- 22 Kasım 2010
- 11.087
- 19.383
ya gerçekten af edersiniz ama patlıcan olsa ineğin önüne atsanız yemeyeceği adamları kendinize koca ediyorsunuz yetmiyor bir de çocuk yapıyorsunuz ya aklım duruyor artık, cidden beynim iflas ediyor.
nerden bulup da seviyorsunuz şu adamları bir bilsem. nesini seviyorsunuz? kendi başına iş yap desen anasına babasına sormadan bir halt yapamaz, anası karısına küfreder, sesini çıkarmaz, üstüne bir de git elini öp kötü olmasın der, kusura bakmayın ama bizim buralarada sümsük denir böylesine erkek değil.
"erkeğim masaya vurdu mu yer yerinden oynayacak" diyen kadınlardan değilim ama el insaf azıcık da mert olsun, korkusuz olsun bu ne ya?
sen kalkmışsın bir de bu adamdan çocuk yapmışsın. akıl vereyim diyeceğim ama cahil de değilsin, yüksek lisans yapıyormuşsun e arkadaşım ilime irfana çalışan kafan buna mı çalışmadı, yazık değil mi sana, şu hamile halinle.
al kocanı karşına konuş ben seni koca diye aldım, çocuk karnımdaki ya o doğmadan büyürsün ya da ben çocuğumu alır babamın evinde bakarım.
anan baban bu eve biz uygun gördüğümüzde gelecekler, evimizin kurallarına da ne zaman çıkacağımıza da gireceğimize de biz karar veririz, kimse karışamaz bir daha karışırlarsa ve senin dilin bir tarafına kaçarsa ben babama giderim, artık sigaraya mı başlarsın esrara mı sen bilirsin de. ama lütfen bu sözlerinin arkasında durup babana gidip çocuğunu tek başına büyütebileceksen de.
bu koca düzelmezse bu kaynana kaynata düzelmez, sorun onlar değil, koca.
benim fikrimi soruyorsan bu kocayı boşa demem, hiç almamalıydın derim, ama madem aldın, biraz gözle düzelmiyorsa koy kapıya anasının koynunda uyusun da büyüsün.
ailece manyak bunlar. kaç kurtul. çocuğunu da al uzak bir yerde büyüt. bayramda seyranda bir tek babasıyla görüşsün. diğerleriyle telefonda konuşsa da olur. ailen arkandaysa sana kimse bir halt yapamaz.
Bi Konuşun eşinizle bakıyım ona göre hareket edersiniz. Ama şunu sadece Yaşadığınız bu olayda değil her an aklınızda bulundurun,Dünya'nın en en zengini bile olsanız,ermişte dervişte olsanız sadece ve sadece 1 saniye önceye bile geri sarmazsınız zamanı.yani bu Dünya'daki en önemli şey zaman iyi düşünün taşının kararınızı verin sonrasında.hiç ölmüycek gibi yaşıyoruz hayatımızı bir çok hiç Uğruna heba ediyoruz ama ölüp gitcez iştetek çözüm ayrılık mı diyorsunuz yani zaten eşim kabul etmezse güzelce anlaşarak ayrılmayı teklif edicem belki de en doğrusu bu. belki de kendimi kandırıyorum, balımmmmm, aşkımmm diyen koca ana meselesi açılınca ikinci karaktere dönüyo ikizler burcu bi de. Allaam ben kendim kaşındım eşim gibi zor bi adamla evlendim şimdi kafamı nerelere vursammmmm
Konunuzu okudum birden sinirlerim zipladi. Bende kaynanamlarla görüsmüyorum onlarda herseyimize karismaya baslamisti sonra hamile oldum esimle aramizi bozdular esimde cocuk gibi sustu bende annemin evine gittim. Gel gel diye yalvardi gitmedim sonra esimle oturduk ben ona ailenle gorusmek istemiyorum dedim anca oyle gelirim dedim ve kabul etti. Allahima bin sükürler olsun simdilik iyiyiz, ailesinin agzinada bakmiyo artik. Annesi bugun aradi yanima gelmek istiyomus esime dedim istemedigimi cocuk dogdugunda dahi gelmemelerini diledim ve cok saolsun anlayisla karsiladi ve soyledi ailesine bunu. Bence sizde oturup konusun esinizle, eger suze ve cocuguna deger veriyorsa bunu kabul edecektir. Boyle kv kp olurmu ya sanki onlara ne. Nefret ediyorum yuva bozan insanlardan. Ama allahim buyuk herkez hak ettigini alacaktir..
