Bu ekonomide iş bırakılırmı?

eve düzenli yardımcı alın her hafta gelsin haftada bir kaç gün ailecek dışarıda yemek yeyin

Hamileliğimde ve doğum sonrası 1 yıl evdeydim. Evde olduğum süreçte nasılsa evdeyim diyw eşim elini birşeye sürmedi... Maddi olarak sıktım. Evdeyim üzerimi değiştirmek bile istemiyordum. Oğlum bebek ve huysuzdu. Kılık kıyafet almıyordum. Acil gerekli şeyler. Kendime bakamıyordum. 46 kiloyu gördüm... Ben evde yapamadım. Kadınlar oturması açmaz beni. Sevdiğim arkadaşlatom uzakta. Çalışınca planlı olunuyor. Kalkıyorsun Bi duş mis gibi işe gidiyorsun. İşte içeceklerin suyun herşeyim planlı. İşimi de seviyorum..

Evde olsaydım, oğlum koleje gidemedi. Şuan oturduğumuz evde oturamazdık. Dışarıdan yiyemez, eve istediğimde kadın tutup temizletemezdim... Öylesine yaşardım... Bana göre değil. Yapana saygım var.

Kızınız büyümüş artık size çok ihtiyacı yok. Evde olsanız muhtemelen yataktan çıkmak istemezsiniz. Öyle bir enerji aldım sizden...

Hamileliğimde ve doğum sonrası 1 yıl evdeydim. Evde olduğum süreçte nasılsa evdeyim diyw eşim elini birşeye sürmedi... Maddi olarak sıktım. Evdeyim üzerimi değiştirmek bile istemiyordum. Oğlum bebek ve huysuzdu. Kılık kıyafet almıyordum. Acil gerekli şeyler. Kendime bakamıyordum. 46 kiloyu gördüm... Ben evde yapamadım. Kadınlar oturması açmaz beni. Sevdiğim arkadaşlatom uzakta. Çalışınca planlı olunuyor. Kalkıyorsun Bi duş mis gibi işe gidiyorsun. İşte içeceklerin suyun herşeyim planlı. İşimi de seviyorum..

Evde olsaydım, oğlum koleje gidemedi. Şuan oturduğumuz evde oturamazdık. Dışarıdan yiyemez, eve istediğimde kadın tutup temizletemezdim... Öylesine yaşardım... Bana göre değil. Yapana saygım var.

Kızınız büyümüş artık size çok ihtiyacı yok. Evde olsanız muhtemelen yataktan çıkmak istemezsiniz. Öyle bir enerji aldım sizden...
Evet evet çok haklısınız
ev hanımlığı yaptığım dönemler evde eşofmanla takıldım durdum eşim işten gelsin diye bekledim hep.
Günleri,ev gezmelerini seven bir insan değilim.arkadaşlarımın çoğu dışarıda çalışan insanlar
bu işi bırakan yakın arkadaşım her gün geziyor,instagramda kahve fotoğrafları atıyor ben öyle biride değilim
aslında çalışmak iyi geliyor ama evde de durmak saat kavramının olmaması cazip geliyor
kızım büyüdü ve ihtiyaçları arttı.hafta sonu avmye gittik karnı acıktı yedi,tatlı istedi,takı istedi vs vs,eğer çalışmıyor olsaydım bunları zor karşılardık ,bizde kızımı çalıştığım için özel okulda okuttuk ev aldık bir çok eksiğimiz tamamladık

Yani gerçekten o da ilginç. Çocuğa ayrı yemek işini de ilk burda duydum. E çocuğa ayrı yemek yap, eşin elini bir şeye sürmesin, insan tabi depresyona girer 9da uyur. Karı koca bir destek almaları lazım, hem aile ilişkileri hem çocukları sorun yaşıyor böyle gitmez ki.
önceden istenilen yemek konuşulur evde o yapılır, ha sonradan yemiyorum mu dedi yemesin aç kalsın

böyle ne bütçe kalır ne terbiye

Kimse beni ilgilendirmez, onlara bakipta isimi birakmam.
Evde oturmak uğruna kim bilir nelerden feragat ediyorlar.
Karin tokluğuna bir hayat...
Calismaya devam edin, çocuğunuz da büyümüş artik zaten, istekleri de büyüdü unutmayin.
Dram yaratmak yerine, calismaya devam.

