Her imkanimi kisitladi.
Faturali hattimi fsturasiza geçirdi.
Instagramda daha ayni evde yasarken k bir kizla mesajalrini gordum.
Idtsra gittigimizde bir kizla bakisip gulusmis annem yeni soyledi.
Whatsaptsb surekli soz paylasiyor ben durum paylasinca.

Ailesi yapti ailesi bozdu

Aileniz nedem kabul etmedi? Gecmiste neler yasamis? Onlari neden yok sayip evlendiniz?
Geçmişte hovarda bi hayatı olduğu için ailem istemedi. Onları yok saymadım ama zorla ikna etmek için çabaladım. Onlar da beni kırmadılar. Ama varmış bildikleri canım ailemin. Onların istemediği dönemde ben ayrılmayı çok istedim. Eşim benden ayrılmadı ve o dönemde gözümü o kadar çok boyadı ki bırakmamam için. Jestler, çalıştığım yere hediyeli sürpriz ziyaretler, seni çok mutlu edicem demeler vs. vs. İnandım ben de...

Doğru söylüyorsunuz ama öyle bi durumda çocukları bana vermiceğini söylüyor.

Benim bildiğim kadarıyla çocukları etkileyebilecek ciddi şeyler yapmadığınz sürece (örn. fuhuş yapmak, çocukları reklam vs amaçlı kullanmak bir instaanne'nin velayet hakkı o şekilde babaya verildi mesela) velayet annede kalır. Ki şu durumda babada kesinlikle kalmaz. Sizi korkutmasına izin vermeyin. Ağır duygusal ve ekonomik şiddet görüyorsunuz. Evlilik pamuk ipliğine bile bağlı değil bence, evlilik bağlılığını gerektiren hiçbir şey yok aranızda. İpler kopmuş. Çocuklar ileride böyle bir ailede yaşadıkları için, annelerinin her daim üzüldüğünü gördükleri için size teşekkür etmez. Çocukları huzursuz bir ortamda büyütmek iyilik değil kötülük.

parayi ailesine gonderiyordur. Ailesinin kredi borcunu belki de sana odetiyordur. Sordun mu ben neyin yatiriminin parasini oduyorum diye? bes kurus vermiyorum artik desene.
Yatırım konusu yanlış anlaşılmış sanırım. Arsa aldık bize yatırım için ama maddi açıdan zorlanacağımızı bildiğim için ben almak istemedim. O sırf kendi hayallerini ve annesinin hayallerini gerçekleştirmek için inat etti ve bana zorla kredi çektirip aldı.

Bu bir evlilik değil, esaret.

Neden çekiyorsun onu ve ailesini bilmiyorum.

Bunları yaşayıp halaaa onu seviyorum ondan desen benim beynim pert olur.
Onu seviyordum evet ve ilk başlarda bunun için ses çıkarmıyordum. Ama davranışları yüzünden ona olan sevgim sürekli azalmaya başladı. Yani onu sevdiğim için yanında değilim. Tek derdim çocuklarım.

Demekki neymiş ailenin istemediği adamla evlenmemeliymişiz. Aile istemiyorsa bi bildikleri varmış.

O ipi kopar gitsin, senin gidemeyeceğini düşünüyor kaybetme korkusu yok. Ama kendisi tam da kurtulunması gereken bir adam.

Bu arada hiçbir hakim el kadar bebekleri babaya vermezzz... ver-mez.
Geçenlerde yine burda okumuştum, hayat kadınına bile işini özel hayatına karıştırmaması şartıyla çocuğunun velayeti verilmiş. Sana mı verilmeyecek? Bi yerlerini yırtsa alamaz o çocukları. Sen onun ilgisiz bi baba olduğunu da ekle dosyaya, hiçbirşey olmaz.

Yaa okurken şok üstüne şok geçirdim. En ufak olaylarda boşan yorumu yapanlara kızarım ama bu sefer bende boşanılmasından yanayım. Bu nasıl insan ? İnsan mı ya da ? Yazık günah be sana. 7 aylık hamileyken kapının önüne koymaya çalışmak başkalarıyla fingirdemek sana gelince namus ehli kesilmek adi insan.. Kusura bakma ama biraz ağır olacak. Ne sana ne de çocuklarına merhameti yok siz onun umurunda bile değilsiniz azıcık sevseydi sizi hamileyken çocukları bile düşünmeden kapıya koyamazdı, kredi çektirmezdi sizin boğazınızdan kesmezdi. Boşayın böyle pislik adamlar evliliği huzurlu bir yuvayı hak etmiyor. Aileniz yanınızda çocuklar size verilir küçükler işinizde var mis gibi, instagram da Feyza Altun diye bir avukat var ona yazın durumu anlatın sizi aydınlatır eminim yardımcı olur. Kurtulun lütfen.

Back