Bu durumun içinden çıkabilseydim keşke .......

**SU**

çocukta yaparım kariyerde
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
643
9
48
Bunları buraya yazmam sizlerle paylaşmam ne kadar doğrudur bilemiyorum, ama Güldenimin benim için teşekkür bölümüne yazdığı güzel duygulardan sonra düşündüm ve yazma gereği hissettim kendimde. Sadece benim değil belki sizlerinde aynı durumda olduğu duygular vardır.Ben 30 yaşındayım ve reelde 15 yıldan beri tanıdığım arkadaşım dostum dediğim bir çok şeyimizi paylaştığım 37 yaşında bir arkadaşım var. Bazen aklıma ???? takılır beni ailem dahil çok arkadaşım uyarmıştır. Ama yapı olarak çok hümanist iyi niyetli sevecen bir yapım var.Ona karşıda tabiî ki böyle ama bazen tahammül edemediğim durumlar oluyor.Onada haksızlık yapmamak adına sizlerde en basitini paylaşmak istedim.Arkadaşımla evlerimiz çok yakın bundan 1 yıl öncesine kadar maddi manevi her şeyimizi paylaşır her haftasonunu hemen hemen her gecemizi bereber geçiriridik.Onun evinde onun ailesiyle kendimi rahat hissederdim oda öyle tabii.Ama annem beni çok kez uyardı tabi ben kulak vermedim çok fazla.boşver dedim insanları olduğu gibi kabullenelim, kimseyi istediğimiz kıvama getiremeyiz bizimde hatalarımız vardır.Tabii bana bunlar söylenirken incelemeye başladım arkadaşımı yıllarca ona haksızlıkta yapmak istemedim.Bir kaç küçük örnek vermek istiyorum.Örneğin; ben biraz farklı kişilikteyimdir burada da bilenler bilirler.kendime bir şey alırım tabii arkadaşım ya onunla paylaşır ona gösteririm aaaa olmamış der ağız burun kıvırır beni bir nebzede olsa soğutur.Çünkü ben deger verdiğim kişilerin fikirlerine saygılıyımdır.Tabiki onun baktığı gözle bakamam bir şeye ama yine deger veririm fikirlerine.ama o bende begenmediği bir şeyin gider aynısını yada farklı bir rengini alır.çok fazla tepki göstermem onki ruh hali der geçer polimik yaratmam.ama bunlar sürekli olmaya başlayınca ve bana yapılan uyarılarıda düşününce sinir olmaya başladım.Benim kendime ait bazı kelimelerim vardır hitap şekillerim daha doğrusu bir baktım ki onları kullanmaya benim gibi konuşmaya başlamış.taklitçilikten nefret ederim ben herkes neyse o olsun yanlısıyımdır.Evime geldiğinde evimi inceler yani gözleriyle ne var ne yok gibilerde eger yeni bir şeyler varsa yine aynısı alınır yada benzeri evine konur.Buna benzer bir çok şeyler olur. Dediğim gibi onada haksızlık yapmak istemem ama ailem dahil başka arkadaşlarımda bu durumun farkında olup beni bir şekilde uyardıkları için içimde farklı hisler oldu ve beni zaman zaman ondan uzaklaştırdı.Onu asla suçlamıyorum bende suç varsa nerde ??? Ben herkesle çok çabuk iletişim kuran bir kişiyim o öyle değildir soğuktur insanlara karşı belki benden daha mantıklıdır ben çok duygusalım.çok arkadaşı yoktur.Arkadaşlarımla olucağım zamanlarda bana mümkünse (….. ) kişiyi getirme derler.rahatsız oluyoruz derler ne onları nede arkadaşımı kırmak istemem bir şekilde orta yolu bulmaya çalışırım.Kısacası lafı çok uzattım bende hoşlanmadığı begenmediği her şeyi bir süre yapması beni feci şekilde artık rahatsız etmeye başladı.Dediğim gibi arkadaş dost kazanmak için yılların geçmesi şart değil ama bu insan benim neyim bu soruyu sormaya başladım kendme ve cevabını bulamıyorum.Sizin fikirleriniz nelerdir.Paylaşırsanız sevinirim.çünkü ona haksızlık yapmak istemem.Sevgiyle ve dostça kalın.

bu arkadaşlar arasında görülen çok sık rastlanan bir durum bence benimde 10 yılı aşkın bir arkadaşlığım var ve ben anladımki bu 10 sene içinde hiç onu tanıyamamışım.ailemden bende çok uyarılar aldım ama 10 yılı geçirmişin bir kalemde silmek kolay değilki yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi... uyarıldığımıza göre bir bildikleri var diye düşünüyorum bizim görmediğimizi görüyorlar hissediyorlar..bence onları dikkate almamız lazım her konuda :1yes2:

Kuşikom,zannedersem bu anlattığın kişiyi benden iyi kimse tanımıyor,ben de senin anlatmalarınla uzun zamandır tanıyorum ve ona bir haksızlık yaptığına inanmıyorum,
İnsanın hayatındaki en önemli yerlerden birini de arkadaşları alır.Arkadaşın hayata nasıl bakıyosa zamanla sen de onun gibi ya da o da senin gibi bakmaya başlayor.yani atalarımız boşuna arkadaşının kim olduğunu söyle sana kim olduğunu söyliyim dememişler. Bu lafın doğruluğunu insan büyünce daha iyi anlıyor.
Kuşi kısaca o arkadaşının hayatında bir sürü bana göre yanlışlar var ve bir şekilde senide etkiledi biliyosun o yüzdenona bir haksızlık ettiğine inanmıyorum.
Onu al karşına ve konuş,şu şu davranışların hoşuma gitmiyor diye söyle,pek anlayacağını sanmıyorum ama sen yinede içinin daha rahat olması için bunu yapmalısın.

benzer durumları yaşıyoruz ne kadar istemesek de . 16 yıllık en iyi arkadaşım dediğim insan beni çok üzmüştü . herşeyim oydu , gezerken , yerken , içerken , alışveriş yaparken , ders çalışırken hep beraberdik . ben toz kondurmazdım ama sonra ipler koptu . açtığım sırlarımı annesine bir güzel anlatıyormuş , oturup yorum yapıyorlarmış ve ben bunu bir gün duydum . bense onun bana söylediklerini tutuyorum ki arkadaşım bana derdini , sırrını açmış bana güvenmiş diye . kendimi çok aptal hissetmiştim , belki sadece annesi değil başkalrına da söylemişti . birine anlatırsa herkese anlatmış olabilirdi . çok soğuttu bu olay beni koptuk gitti . kaç yıl oldu sesini duymadım , onsuz gün geçiremezken yıllar geçti onsuz . gözümden düşmüştü . dediğiniz gibi annemin onun içten pazarlıklı bir tip olduğu şeklindeki uyarılarını dinleseydim böyle olmazdı belki . ama ben anneme onu hep savunmuştum . onun bana yaptığı haksızlıktı. ( başka olaylar da var tabii , bu sadece bir kısmı )

canım benim senin yerin benim yanımda çok ayrı emin ol bütün arkadaşlaıklarda böleleri mutlaka çıkyıor. benimde çok sevdiğim küçüklükten arkadaşım olan kız arkadaşım vardı yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi aynı kaba ederdik ama bir süre sonra benim erkek arkdaşımla çıkmaya başladıgını ve bunu benden sakladıgını duydum.O kız arkdaşından da uzak dur derim ben çünkü gerçekten iyi niyetlisin sırlarını verme gerekirse irtibatı kes. sen herşeyin en güzelini hakediyorsun emin ol o hayatında olmadı mı göreceksin ki kaybedecek hiç bir şeyin yokmuş. Kıskançlık çok kötü bir şey öyle insanlardan uzak durmak en güzeli ve emin ol bu insan sana çok özeniyordur senin gibi olmak istiyordur.

sen benim için çok deeğrlisin sana zara vericek insanları etrafında bulundurma önüne iki üç tane mutlaka yamuk çıkacaktır. seni seviyorum biricik ablam :1hug:

KUMPİRCİM ANLATTIKLARIN BENİDE 5 YIL ÖNCESİNE ALIP GÖTÜRDÜ BÖYLE BİR DOSTU HATIRLADIM.. ÖYLE BİR KİŞİLİKTİKİ HERŞEYE KARIŞMASINI BIRAK İKİZ KARDEŞİMİN SEVGİLİSİNİ BİLE AYARTMIŞTI..HALLER TAVIRLAR AYNI UZAK DURMAK GEREKİYOR GERÇEKTEN DÜZELECEK DİYE BEKLEMEK YERSİZ.. O TARZ KİŞİLİKTEKİ İNSANLAR KAPRİS YUMAĞINA SARILMIŞ SENDE OLAN HERŞEYE SAHİP ÇIKMIŞ HATTA GÖZLERİNİ O EN NEFRET ETTİĞİM ŞEY KISKANÇLIK BÜRÜMÜŞ İSE UZAK DUR!!! ZATEN BUNUNDA FARKINDASIN FEDAKARLIK NEREYE KADAR..YARIN GELİR EN SEVDİĞİN İNSANI YOK ETMEYİ BAŞARABİLEN KİŞİLİKTEKİ İNSANLAR BUNLAR KUMPİRCİM KENDİM YAŞADIM YILLARIMIZIN HATRI VARDI,BERABER AĞLADIK BERABER GÜLDÜK DEMEDİ EGO TATMİNLİĞİ YAPMAK İÇİNDİ TÜM BUNLAR GERÇEK AŞKINI BULDUĞU İÇİN DEĞİLDİ.. EN SON YAPACAĞIDA BUYDU GİZLİ KISKANÇLIKLARLA BAŞLIYOR HERŞEY SONRADA SENİ EN İYİ VURACAĞI YERİ BİLİYOR FIRSAT VERME EĞER HAKETTİĞİNE İNANIYORSAN BIRAKMA DERİM AMA ÇATIRDAYAN DOSTLUKLAR OLMAZ DOST OLUNMAZ !!ARKANI DÖNDÜĞÜN AN KAZDIĞI KUYUYU DERİNLEŞTİRMESİNE YARDIM ETTİĞİNİ DÜŞTÜĞÜNDE ANLIYOR İNSAN...

