Ama bu daha da sapik, kapali giyin baban evde ne demekPedofili mi yaptınız adamı hemen?
Ben mi bir ayrıntı atladım?
Benim aile düzenim de benzer şekildeydi. Annem askılı giysem baban var evde derdi, kısa etek giyemezdim, makyaj yapamazdım. Ama ben bunlar için tek tek savaştım. Hiçbir zaman hakaret işitmedim belki benim avantajım o oldu ama bakışlar yetiyordu. Onu mu giyeceksin dışarıda böyle çıkamazsın sözleri yetiyordu. Ne oldu şimdi ben istediğimi dilediğimce giyiyorum, laf taşıyan akrabalar oluyor babam kızıma yakışıyor diyor. Evde sabah kahvaltısına askılı pijama ile inmeye çekinen ben babamla plaja gidip bikinimle plaj voleybolu oynuyoruz.
Zamanla onlar da gördü neyin doğru neyin yanlış olduğunu. Belli yaşta olmaları, ebeveyn olmaları her şeyin doğrusunu bildikleri anlamına gelmiyor. Neydi şimdi benim anam babam sapıktı libidoları düşünce mi sallamamaya başladılar?
Nasıl başka dünya bilmiyorlar. Bu insanlar uzayda mı yaşıyor? Dünya gelişiyor. İnanın her şeyi gençlerden bile iyi biliyorlar..Hepsi sapık diye kestirip atamayız, genelleyemeyiz. Bazıları başka dünya bilmiyorlar. Karşı gelip düşüncelerinin yanlış olduğunu anlatmak da kızına düşüyor. Zor geliyorsa da kaçsın izini kaybettirsin ama değişim mümkün.
Sapık değil cahillik. Sapla samanı karıştırmayın. Ama sabit fikirli bir insan olmadığı için artık o şekilde düşünmüyorAma bu daha da sapik, kapali giyin baban evde ne demek
Sen niye rezil oluyorsun ki? Baban kendi kendini rezil edecek.Kolay değil ki, çalışıyorum ama evden aurılsam geleceği ilk yer iş yerim. Rezil olucam o kadar insana.
Fotoları eklememişsinMerhaba hanımlar,
27 yaşımdayım, babam kısa ya da açık giyinmeme kızıyor. İstediğ boy dizlerimin bi karış altı, dizimin üstünde olsa bile saçma sapan tepkiler veriyor. Evet ben de ondan gizli giyiniyorum. Dizimde bi etek giyebilmek için, kolları açık normal bi bluz giymek için evden babamdan önce çıkmaya çalışıyorum ya da eve gireceksem 1 saat dışarıda onun gitmesini bekliyorum. Yemin ederim giydiklerim absürt açıklıkta değil. Aşağı önceden giyip kızdığı şeylerin fotoğrafını eklicem. Bugün yine arkadaşımın kınasına giderken laf etmesin diye önceden giyeceğim elbiseyi gösterdim yakası kapalı, kolları yarım kol, dizde bi elbiseydi başına bi iş getireceksin diye bağırmaya başladı. Deliricem artık. Bunca tantana bi kıyafet için mi diyeceksiniz ama yoruldum, istediğim hiçbir etkinliğe gidemiyorum. Geç bitiyor. Gidersem evde bağırış çağırış. Bi kere turla bi yere gittim,tur otobüsünde bana saçma sapan mesajlar attı annemle birlikte başına bi şey gelirse eve gelme diye. İlk iş günüm için hazırlık yapıyorum salak saçma bi şeyi bahane edip kavga çıkardı ( odanın ışığını kapatmamış olmamı.) kavgayı büyütüp beni dövmeye çalıştı, kendimi korumak için aldığım obje elimi kesti. Dövdürmedim kendimi. Böyle o kadar çok olay var ki. Lise sınavına girerken, tercih yaparken, üniversite mezuniyetimde, her şeyde dayak yemek ve ağlamak için bi sebebim oldu.
Tüm bunlar olurken annem elalem duymasın diye camları kapattı, kardeşim sen de babamın huyunu biliyosun diye suçladı. (Geçen beli 2 cm gözüküyor diye babamın bi or*spu demediği kalmıştı.)
Evden ayrılmaya çok kalkıştım, kavga ederken defol git istemiyorum inşallah ölün gelir diye konuşuyor gitmeye kalkınca gidemezsin. Eskiden param olmadığı için sabretmek zorunda hissediyordum ama artık sabır da edemiyorum, sürekli başına bi iş gelecek konuşmalarının altında "tecavüze uğrayacaksın" iması var midem bulanıyor.
