bu durumda ne yapardınız?

okurken ben sinir oldum ya size hamileyken bu kadar stres yaşatmaya kimsenin hakkı yok. çok büyük kararlar ( uzak mesafeye taşınmak, boşanmak vs.) almadığınız sürece bunları yaşamaya daha çok devam edersiniz. eşinizde ne kadar rahatmış. eşinizle akşam dışarı çıktınız diye hakaretlere uğramak ne demek ya ? offff

o kadar iyi analiz etmişsiniz ki durumu şaşırdım doğrusu her birinizin yorumları yüzde yüz doğru tahliller. biz Ankaranın göbeğinde Çankayada yaşıyoruz benim ailem de eşimin ailesi de. ben Gazi üniversitesinde yüksek lisans yapıyorum eşimse uzatmalı inşaat mühendisliği okuyo ve serbest bin tane işte koşturuyo. Yani eşimin ailesi gibi törelerle (gelin oturmaz, temizlik ona aittir, gelin susar, gelin ezilir vs) yetişmedik özellikle bana acayip ters gelen şeyler. Ama ona rağmen eşimin eski kafaya sahip olması inanılmaz bir şey. genç beyin olduğu için bi şekilde değişir diye düşünüyorum ama biz ne zaman annesiyle kafa kafaya gelsek o tarafta saf tutuyo. üstelik peşimde 5 yıl ısrarla koşmasına benden vazgeçmemesine rağmen. Tutkuyla aşkla sevmesine rağmen, 6 aylık hamileyim hala hiçbir arzusunu geri çevirmem 2 aylık mide bulantılarıma rağmen yemeğini de yaptım, özel yaşamımızı da devam ettirdim vs. Ama bakıyorum ki hiç değmiyo emeklerim hep zayi :)

Eşim ciddi anlamda değişti, ancak değişmediği düzeltilmesi gereken dağ kadar şey daha var. Hala beni kıskanır, canlı cansız her şeyden herkesten kıskanır, aşamadık bi türlü zamana bırakıyorum değişir diye. Ama gözümü açtım ve gördüm ki bu süreçte o iyiye giderken ben geriliyorum.

Kadın kayınbaba onun tarafında olmadığı benim tarafımda olduğu için annesine giden bi kadın. oğlu yanında durmadığı zamanda ben gidiciyim, ben hastayım der ağlar zırlar.(42 yaşında henüz :) ) Acayip küfürbaz, bağırarak tartışabilen. Benim ona teşhisim kadın sağlıklı düşünemiyor ama onemlı olan herkes onun ağzına bakıyor bakmazsa ölüme yatıyo nerdeyse intihar edecek. Tek gözüne zamanında şiş batmış tek gözüyle görebiliyo, guatr var, diz kapakları çürük, şeker var. İyi de iyi olmak istiyorsan cebindeki akrebi çıkar da git gez toz kocanla, torunun oluyo onunla mutlu ol oğlunun evi yuvası oldu eve bağlandı sigarayı kötü ortamları bıraktı sevin. 6 aylık oldum ablamlar annemle yağdırıyo o battaniye bu zıbın. bunlar daha bir çöp almadı üstelik ilk torun bizim tarafta 8. torun.

O gece niye o saatte çıktınız ikinizin de ağzına ...ıçarım siz bize bağlısınız vs konuşmaları yaptı.

Özür dileme meselesinde eşime ben sırf senin için katlanıcam cunku senin annen psikolojik sıkıntılı diyerek gittik özür dilemedim ama ellerini öptüm falan bi barış ortamı güya oldu. düşünsenize 3 aylık evliyim bu kadar çabuk olayların içine düşünce ben de neye uğradığımı şaşırdım bir de üzüntüden kahroldum şimdi sorun koca bi boşluk var ayrılsam da olur ayrılmasam da. ayrılsam 1 yanım üzülür 5 yanım sevinir.

