• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu duygusal girdipta özellikle evlilerin tecrübelerine ihtiyacım var

Rca ederim . Mesela esim beni cok sever ben onu cok sevemm onun kadar cok yani :KK70: sevdgi için bnm tum huysuzluklarima katlanio ben bile kendime katlanamazken :rolleyes:

gerçekten mi? işte sen benim aradığım kadınsın :KK76: . peki evliliğiniz, huzurunuz nasıl? en önemlisi senin daha az sevmen cinsel hayatınızı etkiliyor mu?

sanki çok yakın bi erkek arkadaşım, sevgilim değil de her türlü derdimi çekinmeden anlatabildiğim dostum gibi.

Zamanla oturur diye düşünüyorum. Bence bu düşünceler medyanın bize bir oyunu.
Herkes aşık olarak evlenmiyor.
Aşık olunmaması dünyanın sonu değil.
Sizin istediğiniz aşklar yanlızca filmlerde olur ve bi kaç bölümden sonra biter.
Gerçek hayat, tek başına aşkı kaldırmaz.
Mantık çok önemli. Mantığınıza uymayan birine aşık olsanız ne olur ki?
Bi zaman sonra nefret etmeye başlayacaksınız bazı huylarından.
Ama mantığınıza uyan birini gün geçtikçe sevmeye çalışacaksınız.
Aranızda muhakkak bir çekim var.
Yoksa böyle samimi olamazdınız..
Her şeyin zamanla oturacağına inanıyorum.....

gerçekten zerre kadar şımarıklık yok, en samimi duygularımla soruyorum, içimde onun bana hissettiğinin yarısı kadar bile olmayan bir sevgiyle evlendiğimde mutlu olabilir miyim? evliliğimi sağlıklı yürütebilir miyim? ve benim çok çok önemli ki; bu adamı ya mutsuz edersem? inanın benim aklımda bu sorular ve bu korkular var. çocuk değilim, yetiişkin bi kızım, ama tecrübesizim

erkegin cok sevenini bulmak zor ama mutlu olursun ya da olamazsin bunu ancak senin kalbin belirler.biz ne desek bos..bende bir defa cok asik oldum ama cok cok..4yil surdu,tum universite hayatim nerdeyse onunlaydim..aldatti,birakip gitti..sonra esimle tanistim yurtdisinda gittigim bi degisim programinda..ben yok dedikce o ustume geldi,benim esim turk degil ustelik..adam defalarca turkiyeye geldi,her gelisinde hayir dedim..en sonuncusunda evet demezsen surdan suraya gitmem dedi,e madem deneyelim dedim..ama bende bu isin olacagina dair sifir inanc..
Allahtan gonulsuzmusum 8 ay icinde evlendik :confused:
simdi hergun ama hergun sukrediyorum iyi ki o eski erkek arkadasim beni aldatmis ve karsima esim cikmis diye,hamdolsun 5 yillik evliyim gul gibi de evladimiz var..inisler cikislar olmuyor mu..oluyor,ama iyi gunde kotu gunde dedik onun icin soz verdik..birbirimizi dengede tutarak,saygili olarak tabiki de severek bugunlere geldik..
ben eski erkek arkadasima mutluluklar dileyerek ve gercekten affederek mutlu olabildim..benim deneyimim bu :KK68:

gerçekten zerre kadar şımarıklık yok, en samimi duygularımla soruyorum, içimde onun bana hissettiğinin yarısı kadar bile olmayan bir sevgiyle evlendiğimde mutlu olabilir miyim? evliliğimi sağlıklı yürütebilir miyim? ve benim çok çok önemli ki; bu adamı ya mutsuz edersem? inanın benim aklımda bu sorular ve bu korkular var. çocuk değilim, yetiişkin bi kızım, ama tecrübesizim
Ben 6 sene oldu evleneli çok aşıkdım tabiki eşimde çok aşıkdı :KK14:Geçen gün konuşduk bu konuyu artık aşık değiliz:KK43:Amaaa çoookkk seviyoruz birbirimizi :21:Aşk bitiyor bi süre sonra :KK56:Sevgi kalıcı :KK36:Ama siz şimdi evliyken başkasına aşıkda olabilirsiniz iyi düşünün biraz daha bekleyin acele etmeyin

Bana kalırsa aşık olmadan enazından sevgi olmadan evlenmeyin. Hatta bi ara uzaklaşın twlefon msj falan kesin herşeyi. O,yokke ona karşıki,hislerinizi daha bet anlarsınız. Ondan sonra karar vermeniz vence daha mantıklı,olur...

