• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kültür Farklılıkları ve Evlilik Yolu

Ailem farklı bir şehirde yaşıyor ben de çalıştığım için çok sık görüşemiyoruz. Aslında bu dengesizlik de beni rahatsız ediyor sanırım. Aileler çok farklı, ve onun ailesine çok yakın olacağız. Yine de ben ailesiyle bir sorun yaşamadım dediğim gibi, bu durum sadece bir korku yaratıyor, şimdiye kadar eş adayımla birçok sorun yaşadım kültür/din konularındaki çatışmalardan kaynaklı. Bunların üstüne ailesine bu kadar yakın olacak olmak ürkütüyor
Siz ona "senin ailene değil de benim aileme yakın oturacağız şartlar bunlar kabul edersen edersin etmezsen etmezsin" deyin bakalım neler olacak🤣

İstanbulda bulunan ülkenin en iyi 2 üniversitesini söyleyin desem size, o söyleyeceğiniz 2 üniversiteden birinden mezun kendisi. Yani öyle inanmak istiyor, kafasındaki düşünceler çok acayip, bir açıklamasını bulmak çok zor
En iyi üniversiteden mezun olmak ayrı bir şey kök yaşantısından gelen yetiştirilme tarzı çok bambaşka bir şey kendisi istediği kadar kültürlü gözükmeye çalışsın bakınız davranışları öyle göstermiyor en basitinden dövmeyi kusur bulması

Ya bilimselliği olmayan bir konu. Az çok bir iki makale ile görebiliyoruz bunu. Biz ikimiz de mühendisiz, akademik kariyerimiz var. Makale okuyan bilime inanan (!) güvenen insanlarız. Ama bunu getirdi bana zamanında, bunu unutamadım hiç
Ülkemizde eğitim maalesef oldukça eksik akademik kariyerlerimiz var diyorsunuz beyefendinin davranışları kendini geliştirmemiş bir insan davranışı keza sizin de öyle bu adamla olmayacağını daha sizin dövmenize laf söylediğinde anlamış olmanız gerekiyordu.

Ayrıldık galiba. Çok ama çok kötüyüm. Sevdi beni çok ona eminim. En sonunda bi kıyafet için bizi bitirdin dedi. Herkes yaşıyor bu sorunları dedi. Diğer geçmiş konularını aşmıştım yemin ederim dedi. Sen ne dersen yaparım sadece seninle evlenmek istedim diye yalvardı. Çok ama çok zordu. Şuan çok kötüyüm. Ama yapamadım, cesaret edemedim.
Ayy ne cesareti Allah aşkına ailesine yakın oturacaktınız bir akşam gitseniz ikinci bir akşam gitmek istemeseniz ne olacaktı burada okuyup duruyoruz ailesine yakın oturan erkeklerin nasıl ailesine aşırı bağlı olduklarını

Asla uygun değilsiniz.
Uzunca yorum yapılacak bir tarafı yok konunun.
Çok net: uygun değilsiniz birbirinize.
Bol gelen konforsuz bir ayakkabıyı yıllarca peçeteyle pamuk tıkarak kullanmaya çalışmak bu yaptığınız. Dünyada tek bir ayakkabı yok. Ve evlilik gibi uzun bir yolda akıllı insan en konforlu ayakkabıyı tercih eder, öylesine bir şeyle idare etmek tahammül ister. Yolun bir yerinde yeter be dedirtir.
Evlenirseniz de yıllar sonra onca kaybın ardına boşanırsınız.

Teşekkür ederim. Evet bu konuyu şuan aştık ama ilerde tekrar önüme gelir mi diye korkmuyor değilim. Bu bekaretten öte bizim durumumuzda geçmişe yönelik kıskançlık. Tek sorun bekaret değildi, her şeyi kıskanıyordu..
o zaman ona göre birini bulacaktı kimsenin kimseye hayatı zindan etmeye hakkı yok.
İnsanllar koca bi ömür yaşıyo her evlenecek olanlar ilk sevgili olmuyo ondan önce de bi hayatın vardı şimdi de var hiç bi enerji sezmedim sıkıntılı bi durum ve evlensen un ufak tartışmada bunu çıkaracak önüne dövmeye filan karışmak nedir pardon.
madem ailesi ona beşik kertmesi yapsaydı büyüyesiye kadar kızı gütselerdi kimseyle konuşmadan görüşmeden evlenseydi.
böyle bi dünya mı var ya çok toksit biri

Merhaba,

Çok uzun yazmak istemiyorum, anlatacak çok fazla şey var. Dışarıdan bir göz gerek bana çünkü çok yoruldum, psikolojik olarak da çökmüş hissediyorum.

