• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu duygusal girdipta özellikle evlilerin tecrübelerine ihtiyacım var

Hep askla evleneyim, evlendigim adama asik olayim istiyordum. Olmadi, asik oldugum adam serefsizin teki cikti, simdi sütten agzi yanmis biri olarak beni gercekten sevip, güvenimi tam anlamiyla kazanmis bi adamla beraberim. Evet ona asik degilim, o da bunun farkinda, ne yalan soyliyim bazen bu sevgisinin uzerime biraktigi baskiyi hissetmiyor degilim. Ama bu adam zor zamanimda yanimda oldu, ne hırcınlıgım olduysa alttan alip sakinlestirdi beni. Benden yuzlerce km uzakta ama icimde zerre kadar korku yok acaba aldatir mi diye. Askla yapilan evlilikler bile bikac yil sonra tekdüzelesiyor gördüğüm kadariyla, 10 sene sonra bile bu adamin bana farkli davranacagini sanmiyorum. Ama ona aşık degilken aramizdaki saygi,guven, bana yasattigi o guzel arkadasligi mutlu olmama yeter mi? " benim mutlu olmam" diyorum çünkü bi insan mutlu olmadan karşısındakini nasil mutlu eder? Kafamda deli sorular

Aslinda önceki iliskimden bu kadar yarali cikmis olmasaydim simdi boyle bocalamazdim, cok daha kolay severdim su anki erkek arkadasimi. Önceki erkek arkadasimdan sonra hissizlestim resmen, hala her kötülük onun basina gelsin istiyorum, beddua ettigim tek insandir. Aldatilmakkkk.. Allah hic birinize yasatmasin. Icimde zerre sevgisi de kalmadi ama böyle bi hasar birakti iste bende.

İnan sevilmek daha önemli, aşık olduğun uğruna herşeyi yaptığın adamın sevgisinden emin olamıyosun zaten körkütük aşıksın göremiyosun yanlışlarını,sevildiğin zaman saygı duyuyosun bu da sevgiyi getiriyo..

Sevilcim babamda anneme kör kütük aşıkmış ölürüm dermiş dedeme yalvarırmış kızını bana ver diyeee hele annemin yollarına gül döşermiş diyebilirim ama gel görkiiii en büyük ızdırabı babam yaşattı anneme aldattı sorumsuzluk diz boyuyu yetmezmiş gibi sürekli annemi amcamların hanımlarıyla kıyaslayıp aşşağıladı kiii yengemler annem diye demiyorum annemin eline su dökemez o yaniiii eğer sevgi karşılıklı olursa kusurlarıda kapatılıyor eşimde bende deliler gibi sevdik evlendik bana göre mükemmel eşim çünkü ben öyle görüyorum yaaa dışardan bakan nasıl tahammül ediyorsun bu adama diyen çooookkk belki sinirli sevimsiz ama o kadar çok seviyorumkiiii bana öyle gelmiyor yeminle işteyken bile yollarını bekliyorum biran önce gelsin diye oda öyle demekki karşılıklı sevgi bizim evliliğimizi ayakta tutuyır
Sen de haklısın:)) bilemiyorum gerçekten, kime nasıl güvenilmeli bilemiyorum. Ben de severek evlendim ama hüsran oldu. Belli olmuyor yani, sanırım evlilik bir kumar...

Sen de haklısın:)) bilemiyorum gerçekten, kime nasıl güvenilmeli bilemiyorum. Ben de severek evlendim ama hüsran oldu. Belli olmuyor yani, sanırım evlilik bir kumar...

Bence de kumar. Insanoglu iste.. Evlendikten ne kadar süre sonra hüsran oldugunun farkina vardin? Hala evli misin?

aranızda saygı varsa ki yazdıklarınızdan var gibi gözüküyor sevgi de varsa ki olmasa 1 yıl boyunca ne kadar zorlasanda gitmezdi bu ilişki bence evlilikde yürüyecektir. bu kişiyle yapacağınız evliliğin bir hata olacağını sanmıyorum

kızlar muhtemelen uzun yazıcam. nolur üşenmeden yorum yazın. iyi ya da kötü bilmiyorum,. aşk evliliği ya da mantık evliliği yapanlar; özellikle siz.. lütfen
28 yaşındayım, yaklaşık iki yıl önce başladığım bi ilişki vardı. ilk ciddi ilişkimdi. önceleri hiç umursamazken iyi bi karaktere sahip olduğunu düşündüm ve bi ilişkiye başladık, aşık oldum. sonra o beğendiğim karakterin tam bir karaktersizlik tablosu olduğunu öğrendim, aldatılmıştım. çok kötü oldum, ayrıldım tabi ama ben sindiremedim aldatılmayı , antidepresan kullandım bi süre, 39 kiloya düştüm. Daha sonra (itiraf etmek gerekirse biraz da yaralarımı sarmak için bencillik yaptım) şu an beraber olduğum adamla çıkmaya başladım. ilk başlarda elimi tutunca bile kendimi çok kötü hissediyordum, bi başka erkeğin bana dokunması çok kötüydü, ama bu arada eski erkek arkadaşım ayrılığımızın 2. haftasında yeni bi ilişkiye başlamıştı bile. bunları yeni ilişkime ne kadar sağlıksız başladığımı anlamanız için anlatıyorum.