yazdıklarınızı okudum tekrar okucam çözümleriniz benimkilerle aynı. tasiyelrinizi dinlicem. bir evimizi taşımak iki ben şehir dışını kazanıp eşimi de ikna edip götürmek. bir de şimdiye kadar kıstığım her şeyi yaptırıcam eşime

Çok taviz vermişsiniz eşiniz de sizi de o evîn küçük çocuğu sanmış

Eşi ile dışarı çıkmana nasıl karışır eşimle gîttik ona söylen dersin en basitinden

Eşin dik duramıyorsa sen dişli gelin olacaksın laf ettirmeyeceksin

O zaman da eşin git diyemez

Bir de her gün gidecekseniz niye ayrı eviniz var

Eşimize ailesi ile mesafeyi netleştirmeden dönmeseydiniz keşke

Gelmişsiniz evinize mesafeyi kurun bebek doğduktan sonra imkansız olur

Her şeye rağmen çok üzülmeyin bebeği
Düşünün

yorumlarınıza ve tahlillerinize inanın bayıldım hayran kaldım. esasında evlendiğimden beri net tavizler vermedim hep direttim mesela 2 haftalık gelinken bizi duvarlarını sildirmeye cağırdı esime dedım ben hizmetçisi miyim gitmem eşim yalvardı gidelim annemin gönlü olsun söz ben kendi evimizi temizlicem neyse gittik duvarları eşimle ben sildim kaynana boyu kısa olduğu için silemediği için o sadece getir götür vs yaptı sonra baktım eşim de telfona daldı tek başıma koca duvarları sildim ama özellikle surat astım ertesi gün kaynana güle güle laf soktu kimin iş yapacağı da belli oldu diye. sonrasında da hıcbır işe elimi atmadım sadece çay-bulaşık-kaldır-koy vs. zaten 2 tane de benim iki katım kızı var. ama taviz verseydım her işini yüzsüzce yaptırtırdı. gene bunlar bazı sınırlarıma rağmen olan şeyler.

kaynanayı alsanız karşınıza beni şöyle şikayet ediyor. Br kere evimi süpürmez, nereye gidiyo kim evine geliyo bilmem, evinin tüm eşyalarını kendi beğendi, tüm perdeleri zebra almış, avizeler çirkin, bir kere bile yatak odama girmedi, aşırı resmi, haftada ya iki kere ya üç kere gelir, evlendiler 3 gün yüzlerini görmedim, eve girince suratı asık(ona öyle gözüküyor hep gülerim), bir kere bile anne demedi (sürekli anne derim), yemek ye diyince yemicem diyomuşum, oturma odasında çöp kutusu olur muymuş, balkonu her gün yıkamıyomuşum, çaydanlık yağlıymış, misafirlerin yanında karnımı okşuyomuşum(bu kayınbabadan) :KK70: VS VS VS :) :) ha bi kere de benim mesajımı okumuş eşime yazdığım cahiller demiştim, bir de bana küfür ettiğinde terbiyesiz demiştim onlar işte :) ölür müsün öldürür müsün ne yapayım psikolog mu teklif etsem eşime işe yarar mı sizce

Son düzenleme:
Bebeğin yanında bir de hareketlerinden mesul olduğunuz ergenmiş gibi davranıyor eşiniz, üzüntüsünden sigaraya başlaması vs. içim şişti. Daha oturduğu yeri temizlemekten aciz hala mı sizi gönderme peşinde? Ne yapıyorsunuz bari gidince onların evlerine? Bu arada ertesi gün siz tekken eve geldiklerinde esas dertleri neydi akşam dışarı çıkmanız mı?

bu yorumu okuyunca büyük hak verdim gerçekten öyle, sanki ben onun annesiymişim gibi sigaraya başlıyor sen gidersen ben de sigara içerim gibi. 5. sınıfta sigaraya başlamış eşim yıllarca içmiş 3-4 yıldır içmiyordu. ev leş gibi sigara kokuyor tütsü alcam artık gitsin diye gitmiyo cunku. ama cok haklısınız sigara içersen iç kendi problemin dicem bundan sonra her gun içme tmaam mı dedikçe gülüyo zaten ona düşkün olduğumun farkında ve bunu sanırım fazlasıyla kullanıyo kafama dank ettiren bi yorumdu teşekkür ederim.