28 yaşındayım, sözlümle 1 yıldan uzun süredir bir birlikteliğimiz var. Bu birlikteliğin uzun bir sürecinde geçmişimden dolayı (daha önce 3 ilişkim oldu ve bakire değilim) büyük problem yaşadık. Bu durum kendisini depresyona sürükledi bir dönem, kendisinin ilk ilişkisiyim. Ben de inanılmaz derecede yıprandım. Şu an aşmış gibi olsak da bu durum hala ara ara gündeme geliyor.

Bunun dışında giyim tarzı, çok ufak bir dövmem olması, içki gibi konularda da sorunlar yaşadık. Hepsini aştık bir şekilde, bana karşı çok kırıcı olduğunu, tecrübesiz davrandığını söyledi.

Tek taraflı değildir tabii. Benim de ona yanlışlarım olmuştur. Özellikle son zamanlarda bu yaşanan olayların üstümde yarattığı yükü kendisine çok yansıttım. Çok üzgün olduğu ve bir an önce evlenmek istediği için çok çabalıyor ve beni mutlu etmek için elinden geleni yapıyor.

Neyse, bunun dışında ailelerimiz de çok farklı yapıda, eğitim düzeyleri farklı, kültürel olarak farklılar. Kimsenin birbirine bir kötü sözü saygısızlığı olmadı tabiki, şükür diyorum. Fakat ben ailemden uzak yaşıyorum ve müstakbel eşim ailesine yakın yaşamak istiyor, haftada en az 1-2 tüm aile görüşürler. Ben aile içinde bariz farklı kalıyorum ve bu durum zor. Benim ailem de bundan dolayı pek istemiyor bu durumları.

Tüm bunlar göz önüne alındığında, birbirimizi çok seviyoruz, fakat evlilikle ilgili korkularımı aşamıyorum. Bahsettiğim sorunların yaşanmış olması, şuan karşılıklı çaba gösteriyor olsak da aklımdan çıkmıyor.

Birkaç kez ayrılma noktasına geldik, fakat sözlümle konuştuğumda yine ikna oluyorum aramızdaki sevgi dolayısıyla. Yine de sevgi her şeyi çözer mi? Aşamıyor gibiyim bahsettiğim problemleri…

Lütfen bana akıl verin, teşekkür ederim.
Aşamadığı çok belli siz de farkındasınız.Zaten bahsettiğiniz kültürde büyümüş birinden de aşmasını beklemeyin.Yarın evlenirseniz bu hep aranızda sorun olacak kalacak.Kurtarın kendinizi.Sonra bu kadar farklı bir aile kültür nasıl cesaret hala devam etmeye.Bana göre iki yüzlü arkadaşınız.Kendine benzer kültürden bulacaktı.Hem kendisi hem aile sorun bunu görün artık

U uzgunbiri34 ne yaptın barıştın mı? Ses ver.
Ben barıştı diyorum,adam" En büyük aşk bizim aşk başka büyük yok" dedi kızı manipüle cart curt derken kandırdı.... Hoş kanmaya gönlü olana iki söz yeter Hakarette etsen namusunada dil uzatsan iki lafa affeder unutur.....

Ben barıştı diyorum,adam" En büyük aşk bizim aşk başka büyük yok" dedi kızı manipüle cart curt derken kandırdı.... Hoş kanmaya gönlü olana iki söz yeter Hakarette etsen namusunada dil uzatsan iki lafa affeder unutur.....
Bana da öyle geliyor ama umarım yanılıyoruzdur.

Bekaret dovme gibi sorunlar yasadiginizda bu iliskiye devam etmeniz buyuk hata olmus bukadar uyumsuzluk varken illa zorlayip evlilige goturmek neden? İlerde cok pisman olma ihtimaliniz cok fazla yuksek sizde biliyorsunu

Bekareti sorun yapıyorsa hep yapacaktır. En ufak başka bir sorun yaşadığınızda bunu yüzünüze vuracak, kendinizi suçlu hissettirip hakimiyet kurmaya haklı çıkmaya çalışacak. Asla yürümez.

