• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu durumda kendimi nasıl değiştirebilirim?

Arkadaş bebim de çocuğum var e.ş.e.k değilsem büyütürüm. İstemiş doğurmuşum. Çocuk kendi bile istemiyor doğmayı sonuçta. Anneniz size bu fikri empoze etmiş ama bedava hizmetçi doğurmuş kendine tepe tepe de kullanmış. Bir psikoloğa gidin bir aydınlanmaya ihtiyacınız var
Ben de yeni yeni fark etmeye başladım .

İş bölümünü herkese aşılayın abi gel elbiselerin yıkandı al dolabına diz, gel bulaşık makinesini sen boşalt gibi böyle böyle yükünü hafiflet onları da işe dahil et, yetişmedi yorgunum de kalan işi başkasına havale et ertesi güne bırak mecbur onlar da yapsın sonra ya kendine ev tutacaksın bir kız arkadaşla ortak vs ya da hayırlı birini bulursan evlenip kurtulacaksın yanlız kurtulmak için kötü bir erkek bulursan emin ol anneni mumla aratır.
Ayrı evim var çok şükür

Ayrı evim var çok şükür
bu iyi birşey ama zihninizin ayrılması lazım. o küçük kız çoçugu değilsiniz artık. şunu da bilin siz değişince size düşman olacak. daha kötü şeyler söyleyecek çünkü artık size dişini geçiremiyor olacak . bunlarla baş edebilmek için de terapi alın piskiyatriyle görüşün derim. insanın annesi hakkında böyle düşünmesi bile zaman zaman içini acıtıyor. ama yaşamayan bilemez. anne güvenli limandır normalde kaçmak için ugrasacağımız kişi degil.

İş bölümünü herkese aşılayın abi gel elbiselerin yıkandı al dolabına diz, gel bulaşık makinesini sen boşalt gibi böyle böyle yükünü hafiflet onları da işe dahil et, yetişmedi yorgunum de kalan işi başkasına havale et ertesi güne bırak mecbur onlar da yapsın sonra ya kendine ev tutacaksın bir kız arkadaşla ortak vs ya da hayırlı birini bulursan evlenip kurtulacaksın yanlız kurtulmak için kötü bir erkek bulursan emin ol anneni mumla aratır.
Sizin hesabinizi 2 kisi mi kullaniyor?

Kızlar annem küçüklüğünden beri hep hastayım diyerek ev işlerini sürekli yaptırırdı, bulaşık, tuvalet yıkama banyo yıkama vs Küçüklüğümden beri abimin, erkek kardeşimin okul kıyafetlerini ütülerdim. Annem hep hastayım deyip bana zorla yaptırır, erken uyandırırdı. İş yapmayacak olunca sen nasıl kızsın erkek gibisin, işte seni doğuracağıma taş doğursaydım, ben sizi büyütmek için neler çektim, ben de vicdan azabı çekip yapardım. Annem beni zorla kapatmaya çalıştı çok baskı yaptı, lisede artık kapan diye bütün aileyi ikna edip benim liseye kapalı gitmem için ikna etmeleri için konuştu, anneannemin evine gittiğimizde bir odaya geçip her bir akraba bana bir öğüt verdi. Başarılı bir öğrenciydim, liseye kapalı gitmedim ama üniversiteye gidince kapanacaksın mecbursun söz verdin dediler. Daha sonra abimle ikisi çok üstüme geldi her sene bu konu döndü en sonunda üniversiteye giderken kapalı gitmezsen söz verdin tutmazsan bokunu yedireceğiz dediler. Ben lisede hiç kısa kollu giymedim hep uzun kollu gömlekler, kuaföre gidip gönlümce saçımı hiç yaptırmadım . Annem lisede çok baskı yaptı okuldan gelince bulaşığı hep ben yıkardım. Ev işleri annem ben güzel üniversite kazanayım bunlar her zaman yapılır diyordum yine vicdan yaptırıyordu. Neyse üniversiteye geçtim kapandım sevmeye çalıştım ama içinde lisede hiç güzel giyinemediğim için o genç kız olma hayali hep kaldı atandım açılmak istedim çok tepki gösterdi baya küstük konuşmadık.Ama ben çok iradeli olup açıldım şimdi tekrar kapatmaya çalışıyor .Neyse gelecek olursak konuya annem hep böyle mesela mutfak Amerikan mutfak benim işim varken bile kalkıp suyunu almaz hep herşeyi ayağına ister iki adımlık yere bile benden bir şey ister annemi affediyorum ama sınır koymam gerekiyor çünkü ben hala o eski kız çocuğu gibi hep onu mutlu etmeye çalışıyltum neler neler aldım beyaz eşya, kıyafetler vs. Ama yaptıklarını affetmeye çalışıyorum ama kendim olmam için bir şeyler yapmak istiyorum aslında beni hizmetçi ve kendisinin kuklası olmamı istemiş. Başarmış da ama ben artık böyle biri olmak istemiyorum .
Klasik bir model kendini kullandırtma

u iyi birşey ama zihninizin ayrılması lazım. o küçük kız çoçugu değilsiniz artık. şunu da bilin siz değişince size düşman olacak. daha kötü şeyler söyleyecek çünkü artık size dişini geçiremiyor olacak . bunlarla baş edebilmek için de terapi alın piskiyatriyle görüşün derim. insanın annesi hakkında böyle düşünmesi bile zaman zaman içini acıtıyor. ama yaşamayan bilemez. anne güvenli limandır normalde kaçmak için ugrasacağımız kişi degil.
Kesinlikle insan konduramıyor

Anadolu irfanı işte yerel halk böyle iyice kabullendim
Eğitimli profil o kadar az ki hele eskinin eğitimlisi
Vallahi diyecek soz bulamiyorum.