şimdiki erkek arkadaşım çok düşünceli, beni gerçekten çok seviyor, ona güvenim sonsuz. neredeyse 1 yıldır da beraberiz. o olmasa, bana sevgisi olmasa bu kadar çabuk toparlanamazdım belki de. eski erkek arkadaşıma karşı içimde zerre sevgi yok, hatta ne çirkin adammış diyorum. ama bana yaptıkları aklıma geldikçe de kınamayın ama ölsün istiyorum. aldatılmak bi kadına yapılabilecek en büyük psikolojik darbeymiş.

asıl sorunum ise şu; ailelerimiz tanışmak üzere. mecburiyetten dolayı şu an farklı şehirlerdeyiz, bir an önce biraraya gelmek için evlenmekten başka şansımız yok. Ve ben şu an yanlış bi evlilik mi yapıorum acaba diye çok korkuyorum. çünkü ona aşık değilim, onun sevgisi altında eziliyor gibiyim. bu kadar iyi, beni bu kadar seven bi adamı da kaybetmeyi göze alamıyorum. daha önce yaşadıklarım yüzünden mi bu hissizliğim anlamış değilim. bu şekilde evlenirsem mutsuz olur muyum? yoksa tam tersine evlilikte öncelik bu mu olmalı?

tecrübeli hanımlar, bunca zamandır evli bayanlar bi akıl verin nolur?
Mantık ne kadar mantık ?
Mantık %100 bile olsa içinde hiç duygu olmazsa bence zor. En azından benim yapabileceğim bir şey değil.
Evlilik bu dışarıda görüşmeye benzemez.
Aşık olduğun biriyle evlenmek ise çok güzel..

11 yıl sonra:)
Sen de sevmelisin evlilikte ama karşıdakinin senden yoğun olması daha iyi. Kumar olduğuna göre elin kuvvetli bir nevi.
Şu an kağıt üzerinde evliyim(

Ne diyeyim bilmiyorum, zor isler bunlar. Evlilik de resmen hayatinin en onemli karari. Egitime falan da bakmiyor ki meret, keske sinav gibi calisinca gecilebilecek bisey olsaydi

bence biraz daha süre geçirin beraber. hemen evlenmek zorunda değilsiniz. gerekirse 1 yıl daha bekleyin. seviyor muyum? diye sorgulamayın, akışına bırakın istediğiniz zaman öpün, istediğiniz zaman dokunun ama zorlamayın kendinizi bu baskı altında hislerinizi anlayamazsınız.

aşk olsun tabi. ne güzel olur aşık olduğun adamla ömrü geçirmek amaaa inanın aşk bitiyor. saygı, sevgi kalıyor. evin içine huzur yaratan, size saygı duyan, ailenizi kendi ailesi, arkadaşlarınızı kendi arkadaşları gibi gören komplekssiz bir adama ister istemez aşık olur insan.

kendimden anlatmak yersiz olmazsa eşimi ilk gördüğümde hiç beğenmedim, çekmedi beni ama öyle güzel sarıp sarmaladı ki ilk ben öptüm onu şak diye. o hep daha çok sevdi beni, daha çok titredi üstüme ve inanın Allah a bin şükür evim huzurlu, beni hep sakinleştiren alttan alan, akıl danıştığım bir adamla evliyim. aşk olmazsa kaç yazar. ömürlük seviyorum onu.

sakin ve sabırlı olun. hemen bir kararvermek zorunda değilsiniz.

Benim de çok sevdiğim biri oldu evlenmeyi istedik ikimizde çok yakışıklı, kariyer sahibi, maddi olarak durumu cok iyi olan biriydi ama annem istemedi kötü rüyalar görüyormuş cunku (annedir hisseder) Ve bizim nisanlanacagimizi benim çevremdeki herkes duymustu.sonra aramızda bazı sorunlar oldu ve ayrıldık.cevremdeki herkes sordu niye olmadı herkese açıklama yapmak zorunda kaldım. Ondan ayrıldıktan sonra başka biriyle tanıştım çalıştığım kurumdan biriydi evlilik niyetiyle geldi bana. yakışıklı değildi, hatta kaba sabaydı ama güvenilir biriydi çevresinde tanıyanlar çok övdüler "ondan sana bir zarar gelirse, bir yanlışı olursa ondan değil gel bizden hesap sor "dediler o kadar emindiler ondan ama ben sevmek istedim öyle evlenmek, kabul etmedim.ama o evlendi.sevdigim o adam 7 geçtikten sonra bana zibidi diye msj atmış daha neler neler yazdı. O kadar pişmanım ki o guvenebileceğim insanı kabul etmediğim için ama söz benim sevdigimle değil beni sevenle evlenecem, söz guvenebilecegim kişiyle evlenecem .SEVGİ AŞK BOŞ ISLER BENCE ARTIK :(