Zamanla oturur diye düşünüyorum. Bence bu düşünceler medyanın bize bir oyunu.
Herkes aşık olarak evlenmiyor.
Aşık olunmaması dünyanın sonu değil.
Sizin istediğiniz aşklar yanlızca filmlerde olur ve bi kaç bölümden sonra biter.
Gerçek hayat, tek başına aşkı kaldırmaz.
Mantık çok önemli. Mantığınıza uymayan birine aşık olsanız ne olur ki?
Bi zaman sonra nefret etmeye başlayacaksınız bazı huylarından.
Ama mantığınıza uyan birini gün geçtikçe sevmeye çalışacaksınız.
Aranızda muhakkak bir çekim var.
Yoksa böyle samimi olamazdınız..
Her şeyin zamanla oturacağına inanıyorum.....

inşallah. teşekkür ederm

erkegin cok sevenini bulmak zor ama mutlu olursun ya da olamazsin bunu ancak senin kalbin belirler.biz ne desek bos..bende bir defa cok asik oldum ama cok cok..4yil surdu,tum universite hayatim nerdeyse onunlaydim..aldatti,birakip gitti..sonra esimle tanistim yurtdisinda gittigim bi degisim programinda..ben yok dedikce o ustume geldi,benim esim turk degil ustelik..adam defalarca turkiyeye geldi,her gelisinde hayir dedim..en sonuncusunda evet demezsen surdan suraya gitmem dedi,e madem deneyelim dedim..ama bende bu isin olacagina dair sifir inanc..
Allahtan gonulsuzmusum 8 ay icinde evlendik :confused:
simdi hergun ama hergun sukrediyorum iyi ki o eski erkek arkadasim beni aldatmis ve karsima esim cikmis diye,hamdolsun 5 yillik evliyim gul gibi de evladimiz var..inisler cikislar olmuyor mu..oluyor,ama iyi gunde kotu gunde dedik onun icin soz verdik..birbirimizi dengede tutarak,saygili olarak tabiki de severek bugunlere geldik..
ben eski erkek arkadasima mutluluklar dileyerek ve gercekten affederek mutlu olabildim..benim deneyimim bu :KK68:

çok sevindim senin adına. mutluluklar dilerim. darısı başıma

Ben aşk evliliği yaptım. Mutluyum. fakat çok büyük sıkıntılar geçirdim, eşimin karakteriyle ilgili değil ama onun hayatının şartlarıyla ilgili. Benim şu ana kadar gördüğüm mantığıyla karar verenler evlilikte daha mutlu oluyorlar, ya da en azından daha rahat. Sevmek değil, sevilip el üstünde tutulmayı öne alanlar.. Aşk bitiyor bir zaman sonra. Sonsuz bir saygı, derin bir sevgi kalıyor. Onunla yürüyor evlilik çünkü. Fakat senin kendinden emin olman lazım. Sonra ben aşık değildim deyip bunu sorun haline getireceksen evliliğinde, ikinizin de canı boş yere yanmasın.

gerçekten mi? işte sen benim aradığım kadınsın :KK76: . peki evliliğiniz, huzurunuz nasıl? en önemlisi senin daha az sevmen cinsel hayatınızı etkiliyor mu?

Hayir :KK76:gayet atesli bi sekilde gecio :oops:

Huzurum cok sukur iyi bnm bazen salakca düşüncelerim ve cevre etkiler olmadi surwxe disariya kulamizi kapattikmi hic bir problem yok . :KK69:
1 yasindada bebem var :36:

Bir evlilik zaten 5 ila 7 yil arasinda tam rayina oturuyor . Senon aklindaki acaba sorulari gecmedeb evlenirsen hemen cocuk yaoma rn az 5 6 yil bekle bida ayri bi dipnot. :KK20:

peki o aşk hakkını da kullandıysan şimdi napacaksın? bir de şunu sorucam, aldatılma psikolojisini atabildin mi üstünden?

