• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu duygusal girdipta özellikle evlilerin tecrübelerine ihtiyacım var

iyi bişe yapıp bu konuyu açmışsın ve insanlardan fikir alıyorsun cidden önemli bi konu ve burdaki yorumları da dikkate al derim. Benim yorumum ise o 5 seviyor ise sen 1 seviyormuşsun bak ben bu sevgiyi evimdeki herhangi bi eşyama karşı da hissediyorum. Diyorsun ki öpmese de olur... senin ona kanın kaynamıyor. Sevgisine minnet sende saygından beşte biri kadar seviyorsun.Şöyle olsa belki olabilridi o bana aşık ama ben sadece seviyorum diyebileydin belki olurdu. Erkeğin çok sevmesi iyidir ama kadın da dolu sevmeli yani... Bu sevgi değil adam seni hiç kırmamış el üstünde tutmuş ehh sende yan cebimde dur demişin. Boş değilim diyorsun dolu da değilsin. Kesinlikle olumlu bakmıyorum. Evlensen bile ileride sana itici gelebilir çünkü şimdidien senin ona kanın kaynamıyor. İleride bu sevgi daha da düşecek. Evlilik fedakarlık işi sevmediğin adama isetsen de fedakarlık yapamazsın. Yarın bi gün de ben aşk arıyorum diye burada konu açarsın.

tamam eleştirilerini anlarım. ki zaten başta da söylediğim gibi iyi ya da kötü farketmez insanların tecrübelerine ve fikirlerine ihtiyacım var demiştim. ama kesinlikle senin dediğin gibi yan cebimde dursun olayı yok. ben onunlayken başka biriyle birlikte olma düşüncesini taşımıyorum ki, yan cebimde dursun diyeyim. her şeyden önce ona saygım var. bu söylediğin ağır bi itham. belki günün birinde ondan ayrılırım ve daha sonra hayatıma bi başkası girer, orasını bilemem . ama daha iyisini bulursam bırakırım onu, yan cebimde dursun şimdilik düşüncesi bana göre değil. bunun aldatmaktan farkı yok, ki zaten ben aldatılmaktan müzdarip bi kadınım.

Ama bakın bu kızın bu adama kanı kaynamıyor. Aşkı geçtim şöyle samimi candan bir sevgi olması gerkemez mi.?

aşık değilim evet. ama sevmiyorum demek de yalan olur. sadece onun sevgisi karşısında benimki çok çok zayıf , belki de hoşlanma seviyesinde dedim. adama odun gibi de bakmıyorum. ama içimi kıpır kıpır eden heyecanlandıran, cinsel istek uyandıran bişeyler yok ne yalan söyliyim.

Sevilcim babamda anneme kör kütük aşıkmış ölürüm dermiş dedeme yalvarırmış kızını bana ver diyeee hele annemin yollarına gül döşermiş diyebilirim ama gel görkiiii en büyük ızdırabı babam yaşattı anneme aldattı sorumsuzluk diz boyuyu yetmezmiş gibi sürekli annemi amcamların hanımlarıyla kıyaslayıp aşşağıladı kiii yengemler annem diye demiyorum annemin eline su dökemez o yaniiii eğer sevgi karşılıklı olursa kusurlarıda kapatılıyor eşimde bende deliler gibi sevdik evlendik bana göre mükemmel eşim çünkü ben öyle görüyorum yaaa dışardan bakan nasıl tahammül ediyorsun bu adama diyen çooookkk belki sinirli sevimsiz ama o kadar çok seviyorumkiiii bana öyle gelmiyor yeminle işteyken bile yollarını bekliyorum biran önce gelsin diye oda öyle demekki karşılıklı sevgi bizim evliliğimizi ayakta tutuyır

