• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kültür Farklılıkları ve Evlilik Yolu

İstanbulda bulunan ülkenin en iyi 2 üniversitesini söyleyin desem size, o söyleyeceğiniz 2 üniversiteden birinden mezun kendisi. Yani öyle inanmak istiyor, kafasındaki düşünceler çok acayip, bir açıklamasını bulmak çok zor
Okumak cehaleti alır eşeklik baki kalır diyorlardı da adamda her ikisi de baki kalmış. Büyük başarı.

Bizim aşkımız çok farklı, başka biri olsa umursamazdım diyip duruyor ancak zaten başka biri benden önce olmamış..
İsteyerek veya istemeden (gerçekten istemeden de olabilir) inanılmaz derecede manipüle ediyor beni. Birazdan konuşacağız yüz yüze. İçimdeki korkuyu tarif edemem. Zarar verme anlamında vesaire bir korku asla değil, o duygusal durumlar işte, ikna etme çabaları, inanılmaz korkuyorum, böyle hissetmemeli insan
Sen başını yakacaksın kafaya koymuşsun biz ne desek faydası olmayacak bence.

Gelince ailenin şehrinde değil benim aileme yakın oturacağız, iki dövme daha var aklımda onları yaptıracam, haftada bir kızlarla içip eğlenmeye çıkacam çok seviyorsan kabullenirsin bunları deseniz keşke. Ayakları kıçına vura vura kaçışını izlersiniz muhtemelen.
Konu sahibi ona böyle söyle ki peşini bıraksın. Aklımda uzun zamandır bir dövme vardı sen bana karıştıkça bende hırs oldu galiba, farklı kıyafetler de aldım başka bir dövme daha yaptırmak istiyorum de. Bıraksın peşini diğer türlü ısrarcı olacak.

Konu sahibi ona böyle söyle ki peşini bıraksın. Aklımda uzun zamandır bir dövme vardı sen bana karıştıkça bende hırs oldu galiba, farklı kıyafetler de aldım başka bir dövme daha yaptırmak istiyorum de. Bıraksın peşini diğer türlü ısrarcı olacak.
O kadar üzücü ki bu noktaya gelmesi. Resmen kendimle savaşıyorum. Doğru olanı yaptığımı düşünüyorum, daha rahat hissedeceğim zamanla umarım.

hatta bundan dolayı çocuk istemediğini, de söyledi. Bu daha da aşamayacağım bir durumdu, sonradan aştı kendisi tamam dedi vesaire ama ne kadar kırıcı… evlilik teklifini kabul ettim 1 gün sonra bunu yaşadık. En mutlu olmamız gereken zamanlardı
Hala daha bu adam için çok ÇOK çok üzülmeniz garip değil mi? En iyi üniversitelerden mezun diyorsunuz ama adam daha ne dediğini, dediklerinin nereye varacağını "düşünemiyor".

Aslında şu anda da aileci, 30 yaşlarında ailesi ile yaşıyor her işlerine o koşturur evde sorumluluğu çok büyük. Bunu asla kötü bir şey olarak görmüyorum yanlış anlamayın bana da aynı hassasiyetle koşturuyor zaten ama uzak olmak istememek sürekli görüşmeyecek olmak hiç gerçekçi gelmiyor bu duruma bakınca
Çok zor olmaz bu iş
Mutsuz olursunuz maalesef sevgi karın doyurmuyor

Bu konuyu inceledim biraz, gördüğüm birkaç şey beni çok etkiledi.

Sözlüm de bana bir defa jinekoloğa gitmekten korktum diye “sen bacaklarını açmaya alışıksın neden korktun” demişti. Sonrasında bunun için çok defa özür dilese ve kötü bir niyeti olmadığını söylese de..

Bir de o konudaki hanımın eşi de rahmin hafızası var çocuk eski sevgiline benziyor gibi bişey demiş sanırım. Aynı bu konu evlilik teklifinin ertesi günü sözlümün dilindeydi. Tıpatıp aynısı. Bunun bilimsel olmadığını söylediğimde de kendisinde çok büyük travma olduğunu ve anca dua ederek bunu aşabildiğini falan söyledi bana… bilemiyorum. Bunlar için çok kez konuştuk özür diledi ama aşamıyorum.
Ve siz bu çirkin iğrenç söze rağmen onunla nişanlı kalmaya devam mı ettiniz kusura bakmayın ama yazıklar olsun diyeceğim
O sizi sevmiyor hazır bulmuş mis gibi köle elinden kaçırmak istemiyor
İnanamıyorum böyle iğrenç bir şeye nasıl sessiz kalırsınız