o gün tek neden gece dışarı çıkmamızdı evet eve bi geldi burnundan soluyo görümce Facebook etiketinden görüp anasına fitnemiş anasının tavırlarını az çok kestirmesi lazımdı o yüzden görümcelerden de hayır yok. bi tanesi eşime attığım mesajları okur anne babasına bi tanesi böyle yapar. bir tane akıllı adam olsa işim kolaylaşcak ama yok ki

Eşinizle gece dışarı çıktınız diye size küfür ettiler siz de özür dilediniz öyle mi?

Ya konu nereden tutsan elinde kaliyor. Böyle es ile kayin aile ile niye bebek yaptilar? Dedigin gibi, disariya gidildi diye küfür yemenin üzerine özür dilemek niye, nasil? Hatta bu özür dilemesini, esi istemesi, altinlarin satilmasi, sabahin köründe kayin ailenin gelmesi,..

Sonrada halen "ben esimi seviyorum". Ya nersini seviyorsunuz böyle adamlarin? Sizin ezmesinimi seviyorsunuz? Pasif olmasinimi seviyorsunuz? Size deger vermemesinimi seviyorsunuz? Onca olaydan sonra adam halen "benim ailem, benim ailem" diyor ya. Konu sahibine zerre kadar deger vermiyor.

Burdanda tekrar herkese sesleniyorum. Ilk yilinizda bebek yapmayin, huzursuz evlilige bebek yapmayin. Hamilelikte bu tür negatif duygular bile o minacik bebege zarar verir. Evliliginiz oturtsun, huzuru, mutlulugu beraber bulduktan sonra ancak bebek yapin.

Ya konu nereden tutsan elinde kaliyor. Böyle es ile kayin aile ile niye bebek yaptilar? Dedigin gibi, disariya gidildi diye küfür yemenin üzerine özür dilemek niye, nasil? Hatta bu özür dilemesini, esi istemesi, altinlarin satilmasi, sabahin köründe kayin ailenin gelmesi,..

Sonrada halen "ben esimi seviyorum". Ya nersini seviyorsunuz böyle adamlarin? Sizin ezmesinimi seviyorsunuz? Pasif olmasinimi seviyorsunuz? Size deger vermemesinimi seviyorsunuz? Onca olaydan sonra adam halen "benim ailem, benim ailem" diyor ya. Konu sahibine zerre kadar deger vermiyor.

Burdanda tekrar herkese sesleniyorum. Ilk yilinizda bebek yapmayin, huzursuz evlilige bebek yapmayin. Hamilelikte bu tür negatif duygular bile o minacik bebege zarar verir. Evliliginiz oturtsun, huzuru, mutlulugu beraber bulduktan sonra ancak bebek yapin.

tüm bekar arkadaşlarıma defalarca ettiğim tavsiye bunlar ancak evliliğe girmeden bu tarz cümleler bi kafadan giriyo bi kafadan çıkıyo. sonuna kadar haklısınız evli olmayıp da okuyan varsa benim düştüğüm hataya düşmesin. eşimi seviyorum yüzüne baktığımda tüm sinirim geçiyo evet doğru ama bugun ayrılsam tekrar resmi olarak asla evlenmem adam gibi adam karşıma çıkarsa ikinci evliliğimi yaparım bekar da kalacak değilim ama bi sor bu kafaya 8. ayda ancak dank etti koca 8 ayda ancak.

ama açık ve net şunu da söyleyim ben zor seven bi tipim binlerce kişi peşimden koşarken bin kişi anneme beni evlenmeyi düşünüyo mu diye sorarken geldim kocam olan hanzoyla evlendim bu da benim ahmaklığım o ahmaklığın cezasını da bugun fazlasıyla çekiyorum.