Konu sahibi bak bu kadın hem seviliyor hem seviyor, mutlu yani, ileride ah vah etmemek için
tamam eleştirilerini anlarım. ki zaten başta da söylediğim gibi iyi ya da kötü farketmez insanların tecrübelerine ve fikirlerine ihtiyacım var demiştim. ama kesinlikle senin dediğin gibi yan cebimde dursun olayı yok. ben onunlayken başka biriyle birlikte olma düşüncesini taşımıyorum ki, yan cebimde dursun diyeyim. her şeyden önce ona saygım var. bu söylediğin ağır bi itham. belki günün birinde ondan ayrılırım ve daha sonra hayatıma bi başkası girer, orasını bilemem . ama daha iyisini bulursam bırakırım onu, yan cebimde dursun şimdilik düşüncesi bana göre değil. bunun aldatmaktan farkı yok, ki zaten ben aldatılmaktan müzdarip bi kadınım.
Rica ederim yanliş anlama, öyle yan cebimde dursun derken herkes biri tarafından çok sevilse yani şöyle dursun der hemen rest çekmez. Asla size öyle bişi itham etmek istemedim. Lütfen hakkınız helal edin. Duyarlı biri olduğunuz zaten belli oluyor.

Zaten ben de samimiyetinizden dolayı içtenlikle yorum yaptım, Allah en doğru kararı verdirsin, Diliyorum ki çok çok mutlu olursunuz:KK50: Sevgi ile kalın:)

mantık evliliği olur olmasına da, bu biraz ''denize düşen yılana sarılır evliliği'' gibi sanki. Keşke kendine biraz zaman tanısaydın, kendini dinleyebilecek vaktin olabilseydi. Bende aldatıldım malesef, kötü tabi atlatması kolay olmayabiliyor ama illada birilerine ihtiyaç duymadım. Senin gibi kötü hissettim hep kendimi, başka biriyle görüştüğümde :)

Evleneceğin kişiyi düşün, sevdiği huyları neler. Bir de o adamla aynı evde olup, herşeyi paylaşabilir misin onu düşün. Bazen yaranı saran kişi senin kahramanın olabiliyor, bazen de yanlış tercih olabiliyo. Umarum o senin kahramanındır, mutluluklar :KK68:

gerçekten zerre kadar şımarıklık yok, en samimi duygularımla soruyorum, içimde onun bana hissettiğinin yarısı kadar bile olmayan bir sevgiyle evlendiğimde mutlu olabilir miyim? evliliğimi sağlıklı yürütebilir miyim? ve benim çok çok önemli ki; bu adamı ya mutsuz edersem? inanın benim aklımda bu sorular ve bu korkular var. çocuk değilim, yetiişkin bi kızım, ama tecrübesizim

Ben de bunu tam tersi açıdan yaşayan biri olarak yazmak istedim.Ben sizin erkek arkadaşınız konumundaydım.Her şeyin yolunda olduğu mutluluk sevgi saygı aradığım her şeyin içinde olduğu bir ilişkim oldu.Ve aşık oldum ,ilk defa ,ilk sevgilim... Ama o ise Senin sevgin altında eziliyorum diyerek terk etti ,ben mutluyuz zannederken ki ben onun sevgisini öyle hissediyordum ki evlilik fikri aklımın köşesinde yokken verdiği güvenle erken dediğim tarihlere kendimi hazırladım.Sonunda benim sevgimin fazla olduğunu kendini suçlu hissettiğini söyleyerek bitirdi.Hem de askerdeyken.Ben yanına gitme planı yaptığım akşam ayrılık cümleleri duydum.Ve sonra öğrendim ki bitiremediği ilişkisi yüzünden.Şimdi durum ne mi ben yıkık o ise ne durumda bilmiyorum.Bana o güne kadar bir kere yüzümü astıracak anı yaşatmayan adam tek bir yanlış yaptı tam yaptı.
Geçmişe dair birşey kalmadı diyorsunuz.İnsan Önce sevdiğinin yanında huzur bulur.Sizi dediğiniz gibi seviyorsa varlığınız bile mutlu etmeye yetecektir.Yemek yapmanız, güler yüzle bakmanız, başkalarının yanında onun sizin hayatınızdaki kişi olduğunu hissettirmeniz onu dünyanın en mutlu insanı yapacaktır.Ki onları şu an bile biraz gösterebiliyor olmanız lazım ki bu ilişki bu kadar yol almış olsun.Mutsuz etmekten korkmayın insan sevmediğini yakar elleriyle sizse incitmekten korkuyorsunuz demek ki seviyorsunuz.Sadece onsuzluğu yaşamadınız.Terazinin bir kefesinde karaktersiz bir adam var ki iyi ki kurtulmuşsunuz.Diğer tarafta sizi o kötü günlerden çekip çıkaran sizi gerçek anlamda siz olduğunuz için seven biri var.Kendi ellerinizle onu kaybetmeyin.Çünkü onun kaybı size ilkinden daha çok acı verecektir.En azından ben öyle düşünüyorum sizi aldatan bir adamı kaybetmek mi seven bir adamı kaybetmek mi ? Korkularınız sizi ilişkinizi yıpratacak sorgulamalara götürmesin bence,hakkınızda hayırlısı olsun ;) Biri beni de çekip çıkarsa hiç fena olmaz :)