Nasıl kurtulucam bu evden?
Niye? Eklemek zorunda mı? Babayı haklı çıkarmak için fotolardan kıyafetine bakıp kontrol etmemiz mi gerekiyor illa ? Dur tahmin edeyim, konu sahibi çarşaf giymiyorsa baba hakli sence di mi?Fotoları eklememişsin
Hayır tabiki ben böyle birşeyi savunmamNiye? Babayı haklı çıkarmak için fotolardan kıyafetine bakıp kontrol etmemiz mi gerekiyor illa ? Dur tahmin edeyim, konu sahibi çarşaf giymiyorsa baba hakli sence di mi?
Babanız hasta. Annenızde hasta.Merhaba hanımlar,
27 yaşımdayım, babam kısa ya da açık giyinmeme kızıyor. İstediğ boy dizlerimin bi karış altı, dizimin üstünde olsa bile saçma sapan tepkiler veriyor. Evet ben de ondan gizli giyiniyorum. Dizimde bi etek giyebilmek için, kolları açık normal bi bluz giymek için evden babamdan önce çıkmaya çalışıyorum ya da eve gireceksem 1 saat dışarıda onun gitmesini bekliyorum. Yemin ederim giydiklerim absürt açıklıkta değil. Aşağı önceden giyip kızdığı şeylerin fotoğrafını eklicem. Bugün yine arkadaşımın kınasına giderken laf etmesin diye önceden giyeceğim elbiseyi gösterdim yakası kapalı, kolları yarım kol, dizde bi elbiseydi başına bi iş getireceksin diye bağırmaya başladı. Deliricem artık. Bunca tantana bi kıyafet için mi diyeceksiniz ama yoruldum, istediğim hiçbir etkinliğe gidemiyorum. Geç bitiyor. Gidersem evde bağırış çağırış. Bi kere turla bi yere gittim,tur otobüsünde bana saçma sapan mesajlar attı annemle birlikte başına bi şey gelirse eve gelme diye. İlk iş günüm için hazırlık yapıyorum salak saçma bi şeyi bahane edip kavga çıkardı ( odanın ışığını kapatmamış olmamı.) kavgayı büyütüp beni dövmeye çalıştı, kendimi korumak için aldığım obje elimi kesti. Dövdürmedim kendimi. Böyle o kadar çok olay var ki. Lise sınavına girerken, tercih yaparken, üniversite mezuniyetimde, her şeyde dayak yemek ve ağlamak için bi sebebim oldu.
Tüm bunlar olurken annem elalem duymasın diye camları kapattı, kardeşim sen de babamın huyunu biliyosun diye suçladı. (Geçen beli 2 cm gözüküyor diye babamın bi or*spu demediği kalmıştı.)
Evden ayrılmaya çok kalkıştım, kavga ederken defol git istemiyorum inşallah ölün gelir diye konuşuyor gitmeye kalkınca gidemezsin. Eskiden param olmadığı için sabretmek zorunda hissediyordum ama artık sabır da edemiyorum, sürekli başına bi iş gelecek konuşmalarının altında "tecavüze uğrayacaksın" iması var midem bulanıyor.
Nasıl kurtulucam bu evden?
Sizin ailenizle benzemiyor bence. Sizi dövüyorlar mıydı? Sürekli tecavüz iması yapılıyor muydu? Ya da tecavüze uğrarsan eve gelme gibi bir söylemleri olmuş muydu?Pedofili mi yaptınız adamı hemen?
Ben mi bir ayrıntı atladım?
Benim aile düzenim de benzer şekildeydi. Annem askılı giysem baban var evde derdi, kısa etek giyemezdim, makyaj yapamazdım. Ama ben bunlar için tek tek savaştım. Hiçbir zaman hakaret işitmedim belki benim avantajım o oldu ama bakışlar yetiyordu. Onu mu giyeceksin dışarıda böyle çıkamazsın sözleri yetiyordu. Ne oldu şimdi ben istediğimi dilediğimce giyiyorum, laf taşıyan akrabalar oluyor babam kızıma yakışıyor diyor. Evde sabah kahvaltısına askılı pijama ile inmeye çekinen ben babamla plaja gidip bikinimle plaj voleybolu oynuyoruz.
Zamanla onlar da gördü neyin doğru neyin yanlış olduğunu. Belli yaşta olmaları, ebeveyn olmaları her şeyin doğrusunu bildikleri anlamına gelmiyor. Neydi şimdi benim anam babam sapıktı libidoları düşünce mi sallamamaya başladılar?