ben bir ay raporluydum. kafayı yedim o kadar mutluyum ki işe başlamaktan. evde olmak ev hanımı olmak bence aşırı zor

önceden istenilen yemek konuşulur evde o yapılır, ha sonradan yemiyorum mu dedi yemesin aç kalsın

böyle ne bütçe kalır ne terbiye
Evet biz de o yüzden tavsiye verdik ama cevap olarak iyi misiniz siz diye sordu🙄 benim de annem böyle yapsa ben de şımarık olurdum tabi. Bir de sonradan değiştirdi balığın yanına mantı yaptım çocuğa özel değil diye, çünkü balık ve manti biliyorsunuz ki en güzel ikilidir😅 umarım balık tazedir de yogurttan zehirlenmezler 😅

Herkes gelirlerini saklıyor siz sanmayın ki asgari ücret kazanıyor. Çok yakın bir arkadaşım sağlıkçı olarak çalışıyor hayatına baksan normal bir yaşam sürüyor ama kazandığı parayı ben biliyorum kriptodan aylık 1 senelik maaşını kazanıyor. Kocası bile tam bilmiyormuş ben ne kadarını biliyorum orası ayrı :)

yok kıskanma değilde özenme diyelim merak ediyorum bende o rahat kafada olmak istiyorum.gelecek korkusu sardı beni
Hiç özenmeyin çalışmayan kişilere (sözüm hiç geliri olmayana)
Komşumuz çalışmıyor eşinin durumu çok iyi eşi tek maaşla bizim 10-15 katımız kazanıyorlardır restoranları var ama kadın sürekli diken üstünde. Bisey alacak oluyor eşime sorayım der gereksiz gördü der. Ben kendi paramı kazanıyorum tadından yenmiyor. Evi yine eşim geçindiriyor ama bebek gelecek şimdi hastanesiydi alınacaklarıydı benden yaptık. Çalışmasam zorlanırdı eksiye düşebilirdi tek başına.
Kendi param olduğu için canım ne isterse onu alıyorum bebekten önce cilt bakımı botox vs hep yaptırırdım. Eşime göre erkek zihniyeti parasından değil gereksiz görüyor ama para benim karışamaz 🤭
Kendi kazancımız çok önemli Kadınlar olarak ..
Açıkçası bana dokunur bisey almak istesem onun parası olsa ne gerek var dese çok dokunur boğazıma dizilir halbuki fikir beyan ediyor olsa dahi.
Bırakmayın işi gücü. Milletin hayatına da özenmeyin. Erkek eline bakıp ne yapabilmişler hayatlarında verilen harçlık bile bazen yetmez adam ne yaptın dese o da dokunur

Bence de bu ekonomide is birakilmaz ama ben kendi dusunce tarzımla diyorum
Tek basina yasiyorum (4 aydir ailemleyiz ama normal kosulda tekim) memurum maasin yarisi kiraya gidiyor kalan yarisiyla ev zor dönüyor borclarim da var.
Yani bu devirde iki maasla da gecim zor ha asgari ucretli 3 cocuklu tanıdığım aileler de var. Herkesin gideri gelirine gore yani 11 bin alan ona gore harcar 50 bin alan da ona gore harcar.
Her seyin bir bedeli var
Siz çalışmış evinizi arabanizi almak icin esinizle elele vermişsiniz çocuğunuz icin de anneniz destek olmus. Diger ornekte de cocuga bakacak kimsesi olmadigi icin kendinden kismak ugruna isten çıkmış. Kosullar, fedakarliklar, bedeller... herkes icin farkli

İsinizle.ilgili bir lrobleminiz yoksa muhakkak calisin cocuk zaten 12 yasina artik dahada bireysellesip daha fazla ihtiyacini tek basina karsilayabilir duruma gelecek 3 sene sonra zaten fiziksel olarak yetiskin olacak .isimdi ornek verdiginiz kisilerin de coxuklari kucuk esas masraf üniversiteye gittiginde ve elilik hazirlihinda baslayacak .bak bakalim onlar senin cocuguna verdihin destegi o gun verebilevekler mi ?