O kadar üzücü ki bu noktaya gelmesi. Resmen kendimle savaşıyorum. Doğru olanı yaptığımı düşünüyorum, daha rahat hissedeceğim zamanla umarım.
Lütfen yeniden kendin olmayı hatırla.
Kendin gibi hissetmediğine eminim.
Ve kendin olurken suçluluk hissetme. İstediğini giy, istediğini iç, istediğin gibi otur, kalk, gez.
Umarım kendini bu durumdan kurtaracak güce sahipsindir. Yoksa zaten o seni sömürüp sonra posanı kenara atacak.
Keşke bunları yaşayarak öğrenmeseydim 🥹

Teşekkür ederim. Evet bu konuyu şuan aştık ama ilerde tekrar önüme gelir mi diye korkmuyor değilim. Bu bekaretten öte bizim durumumuzda geçmişe yönelik kıskançlık. Tek sorun bekaret değildi, her şeyi kıskanıyordu..
Eski muhabbetler için depresyona giren adam evlenince bunları sürekli ısıtıp önüne getirecek. Dövmeli, içki içen (böyle yazınca da kötü bir şeymiş gibi oldu), kendi giyim tarzı olan birisini seçmeseymiş niye zorluyorsunuz ikiniz de?

Ailesiyle sık görüşmek istemediğini söyleyen adam görüşmez zaten, ailesine yakın oturmak da istemez. Aileci adamdan olmaz, bu ekstra sıkıntılı. Üzülürsünüz, siz bilirsiniz tabii...

Ben döneyim bile desem ailem bu saatten sonra hayatta kabul etmez ki ben de bu durumu kaldıramam. Gerçekten farklı mı gösterdi kendini, bu mümkün olabilir mi? Üzüntüsü çok gerçek şuan onu hissediyorum. Ama ona çok kez şunu dedim, birbirimiz için uygun değiliz..
Adam hamur gibi yoguracağı,canı isteyince eve kapatacağı ,yatakta iyi olmadığında suclayacagi canı sıkıldığında ezeceği ,anasına kul köle olacak geçmiş hataları ısıtıp ısıtıp önüne koyup ego tatmin edeceği oyuncaktan oluyor fegan feryat etmesi normal.Jinekolog olayında içinin pisliğini görmüşsünüz,kendinizi kandırmayı bırakın.....

Sözlüm de bana bir defa jinekoloğa gitmekten korktum diye “sen bacaklarını açmaya alışıksın neden korktun” demişti.

Böyle birisi ile bırak evlenmek istemeyi o gün terk etmeliydin. Biraz kendinize saygınız olsun ama lütfen...

Okudukça dehşete düşüyorum bu nedir nasıl insanlarla berabersiniz?

sevgi her sorunu çözmez. haftada 1/2 kez eş ailesi ile görüşmek çekilmez. ben mesela kendi aileme yakinim ama onlarla bile haftada 2 kez görüşmek mümkün değil bu tempolu hayatta çekilmez. aşırı yorucu bir durum bu hele de çalışacaksaniz akşamları evde ayaklarınızı uzatıp yatmak dururken haftada 2 gun koca ailesine gidilecek. bence bu çok büyük bir problem. diğer bekaret vs olayına girmiyorum bile

Hic sansijiz yok alti ay surnez iliskiniz o dediginiz büyuk ask boom diye patlayiverir.

En önemlisi bekaret konusu evkilihiniz boyunca basa kakilir. Ilerki zamanlrda ailelere hile duyurulur, bunu kac kisi yasadi burda.

30luk adamin ailesinden kopamamasina girmiyorum bile.
Demem oki senin fragmanda filmin bastan sona ne ildugu belli

Merhaba,

Çok uzun yazmak istemiyorum, anlatacak çok fazla şey var. Dışarıdan bir göz gerek bana çünkü çok yoruldum, psikolojik olarak da çökmüş hissediyorum.

28 yaşındayım, sözlümle 1 yıldan uzun süredir bir birlikteliğimiz var. Bu birlikteliğin uzun bir sürecinde geçmişimden dolayı (daha önce 3 ilişkim oldu ve bakire değilim) büyük problem yaşadık. Bu durum kendisini depresyona sürükledi bir dönem, kendisinin ilk ilişkisiyim. Ben de inanılmaz derecede yıprandım. Şu an aşmış gibi olsak da bu durum hala ara ara gündeme geliyor.