Konunuzu okudum birden sinirlerim zipladi. Bende kaynanamlarla görüsmüyorum onlarda herseyimize karismaya baslamisti sonra hamile oldum esimle aramizi bozdular esimde cocuk gibi sustu bende annemin evine gittim. Gel gel diye yalvardi gitmedim sonra esimle oturduk ben ona ailenle gorusmek istemiyorum dedim anca oyle gelirim dedim ve kabul etti. Allahima bin sükürler olsun simdilik iyiyiz, ailesinin agzinada bakmiyo artik. Annesi bugun aradi yanima gelmek istiyomus esime dedim istemedigimi cocuk dogdugunda dahi gelmemelerini diledim ve cok saolsun anlayisla karsiladi ve soyledi ailesine bunu. Bence sizde oturup konusun esinizle, eger suze ve cocuguna deger veriyorsa bunu kabul edecektir. Boyle kv kp olurmu ya sanki onlara ne. Nefret ediyorum yuva bozan insanlardan. Ama allahim buyuk herkez hak ettigini alacaktir..
Sabır taşı olsa çatlardı heralde yerinde. Bu mantık nedir bize beş kere oraya bir kere gideceksin. Ben kaynanamın evindeyken bile çıkıp çıkıp anneme gidiyorum. Çarşıya gidiyorum diyorum. Annemin evi de çarşıda :) Yalan değil yani. Akşama kadar annemde oturup, akşam onlara gidiyorum. Hiç de ses edemiyor. Gidince de yoruldum, ay nefes nefese kaldım, ay başım çatlıyo, çok kötüyüm, tansiyonum düştü falan yapıyorum, git yat dinlen sen diyorlar :) Sen de eşine öyle yap. Ben işime gelmeyen bir şey oldu mu hep başım ağrıyo, elim ayağım tutmuyo, çok fenayım, nefes alamıyorum diye bir başlıyorum eşim ne ekmek istiyor ne aş. Evden çıksam iki adım atsam nefes nefese kalıyorum. Eşim yürürken durduruyorum onu. Ben gidemiycem diyorum. Sen de öyle yap. Anneme babama git demez. Hem kaynanamlarda sıkılıyorsam da açık açık söylüyorum. Benim orada yaşıtım mı var, rahat edemiyorum diyorum. Sen de öyle yap. Her gün başım ağrıyo diye sızlan, yorgunum, elim ayağım tutmuyo, sanırım tansiyonum düştü falan de yani. Kimseyi alttan alma. Benim kayın validem bana bunları yapsa doğduğuna pişman ederim valla. O sana bağırıyorsa sen de ona bağır, evden kov. Eşini de ara çok kötüyüm de bıktım artık da dayanamıyorum da şunu yaptı bunu yaptı yeter artık de. Gider annesine kızar.Merhabalar. 6 aylık hamile 8 aylık evliyim. bebek çok çabuk geldiği ve eşimin erken gidip çok geç gelmesi cmt pazarı dahi olmamasından dolayı evliliğimizden bir şey anlamadık diyebilirim. Severek evlendik. Ancak sıkıntımız birken bin oldu, evlilikten beklediğim hiçbir şey gerçekleşmedi.
Çoğu kişiden duyduğunuz gibi, aile.. Her şeye karışan kaynana, kayınbaba.. Bu zigon sehpasını niye aldınız, güzel değil değiştirin diyen kayınbabadan; bunu kaldırın diğerini koyun diğen kaynanaya.. birer örnek verdim sadece. evlendiğimiz ilk geceden itibaren ne benim telefonum ne eşiminki susmadı bi o kadın bi o adam sürekli rahatsız etti. günde 3 defa arardı. "bugün yemeğe gelin"," bugün kahvaltıya gelin" "bugün çaya gelin", "dayıları size yemeğe çağırdım yarına gelecekler", "ben kahvaltıya geliyorum (saat 7 biz yatakta)" telefon açar ben teyzenle geliyorum 5 dakika sonra kapı çalar eve müfettiş edasında girer. kayınbaba eve kafası eser eşim yokken gelir, birilerini getirir. her gün böyleydi haftanın 5 günü giderdik gene de mutlu edemedik.
düğün altınlarımı sattılar bana sormadan, sesim çıkmadı. Mehirim arabaydı(15-20 bin arası) durumları çok çok iyi olmasına rağmen almadılar, eşime de baskıyla aldırmadılar. Bir de bunlar namazlı, dindar görünümlü insanlar.
