Bu evlilik beni boğuyor

matilda1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2023
2.170
1.851
53
Hanımlar merhaba eski konularım silindi galiba ama inşallah hatırlayanlar olur çünkü fikirlerinize ihtiyacım var .
Eşimle genel anlamda süregelen sorunlarımız var terapi de aldık ancak başarılı olmadı. İlk önce 4 sene arkadaştık sonrasında tam mezuniyet ayında sevgili olduk ve farklı şehirlere gittik . Nihayetinde evlendik ve önceleri bilgisayar oyun bağımlılığı ile ilgili sorunlar yaşadık onu çözdük ardindan kısa bir süre ailesi ile alakalı sorunlarımiz oldu onlar da çözüldü ve şuanda yaklaşık 3 senelik evliyiz 16 aylık kızımız var . Kızımızın sağlıgi ile alakalı uzunca bir dönem nerdeyse 6 ay ben dışarı çıkamadim o da işinden ayrıldı çünkü hastanede çalışıyordu ve enfeksiyon açısından riskliydi aynı zamanda o işi sevmiyordu .
Aramızdaki keskin sorunlardan en birincisi eşimin kişisel alan istediği bu konuda hiç anlaşamadık çünkü ben evliliği hep kapsül olarak 2 kişilik bir dünya olarak gördüm biraz da karakterim işin içinde çünkü yapım bu . Eşim beni yapışkan ve kısıtlayıcı olarak görüyor çok çaba gösterdim bunları değiştirmek için ancak yine de olmuyor galiba .
Söylediği herşeyi dikkate alıyorum düzeltmeye çalışıyorum ama şikayetleri bitmek bilmiyor.
OKB si olduğu için düzen takıntısı var büyük oranda geçti diyebilirim ama yine de devam ediyor . Hem ona herhangi bir yönlendirme yapmamı istemiyor hem de her zaman her olayda beni öne sürüyor. Yani istesem de istemesem de olayların içinde bir rol alıyorum .
Artık bugünlerde gerçekten herşey beni endişelendiriyor. Yemek yaparken tek tek malzemeleri sayıyorum koyabilirsin dediklerini koyuyorum . Çamaşırlar yıkanırken muhakak soruyorum derece ayar kısmını çünkü sonra yamuk oldu tuylendi vs sikayet ediyor . Evde yemek harici herşeyi bana bırak ben yaparım diyor ama ben kendim de yapmak istiyorum.
Mesela yemek yerken konuşuyorum diye yemek boğazına takiliyormus sessiz sessiz yemem lazimmis yani ben tüm bunlara alışamiyorum. Bazen yeter artık diyorum bir kaç gün düzeliyor ama değişmiyor.
Bu akşam bana annesini şikayet etti istediği bir bölüm varmış annesi engellemiş falan yani sürekli bu tarz anılar anlatiyor .
Annesi ile çok şükür bir sorunumuz yok hatta gerçekten bana inanılmaz destek oluyor bir şikayetim yok ama sanki eşim benim de onlara karşı bir tavrım olmasını istiyor.
Örneğin beraber film izleyelim dediğimde ben aksiyon izlemek istiyorum senin izledikleri mi sevmiyorum diyordu şimdi de her fırsatta hadi beraber film izleyelim diyor . Önceleri her yere beraber gitmek zorunda kalmamizdan şikayet ediyordu şuanda direksiyon dersi almak istiyorum karşı çıkıyor hevesimi kırıyor. Yani önce bir şey istiyor sonra o istediği olunca da memnun olmuyor.
Çok şaşırdım kendimi artık evlilik benim hayatımda hep bir peri masalı gibiydi. Ve sonsuza dek mutlu yaşamışlar. Gerçekler birer tokat gibi çarpıyor . Boşanma konusunu açtım ama bizim sorunlarımız gayet çözümü olan sorunlar diyor . Kafanda büyütüyorsun herşeyi diyor. Oturup ona ondan beklediklerimi anlattım bu dünyada böyle şeyler olmaz bunlar hayal dedi .
Psikolog da bana her seansta eksik ve kusurlu olduğum yonleri gösterdi eşimin beni çok sevdiğini ustune basa basa söyledi hatta ben hocam boşanmak isteyen çiftler nasıl davranır diye sorduğumda aaa siz onlardan değilsiniz inan bana dedi . Bilmiyorum kızlar boğuluyorum sanki . 6 yıldır çalışıyorum öğretmenim . Her ay belli miktarda bir kira gelirim de var mirasçı olduğum bir menkulden gelen . Maddi olarak bir sorunum yok.

Sizce gerçekçi olamıyor muyum?