Dövmüyorlar sövmüyorlar yazmışım. Benzemesi için illa birebir olması gerekmiyor. Başarılı bir örnek veriyorum ben burada eleştirilmişim anlamadığım bir şekilde. O imaları bana bulunmadılar ama anneme babası çok bulunmuş, annem bu şekilde bir insan olmuş o yüzden baskıcı, korkak, elalem ne derci… zamanla aşmasaydık ben de boyun eğseydim belki ben de çocuğuma bu hayatı reva görecektim bunu normalleştirecektim. Zincirin bir yerden kopması lazım. Şartlar ne olursa olsun her zaman bir yol varSizin ailenizle benzemiyor bence. Sizi dövüyorlar mıydı? Sürekli tecavüz iması yapılıyor muydu? Ya da tecavüze uğrarsan eve gelme gibi bir söylemleri olmuş muydu?
O sorular zaten benzemediğini vurgulamak içindi. Mutaassıplık bu coğrafyada görülen bir şey çoğumuz aşinayız. Fakat fiziksel psikolojik şiddet, zorbalık, cinsel şiddetin bu kadar normalleştirilmesi bambaşka bir boyut.Dövmüyorlar sövmüyorlar yazmışım. Benzemesi için illa birebir olması gerekmiyor. Başarılı bir örnek veriyorum ben burada eleştirilmişim anlamadığım bir şekilde. O imaları bana bulunmadılar ama anneme babası çok bulunmuş, annem bu şekilde bir insan olmuş o yüzden baskıcı, korkak, elalem ne derci… zamanla aşmasaydık ben de boyun eğseydim belki ben de çocuğuma bu hayatı reva görecektim bunu normalleştirecektim. Zincirin bir yerden kopması lazım. Şartlar ne olursa olsun her zaman bir yol var
Tamam benzemiyor. Konu sahibi örnek almasın benden. Otursun evinde tehditler gerçek olmasın.O sorular zaten benzemediğini vurgulamak içindi. Mutaassıplık bu coğrafyada görülen bir şey çoğumuz aşinayız. Fakat fiziksel psikolojik şiddet, zorbalık, cinsel şiddetin bu kadar normalleştirilmesi bambaşka bir boyut.
O yüzden hala benzemediği farklı durumlar olduğu kanaatindeyim
Tam tersine konu sahibi o evden gidip kurtulmalı. Şiddet uygulayan, hakaretler eden bir aileyi ne yapın edin değiştiremezsiniz onların içindeki kötülüğü bitiremezsiniz. Sizin durumunuz o yüzden farklı. Konu sahibinin tek çıkar yolu kendine ayrı bir hayat kurmak.Tamam benzemiyor. Konu sahibi örnek almasın benden. Otursun evinde tehditler gerçek olmasın.
Ne alaka nerede öyle bir şey yazıyor? "Sapıklıkla ilgisi yok benim aileme benziyor" dediğiniz yerde araya girdim. Bu aile mutaasıplığın ötesinde tehlikeli. Yani tam tersine kurtulmak için elini çabuk tutmalı zamanla bir şeye alıştırılabileceklerini yumuşayacaklarını düşünmüyorumTamam benzemiyor. Konu sahibi örnek almasın benden. Otursun evinde tehditler gerçek olmasın.
Kendisi rezil olur siz degil. Gelirse de uzaklaştirma aldirin eve ve işyerine. Once 1+1 ev tutun guzellikle ayrilmaya calisin kavga olursa da arkaniza bakmafan gifin. Yoksa kurtulmak icin yanliş bir evlilik yaparsinız yine olan size olurKolay değil ki, çalışıyorum ama evden aurılsam geleceği ilk yer iş yerim. Rezil olucam o kadar insana.
Yakin illerde arayin. Farkli şehirde yaşadıginizi soylemeyin . Mulakat gunu işyerinden izin alip gidip gorüsün. Oncesinde birikim yapin biraz. Maddi gücunuz olsun aksi durumda. Bekar bir arkadasiniz var mi baska ilde ev arkadasligi yapardinızArkamdan kim bilir ne yaptı da babası bu duruma geldi vs diye konuşacaklar. Hepsini bi kenara koydum gerçekten bana zarar vermesinden korkuyorum. Başka şehirlerde iş arıyorum. (neresi olduğungram umrumda değil.) Farklı şehirde olduğumdan dolayı dönüş alamıyorum. Alsam, direkt kaçıcam