inanın bu bebek beni çok değiştirdi eğer bu bebek olmasaydı ben bugun ayrılmayı değil sabretmeyi düşünüyor olacaktım kendimi hiçe sayarak hiçbir şeyin düzelmeyeceğini şu an idrak ettim. ama artık herkesten daha değerli bir yavrum var o yüzden gerisi zerre umrumda değil bundan sonra. Bebek benim hatam değildi beni değiştiren bi gelişmeydi ya da hatalı düşünüyorum bunu da zamanla görücem

eşinle sakince konuşsanda anlamayacak gibi görünüyor. dşarıdan birinin eşinle konuşması daha iyi olacaktır. bu terapist olabilir. hamile olman çok güzel ama bu stresli ortamda o bebekte stresli doğacaktır. okurken çok sinirlendim ailesi çok cahilmiş tanıyor olsam gidip bogazını sıkacam

eşinle sakince konuşsanda anlamayacak gibi görünüyor. dşarıdan birinin eşinle konuşması daha iyi olacaktır. bu terapist olabilir. hamile olman çok güzel ama bu stresli ortamda o bebekte stresli doğacaktır. okurken çok sinirlendim ailesi çok cahilmiş tanıyor olsam gidip bogazını sıkacam

benim onlara cahil cühela dediğimi duymuşlar da hala cahilliklerinden biz ilkokul mezunuyuz diye bize cahil diyor biz hayat okulu okuduk diyormuş. işte cahilliğin sadece tahsille alakalı olduğunu düşünecekk kadar kör cahiller bir de bana sor fare zehriyle öldüresim var diyorum da annem kızıyo kadın zehirlenir de sen yaptın diye iftira atarlar diye :)

bi de eskisi gibi değilim çok rahat vicdanım kendimi kahretmiyorum eskisi gibi

söz vermişti 6da geleceğine ilk gün 10 bucukta dün 9 bucukta geldı şu aanda da hala yok erken gelse konuyu açıcam da geldiğinde uykum oluyo yatıp uyuyoruz bakalım sakince konuşcam

Merhabalar. 6 aylık hamile 8 aylık evliyim. bebek çok çabuk geldiği ve eşimin erken gidip çok geç gelmesi cmt pazarı dahi olmamasından dolayı evliliğimizden bir şey anlamadık diyebilirim. Severek evlendik. Ancak sıkıntımız birken bin oldu, evlilikten beklediğim hiçbir şey gerçekleşmedi.

Çoğu kişiden duyduğunuz gibi, aile.. Her şeye karışan kaynana, kayınbaba.. Bu zigon sehpasını niye aldınız, güzel değil değiştirin diyen kayınbabadan; bunu kaldırın diğerini koyun diğen kaynanaya.. birer örnek verdim sadece. evlendiğimiz ilk geceden itibaren ne benim telefonum ne eşiminki susmadı bi o kadın bi o adam sürekli rahatsız etti. günde 3 defa arardı. "bugün yemeğe gelin"," bugün kahvaltıya gelin" "bugün çaya gelin", "dayıları size yemeğe çağırdım yarına gelecekler", "ben kahvaltıya geliyorum (saat 7 biz yatakta)" telefon açar ben teyzenle geliyorum 5 dakika sonra kapı çalar eve müfettiş edasında girer. kayınbaba eve kafası eser eşim yokken gelir, birilerini getirir. her gün böyleydi haftanın 5 günü giderdik gene de mutlu edemedik.

düğün altınlarımı sattılar bana sormadan, sesim çıkmadı. Mehirim arabaydı(15-20 bin arası) durumları çok çok iyi olmasına rağmen almadılar, eşime de baskıyla aldırmadılar. Bir de bunlar namazlı, dindar görünümlü insanlar.