kızlar muhtemelen uzun yazıcam. nolur üşenmeden yorum yazın. iyi ya da kötü bilmiyorum,. aşk evliliği ya da mantık evliliği yapanlar; özellikle siz.. lütfen
28 yaşındayım, yaklaşık iki yıl önce başladığım bi ilişki vardı. ilk ciddi ilişkimdi. önceleri hiç umursamazken iyi bi karaktere sahip olduğunu düşündüm ve bi ilişkiye başladık, aşık oldum. sonra o beğendiğim karakterin tam bir karaktersizlik tablosu olduğunu öğrendim, aldatılmıştım. çok kötü oldum, ayrıldım tabi ama ben sindiremedim aldatılmayı , antidepresan kullandım bi süre, 39 kiloya düştüm. Daha sonra (itiraf etmek gerekirse biraz da yaralarımı sarmak için bencillik yaptım) şu an beraber olduğum adamla çıkmaya başladım. ilk başlarda elimi tutunca bile kendimi çok kötü hissediyordum, bi başka erkeğin bana dokunması çok kötüydü, ama bu arada eski erkek arkadaşım ayrılığımızın 2. haftasında yeni bi ilişkiye başlamıştı bile. bunları yeni ilişkime ne kadar sağlıksız başladığımı anlamanız için anlatıyorum.

şimdiki erkek arkadaşım çok düşünceli, beni gerçekten çok seviyor, ona güvenim sonsuz. neredeyse 1 yıldır da beraberiz. o olmasa, bana sevgisi olmasa bu kadar çabuk toparlanamazdım belki de. eski erkek arkadaşıma karşı içimde zerre sevgi yok, hatta ne çirkin adammış diyorum. ama bana yaptıkları aklıma geldikçe de kınamayın ama ölsün istiyorum. aldatılmak bi kadına yapılabilecek en büyük psikolojik darbeymiş.

asıl sorunum ise şu; ailelerimiz tanışmak üzere. mecburiyetten dolayı şu an farklı şehirlerdeyiz, bir an önce biraraya gelmek için evlenmekten başka şansımız yok. Ve ben şu an yanlış bi evlilik mi yapıorum acaba diye çok korkuyorum. çünkü ona aşık değilim, onun sevgisi altında eziliyor gibiyim. bu kadar iyi, beni bu kadar seven bi adamı da kaybetmeyi göze alamıyorum. daha önce yaşadıklarım yüzünden mi bu hissizliğim anlamış değilim. bu şekilde evlenirsem mutsuz olur muyum? yoksa tam tersine evlilikte öncelik bu mu olmalı?

tecrübeli hanımlar, bunca zamandır evli bayanlar bi akıl verin nolur?
Bilemedim
evliyim ama sizinki biraz uzmanlık bir konu.
bi terapiste danisin. Bu duygularin altinda yatan sebebi yok edin daha saglikli karar verirsiniz.