İki cocuklu olan kisi bakacak kimse yoksa tabiki isi birakip cocuklarina bakmak zorunda bakici kres masrafi olmayinca gecinlir neden gecinilmezin

Bende bu aralar çok sık düşünür oldum bunu. Ben iş hayatına atılalı henüz çok olmadı (iki yıl olmadı henüz) ama çocuklarıma karşı çok vicdan azabı çekiyorum. Oğlum 6 kızım 4 yaşını yeni doldurdu. Kızım 2,5 yaşında kreşe başladı. Şimdiki aklım olsa vermezdim. Zaten Home office çalışıyorum, bu sene yanımda kalıyor. Keyfi gayet yerinde. Oğlanı babası götürüp getiriyor okula. Sürekli çocukların gözü önünde olduğum icin çok sorun olmuyor ama bütün bunlara rağmen benim içim yinede rahat değil. Onlarla daha fazla ilgilenmek istiyorum. Ne bileyim oğlanı kendim götürüp getirmek istiyorum okula, okul çıkışı hava guzel olunca parka götürmek istiyorum onlarla doya doya vakit geçirmek istiyorum. Bu zamanlari bir daha hiç gelmeyecek. En azından kizim ana okuluna başlayana kadar aramı versem diye geçiriyorum aklımdan son zamanlarda. Ama öte yandan ekonomik özgürlüğüm olsun istiyorum. Bunu düşündüğüm için bile vicdan azabı çekiyorum bazen anneliğimin daha ağır basması gerkemezmi diye. Karmaşık duygular içerisindeyim bende.

Evet biz de o yüzden tavsiye verdik ama cevap olarak iyi misiniz siz diye sordu🙄 benim de annem böyle yapsa ben de şımarık olurdum tabi. Bir de sonradan değiştirdi balığın yanına mantı yaptım çocuğa özel değil diye, çünkü balık ve manti biliyorsunuz ki en güzel ikilidir😅 umarım balık tazedir de yogurttan zehirlenmezler 😅
Size ne ya benim menünün uyumundan
Yoğurt koymadım mantısına biliyorum yoğurdun zehirlediğini
Ne biçim yorumların var senin gibi yazan olmadı o kadar kişi içerisinde
İyikide yaptım mantı yine yaparım, yemek konusunda her gün her çeşit yemek pişer ama yanına birşey isterse kızım seve seve yaparım bir mantıdan neler çıkardın pes

Size ne ya benim menünün uyumundan
Yoğurt koymadım mantısına biliyorum yoğurdun zehirlediğini
Ne biçim yorumların var senin gibi yazan olmadı o kadar kişi içerisinde
İyikide yaptım mantı yine yaparım, yemek konusunda her gün her çeşit yemek pişer ama yanına birşey isterse kızım seve seve yaparım bir mantıdan neler çıkardın pes
Gel her gün her şeyden şikayet burda olur mu? Gekmis kaç yaşına çocuk işten mi çıkayım yaz, başkası nasıl geçiniyor derdine düş, çocuk bana bağırıyor de, yorgunum 9da yatıyorum de verilen fikirlere de sürekli itiraz et. Bak o kadar eminim ki haftaya yine benzer konuyla geleceğine. Sürekli her şeyden şikayet eden ama hiç kendini değiştirmeyen insan her yerde tanırım. Yani sanıyor musunuz ki mesele menünüz olsun, yaptığınız tavizler size bağıran çocuk ve yorgunluk olarak geri döndüğü için yazdık. Ama tabi ki size verilen tavsiyeler içinden bir cümleyi çekip istediğiniz gibi anlamak istediniz. Siz tabi ki yorulmaya da çocuğun her istediğini yapmaya da devam edebilirsiniz bize ne yani ama şikayet etmeyin o zaman.