Bir gün büyük bir tartışma yaşadık kaynanayla. Bebek haberini aldığımız gün eşim yerinde duramadı gece 10da dışarı evli diğer 6 arkadaşımızla kahve içmeye gittik, bunu öğrenmişler görümceden. ertesi gün ben evde tekken karı koca geldiler başladı kadın küfretmeye avazı çıktığı kadar bağırarak bana, eşime, arkadaşlarımıza.. önce sakin davrandım sonra annen baban seni nasıl yetiştirmiş diyince bende de sabır kalmadı, tartışma kocaman oldu. o gece eşimle de büyük tartıştık, ertesi gün özür dile ellerini öp diye götürmek istedi yok dedim yok dedim zor kullandı dışarı çıktık ben yönümü değiştirdim annemlere geldim babama bi şey anlatmadan o gece kaldım ertesi gün eşimden ayrılmamak için katlanıcam bir günlük özür dileyim büyüklük bende kalsın dedım gittim o gün de gene bağıra bağıra üstüme geldiler sustum sustum sabrettim, vakit geçti bi şeyler düzelir gibi oldu meğer pusuda beklerlermiş, her şey gene patlak verdi 2 hafta önce tüm mevzular aynı, kavga eynı. ben 1 hafta kafamı dinlicem diye evden ayrıldım babamlara gttim 1 hafta sonra ailesi annem babamla konuşmaya geldi orda da bi hır gür düzelen bi şey yok. kafaları eski kafa eski adetlerde...
evime 2gün önce döndüm. ondan önce benim babam eşime cok sevecen davrandı kızımı mutlu etceksın biliyorum vs kimseyi sokmayın aranıza falan dedi beni gönderdi, sonrasında eşimin anne babasına geldik, gene aynı kabalıkta aynı despotluk ve baskıcılıkta diktatör edasınlar. yolda ağladım hıckıra hıckıra eşim tuttu elimden düzelcek her sey özür diledi gönlümü aldı o yüzden döndüm evimdeyim. ANCAK:
Basit basit konulardan beni bunalttılar bunalttılar şu anda eşimi sevmeme rağmen hala ayrılsam mı diye düşünüyorum. cunku dün gene eşim başladı annemlere git git git diye başladı. dün gitmedim bugun de sabah aynı şeyleri yaşadık bırak bı nefes alıyım eve yeni geldim hamileyim strese sokuyosun beni falan diyorum ama dinlemiyo dinlemiyo dinlemiyo... oturdum babamlara tekrar dönsem mi ayrılsam mı diye düşünüyorum çunku 2 haftam cok rahattı şimdiyse gene aynı mevzular, aynı stres....
eşimin anne babası buraya 5 kere annenlere 1 kere gidersin, artık orayı unut bura var. her gün bize geleceksin, haftada bir gün kalacaksın şartlarını koşuyolar evlerimiz 5 dakika yürüme mesafesi olmasına rağmen. Böyle hayat geçmez çocuğum huzursuz yetişeceğine babasız yetişsin diyorum. eşim 2 haftalık süreçte tekrar üzüntüden sigaraya başlamış, saçlarını dökmüş, zayıflamış, evi öğrenci evine çevirmiş her yer pislik içinde ama gene de aklını çalıştırmıyo git git git diye diye beni bunaltıyo. NE YAPMALIYIM bu durumda ne yapılmalı, gene gidip katlansam düzelir mi elimi versem kolumu kaptırırım ama eşim de durmucak.. deneyimli arkadaşlarımdan tavsiye istiyorum.
benim babam net bi şekilde dedi ki siz iyi olun da bana istersen hıc gelme oğlum dedi ben yalnızca sizin iyi olmanızı isterim dedi eşimin ailesi de insan olsa boyle der ve uzak durur ammavelakin kadın beni kuması gibi görüyoor, görümceler abilerinden beni kıskanıyoor, bi yere gitsek kocamla ya da kocam bana bı saat alsa yazdım bunu bı kenara beni götürmedin diyen görümceleer, abim evlendi diye 2 hafta ağlayan görümceleer, ayağa kalkıp üstüme yürüyen kayınbabalaaar bi tane adam yok ki babam telefonunu kapatmıyor geceleri rukiye saat 2 de olsa ara çık gel bi sorun olursa bırak ne halleri varsa görsün kurban olsunlar tek saçının teline diyor. Allaha sukur ki kendin ettin kendin çek otur evinde diyen cahil bi ailem yok cok sukur. içim cok rahat arkamda dağ gibi kocam yok ama ailem var :)
cok haklısın canım bu konuda zaten bu son şans bidaha gidersem asla dönmem öyle zırt pırt git sonra geri dön laçkalaşır bi anlamı kalmaz nasılsa geri dönüyo der hiçbi şeyine takmaz, babam da zaten birdaha dönersem geri göndermem dedi ben de aynı fikirdeyim. bir daha evi terk etmeyi düşünmüyorum güzelce bağırmadan anlaşalım ayrılalım dicem kavga edip evi bırakıp gitmicem 2 kere yaptım 3. kez yapmamLütfen ahkam kesiyormuşum gibi algılamayın ama buradaki konulardan genel çıkarımım olarak söylüyorum arkanızdaki ailenizin bu koruyucu tavrının kıymetini bilin, onlar da insan ve sınırsız tahammülleri yoktur, hani gelecekte iki de bir onlara sığınıp yine geri dönerseniz illa ki bir yerden sonra sizi ne kadar çok sevseler de, yahu her defasında bizi saf dışı bırakıp yine affedip onun yanına gideceksen, ne halin varsa gör diyecek duruma gelebilirler. Haksız da olmazlar
Bu arada bildiğiniz kendi kocanızı kendiniz yaratmış gibisiniz, kötü alışkanlıklardan kurtulması, eski hayatını bırakması vs. evet kendi ortamlarınızda söylemeniz belki yakışık almaz ama kv bir daha "seni nasıl yetirmişler?" böyle diye yine suçlarsa içimin yağları eriyerek söylerdim ben bunları hiç de uygunsuz değil, anlayacağı şekil o çünkü. Cevaben senin çocuğunu da görürüz hıııh gibi bir şey bekliyorum ama bir süre susar mı susar en azından.