Kapanmazsan bo*unu yediririz ne demek yahu?

Bana bunu ailem dese ellerinden kurtuldugum ilk firsatta kacip uzaklasirim, daha sonrada kapilarina bo* birakir, buyrun afiyet olsun, cok isterdiniz yememi ama size yaraşir yazar uzaklasir, bir daha da yuzlerine bakmam.

Vallahi diyecek soz bulamiyorum.

Kapanmazsan bo*unu yediririz ne demek yahu?

Bana bunu ailem dese ellerinden kurtuldugum ilk firsatta kacip uzaklasirim, daha sonrada kapilarina bo* birakir, buyrun afiyet olsun, cok isterdiniz yememi ama size yaraşir yazar uzaklasir, bir daha da yuzlerine bakmam.
Ama ben boyun eğdim malesef kendime çok kızıyorum işte benim değişmem lazım

Ama ben boyun eğdim malesef kendime çok kızıyorum işte benim değişmem lazım
Boyle bir baskiyla buyumedigim icin ben bunu dusunebiliyorum ablacim, senin farketmemen dogal, dogrusu bu zannederek buyumussun cunku.

Evini barkini ayirmissin, bundan sonra aileni yok sayip devam et hayatina. Onlardan uzak kaldikca herseyi farkedecek, kendine geleceksin merak etme.

Boyle bir baskiyla buyumedigim icin ben bunu dusunebiliyorum ablacim, senin farketmemen dogal, dogrusu bu zannederek buyumussun cunku.

Evini barkini ayirmissin, bundan sonra aileni yok sayip devam et hayatina. Onlardan uzak kaldikca herseyi farkedecek, kendine geleceksin merak etme.
Umarım inşalah öyle olur bu vicdan yapmayı aman üzülmesinler demeyi bırakmam lazım

Şöyle bir durum var beni hep sürekli karşılaştırarak beğenmeyerek büyüttü. Sonra ne bileyim açılacağım zaman senin saçların hiç güzel değil dedi ne krizler geçirdi.

narsist ebeveyn araştırın mutlaka. aydınlama yaşıyorsunuz. bir terapi düşünebilirsiniz. benzer bir anneyle büyüdüm daha da fenaydı 32 yaşında aydınlanma başladı ve ilaçla tedavi bile aldım. şimdi yapamıyor aynı şeyleri . ve sadece bana yapabiliyordu diğer kardeslerimin en ufak birşeyine karışamıyordu. doktor sen izin veriyosun diğerlerine yapamıyor bak iş sende bitiyor dedi. terapi alın ve yolunuza devam edin. etkileri hemen geçmiyor malesef hala kendimi sürekli kontrol ediyorum beni manipule ediyor mu diye. evlat olan sizssiniz o size bakmakla yükümlü. hayırlı evlat olmak onlara kul köle olmak değil.
Annem evde en çok bana karışır, vicdan yaptırır. Abime ve kardeşime laf edemez mesela fazla.

Tatlım senin ailen narsist sanırım. Annene beyaz esya alacagına kendine yatırım yap. Atanmışsın kendi evinde otur. Veya ailene gidecegine kendin tatile git.
Galiba yakıştıramıyordum ama beni bakıcı yetiştirmiş. Bana zaten evlen çocuğun olsun o sana bakar diyor anne ben çocuğum bana baksın diye doğurmak istemiyorum. Anne olmak için doğurmak istiyorum dedim.

kişisel gözlemim ve deneyimim bana ebeveyn çocuk ilişkisinde koşulsuz sevgi duyan tarafın çocuklar olduğunu düşündürtüyor. şefkat, merhamet, kıyamama, vefa, saygı, boyun eğme, gönlünü hoş tutma, kopamama... ne varsa çocukta ve ebeveyne yönelik sanki. ebeveyn bir kaş çatması, bir uyarı nidasıyla hizaya çekerken yavrusunu; yavrunun da kuzuluktan ve bir koynun (güven duyduğu) sıcaklığından başka arzusu yok gibi. ilk gençlikte ben de annemin gözündeki ışıltıyı takip ederek kendimi ve çevremi sürekli değiştirip dönüştürürdüm, bir oyun hamuruydu ben dediğim şey ve çevrelediğim alan, annemin arzu ve hoşlantısına göre yoğurup şekil verirdim ve keyif de alırdım bu oyundan, haberim yoktu kollarımın nasıl bitap düştüğünden hatta verdiğim şekiller beklentiyi karşılamadığında neyi nasıl geri çevireceğimi şaşırdığım telaş anlarımın kalp yorgunluğundan. sonra geçti toyluk, nasıl olduysa içimde ben diyebileceğim bir özerklik buldum sonra kendi arzu ve hoşlantılarımla kurduğum hayat oyununda gözümdeki ışıltı neyin benim için doğru olduğunu göz önüne serdi. kendi oyununuza dalın, başka türlü keyfi nasıl çıkar bu hayatın? bir uzmandan yardım almaktan çekinmeyin, iyi gelecektir. iyi şanslar.
Gerçekten de öyle anne babalarda koşullu sevgi var.

Back