kızlar muhtemelen uzun yazıcam. nolur üşenmeden yorum yazın. iyi ya da kötü bilmiyorum,. aşk evliliği ya da mantık evliliği yapanlar; özellikle siz.. lütfen
28 yaşındayım, yaklaşık iki yıl önce başladığım bi ilişki vardı. ilk ciddi ilişkimdi. önceleri hiç umursamazken iyi bi karaktere sahip olduğunu düşündüm ve bi ilişkiye başladık, aşık oldum. sonra o beğendiğim karakterin tam bir karaktersizlik tablosu olduğunu öğrendim, aldatılmıştım. çok kötü oldum, ayrıldım tabi ama ben sindiremedim aldatılmayı , antidepresan kullandım bi süre, 39 kiloya düştüm. Daha sonra (itiraf etmek gerekirse biraz da yaralarımı sarmak için bencillik yaptım) şu an beraber olduğum adamla çıkmaya başladım. ilk başlarda elimi tutunca bile kendimi çok kötü hissediyordum, bi başka erkeğin bana dokunması çok kötüydü, ama bu arada eski erkek arkadaşım ayrılığımızın 2. haftasında yeni bi ilişkiye başlamıştı bile. bunları yeni ilişkime ne kadar sağlıksız başladığımı anlamanız için anlatıyorum.

şimdiki erkek arkadaşım çok düşünceli, beni gerçekten çok seviyor, ona güvenim sonsuz. neredeyse 1 yıldır da beraberiz. o olmasa, bana sevgisi olmasa bu kadar çabuk toparlanamazdım belki de. eski erkek arkadaşıma karşı içimde zerre sevgi yok, hatta ne çirkin adammış diyorum. ama bana yaptıkları aklıma geldikçe de kınamayın ama ölsün istiyorum. aldatılmak bi kadına yapılabilecek en büyük psikolojik darbeymiş.

asıl sorunum ise şu; ailelerimiz tanışmak üzere. mecburiyetten dolayı şu an farklı şehirlerdeyiz, bir an önce biraraya gelmek için evlenmekten başka şansımız yok. Ve ben şu an yanlış bi evlilik mi yapıorum acaba diye çok korkuyorum. çünkü ona aşık değilim, onun sevgisi altında eziliyor gibiyim. bu kadar iyi, beni bu kadar seven bi adamı da kaybetmeyi göze alamıyorum. daha önce yaşadıklarım yüzünden mi bu hissizliğim anlamış değilim. bu şekilde evlenirsem mutsuz olur muyum? yoksa tam tersine evlilikte öncelik bu mu olmalı?

tecrübeli hanımlar, bunca zamandır evli bayanlar bi akıl verin nolur?
aşk salaklıktan başka bişi değil. çok fazla aşk acısı ceken biri olarak söylüyorum. ama evleneceğin kişiyi çok sevmen gerekiyor. gercekten seviyorsan evlen derim ben. ama eğer bunu sorguluyorsan sevmiyorsunda bu da bir gercek. bence kendine zaman ver acele etme. şu an o kişiyle evlenmeye hazır değilsin bence.

Ah
Benim de çok sevdiğim biri oldu evlenmeyi istedik ikimizde çok yakışıklı, kariyer sahibi, maddi olarak durumu cok iyi olan biriydi ama annem istemedi kötü rüyalar görüyormuş cunku (annedir hisseder) Ve bizim nisanlanacagimizi benim çevremdeki herkes duymustu.sonra aramızda bazı sorunlar oldu ve ayrıldık.cevremdeki herkes sordu niye olmadı herkese açıklama yapmak zorunda kaldım. Ondan ayrıldıktan sonra başka biriyle tanıştım çalıştığım kurumdan biriydi evlilik niyetiyle geldi bana. yakışıklı değildi, hatta kaba sabaydı ama güvenilir biriydi çevresinde tanıyanlar çok övdüler "ondan sana bir zarar gelirse, bir yanlışı olursa ondan değil gel bizden hesap sor "dediler o kadar emindiler ondan ama ben sevmek istedim öyle evlenmek, kabul etmedim.ama o evlendi.sevdigim o adam 7 geçtikten sonra bana zibidi diye msj atmış daha neler neler yazdı. O kadar pişmanım ki o guvenebileceğim insanı kabul etmediğim için ama söz benim sevdigimle değil beni sevenle evlenecem, söz guvenebilecegim kişiyle evlenecem .SEVGİ AŞK BOŞ ISLER BENCE ARTIK :KK43:

Ah canim benim, asıl o "zibidi" kurban olsun sana. Pis herif..