Bence bir kadın evleneceği insana mutlaka aşık olmalı. Daha sonra aşık bitecek yerini sevgiye bırakacak tamam ama o zamana kadar da aşka dair ne varsa yaşamış olacak. Yıllar sonra dönüp arkasına baktığında en azından aşkı tattım, aşık olduğum adamla evlendim diyebilmeli insan. O kişinin gözlerinde kaybolmanın güzelliğini yaşayabilmeli ama bu demek değildir ki aşk her şeye yeter. Yetmez, yetseydi aşkla başlayan hiçbir evlilik bitmezdi. Bence iyi düşün arkadaşım sana evlenme diyemem ama bence aşkı hayatında bir boşluk olarak bırakma. Belki hem aşık olacağın hem de mantığına uyan bir insan çıkar karşına yeter ki umutlar bitmesin.

evli değilim ama naçizane ben de yorum yapmak istiyorum. babaannem nurlar içinde yatsın hep derdi ki, senin çok sevdiğin değil, seni çok sevenle evlen. erkeğin kadından daha çok sevmesi bence de o evlilikte artı bir mutluluktur. aşık değilim demişsin. aşık değilim den ben şunu anlıyorum, heyecan adrenalin tutku yok. doğru mu anladım? benim bakış açımla mutlu bir evlilik için bunlar şart değil. ama sevgi saygı ve güven şart. ve bir de çok önemli bir konu daha var ki işte o o evlilikte olmazsa olmaz. cinsel çekim var mı? eğer elini tutmasından bile rahatsızlık duyuyorsan için almıyorsa, kesinlikle ve kesinlikle evlenme.

yani açıkçası benim şimdiye bi cinsel deneyimim olmadı. bu da korkutuyo beni, ilerde cinsel açıdan sıkıntı çeker miyim acaba diye. çünkü bi isteksizlik var ona karşı, itici bulmuyorum ama beni öpmese de olur diyorum. ama cinsel bi istek uyandırmıyor bende

bu yorumu gördükten sonra kendine de ona da haksızlık yapma derim. cinsel çekim yoksa o evlilik iki taraf için de ızdırap olur.

kızlar muhtemelen uzun yazıcam. nolur üşenmeden yorum yazın. iyi ya da kötü bilmiyorum,. aşk evliliği ya da mantık evliliği yapanlar; özellikle siz.. lütfen
28 yaşındayım, yaklaşık iki yıl önce başladığım bi ilişki vardı. ilk ciddi ilişkimdi. önceleri hiç umursamazken iyi bi karaktere sahip olduğunu düşündüm ve bi ilişkiye başladık, aşık oldum. sonra o beğendiğim karakterin tam bir karaktersizlik tablosu olduğunu öğrendim, aldatılmıştım. çok kötü oldum, ayrıldım tabi ama ben sindiremedim aldatılmayı , antidepresan kullandım bi süre, 39 kiloya düştüm. Daha sonra (itiraf etmek gerekirse biraz da yaralarımı sarmak için bencillik yaptım) şu an beraber olduğum adamla çıkmaya başladım. ilk başlarda elimi tutunca bile kendimi çok kötü hissediyordum, bi başka erkeğin bana dokunması çok kötüydü, ama bu arada eski erkek arkadaşım ayrılığımızın 2. haftasında yeni bi ilişkiye başlamıştı bile. bunları yeni ilişkime ne kadar sağlıksız başladığımı anlamanız için anlatıyorum.