Yaşadıklarınız hem de hamile halinizle çok zor gerçekten. Ama bence boşanmak akla gelen ilk ve en kolay seçenek. Tamam aileniz arkanızda, tek başınıza bir çocuğu elbette büyütebilirsiniz. Ama bu çocuğunuza haksizlik olmaz mi? Sonuçta sorununuz birebir eşinizle değil ki.. Dolayli olarak ona bağlaniyor..
K.valide ve k.pederiniz belli ki karaktersiz, kötü niyetli ve bencil insanlar. Onları değiştiremezsiniz. Ama araniza mesafe koymak sizin elinizde. Eşiniz daha çok genç. İki arada dengeyi sağlayamamasi çok normal, üstelik ailesi bu kadar geçimsizken..
Bence hemen kestirip atmayin. Eşinizle tartışmadan, sakince konuşun. Onunla olduğunuzda ve ayrildiğinizdaki artilari ve eksileri konuşun. Onsuz da idare edebileceğinizi bilsin ama bunu asla bir tehdit olarak kullanmayin. Bu kv ve kp sorununa yenilerini ekler çünkü.
Gerekirse iyi anlaştiğiniz, eşinizin de sayip sevdiği, fikirlerine önem verdiği birinden destek alin. Hatta aile terapistine gidin. Çünkü siz, eşiniz ve çocuğunuz birlikte büyüyeceksiniz. Ve bunun için destek almak kötü bir fikir olmamali.
Unutmayin aileyi ayakta tutmaktir zor olan, yikmaksa çok kolay. İyice düşünün derim..
Yaşadıklarınız hem de hamile halinizle çok zor gerçekten. Ama bence boşanmak akla gelen ilk ve en kolay seçenek. Tamam aileniz arkanızda, tek başınıza bir çocuğu elbette büyütebilirsiniz. Ama bu çocuğunuza haksizlik olmaz mi? Sonuçta sorununuz birebir eşinizle değil ki.. Dolayli olarak ona bağlaniyor..
K.valide ve k.pederiniz belli ki karaktersiz, kötü niyetli ve bencil insanlar. Onları değiştiremezsiniz. Ama araniza mesafe koymak sizin elinizde. Eşiniz daha çok genç. İki arada dengeyi sağlayamamasi çok normal, üstelik ailesi bu kadar geçimsizken..
Bence hemen kestirip atmayin. Eşinizle tartışmadan, sakince konuşun. Onunla olduğunuzda ve ayrildiğinizdaki artilari ve eksileri konuşun. Onsuz da idare edebileceğinizi bilsin ama bunu asla bir tehdit olarak kullanmayin. Bu kv ve kp sorununa yenilerini ekler çünkü.
Gerekirse iyi anlaştiğiniz, eşinizin de sayip sevdiği, fikirlerine önem verdiği birinden destek alin. Hatta aile terapistine gidin. Çünkü siz, eşiniz ve çocuğunuz birlikte büyüyeceksiniz. Ve bunun için destek almak kötü bir fikir olmamali.
Unutmayin aileyi ayakta tutmaktir zor olan, yikmaksa çok kolay. İyice düşünün derim..
bu güzel yapıcı koruyucu yorumunuzdan dolayı teşekkür ederim. sanki annem konuştu karşımda bu iyimser konuşmanızdan kendime şunu çıkarıyorum onsuz da pekala yapabileceğimi tehdit olarak kullanmıcam sanırım geri tepmemesi için güzel fikir. sanırım bi terapist de şart bizim için.