Aşk evlendikten sonra yerini saygı,sevgiye bırakıyo zaten bence evlilik için dogru biri oldugunu düşünüyosanız fazla düşünmeyin derim çok kişi biliyorum deli gibi aşık olup evlenip anlaşamayanları büyük sorunlar yaşayanları

haklısın, bi yandan ona kıyamıyorum, benim için onca fedakarlıklar yapmış adama sırtımı dönmek kalleşlik gibi geliyor. ve sanırım tam anlamıyla senin dediğin gibi " borçlu" hissediyorum. sonuçta kadınız, bi erkeğin bu denli yoğun sevgisi hoşumuza da gider. benim de gidiyor, kendimi güvende hissediyorum ama o 5 seviyorsa ben 1 seviyorum, sevgi konusunda onun karşısında çok zayıfım.
Ya ne guzel onun seni daha cok sevmesi. Bence sukret haline :) zaten karsindakine kendinden cok deger vermeyeceksin yoksa tepene cikarlar..

5 aydır 5-6 defa görüştük. rapor aldı geldi yanıma, bi defa da ben izin alıp gittim. öyle öyle görüşüyoruz. ama daha çok o geldi yanıma. her fırsatı benm yanıma gelebilmek için kullanıyo.
Ay ne guzel adam pesinden kosuyor sana deger veriyor. Ben evlenmistim daha bir sene olmadi bosancaz. Bak severek evlendiydim, ama sonra bana deger vermedi pesimden kosmadi fedakarlik etmedi. Ne kadar sanslisin hayirlisi hakkinda

Daha 28 yasinda bi insanin ay ben asik olduklarimdan darbe yiyorum dur mantik evliligi yapiim demesini anlamiyorum. Hem asik olacagin hem mantigina da uyan envayi cesit insan cikabilir karsina. Adam cok memlekette. Kirklarina yaklasan bi kadin dogurganligi bitmeden cocuk sahibi olmak icin mantik evliligi yapabilir. Onun harici olmaz.

iyi bişe yapıp bu konuyu açmışsın ve insanlardan fikir alıyorsun cidden önemli bi konu ve burdaki yorumları da dikkate al derim. Benim yorumum ise o 5 seviyor ise sen 1 seviyormuşsun bak ben bu sevgiyi evimdeki herhangi bi eşyama karşı da hissediyorum. Diyorsun ki öpmese de olur... senin ona kanın kaynamıyor. Sevgisine minnet sende saygından beşte biri kadar seviyorsun.Şöyle olsa belki olabilridi o bana aşık ama ben sadece seviyorum diyebileydin belki olurdu. Erkeğin çok sevmesi iyidir ama kadın da dolu sevmeli yani... Bu sevgi değil adam seni hiç kırmamış el üstünde tutmuş ehh sende yan cebimde dur demişin. Boş değilim diyorsun dolu da değilsin. Kesinlikle olumlu bakmıyorum. Evlensen bile ileride sana itici gelebilir çünkü şimdidien senin ona kanın kaynamıyor. İleride bu sevgi daha da düşecek. Evlilik fedakarlık işi sevmediğin adama isetsen de fedakarlık yapamazsın. Yarın bi gün de ben aşk arıyorum diye burada konu açarsın.

Zamanla oturur diye düşünüyorum. Bence bu düşünceler medyanın bize bir oyunu.
Herkes aşık olarak evlenmiyor.
Aşık olunmaması dünyanın sonu değil.
Sizin istediğiniz aşklar yanlızca filmlerde olur ve bi kaç bölümden sonra biter.
Gerçek hayat, tek başına aşkı kaldırmaz.
Mantık çok önemli. Mantığınıza uymayan birine aşık olsanız ne olur ki?
Bi zaman sonra nefret etmeye başlayacaksınız bazı huylarından.
Ama mantığınıza uyan birini gün geçtikçe sevmeye çalışacaksınız.
Aranızda muhakkak bir çekim var.
Yoksa böyle samimi olamazdınız..
Her şeyin zamanla oturacağına inanıyorum.....
Ama bakın bu kızın bu adama kanı kaynamıyor. Aşkı geçtim şöyle samimi candan bir sevgi olması gerkemez mi.?

Back
X