Üstünden 4 yıl geçti hala deli gibi aşığım ama gelse barışmam. barışamam...
O psikolojiyi atlatamadım tabiki hala kendime karşı güvenim yok. sürekli ya yine aldatılırsam düşüncesi yüzünden erkeklerle görüşmüyorum bile. üstelik ben 1 kişiyle değil 3-4 kişiyle aldatıldım aynı kişi tarafından..
Benim hakkım bence bitti sevgilimle de evlenmeyeceğim için boşuna daha fazla oyalamak istemedim açıkçası. Bundan sonra da sevgililerim olur tabiki ama evlilik olmayacak benim için çünkü aşık olmadığım sürece kimseyle hayatımı birleştiremem ben zaten tahamülsüz biriyim başka birinin başını yakmak istemiyorum

sanki çok yakın bi erkek arkadaşım, sevgilim değil de her türlü derdimi çekinmeden anlatabildiğim dostum gibi.
Canım benim eşimde benden önceki kuz arkadaşıyla böyleymiş birgün kayınvalidem onlar deliler gibi aşıklardı sen olmasaydın evleneceklerdi dedi bunu hazmediyen ben eşime sorduğumda aldığım cvp aynen buydu yokkkk beee annem ne biliyor sadece senin canını yakmak istemiş sevgili gibi görmüyordum ben onu derdimi sıkıntımı anlattığım arkadaş gibi görüyordum yeminle dedi hiç bir şey hissetmiyordum hele birgün elimi tuttu resmen iğrendim o gün bırakdım ben ne yapıyorum diye dedi kiiii eşim beni ilk gördüğü günden beri öpüp koklamaya çalışan bi erkek veee yıllar sonrada birgün itiraffff ettti iyikiiii annem istiyor diye onunla evlenmemişim bu işler birkere olur rabbim seni karşıma çıkardı aşık etti ruhumu doyurdu o onla olsaydı aklım hep aşkda meşkde olcakdı dedi olmuyorsa koptuğu yerde bırak zorlama annemde 5 yıllık erkek arkadaşını bırakıp babamın plotonik aşkına karşılık verip evlenmiş gel görkiiii babamın hep olumsuzluklarını arkasında bıraktığınla kıyaslardı o olsaydı beni üzmezdi bize bile yansıttı düşün hatta birgün kızdım o zaman onla evlenseydin anne dedim akılsız başımın cezasını çekiyorum zaten sende yaramı deşme dedi demem okiiii olmuyorsa zorlama hayat senin hayatın acıma acıncak hale düşersin bu kadarda eziklik yaşama inan bana erkekler çok acınacak zavallılar değil ben bile buğün ayrılsam 13 yıllık eşimden 100/100 eminim ailesinin gazıyla neler der arkamdan hiç düşünmez 3 çoçuğumun annesi diyeee onun için hiççç eziklik yaşama

Zaten bırakın karşıdaki sizi daha çok sevsin. Aşk da bitiyor belli bir zaman sonra. O sizi daha çok sevsin daha mutlu olursunuz.
Sevilcim babamda anneme kör kütük aşıkmış ölürüm dermiş dedeme yalvarırmış kızını bana ver diyeee hele annemin yollarına gül döşermiş diyebilirim ama gel görkiiii en büyük ızdırabı babam yaşattı anneme aldattı sorumsuzluk diz boyuyu yetmezmiş gibi sürekli annemi amcamların hanımlarıyla kıyaslayıp aşşağıladı kiii yengemler annem diye demiyorum annemin eline su dökemez o yaniiii eğer sevgi karşılıklı olursa kusurlarıda kapatılıyor eşimde bende deliler gibi sevdik evlendik bana göre mükemmel eşim çünkü ben öyle görüyorum yaaa dışardan bakan nasıl tahammül ediyorsun bu adama diyen çooookkk belki sinirli sevimsiz ama o kadar çok seviyorumkiiii bana öyle gelmiyor yeminle işteyken bile yollarını bekliyorum biran önce gelsin diye oda öyle demekki karşılıklı sevgi bizim evliliğimizi ayakta tutuyır

Eskiden sorsaydin bana asik olmadigin biriyle asla evlenme derdim.
Su an diyorumki ask bos.
Asiksin mesela tm,cok asiksin ona.
Ama ilk hatasinda ona duydugun askin azaliyor, sonra bi dahaki hatasinda dahada azaliyor.
Karakterini taniyorsun git gide.
Merdivenin en ustundesin hersyini verirsin onun icin, ondanda beklentilrin buyuk dogal olarak.
Ama o gide gide o beklentileri hayal krikligina ugratiyor.
Ve o merdivenden patir patir asagi dusuyorsun,
Boylece ask bitiyor.