Bizler iyi niyetliyiz kumpir herkesi oldugumuz gibi görüyoruz ama seni gerçeketen seven arkadaşın sagı solu kurcalamak yerine sana destek olmalıydı.....

KUMPIRCIM SENI OKADAR II ANLIYORUM KI
BENIMDE TAM 12 YILLIK ARKADAŞIM GECEM GUNDUZUMU PAYLAŞTIĞIM INSAN RESMEN BENI SIRTIMDAN VURDU
BANADA ÇEVREM HEP YA OKIZ PEK GUVENILECEK BIRI DEĞİL BIRAZ MESEFA KOY DERDI AMA BEN ONA KARDEŞ DEMİŞTİM YAPAMAZDIM
HAYATTINA BIRI GIRDI SÖZLENDI VE BIZ TARTIŞMAYA BAŞLADIK ZATEN ARASIRA BENI AŞIRI KISKANDIĞI İÇİN TARTIŞIRDIK
BUGUN BI TARTIŞMAMIZDA BANA BEN ANNEM VE NIŞANLIMDAN HIÇBIRŞEY SAKLAYAMAM ONLAR BIRI ANNEM DIĞERI HAYATIMI GEÇİRİCEĞİM İNSAN DEDI
VE ŞOK OLDUM MEĞESE BEN NE DERSEM ONLARA NAKLEN YAYIN YAPIYORMUŞ
SÖZLENDIKTEN VE NİŞANLANDIKTAN SONRA BIRBAŞKA INSAN OLDU
VEE BEN ONDAN UZAKLAŞTIKTAN SONRA DAHA RAHATIM ONUN BANA KÖTULEYIP BENIMDE ONA INANIP GÖRUŞMEDIĞIM KİŞİLER VARDI MEĞERSE NE KADAR ÖNYARGILIYMIŞ OKADAR İİ İNSANLARKI O BENI KAYBETMEMEK İÇİN HAYATIMDA SADECE O OLSUN DIYE YANIMDA KIM VARSA UZAKLAŞTIRMIŞ MEĞERSE BUNCA SENE BENDE BUNA FARKINDA OLMADAN IZIN VERMIŞIM NE SAFMIŞIM BAZEN DOST SANDIĞINIZ KIŞILER ENBUYUK DUŞMANINIZ OLABILIR
BUARADA EVLENECEĞİ İNSANDA BENIM AKRABAM ARTIK GERISINI SIZ DUŞUNUN
BENDE ÇOK ACI ÇEKTIMAMA SUNU ÖĞRENDIM SANA 1 ZRAR VERDI KONUŞ 2 ZARAR VERDI TERKET SENI UZMESINE IZIN VERME DEMEKKI OSENIN ONA HARCADIĞIN YILLARA DEĞMİYORMUŞ

KUMPİR CANIM;
ÖNCELİKLE ARKADAŞIN SENİ İÇTEN İÇE KISKANMIŞ BU AŞİKAR.
BENDE SENİN GİBİ ÜZGÜNÜM 17 YILLIK DOSTUMU TANIYAMAMIŞIM.
YAPILAN İYLİK SÖYLENMEZ MİŞ AMA ONA BENİM YAPTIĞIMI KİMSE YAPMAZDI HERALDE ANLATSAM ROMAN OLUR.BEN KAREKTER OLARAK BİRAZ GÜÇLÜ BİR KADINIM HERZAMAN HER KONUDA DESTEKCİSİYDİM.UZATMAYAYIMDA
DİYECEĞİM İNSAN DOSTUM DİYOR BÜTÜN KUSURLARINI ÖRTÜYOR OLDUĞU GİBİ KABUL EDİYOR YANİ KENDİNDEN BİR SÜRÜ ÖDÜN VERİYOR AAAAAAA
BİRDE BAKIYORKİ ASLINDA DOSTU DEĞİL MİŞ O.......
ONU HALEN SEVİYORUM AMA YAKLAŞIK 2 AYDIR GÖRÜŞMÜYORUM SANIRIM BÖYLESİ DAHA İYİ.AMA İNSAN DERİN BİR YARA ALIYOR İÇİ ACIYOR ........
UMARIM SİZ SORUNLARI AŞARSINIZ ARKADAŞINDA KENDİNE BİRAZ ÇEKİ DÜZEN VERİR...
SEVGİYLE KAL