Bir gün büyük bir tartışma yaşadık kaynanayla. Bebek haberini aldığımız gün eşim yerinde duramadı gece 10da dışarı evli diğer 6 arkadaşımızla kahve içmeye gittik, bunu öğrenmişler görümceden. ertesi gün ben evde tekken karı koca geldiler başladı kadın küfretmeye avazı çıktığı kadar bağırarak bana, eşime, arkadaşlarımıza.. önce sakin davrandım sonra annen baban seni nasıl yetiştirmiş diyince bende de sabır kalmadı, tartışma kocaman oldu. o gece eşimle de büyük tartıştık, ertesi gün özür dile ellerini öp diye götürmek istedi yok dedim yok dedim zor kullandı dışarı çıktık ben yönümü değiştirdim annemlere geldim babama bi şey anlatmadan o gece kaldım ertesi gün eşimden ayrılmamak için katlanıcam bir günlük özür dileyim büyüklük bende kalsın dedım gittim o gün de gene bağıra bağıra üstüme geldiler sustum sustum sabrettim, vakit geçti bi şeyler düzelir gibi oldu meğer pusuda beklerlermiş, her şey gene patlak verdi 2 hafta önce tüm mevzular aynı, kavga eynı. ben 1 hafta kafamı dinlicem diye evden ayrıldım babamlara gttim 1 hafta sonra ailesi annem babamla konuşmaya geldi orda da bi hır gür düzelen bi şey yok. kafaları eski kafa eski adetlerde...

evime 2gün önce döndüm. ondan önce benim babam eşime cok sevecen davrandı kızımı mutlu etceksın biliyorum vs kimseyi sokmayın aranıza falan dedi beni gönderdi, sonrasında eşimin anne babasına geldik, gene aynı kabalıkta aynı despotluk ve baskıcılıkta diktatör edasınlar. yolda ağladım hıckıra hıckıra eşim tuttu elimden düzelcek her sey özür diledi gönlümü aldı o yüzden döndüm evimdeyim. ANCAK:

Basit basit konulardan beni bunalttılar bunalttılar şu anda eşimi sevmeme rağmen hala ayrılsam mı diye düşünüyorum. cunku dün gene eşim başladı annemlere git git git diye başladı. dün gitmedim bugun de sabah aynı şeyleri yaşadık bırak bı nefes alıyım eve yeni geldim hamileyim strese sokuyosun beni falan diyorum ama dinlemiyo dinlemiyo dinlemiyo... oturdum babamlara tekrar dönsem mi ayrılsam mı diye düşünüyorum çunku 2 haftam cok rahattı şimdiyse gene aynı mevzular, aynı stres....

eşimin anne babası buraya 5 kere annenlere 1 kere gidersin, artık orayı unut bura var. her gün bize geleceksin, haftada bir gün kalacaksın şartlarını koşuyolar evlerimiz 5 dakika yürüme mesafesi olmasına rağmen. Böyle hayat geçmez çocuğum huzursuz yetişeceğine babasız yetişsin diyorum. eşim 2 haftalık süreçte tekrar üzüntüden sigaraya başlamış, saçlarını dökmüş, zayıflamış, evi öğrenci evine çevirmiş her yer pislik içinde ama gene de aklını çalıştırmıyo git git git diye diye beni bunaltıyo. NE YAPMALIYIM bu durumda ne yapılmalı, gene gidip katlansam düzelir mi elimi versem kolumu kaptırırım ama eşim de durmucak.. deneyimli arkadaşlarımdan tavsiye istiyorum.
bunlara meydan veren esinin sucu hepsi.. niye firsat veriyo?

bunlara meydan veren esinin sucu hepsi.. niye firsat veriyo?

eniştem ikimizi bi araya getirdiğinde anamı asıyım mı kesiyim mi biliyorum iğneliyor rukiyeyi ama kötü niyetli değil iyiniyetinden yapıyo diyor. öyle zannediyor daha annesinin art niyetini göremedi, düşünsenize oğlum evlendin ama senin yuların hala benim elimde diyen bi anne, bana hiçbi şey yokken beni oğlumdan ayıramazsın diyen bi anne anlayacağınız gibi psikolojik problemli vesveseli kendi kafasında kurup uyduran oğluna takıntılı seviyor diyemem cunku seven anne oğluna zarar vermez karısından ayırmaya calısmaz, şeytan diyor işte at yüzüne yüzüğü al oğlunu tepe tepe kullan iş şu anda eşimde bitiyo dostlar değerli düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. kafamda bi çok şeyi şekillendirdiniz hepiniz.

kız kardeşimi dövdüm annemi defalarca ağlattım karım için diyomus ama ben ondan bunları istemiyorum ki adam gibi konussun istiyorum değişmiyorsa da beni uzaklaştırsın cok mu zor bilmioyrum ki.