Valla bende mi beceriksizlik var anlamadım.Dün akşamı anlatayım size
bizde balık aldık temizlettik airfrier e attım,salata yaptım,kızım mantı istedi mantı pişirdim.balık 1 saatte pişti.yemesi içmesi ortalığı toplaması vs 8 buçuk gibi çay içtik.balık pişerken eşim kızımla top oynadı.yemek işi bitince çay içtik sonra ben kızımın ödevlerini kontrol ettim yarın giyeceğim kıyafetleri ayarladım çamaşırları topladım vs gece bitti.sadece çay içtim,bilmiyorum bana vakit hiç yetmiyor hafta sonu cumartesi temizlik ile geçiyor akşamda misafir geliyor yada biryerlere gidiyoruz.pazarda eşim evde oluyor geziyoruz evde çok vakit geçiremiyorum
pazar günü ya evde durup hafta içi için yemek hazırlıcam yada gezicez biz gezmeyi seçiyoruz ama önceden pazar günleri hafta içi için yemek yapardım hatta sarma vs yapardım
Airfry’de mi 1 saat pişti? Dağılmıştır o balık. Ben büyük balıkları fırında 25 dkda pişiriyorum ilk açtığım andan itibaren, önden ısınmış da atmıyorum lokum gibi oluyor. En son somon aldık, bir suya tuttum borcama koyup yağladım tuzladım, defne yaprağı koydum attım fırına. 1 kilo hamsiyi ayıklayıp yıkayıp kızartmak belki1- 1,5 saat sürer pişmesi zaten 5-6 dk.

20 yila yakin ıs hayatı olan , son 10 senesini neredeyse aynı iş yerinde geçiren , geçen sene 35 bin maaş alan (maas yazmamdaki sebep , iyi denecek maaşı bile gözüm görmedi anlaminda yanlis anlasilmak istemem )ve inanılmaz ama gerçekten inanılmaz yoğunlukta çalışan biriydim , 1 ay oldu işten ayrılalı , çok şükür maddi kaygım yok , esimin maasi iyi , evimiz kendimize ait , çocuğumuz henuz yok. Ben esitlige inanan biriyim ve diyorum ki işte şimdi eşimle eşit olduk. O dışarıda çalışsın ben evde. Çalısırken aynı sizin gibiydim , evet esim belki "yardım" ederdi ama sadece masayı kur , topla kısmında. Evin tüm idaresi , tüm sorumluluğu bendeydi. Hiç de esit degilmisiz simdi daha iyi anladım. İyi ki iş hayatından çıktım diyorum. Tabi ben hala programlı hareket ediyorum yapım gereği evde de olsam salmayi cok sevmiyorum, inanin 1 aydır daha sabah 7 den sonra uyudugumu bilmiyorum. Yapmak istediklerim vardi onlari hayata gecirdim. Diyorum ki çalışırken ne kadar çok şeyi es geçmişim.
Kaygım neredeyse yok denecek kadar azaldı, stres seviyem azaldı, telefonuma devamli gelen mail , whatsapp bildirimleri neredeyse sıfırlandı, çalışırken sabah 10 olmadan en az 15 kisi ile telefonlasiyordum , simdi günde en fazla 5 kisi ile gorusuyorum o da aile bireylerim , eşime diyorum ki nöronlarimi olabildiğince az çalıştırmak istiyorum :)

Kimse inanmıyor iş hayatından çıktığıma , sen yapamazsın laflari havada uçuşuyor, ben de aksine yukarıda saydığım sebeplerden sonra hayatımda olumlu anlamda olan degisiklikleri gördükçe iyi ki de bu kararı almışım diyorum.