Mutlu değilsiniz, her nefes alışımın hesabını verdiğim bir insanla yapamazdım ben, sevgi aşk bi kenarda dursun. Ruhsal sağlık önemli

Bilemedim zor bir durum. Okurken bile yoruldum. Eşiniz terapiye veya ilaca devam ediyor mu?

Eleştiriye tahammülüm sıfırdir yerinizde olsam cekemem psikologu degistirin

Bence evlilik bahsettiğiniz gibi kapsül de olmamalı, birbirinden çok ayrık da. Siz belli ki iki zıt insan aynı evin içine düşmüşsünüz, sürekli çatışıyorsunuz. Eşinizin okb'si de durumun sosu olmuş, onun kontrolcü kişiliği sizi bezdirmiş. Ama diğer konularınızdan hatırladığım kadarıyla siz de eşinize karşı o kadar sevgi dolu değilsiniz artık, o yüzden yaptığı her şey batıyor size.
Ayrıca terapistinizin söylediği de bana tuhaf geldi. İnsanlar her şey için boşanabilirler , arada sevginin olması durumu değiştirmiyor.

Öncelikle o terapist eşinize hiçbir şey demiyor mu?
Değiştirin derim çok yönlendirici olmuş gerçi ilişki terapistleri genelde hep kadını değiştirme üzerinden ilerliyor
Ayrıca da yemek yerken konuşmama kadar takıntısı olan biriyle ben yapamazdım benim de evle ilgili takıntılarım var temizlik düzen vesaire gibi ama hepsi herkesin yapabileceği düzeyde
Bir ömür sizi izleyen bir göz ile yaşayacaksınız iyi düşünün derim.
Ben olsam o terapisti de değiştiririm

Terapisti ben değiştirdim yeni birisni buldum çift olarak ama ona da girmeye şuan enerjim kalmadı

Ya çok özür dilerim ama beyefendi başak burcu mu? Bu arada çekilir dert değil kocanız kabus gibi kontrol manyağı

Matilda yeri geliyor size, yeri geliyor eşinize kızıyoruz konularınızda ama yaşadığınız şey evlilik değil. O gittiğiniz terapistte bir tuhaftı zaten, bu şekilde yaşanmaz.
Ne kadar güzel yazdın böyle ne kadar anlamlı bir tespit

Eşime de takıntı halleri için çok şey söyledi hatta dedi ki siz istiyorsunuz diye eşiniz bu düzene alışmak zorunda değil ondan temizlik düzen beklemeyin o siz değilsiniz dedi

Ne kadar güzel yazdın böyle ne kadar anlamlı bir tespit
Eşiniz çok kontrolcü yani ben asla aynı evin içinde yapamazdım. Yemek yaparken bile malzemeleri sayıp onay almak çok fazla, peki sizi bu evde tutan şey nedir? Birçok şey tükenmiş zaten

Ben idare edemem herşeye karışamaz bende ben bilirim tarzı bir insanim eşitliğe de varım ben bilirim diyorsa ya susup herşeyi eleştirmeden yapacak ya benim yemeği nasıl yediğime çamaşırı nasıl yikadıgıma yemeğin içine ne koyduğuma karışmayacak.Sizde sorunlarn biri bitiyor biri başlıyor çocuk için normal Yetişkinler için sıkıcı.Bilemedim.Terapistler de sanki ikiye ayrılıyor hanimnine öğüdü verenler ve bu işi bilenler .Sizinki ilki bence

Eşime de takıntı halleri için çok şey söyledi hatta dedi ki siz istiyorsunuz diye eşiniz bu düzene alışmak zorunda değil ondan temizlik düzen beklemeyin o siz değilsiniz dedi
Aslında OKB tedavi edilmesi zor bir hastalık değil hatta en zor kısmı hastaları tedaviye götürmek.
Hiç adım atmıyor mu düzelmeye dair?

Mesela bir huyumuzu karşıdakine duyduğumuz sevgiye göre törpüler ya da daha da dikte ederiz gibime geliyor.
Size sanki gıcığına yapıyor gibi eşiniz. Bastıramıyor mu çok mu baskınsınız ya da ezik mi hissediyor?
Çok garip bir evlilik üzüldüm adınıza

Eşiniz çok kontrolcü yani ben asla aynı evin içinde yapamazdım. Yemek yaparken bile malzemeleri sayıp onay almak çok fazla, peki sizi bu evde tutan şey nedir? Birçok şey tükenmiş zaten
Galiba artık tutan şey yok

Terapiye gidiyor okb için çok ilerledi ama doktor dedi ki siz onu tetikliyorsunuz belliki dedi . Eziklik derken öyle çok herkese laf geçiren birisi değildir ama çatışma yaşamayı hiç sevmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…