şimdiki erkek arkadaşım çok düşünceli, beni gerçekten çok seviyor, ona güvenim sonsuz. neredeyse 1 yıldır da beraberiz. o olmasa, bana sevgisi olmasa bu kadar çabuk toparlanamazdım belki de. eski erkek arkadaşıma karşı içimde zerre sevgi yok, hatta ne çirkin adammış diyorum. ama bana yaptıkları aklıma geldikçe de kınamayın ama ölsün istiyorum. aldatılmak bi kadına yapılabilecek en büyük psikolojik darbeymiş.

asıl sorunum ise şu; ailelerimiz tanışmak üzere. mecburiyetten dolayı şu an farklı şehirlerdeyiz, bir an önce biraraya gelmek için evlenmekten başka şansımız yok. Ve ben şu an yanlış bi evlilik mi yapıorum acaba diye çok korkuyorum. çünkü ona aşık değilim, onun sevgisi altında eziliyor gibiyim. bu kadar iyi, beni bu kadar seven bi adamı da kaybetmeyi göze alamıyorum. daha önce yaşadıklarım yüzünden mi bu hissizliğim anlamış değilim. bu şekilde evlenirsem mutsuz olur muyum? yoksa tam tersine evlilikte öncelik bu mu olmalı?

tecrübeli hanımlar, bunca zamandır evli bayanlar bi akıl verin nolur?

herseyden once mantik evliligi dedigin sey mantikli bir evliliktir.
evlenmek icin evlenmez mantik evliligi yapan insanlar.
hayatlarina, kendilerine uygun olan baska bir insanla devam etmek isterler.
birlikte bir yasam kurmak, birlikte cocuk sahibi olmak icin evlenirler.
mantik evliliginde hic sevgi yoktur, cekim yoktur demek te cok yanlis ve sIg bir gorus. Muhakkak bir nebze var ki insanlar karsisindaki insanla ayni yataga girmeyi tahayyul edebiliyor da evleniyor.
SADECE
sirilsiklam asik olmak durumu yoktur .

Siz herseyden once evliligin nedemek oldugunu biliyormusunuz ?
Boyle bir seyin icine girmek istiyormusunuz ?
Insan karsisindakini tanidikca iyi ozelliklerini gordukce daha cok seviyor zaten.
Asik olup ta evlenip ama sonrasinda mutsuz olan da cok fazla cift var.
Sanirim natikli dusunmedikleri icin, sadece askla basladiklari icin, sonra butun hayalleri puf diye ucup gerceklerle dimdizlak ortada kalan.

Bu arada bir daha boyle birini bulamam diye de evlenmeyin, bencillik yapmayin, karsinizdaki insanin hayatini karartmayin.
Oturun iyi dusunun.

Esimle mantik evliligi yaptim diyebilirim.
Iyi ki de evlenmisim.
Esimle birbirimizi anlamakta zorlandigimiz zamanlar oldu evliligin ilk yillarinda,
ama cozduk iletisim problemlerimizi,
kayinvalidemi de aman aman sevmem,
ama dunyaya bir kere daha gelsem gene onunla evlenirdim.
PS: Kayinvalidemin kiskandigi kadar var gercekten de.

bence biraz daha süre geçirin beraber. hemen evlenmek zorunda değilsiniz. gerekirse 1 yıl daha bekleyin. seviyor muyum? diye sorgulamayın, akışına bırakın istediğiniz zaman öpün, istediğiniz zaman dokunun ama zorlamayın kendinizi bu baskı altında hislerinizi anlayamazsınız.

aşk olsun tabi. ne güzel olur aşık olduğun adamla ömrü geçirmek amaaa inanın aşk bitiyor. saygı, sevgi kalıyor. evin içine huzur yaratan, size saygı duyan, ailenizi kendi ailesi, arkadaşlarınızı kendi arkadaşları gibi gören komplekssiz bir adama ister istemez aşık olur insan.

kendimden anlatmak yersiz olmazsa eşimi ilk gördüğümde hiç beğenmedim, çekmedi beni ama öyle güzel sarıp sarmaladı ki ilk ben öptüm onu şak diye. o hep daha çok sevdi beni, daha çok titredi üstüme ve inanın Allah a bin şükür evim huzurlu, beni hep sakinleştiren alttan alan, akıl danıştığım bir adamla evliyim. aşk olmazsa kaç yazar. ömürlük seviyorum onu.

sakin ve sabırlı olun. hemen bir kararvermek zorunda değilsiniz.

