Bu evden kurtuluş yok mu

Ama bu daha da sapik, kapali giyin baban evde ne demek

Nasıl başka dünya bilmiyorlar. Bu insanlar uzayda mı yaşıyor? Dünya gelişiyor. İnanın her şeyi gençlerden bile iyi biliyorlar..

Böylelerinin bekarlik hayatlarını, nişanlılık dönemlerini, kırdıkları fındıkları ailelerinden dinleseniz şaşarsınız.

Kendileri zamanında her şeyi yapmışlardır ama çocuklarına çağ dışı davranırlar.

Kolay değil ki, çalışıyorum ama evden aurılsam geleceği ilk yer iş yerim. Rezil olucam o kadar insana.
Sen niye rezil oluyorsun ki? Baban kendi kendini rezil edecek.
Hic korkma, calisiyorsun madem, neredeyse 30a merdiven dayamissin, cik git ve "Geri dön ozur dilerim" gibi yalandan aglamalara da asla inanma. Cocugu olabilirsin ama kölesi degilsin.

O kadar sinmişsiniz ki sürekli rezil olurum diyorsunuz. Sadece aile değil başka konularda da hep rezil olma, yanlış anlaşılma korkunuz var. Kimse kimseyi o kadar önemsemiyor. Babanız tarafından sürekli incelenip eleştiriye maruz kaldığınız için herkesin sizi incelediğini sanıyorsunuz. İş yerinize gelse durumu düzgünce açıkladığınızda “normal” insanların hiçbiri sizi rezil olarak görmez. Değişimler sancılı olur ama siz bu sancıya katlanmak istemiyorsunuz. Bir ev arkadaşı falan bulup taşının. 27 yaşındasınız ileride keşke dememek için gözünüzü kapatıp istediğiniz hayatı yaşamaya başlayın artık.

Sizi çook iyi anlıyorum. Babam giyimime hiç karışmaz ama eve giriş çıkış saatime karışırdı. Akşam 7'de eve gel dediğinde 7yi 5 geçe eve gelsem üstüme yürürdü, hakaretler ederdi. Ben de sizin gibi evden kurtulmak isterdim. Üniversite için şehir değiştirdim, burada eve çıktım. Dedim ki hayat buymuş yani. Ki ekstra bir şey de yapmadım, eskisinden farklı yaptığım şey akşam bi kafede 1 2 saat arkadaşlarımla oturabilmek. Bu bile psikolojime çok iyi geldi. Burada babandan kaç demek kolay ama öyle bir babayla yaşamak ne demek bilmiyorsunuz. Uzaklaştırma kararı alın diyorsunuz ama sizce öyle psikopat babalar o kararı takıyor mu? O yüzden benim size tavsiyem şehir dışında iş bulup şehir değiştirmeniz. Her yere başvurun elbet bir şey çıkar.

Sizi çok iyi anlıyorum ben de benzer şeyleri yaşıyorum yaşlarımız da benzer. Tek çare evi hatta şehri ayırıp kurtulmak maalesef. Ben özelde geçim sağlayamadığım için kpss ye çalışıyorum belki sizin mesleğiniz de buna uygundur eğer öyleyse siz de hazırlanıp temelli kurtulun derim.

Fotoları eklememişsin

Babanız hasta. Annenızde hasta.
Sağlam olmanın tek yolu uzaklaşmak

Sizin ailenizle benzemiyor bence. Sizi dövüyorlar mıydı? Sürekli tecavüz iması yapılıyor muydu? Ya da tecavüze uğrarsan eve gelme gibi bir söylemleri olmuş muydu?

Sizin ailenizle benzemiyor bence. Sizi dövüyorlar mıydı? Sürekli tecavüz iması yapılıyor muydu? Ya da tecavüze uğrarsan eve gelme gibi bir söylemleri olmuş muydu?
Dövmüyorlar sövmüyorlar yazmışım. Benzemesi için illa birebir olması gerekmiyor. Başarılı bir örnek veriyorum ben burada eleştirilmişim anlamadığım bir şekilde. O imaları bana bulunmadılar ama anneme babası çok bulunmuş, annem bu şekilde bir insan olmuş o yüzden baskıcı, korkak, elalem ne derci… zamanla aşmasaydık ben de boyun eğseydim belki ben de çocuğuma bu hayatı reva görecektim bunu normalleştirecektim. Zincirin bir yerden kopması lazım. Şartlar ne olursa olsun her zaman bir yol var

O sorular zaten benzemediğini vurgulamak içindi. Mutaassıplık bu coğrafyada görülen bir şey çoğumuz aşinayız. Fakat fiziksel psikolojik şiddet, zorbalık, cinsel şiddetin bu kadar normalleştirilmesi bambaşka bir boyut.
O yüzden hala benzemediği farklı durumlar olduğu kanaatindeyim

Tamam benzemiyor. Konu sahibi örnek almasın benden. Otursun evinde tehditler gerçek olmasın.

Tamam benzemiyor. Konu sahibi örnek almasın benden. Otursun evinde tehditler gerçek olmasın.
Tam tersine konu sahibi o evden gidip kurtulmalı. Şiddet uygulayan, hakaretler eden bir aileyi ne yapın edin değiştiremezsiniz onların içindeki kötülüğü bitiremezsiniz. Sizin durumunuz o yüzden farklı. Konu sahibinin tek çıkar yolu kendine ayrı bir hayat kurmak.

Ne alaka nerede öyle bir şey yazıyor? "Sapıklıkla ilgisi yok benim aileme benziyor" dediğiniz yerde araya girdim. Bu aile mutaasıplığın ötesinde tehlikeli. Yani tam tersine kurtulmak için elini çabuk tutmalı zamanla bir şeye alıştırılabileceklerini yumuşayacaklarını düşünmüyorum

Babanız çok mu Müge Anlı izliyor. En çok takıldığım şey sürekli size birisi tecavüz edecek korkusu olması. Ya kendi çok yakınından birisinin başına geldi bu tür olay onun korkusu var, ya kişi kendisinden bilir işi durumu yaşıyor. Öf keşke insan ailesini seçebilse herkes mutlu olurdu. Bin yıl ömrün olsa her gün dil döksen ne annen değişir ne baban. İşte zinciri kıramayan ilerde çocuğunu da böyle yetiştiriyor sonra sonra çoğalıp gidiyor bu zihniyetler.

Kolay değil ki, çalışıyorum ama evden aurılsam geleceği ilk yer iş yerim. Rezil olucam o kadar insana.
Kendisi rezil olur siz degil. Gelirse de uzaklaştirma aldirin eve ve işyerine. Once 1+1 ev tutun guzellikle ayrilmaya calisin kavga olursa da arkaniza bakmafan gifin. Yoksa kurtulmak icin yanliş bir evlilik yaparsinız yine olan size olur

Yakin illerde arayin. Farkli şehirde yaşadıginizi soylemeyin . Mulakat gunu işyerinden izin alip gidip gorüsün. Oncesinde birikim yapin biraz. Maddi gücunuz olsun aksi durumda. Bekar bir arkadasiniz var mi baska ilde ev arkadasligi yapardinız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…