Halbuki ilk once mantiginla ilerlersen ilk olarak o asikken unuttugun karakterini degerlendirmeye aliyorsun.
Karakterini tanidikca onu daha cok sevmeye basliyorsun.
Buda demek oluyorki o patir patir dustugun merdivenleri bu durumda dusmek yerine cikiyorsun.

Hem bunlar bi yana.
Kadinlar hangi erkeklere asik olurlar?
Ilgi gosteren, kibar erkeklere.
Basta asik olmadigi halde cogu kadin zamanla asik oluyor o 'kibar ve ilgi gosteren'erkege.
Cogu kadin istisnalar cok az.
Ama tabi aklinda eski sevgilin olmadigina eminsen soz konusu olur bu sende.

Yanlış bir evlilik yapar ve hiç mutlu olmazsın bence diyorum .
Eğer onu sevmeden onunla evlenirsen ona şuan düşündüğünden daha fazla kötülük yapmış olacaksın .
Hem kndine hem ona kötülük yapmş olursun . Bence ona düzgün bir dille birşeyler söyleyip istemediğini belirtmelisin ondan ayrılmalısın ve biraaz tek başına kafanı dinlemelisin . Sanırım senin kafanı dinlemeye ihtiyacınn var kafanı dinleme zamanın gelmiş yani bazen böyle zamanlar olur ve bu kişiye çok iyi gelir .
İlla hayatnda biri olmak zorunda değil bnce biraz tek başına kalmalısın akışına bırakmalısın .
Sen de bunu çok iyi bliyorsun ki güvenmeden herhangi bi yolda ilerleyemezsin düşe kalka öğreniliyor malesef bu aşk ve güven yolu insanın hayatında . Umarım mutlu olacağn kararlar verirsin ..

zaten şuan sana biz bitir evlenme dedik diyelim ve sende evlenmekten vazgeçtin ayrıldın. Aa aşık değilmişim ben iyiki bitmiş demeyeceksin boşluga düşeceksin ve onu aslında ne kadar sevdiğini anlayacaksın. Bi insan sevmediği birine asla uzun süre tahammül edemez. Sen onun sevgisinden emin oldugun için böyle hissediyorsun ve ona bunu yansıtıyorsun. kaybetme korkun yok. onda da durum tam tersi senin ona davranışlarından onu kaybetmekten korkmadıgını anlamıştır o korkuyordur kaybetmeken. Tek sorun bu bence.

kızlar muhtemelen uzun yazıcam. nolur üşenmeden yorum yazın. iyi ya da kötü bilmiyorum,. aşk evliliği ya da mantık evliliği yapanlar; özellikle siz.. lütfen
28 yaşındayım, yaklaşık iki yıl önce başladığım bi ilişki vardı. ilk ciddi ilişkimdi. önceleri hiç umursamazken iyi bi karaktere sahip olduğunu düşündüm ve bi ilişkiye başladık, aşık oldum. sonra o beğendiğim karakterin tam bir karaktersizlik tablosu olduğunu öğrendim, aldatılmıştım. çok kötü oldum, ayrıldım tabi ama ben sindiremedim aldatılmayı , antidepresan kullandım bi süre, 39 kiloya düştüm. Daha sonra (itiraf etmek gerekirse biraz da yaralarımı sarmak için bencillik yaptım) şu an beraber olduğum adamla çıkmaya başladım. ilk başlarda elimi tutunca bile kendimi çok kötü hissediyordum, bi başka erkeğin bana dokunması çok kötüydü, ama bu arada eski erkek arkadaşım ayrılığımızın 2. haftasında yeni bi ilişkiye başlamıştı bile. bunları yeni ilişkime ne kadar sağlıksız başladığımı anlamanız için anlatıyorum.