Al benden de o kadar.

Daha 28 yasinda bi insanin ay ben asik olduklarimdan darbe yiyorum dur mantik evliligi yapiim demesini anlamiyorum. Hem asik olacagin hem mantigina da uyan envayi cesit insan cikabilir karsina. Adam cok memlekette. Kirklarina yaklasan bi kadin dogurganligi bitmeden cocuk sahibi olmak icin mantik evliligi yapabilir. Onun harici olmaz.

neden olmasin ki ?
Ben 28 yasinda evlendim, ve mantik evliligi yaptim diyebilirim.
Cok iyi bir secim yapmisim bu arada.
Ve gun gectikce daha da cok seviyorum esimi.

Ya sevmeseydin? Kocalarina askla bakan tutkulu kadinlara ozenmez miydin? Bu riske deger mi?

Herseyde risk yok mu ?
Zaten 27 yasindayken tanistim,
yani 25in altinda olsam tirsardim, sonucta tam olarak hayati ve insanlari tanimiyor oluyorsun.

Daha once baska mesajimda demistim zaten sevgi, cinsel cekim sifir deyildi,
Ve paylasimlar arttikca, guzellikler arttikca zaten tutkuyla baglanip seviyorsun.
Ve su an esimi sevdigim kadar baska birini sevebilirmiydim, hic sanmiyorum.
Hatta yaslaniyoruz ama her gecen yil daha cekici ve daha yakisikli geliyor bana.

Herseyde risk yok mu ?
Zaten 27 yasindayken tanistim,
yani 25in altinda olsam tirsardim, sonucta tam olarak hayati ve insanlari tanimiyor oluyorsun.

Daha once baska mesajimda demistim zaten sevgi, cinsel cekim sifir deyildi,
Ve paylasimlar arttikca, guzellikler arttikca zaten tutkuyla baglanip seviyorsun.
Ve su an esimi sevdigim kadar baska birini sevebilirmiydim, hic sanmiyorum.
Hatta yaslaniyoruz ama her gecen yil daha cekici ve daha yakisikli geliyor bana.
Her sey boyle olmayabilirdi, ya aranizda ten uyusmazligi olsaydi? Sana her dokundugunda irrite olsaydin? Bu riske genc yasta girilmez omru bosa heba etmek var. Asktan daha guzel az sey vardir bu hayatta canim kardesim, sirf evleneyim diye yasayacagin tutkularin arzularin onunu kapamaya degmez. Adam cok biri olmaz biri olur iki sene once olmaz iki sene sonra olur. illa mantik evliliginin manasi yok buyuk bi risk

Her sey boyle olmayabilirdi, ya aranizda ten uyusmazligi olsaydi? Sana her dokundugunda irrite olsaydin? Bu riske genc yasta girilmez omru bosa heba etmek var. Asktan daha guzel az sey vardir bu hayatta canim kardesim, sirf evleneyim diye yasayacagin tutkularin arzularin onunu kapamaya degmez. Adam cok biri olmaz biri olur iki sene once olmaz iki sene sonra olur. illa mantik evliliginin manasi yok buyuk bi risk

o kadar deyil canim :)
Onu biliyordum yani, ten uyusmazligi olayini.

Mantik evliligi sebebi de su.
Ben yurtdisinda yasiyorum, ve Turk olan musluman olan biriyle evlenmek istiyordum.
O da ha dersen olan birsey deyil.
Zaten etrafinda kac turk oluyor, sen birden asik olucaksin da filan falan.
Yani mesele hayattan beklentilerinle isteklerinle alakali.