Aslında dert değilde sadece merak ettiğim için soruyorum.
Etrafımdaki çoğu bayan işi bırakıyor.En yakın arkadaşım 2 çocuğuna bakmak için işi bıraktı,eşinin geliri iyi evi arabası var bakıcak kimsem yok dedi bıraktı onlar bile şu ara eskisi gibi gezmiyor dışarıdan yemiyor,arkadaşım kendine kıyafet vs almıyor sadece çocuklarına alıyor.
eltim bıraktı onun eşi asgari ücret alıyor onlarında iki çocuğu var ev kredisi ödüyorlar 2000 tl kadar.onları hiç anlamıyorum bir maaşla nasıl geçinecekler hiç çözemedim.
bizim 1 tane çocuğumuz var,ben asgari ücretten fazla alıyorum eşimde iyi maaş alıyor çok şükür ama zor geçiniyoruz çoğu zaman maaş yakın paramızın kalmadığı bile oluyor.
Bir düşündüm işe girdiğimde çocuğum 2,5 yaşındaydı şuan 12 yaşında.çoğu şeyine gidemedim(okul toplantısı,etkinlikler vs.) annem gitti hep.en güzel zamanları çalışarak geçti ama çalıştığım içinde ev aldık birçok şey yaptık.
Eltim ve arkadaşım çocuklarının başında,herşeyleriyle birebir ilgileniyorlar bense işten gelince yemekti bulaşık toplamaydı ağzım açık uyuyorum.Onlarmı iyisini yapıyor benmi bilmiyorum?herşey para değil ama bu pahalılıkta işi bırakınca tek maaşla nasıl geçinilir bu beni düşündürüyor
Benim babam devlet memuruydu,tek maaşla bizide okuttu,evin her ihtiyacını karşılardı hiç birşeyimiz eksik kalmadı.Şuan 2 maaşla tek çocuğumuzun isteklerine ancak yetiyoruz.tek maaşla nasıl yapılır mantığım almıyor?
Fikir almak istiyorum.
Devlet memurusunuz, kızınız 12 yaşında. Eee işi niye bırakacaksınız?
Kızınız zaten 18 yaşında uniye başlayacak ve asıl o zamanlar en çok paraya ihtiyaç duyacağınız dönem. Sonra hayatını kurma evlendirme derken, o zaman da anne niye işi bıraktın der. Peki bu defa memuriyete geri dönebilecek misiniz?
Çocuğun lafı ile iş bırakılmaz. Belli ki siz yorulmuşsunuz, bir aylık maaşınızla güzel bir tatil yapın sonra da bu fikri unutun.
Hic bir kadın keyfi olarak erkeğin eline bakmamalı. Çocuğunuz küçük olsaydı o zaman yorumum daha farklı olurdu ama şuan çok yanlış bir karar olur.

Gel her gün her şeyden şikayet burda olur mu? Gekmis kaç yaşına çocuk işten mi çıkayım yaz, başkası nasıl geçiniyor derdine düş, çocuk bana bağırıyor de, yorgunum 9da yatıyorum de verilen fikirlere de sürekli itiraz et. Bak o kadar eminim ki haftaya yine benzer konuyla geleceğine. Sürekli her şeyden şikayet eden ama hiç kendini değiştirmeyen insan her yerde tanırım. Yani sanıyor musunuz ki mesele menünüz olsun, yaptığınız tavizler size bağıran çocuk ve yorgunluk olarak geri döndüğü için yazdık. Ama tabi ki size verilen tavsiyeler içinden bir cümleyi çekip istediğiniz gibi anlamak istediniz. Siz tabi ki yorulmaya da çocuğun her istediğini yapmaya da devam edebilirsiniz bize ne yani ama şikayet etmeyin o zaman.
Yazma kardeşim o zaman zorla yazdıran mı var, tabiki cımbızla çekerim kelimeleri Ben her tavsiyeyi dikkate alırım ama dalga geçer gibi yazmak çok ama çok kırıcı
Şikayet ederim etmem bu seni ilgilendirmez okursun geçersin

Back