Bunun dışında giyim tarzı, çok ufak bir dövmem olması, içki gibi konularda da sorunlar yaşadık. Hepsini aştık bir şekilde, bana karşı çok kırıcı olduğunu, tecrübesiz davrandığını söyledi.

Tek taraflı değildir tabii. Benim de ona yanlışlarım olmuştur. Özellikle son zamanlarda bu yaşanan olayların üstümde yarattığı yükü kendisine çok yansıttım. Çok üzgün olduğu ve bir an önce evlenmek istediği için çok çabalıyor ve beni mutlu etmek için elinden geleni yapıyor.

Neyse, bunun dışında ailelerimiz de çok farklı yapıda, eğitim düzeyleri farklı, kültürel olarak farklılar. Kimsenin birbirine bir kötü sözü saygısızlığı olmadı tabiki, şükür diyorum. Fakat ben ailemden uzak yaşıyorum ve müstakbel eşim ailesine yakın yaşamak istiyor, haftada en az 1-2 tüm aile görüşürler. Ben aile içinde bariz farklı kalıyorum ve bu durum zor. Benim ailem de bundan dolayı pek istemiyor bu durumları.

Tüm bunlar göz önüne alındığında, birbirimizi çok seviyoruz, fakat evlilikle ilgili korkularımı aşamıyorum. Bahsettiğim sorunların yaşanmış olması, şuan karşılıklı çaba gösteriyor olsak da aklımdan çıkmıyor.

Birkaç kez ayrılma noktasına geldik, fakat sözlümle konuştuğumda yine ikna oluyorum aramızdaki sevgi dolayısıyla. Yine de sevgi her şeyi çözer mi? Aşamıyor gibiyim bahsettiğim problemleri…

Lütfen bana akıl verin, teşekkür ederim.
Nevsin Mengü ile Diyanet işleri başkanının evlenmesi ne kadar mantıklı ise sizin evlenmenizde o kadar mantıklı.Oldu ki zoru başardınız evlendiniz, anlaşmalı evlilik yapmak için 1 yılın dolmasını beklersiniz.Canim Nevsin Mengü.Cok seviyorum

Olmayacağı oldurmaya çalışmayın. Sözlünüzün tavırları bana bir seri katili anımsattı isim vermeyeyim, ürperdim. Normal biri değil.

Ailemin yanına şehir dışına gideceğim 2 gün sonra, bu iyi gelecek. Yalnız hala saatler olmasına rağmen yazmayı aramayı bırakmadı. Yarın da geleceğini söylüyor. Normal davranmıyor pek, fazla takmış bir halde. Çok yalvardı. Zorlanıyorum sakin kalmakta, gerçekten zormuş. Burası çok yardımcı oldu sağolun, doğru olanı yaptığımı biliyorum ama güç almam gerekiyor çünkü yalnızım ve asla bırakmıyor sakinleşmiyor şuan için.. umarım yarın daha iyi bir gün olur ve bir noktada kabullenir

Ailemin yanına şehir dışına gideceğim 2 gün sonra, bu iyi gelecek. Yalnız hala saatler olmasına rağmen yazmayı aramayı bırakmadı. Yarın da geleceğini söylüyor. Normal davranmıyor pek, fazla takmış bir halde. Çok yalvardı. Zorlanıyorum sakin kalmakta, gerçekten zormuş. Burası çok yardımcı oldu sağolun, doğru olanı yaptığımı biliyorum ama güç almam gerekiyor çünkü yalnızım ve asla bırakmıyor sakinleşmiyor şuan için.. umarım yarın daha iyi bir gün olur ve bir noktada kabullenir
Tavırları klişe...
Tam böyle bir ilişki ile evlenmiştim. En büyük aşkı biz yaşıyor gibiydik ama beni haftada 1-2 kere tamamen -iyi niyetiyle- itin g.tüne sokar çıkarırdı. Yapar eder özür diler af dilerdi. Bizim aşkımızın kimseninkine benzemedigini söylerdi.
Yapar, eder sonra ayaklarıma kapanıp ağlayarak beni çok sevdiğini anlatırdı :KK53:

Ben de bu numaraları yedim tabi bı kaç kere, neyse ki 6 ayda boşadım. Oldukça pahalı bir tecrübeye sahip olmuş oldum 💩

Sevgi her şeyi çözmez maalesef kültür farklılıkları, yaşam biçimleri farklı olanlar evlenmemeli maalesef sonu boşanma ile bitiyor birçoğu

Back
X