"Sen bacaklarını açmaya alışkınsındır" gibi leş bi cümle kurabilen bi adam o saniye gözünüzde çöp gibi değersiz olmuyorsa lütfen bi destek alın ve özdeğer, özsevgi gibi kavramlar üzerinde düşünün. Bu sevgi falan değil. Büyük bi ihtimalle barışacaksınız. Ama en azından resmiyete dökmeyin işi. Ya da ne bileyim ailenizin yanına gidin sizi bağlasınlar eve falan. Daha sevgiliyken bu cümlelere maruz kalıyorsanız evlendikten sonra neler neler duyarsınız. Sonra kendinizden tiksinirsiniz inanın. Adamlığa yakışır mı sevdiği kadının bacak arasını diline dolamak. Bi de detay soruyormuş eski ilişkilerinizle ilgili. Yuh artık! Ne mide bulandırıcı muhabbetler. Oturup eski seks pozisyonlarınızı falan mı anlatmanızı bekliyor ? Sapkınlık bu, başka bi şey değil. Bu adam hasta, sizi de hasta etmiş.

Merhaba, teşekkür ederim herkese ilginiz için. Dünden beri bırakmadı beni mesaj üzerinden bi türlü, kendini yanlış gösterdiğini söyleyip durdu. Sonra oturduk konuştuk, çünkü geldi, fakat sakin olabildim.
Bir araya gelmedik tekrar. Çok zordu evet, ama ayrıyız şuan. Aynı iş yerinde çalışıyoruz ve 1 ay sonra ayrılacağım (uzun süredir iş değiştirmeye çalışıyorum), bu süreçte de neyse ki medeni olabileceğimizi gördüm.
En ufak bir umut istedi benden, her şeyi anlattım tüm sorunları, ve sonunda hepsini kabullendi haklı olduğumu söyledi ve bu kararımı da haklı bulduğunu, ama en ufak bir şans verirsen elinden geleni yapacağını saatlerce anlattı.
Ama bir araya gelmedik tekrar dediğim gibi. Aramayı mesaj atmayı bırakmaya söz verdi ve ben yarın ailemin yanına gidiyorum. Hayırlısı neyse o olsun, ama tekrar birleşmek zor bir ihtimal gibi

Merhaba, teşekkür ederim herkese ilginiz için. Dünden beri bırakmadı beni mesaj üzerinden bi türlü, kendini yanlış gösterdiğini söyleyip durdu. Sonra oturduk konuştuk, çünkü geldi, fakat sakin olabildim.
Bir araya gelmedik tekrar. Çok zordu evet, ama ayrıyız şuan. Aynı iş yerinde çalışıyoruz ve 1 ay sonra ayrılacağım (uzun süredir iş değiştirmeye çalışıyorum), bu süreçte de neyse ki medeni olabileceğimizi gördüm.
En ufak bir umut istedi benden, her şeyi anlattım tüm sorunları, ve sonunda hepsini kabullendi haklı olduğumu söyledi ve bu kararımı da haklı bulduğunu, ama en ufak bir şans verirsen elinden geleni yapacağını saatlerce anlattı.
Ama bir araya gelmedik tekrar dediğim gibi. Aramayı mesaj atmayı bırakmaya söz verdi ve ben yarın ailemin yanına gidiyorum. Hayırlısı neyse o olsun, ama tekrar birleşmek zor bir ihtimal gibi
Engelle.

Afedersin de sana açık açık o.... Diyen adamla ne birleşmesi?

bazi konular bana aa ben bu filmi izledim dedirtiyor. sizin yasadiklarinizi yasayan bir suru kadin var, sadece adamlarin les cumleleri degisiyor ama les zihniyetleri hepsinin ayni.

arkadasimla daha yeni konustuk, bu konuyu gorunce yazmadan edemedim. 15 yasinda bir ogullari var, bunca yildir bekaret mevzusu bitmemis. bir film izlerken, kadin erkek iliskilerinden konusurken mutlaka asagilayici bir soz geliyor erkek kisisinden. sizin gibi o da terk etmisti iliskinin baslarinda, adam agladi sizladi, kapilarda yatti.