Merhabalar. 6 aylık hamile 8 aylık evliyim. bebek çok çabuk geldiği ve eşimin erken gidip çok geç gelmesi cmt pazarı dahi olmamasından dolayı evliliğimizden bir şey anlamadık diyebilirim. Severek evlendik. Ancak sıkıntımız birken bin oldu, evlilikten beklediğim hiçbir şey gerçekleşmedi.

Çoğu kişiden duyduğunuz gibi, aile.. Her şeye karışan kaynana, kayınbaba.. Bu zigon sehpasını niye aldınız, güzel değil değiştirin diyen kayınbabadan; bunu kaldırın diğerini koyun diğen kaynanaya.. birer örnek verdim sadece. evlendiğimiz ilk geceden itibaren ne benim telefonum ne eşiminki susmadı bi o kadın bi o adam sürekli rahatsız etti. günde 3 defa arardı. "bugün yemeğe gelin"," bugün kahvaltıya gelin" "bugün çaya gelin", "dayıları size yemeğe çağırdım yarına gelecekler", "ben kahvaltıya geliyorum (saat 7 biz yatakta)" telefon açar ben teyzenle geliyorum 5 dakika sonra kapı çalar eve müfettiş edasında girer. kayınbaba eve kafası eser eşim yokken gelir, birilerini getirir. her gün böyleydi haftanın 5 günü giderdik gene de mutlu edemedik.

düğün altınlarımı sattılar bana sormadan, sesim çıkmadı. Mehirim arabaydı(15-20 bin arası) durumları çok çok iyi olmasına rağmen almadılar, eşime de baskıyla aldırmadılar. Bir de bunlar namazlı, dindar görünümlü insanlar.

Bir gün büyük bir tartışma yaşadık kaynanayla. Bebek haberini aldığımız gün eşim yerinde duramadı gece 10da dışarı evli diğer 6 arkadaşımızla kahve içmeye gittik, bunu öğrenmişler görümceden. ertesi gün ben evde tekken karı koca geldiler başladı kadın küfretmeye avazı çıktığı kadar bağırarak bana, eşime, arkadaşlarımıza.. önce sakin davrandım sonra annen baban seni nasıl yetiştirmiş diyince bende de sabır kalmadı, tartışma kocaman oldu. o gece eşimle de büyük tartıştık, ertesi gün özür dile ellerini öp diye götürmek istedi yok dedim yok dedim zor kullandı dışarı çıktık ben yönümü değiştirdim annemlere geldim babama bi şey anlatmadan o gece kaldım ertesi gün eşimden ayrılmamak için katlanıcam bir günlük özür dileyim büyüklük bende kalsın dedım gittim o gün de gene bağıra bağıra üstüme geldiler sustum sustum sabrettim, vakit geçti bi şeyler düzelir gibi oldu meğer pusuda beklerlermiş, her şey gene patlak verdi 2 hafta önce tüm mevzular aynı, kavga eynı. ben 1 hafta kafamı dinlicem diye evden ayrıldım babamlara gttim 1 hafta sonra ailesi annem babamla konuşmaya geldi orda da bi hır gür düzelen bi şey yok. kafaları eski kafa eski adetlerde...

evime 2gün önce döndüm. ondan önce benim babam eşime cok sevecen davrandı kızımı mutlu etceksın biliyorum vs kimseyi sokmayın aranıza falan dedi beni gönderdi, sonrasında eşimin anne babasına geldik, gene aynı kabalıkta aynı despotluk ve baskıcılıkta diktatör edasınlar. yolda ağladım hıckıra hıckıra eşim tuttu elimden düzelcek her sey özür diledi gönlümü aldı o yüzden döndüm evimdeyim. ANCAK:

Basit basit konulardan beni bunalttılar bunalttılar şu anda eşimi sevmeme rağmen hala ayrılsam mı diye düşünüyorum. cunku dün gene eşim başladı annemlere git git git diye başladı. dün gitmedim bugun de sabah aynı şeyleri yaşadık bırak bı nefes alıyım eve yeni geldim hamileyim strese sokuyosun beni falan diyorum ama dinlemiyo dinlemiyo dinlemiyo... oturdum babamlara tekrar dönsem mi ayrılsam mı diye düşünüyorum çunku 2 haftam cok rahattı şimdiyse gene aynı mevzular, aynı stres....

eşimin anne babası buraya 5 kere annenlere 1 kere gidersin, artık orayı unut bura var. her gün bize geleceksin, haftada bir gün kalacaksın şartlarını koşuyolar evlerimiz 5 dakika yürüme mesafesi olmasına rağmen. Böyle hayat geçmez çocuğum huzursuz yetişeceğine babasız yetişsin diyorum. eşim 2 haftalık süreçte tekrar üzüntüden sigaraya başlamış, saçlarını dökmüş, zayıflamış, evi öğrenci evine çevirmiş her yer pislik içinde ama gene de aklını çalıştırmıyo git git git diye diye beni bunaltıyo. NE YAPMALIYIM bu durumda ne yapılmalı, gene gidip katlansam düzelir mi elimi versem kolumu kaptırırım ama eşim de durmucak.. deneyimli arkadaşlarımdan tavsiye istiyorum.
böyle ömür gecmez diyorum arkadaşım kendini ezdirme eşine ve o aileye sonucu ne olursa olsun seni sevmiyosa ayrılalım der seviyosada kaybetmemeye calışır

eniştem ikimizi bi araya getirdiğinde anamı asıyım mı kesiyim mi biliyorum iğneliyor rukiyeyi ama kötü niyetli değil iyiniyetinden yapıyo diyor. öyle zannediyor daha annesinin art niyetini göremedi, düşünsenize oğlum evlendin ama senin yuların hala benim elimde diyen bi anne, bana hiçbi şey yokken beni oğlumdan ayıramazsın diyen bi anne anlayacağınız gibi psikolojik problemli vesveseli kendi kafasında kurup uyduran oğluna takıntılı seviyor diyemem cunku seven anne oğluna zarar vermez karısından ayırmaya calısmaz, şeytan diyor işte at yüzüne yüzüğü al oğlunu tepe tepe kullan iş şu anda eşimde bitiyo dostlar değerli düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. kafamda bi çok şeyi şekillendirdiniz hepiniz.

kız kardeşimi dövdüm annemi defalarca ağlattım karım için diyomus ama ben ondan bunları istemiyorum ki adam gibi konussun istiyorum değişmiyorsa da beni uzaklaştırsın cok mu zor bilmioyrum ki.
yeterli bisey degil bu.. durmasi gereken yerde dursun, kimseyi dovmesine luzum yok.. zirt pirt geliyolar, hic mi rahatsz olmuyo basbasa kalmak istemiyo, senin ailen gelse hergun ne yapar? azicik empati kursun..