Esimi aile vasitasiytla da tanimadim mesela, arkadas ortaminda tanistik.
Nasil biriyle birlikte olmak istedigimi biliyordum, ve tanistigimda ucusan pembe kalpcikleri gormuyordum, 18 yasindaki kizlar gibi.
Hosuma gitti, karakteri ozellikle. O da benim gibi biriydi zaten, beklentileri dunya gorusu, yasayisi ve 1 yil sonunda da evlendik.

Elbette kararsizliklarim oldu, korkularim oldu, sonucta evlilik bu.
Ama pozitif kisimlari negatifliklerden cok daha fazla agir basiyordu, o yuzden evlenmekte beis gormedim.
Sonucta her insan gibi ne ben mukemmelim ne de o.

Ve hakliymisim da korkumda, cunku korktugum seyler konusunda zaten once iletisim problemlerimiz oldu.
Ama dedigim gibi karakterli ve dunyaya bakisi benim gibi bir insan oldugu ve yapici biri oldugu icin astik.
Sonucta ask evliligi yapan insanlarin kaci sorunsuz evlilik yurutuyor ki ?
Sorun illa ki cikiyor.

Mesela kizkardesim asik olarak evlendi, ama bosanmanin esiginden donduler yeni.
Ve su an evlendigine de pisman, hata yapmisim hic uygun deyilmisiz diyor.

o kadar deyil canim :)
Onu biliyordum yani, ten uyusmazligi olayini.

Mantik evliligi sebebi de su.
Ben yurtdisinda yasiyorum, ve Turk olan musluman olan biriyle evlenmek istiyordum.
O da ha dersen olan birsey deyil.
Zaten etrafinda kac turk oluyor, sen birden asik olucaksin da filan falan.
Yani mesele hayattan beklentilerinle isteklerinle alakali.

Esimi aile vasitasiytla da tanimadim mesela, arkadas ortaminda tanistik.
Nasil biriyle birlikte olmak istedigimi biliyordum, ve tanistigimda ucusan pembe kalpcikleri gormuyordum, 18 yasindaki kizlar gibi.
Hosuma gitti, karakteri ozellikle. O da benim gibi biriydi zaten, beklentileri dunya gorusu, yasayisi ve 1 yil sonunda da evlendik.

Elbette kararsizliklarim oldu, korkularim oldu, sonucta evlilik bu.
Ama pozitif kisimlari negatifliklerden cok daha fazla agir basiyordu, o yuzden evlenmekte beis gormedim.
Sonucta her insan gibi ne ben mukemmelim ne de o.

Ve hakliymisim da korkumda, cunku korktugum seyler konusunda zaten once iletisim problemlerimiz oldu.
Ama dedigim gibi karakterli ve dunyaya bakisi benim gibi bir insan oldugu ve yapici biri oldugu icin astik.
Sonucta ask evliligi yapan insanlarin kaci sorunsuz evlilik yurutuyor ki ?
Sorun illa ki cikiyor.

Mesela kizkardesim asik olarak evlendi, ama bosanmanin esiginden donduler yeni.
Ve su an evlendigine de pisman, hata yapmisim hic uygun deyilmisiz diyor.
Ask evliligi yapip mutlu olan bi dunya insan da var ama. Basarili evliligin bi garantisi mantikta da yok.

Birinin yuzunu saatlerce izleyecek kadar severek evlenenler, sabahtan aksama kadar kocasini gorecek diye hasretten cigeri solanlar eslerinin yarattigi huzursuzluklara da daha kolay katlanir mesela.

Sen su an esini bayagi seviyosun belli. Secimin dogru olmus. Ama bence risktir deli deli arzulamadigin biriyle evlenmek ve erken yaslarda bu riske girmeyi manasiz buluyorum. Bu benim bakisim acim. Ben risk sevmem

Back
X