her acaba dediginizde forumdaki benzer konulari okuyun lutfen. online terapi almayi da dusunebilirsiniz. siz bir kuyuya dusmussunuz, hala tam disari cikmis sayilmazsiniz. bizler kuyunun basinda size yapabilirsin, cikabilirsin diye bagiriyoruz diye dusunun. ne olur geri donmeyin oraya!

bazi konular bana aa ben bu filmi izledim dedirtiyor. sizin yasadiklarinizi yasayan bir suru kadin var, sadece adamlarin les cumleleri degisiyor ama les zihniyetleri hepsinin ayni.

arkadasimla daha yeni konustuk, bu konuyu gorunce yazmadan edemedim. 15 yasinda bir ogullari var, bunca yildir bekaret mevzusu bitmemis. bir film izlerken, kadin erkek iliskilerinden konusurken mutlaka asagilayici bir soz geliyor erkek kisisinden. sizin gibi o da terk etmisti iliskinin baslarinda, adam agladi sizladi, kapilarda yatti.

her acaba dediginizde forumdaki benzer konulari okuyun lutfen. online terapi almayi da dusunebilirsiniz. siz bir kuyuya dusmussunuz, hala tam disari cikmis sayilmazsiniz. bizler kuyunun basinda size yapabilirsin, cikabilirsin diye bagiriyoruz diye dusunun. ne olur geri donmeyin oraya!
Derdi bekaretten çok eski ilişkilerime dair aşırı kıskançlığı ve takıntısı idi. Ama biliyorum ve duyuyorum ki bu da genelde geçmeyen, seneler geçse de tekrar tekrar ortaya çıkıp insanların hayatlarını mahveden bir problem.

Tabiki sevdiğiniz insan çok yanlış yaptım çok pişmanım kendimi çok farklı tanıttım sana gibi şeyler söylediğinde tereddüte düşünüyorsunuz. Gerçekten mantığımla hareket etmek için elimden geleni yapıyorum. Ailemin yanına bu yüzden gidiyorum. Fiziksel olarak da uzaklaşmam gerekiyordu kendisinden. Umuyorum ki bundan sonrası daha rahat geçer bu sürecin..

Tabiki sevdiğiniz insan çok yanlış yaptım çok pişmanım kendimi çok farklı tanıttım sana gibi şeyler söylediğinde tereddüte düşünüyorsunuz.
Ya nedir, adam bu kadar karşı koyulamacak tipte biri mi? Sen bacaklarını açmaya alışıksın diyen adamdan o an o saniye nasıl tiksinmediniz? Bu kadar yazdık ettik, gözünüzü açın dedik. Sonuç: tereddüte düştüm. Niye kendini çok farklı tanıtmış, niye buna ihtiyaç duymuş? Rol mü yapmış bu kadar zaman? Şimdi farklı davranmayacağını ne biliyorsunuz? Ben bitti demeden bitmez diyor. Köleyi kendi azad edebilir sadece.

Benim iki genç kzım var vallahi saçını başını yolarım ben böyle hanzonun magandanın. Ne aile terbiyesi var ne medeniyece oturup kalkmayı biliyor. Bununla insan içine de çıkılmaz, arkadaş grubuna sokamazsın. Hele kız grubunda bakire olan olmayanı ayırır, yerin dibine sokar insanı. Bir de beni sevdi hem de çok sevdi diyorsunuz. Yazık ya biraz anne babanıza acıyın. Bu beş para etmez magandayı mı layık görüyorsunuz ailenize? Yobaz ailede büyüyen biri gayet medeni olabilir. Okul iş hayatı, arkadaşlık dostluk vs insanı değiştirebilir. Ama ülkenin en iyi üniversitesinden mezun bu yobazı adam edemezsiniz. Çünkü adamın kendi düşüncesi bu, içinden geliyor.Bunlar evlenmemeli ürememeli, genleri yok olup gitmeli. Toplumu zehirliyorlar.

Etrafta hic mi erkek kalmadi da buna bu kadar takildiniz anlamadim ki. Ben mesela en ufak bir kisitlama ya da bunaltma sezdigim an uzaklasiyordum. Siz nasil bu noktalara kadar geldiniz. Bu nedir ya kizilcik serbeti Fatih resmen.

Back
X