böyle ömür gecmez diyorum arkadaşım kendini ezdirme eşine ve o aileye sonucu ne olursa olsun seni sevmiyosa ayrılalım der seviyosada kaybetmemeye calışır
değil mi belki de sevdiğini zannediyor beni ama aslında sevmiyor. eşim aşırı burnu dik, burnundan kıl aldırmayan bi tip, ölür kahrolur gene de telefon açıp geri dön diyemeyen biri daha ne beklenir ki işte sizlerle ailemle dertleşip bir karar alıcam teşekkür ederim

e uyumayın sabredin bi güncük fırsat vermeyin , böyle başladıysa böyle gideceğini biliyorsunuz illa yıllarınızı ziyan edip, saçlarınızı süpürge edip , bi enkaz haline geldikten sonra olmuyormuş demekki deneyimledim gördüm demenin bir anlamı yok.bütün bunlar ne sevgi ne Saygı bırakır zaten.ki ennn kötüsüne bir süre sonra kendinizede saygınızı yitirirsiniz

değil mi belki de sevdiğini zannediyor beni ama aslında sevmiyor. eşim aşırı burnu dik, burnundan kıl aldırmayan bi tip, ölür kahrolur gene de telefon açıp geri dön diyemeyen biri daha ne beklenir ki işte sizlerle ailemle dertleşip bir karar alıcam teşekkür ederim
canım ayrıl yada ayrılma demek bize düşmez kendin için en iyi kararı verecek sensin ama kesinlikle kendini ezdirme ezildiğinle kalırsın

e uyumayın sabredin bi güncük fırsat vermeyin , böyle başladıysa böyle gideceğini biliyorsunuz illa yıllarınızı ziyan edip, saçlarınızı süpürge edip , bi enkaz haline geldikten sonra olmuyormuş demekki deneyimledim gördüm demenin bir anlamı yok.bütün bunlar ne sevgi ne Saygı bırakır zaten.ki ennn kötüsüne bir süre sonra kendinizede saygınızı yitirirsiniz
tek çözüm ayrılık mı diyorsunuz yani zaten eşim kabul etmezse güzelce anlaşarak ayrılmayı teklif edicem belki de en doğrusu bu. belki de kendimi kandırıyorum, balımmmmm, aşkımmm diyen koca ana meselesi açılınca ikinci karaktere dönüyo ikizler burcu bi de. Allaam ben kendim kaşındım eşim gibi zor bi adamla evlendim şimdi kafamı nerelere vursammmmm

ya gerçekten af edersiniz ama patlıcan olsa ineğin önüne atsanız yemeyeceği adamları kendinize koca ediyorsunuz yetmiyor bir de çocuk yapıyorsunuz ya aklım duruyor artık, cidden beynim iflas ediyor.
nerden bulup da seviyorsunuz şu adamları bir bilsem. nesini seviyorsunuz? kendi başına iş yap desen anasına babasına sormadan bir halt yapamaz, anası karısına küfreder, sesini çıkarmaz, üstüne bir de git elini öp kötü olmasın der, kusura bakmayın ama bizim buralarada sümsük denir böylesine erkek değil.
"erkeğim masaya vurdu mu yer yerinden oynayacak" diyen kadınlardan değilim ama el insaf azıcık da mert olsun, korkusuz olsun bu ne ya?
sen kalkmışsın bir de bu adamdan çocuk yapmışsın. akıl vereyim diyeceğim ama cahil de değilsin, yüksek lisans yapıyormuşsun e arkadaşım ilime irfana çalışan kafan buna mı çalışmadı, yazık değil mi sana, şu hamile halinle.
al kocanı karşına konuş ben seni koca diye aldım, çocuk karnımdaki ya o doğmadan büyürsün ya da ben çocuğumu alır babamın evinde bakarım.
anan baban bu eve biz uygun gördüğümüzde gelecekler, evimizin kurallarına da ne zaman çıkacağımıza da gireceğimize de biz karar veririz, kimse karışamaz bir daha karışırlarsa ve senin dilin bir tarafına kaçarsa ben babama giderim, artık sigaraya mı başlarsın esrara mı sen bilirsin de. ama lütfen bu sözlerinin arkasında durup babana gidip çocuğunu tek başına büyütebileceksen de.
bu koca düzelmezse bu kaynana kaynata düzelmez, sorun onlar değil, koca.
benim fikrimi soruyorsan bu kocayı boşa demem, hiç almamalıydın derim, ama madem aldın, biraz gözle düzelmiyorsa koy kapıya anasının koynunda uyusun da büyüsün.

X