ben onada haksızlık yapmak istemem demekki bana bu şekil davranmasınında ona görebirsebebi var.ben çok kırgınım onun burda daha anlatamayacım tutum ve davranışlarına ben ondan hiç birşeyimi en özelime kadar anlatırdım yani son zamanlar biraz susmayı tercih ediyorumOysa onun bana benim ona o kadar net olmama karşın benden gizlediği birşeyler olduğunu hissediyorum.Daha sonra ne hikmetse bunlar bir vesileyle Allah tarafınan karşıma çıkıyor.Bu beni doğal olarak çok yıpratıyor kendimi kullanılmış hissediyorum.Bazen bakışlarından rahatsız oluyorum.Şöyleeeeee baştan aşagı süzmelerinden 2 gün önce kendime bir eşefman aldım altı lacivent beyaz çizgili üstü beyaz ve inanılır gibi değil gidip benzerini almış. yuhhhhhh dedim artık içimden. Benim ihtiyacım olsa bile arkadaşım yanlış anlar diye düşünür almayı ertelerim.Bu kadar hassasım işte....Bunlar belki çok basit örnekler amannnnn bunlaramı takıyorsun diye düşünebilir bazıarkadaşlarım ama özüne inincebazı şeylerin inan mide bulandırıyor.

KUMPIRCIM INSAN TAKIYO İŞTE NE KADAR BASIT GÖZUKSEDE AĞIR BIRSEY
BENIM ARKADASIMDA AYNEN OYLE HERŞEYINI BENDEN SAKLIYO AMA ENINDE SIONUNDA BEN DUYUYORUM NE GEREK VARKI AMA ASLA NIYE BOYLE YAPTIN NIYE SOYLE YAPTIN DEMEM BI KERE DEDIM AĞZIMIN PAYINI ALDIM VE BEN SUÇLUOLDUM KENDINI UZAK TUT ARKADSIM RAHAT EDERSIN
SENIN ESORTMAN OLAYININ DAHA BETERINI YAŞADIM BEN O BENDEN ONCE EVLENIYO VE BEN KINA GECEME KAFTAN TAKIMI ALCAKTIM GELINLIĞIMIDE FRANSIZ GÜPÜRLÜ KABARIK HOŞ BIŞEY İSTIYORDUM VEEEE NE OLDU BILIYORMUSUN ARKADAŞIM ONA ANLATTIĞIM ŞEYLERIN AYNISI ALMIŞ GELINLIK VE KINA GECESI VE BEN HALA ŞOKTAYIM VE AŞIRI KIRGINIM ARTIK DÖNÜŞÜ YOK BU YOLUN

ayni olay benim basimdan da gecti.almanyadya yeni geldigimde ilk arkadasimdi.cok yalnizdim ve cok iyi anlasiyorduk o da ben gibi buralara yeni gelmisti.ilk zamanlar fark edememistim.kayinvalidem hic sevmezdi onunla olan arkadasligimi.bende kizardim.meger kadin hakliymis.sonradan fark ettim kayinvalimdemle olan samimiyetimi pek cekemezdi.kendime aldigim seyi burun kivirarak iyi derdi ve gider aynisini alirdi.cocugunun bütün yaramazliklarina karsin arkadasligimiz bitmesin diye cok sessiz kaldim ve en sonunda baska arkadaslarimla olan iliskilerime kadar kiskaninca ve yalanlar girince sekiz yillik arkadasligi bir kalemde bitirdim.pismanmisin diye sorarsaniz HAYIRRRRRRRRRRRRRR

bence etrafının uyarılarını dikkate al.biz herkesi kendimiz gibi sanıyoruz.sevgiden dolayı hataları görmüyoruz.insanoğlu çiğ süt emmiş.gerçek dost değilse bbir süre sonra kusuyo içindekileri.senin arkadaşın gibi bitane de bende vardı.herekese karşı savundum(anneme bile)elimden geldiğince destek olmaya çalıştım.kardeşim diyebiliceğim insandı.ne oldu dersin?ilk eline geçirdiği fırsatta beni ezmeye aşağılamaya kalktı.hala içim sızlasada bence kaybeden o.unutma kimse için kendini üzmeye değmez.senin gibi bi arkadaşı kaybettiği için o üzülsün.

X