şimdiki erkek arkadaşım çok düşünceli, beni gerçekten çok seviyor, ona güvenim sonsuz. neredeyse 1 yıldır da beraberiz. o olmasa, bana sevgisi olmasa bu kadar çabuk toparlanamazdım belki de. eski erkek arkadaşıma karşı içimde zerre sevgi yok, hatta ne çirkin adammış diyorum. ama bana yaptıkları aklıma geldikçe de kınamayın ama ölsün istiyorum. aldatılmak bi kadına yapılabilecek en büyük psikolojik darbeymiş.

asıl sorunum ise şu; ailelerimiz tanışmak üzere. mecburiyetten dolayı şu an farklı şehirlerdeyiz, bir an önce biraraya gelmek için evlenmekten başka şansımız yok. Ve ben şu an yanlış bi evlilik mi yapıorum acaba diye çok korkuyorum. çünkü ona aşık değilim, onun sevgisi altında eziliyor gibiyim. bu kadar iyi, beni bu kadar seven bi adamı da kaybetmeyi göze alamıyorum. daha önce yaşadıklarım yüzünden mi bu hissizliğim anlamış değilim. bu şekilde evlenirsem mutsuz olur muyum? yoksa tam tersine evlilikte öncelik bu mu olmalı?

tecrübeli hanımlar, bunca zamandır evli bayanlar bi akıl verin nolur?

haklısın.. o beni kaybetmekten korktuğu için bu kadar sıkı sıkıya bağlı bense dediğin gibi hiç korkmuyorum. bazen diyorum, keske ben de biraz korksam onu kaybetmekten, belki o zaman tutkum artar diye. belki de o beni bu denli çok sevdiği için benim sevmeme gerek kalmamış diyorum, izin vermemiş bana sanki. saçma ama bazen bunu bile düşünüyorum. ama tanısanız o kadar iyi ve saygılı bi adam ki..

zaten şuan sana biz bitir evlenme dedik diyelim ve sende evlenmekten vazgeçtin ayrıldın. Aa aşık değilmişim ben iyiki bitmiş demeyeceksin boşluga düşeceksin ve onu aslında ne kadar sevdiğini anlayacaksın. Bi insan sevmediği birine asla uzun süre tahammül edemez. Sen onun sevgisinden emin oldugun için böyle hissediyorsun ve ona bunu yansıtıyorsun. kaybetme korkun yok. onda da durum tam tersi senin ona davranışlarından onu kaybetmekten korkmadıgını anlamıştır o korkuyordur kaybetmeken. Tek sorun bu bence.

İlk olarak kendini tanimalisin,neye ne kadar katlanabilirsin olası bir durumda iyi yönleriyle değil onun kötü anlarını düşünerek ilerideki hayatında verebilecegin tepkileri düşünmen lazım. ..mesela;ayrılık bazen en iyi kararı almana sebep olabilir ne kadar ozleyebildigini görmen lazım, aşka gelincede bana göre sevgi paha bicilemez evlilikte özellikle,aşk hircinligi barindirir yani zaten zamanla o geçip sevgiye teslim ediyor kendini...yani anlasamadigin biriyle aşık olarak evlenirsen kavgalar yüzünden sevgiye geçiş yapamazsın,ama sevgiyle saygıyla başlarsa zamanla hayranlık duyarsin sana yaşattığı huzurdan dolayi

haklısın.. o beni kaybetmekten korktuğu için bu kadar sıkı sıkıya bağlı bense dediğin gibi hiç korkmuyorum. bazen diyorum, keske ben de biraz korksam onu kaybetmekten, belki o zaman tutkum artar diye. belki de o beni bu denli çok sevdiği için benim sevmeme gerek kalmamış diyorum, izin vermemiş bana sanki. saçma ama bazen bunu bile düşünüyorum. ama tanısanız o kadar iyi ve saygılı bi adam ki..
canım çokta güvenme sen bi gün pat diye ben gidiyorum diyebilir. Onu seviyorsun sen farkında değilsin ama çok seviyorsun. Kaybedersen üzülürüsün gibi geliyor bana

Back
X