Bu duruma canımı sıkmakta haklı mıyım?? :((

şu an birikim yapıyor zaten almak için ama geçmişini anlatınca sinirim bozuluyo. Bütün parasını ailesiyle gezerek yemiş açıkçası
herkesin hayattan keyif alma tarzı farklıdır siz paranızı çar çur etmek yerine yatırım yapmışsınız tebrik ederim ama eşiniz zamanında yatırmamış gezmiş diye yerip sinir olmak aşırı saçma. gezmek değişik yerler görmek güzel vakitler geçirmekte bir yatırım genel kültür açısından. şuan her şey çok pahalı gezebilen zamanında gezsin her yeri görsün. bence canınızı sıktığınız şey çok yersiz.

Konu başlığına istinaden yazıyorum. Kesinlikle hakli değilsiniz. Kendinize boşuna Doldurmayın yani. Bunu genellikle Türkler yapmaz biz Türkler şunum olsun bunum olsun diye çalışır çabalar gezmemizden kısar hayati yaşamayı es geçeriz. Yabancılar da dünyayı gezmeyi tercih eder. Yeni yerler görmek, ufkun genişlemesi, yeni kültürler tanımak daha önceliklidir onlar için. Helal olsun esinize

Ya aslında derdim gezmek değil bu yaptığını marifet gibi anlatması
ona göre marifetmiş. bunu tercih etmiş. siz o zaman hayatında yokmuşsunuz. sizden önce sizin gibi yaşamadığı için eşinizi yargıladığınızın farkında mısınız
ha o dönem gezip tozmuş siz de şu an o seyahatlerin borcunu ödüyorsanız haklısınız. değilse saçma düşünüyorsunuz

Birlikte gezin artık. Geçmiş olsun bu arada.

Eee sizde kocanizla gezin herkesin hayat görüşü farklı sonuçta araba sizin bunda ben birşey göremedim abartmissiniz

Olabilir siz biriktirmiş olabilirsiniz esinizde gezmeyi tercih etmis neden bu kadar kendinizi dolduruyorsunuz ki

Haklı değilsiniz.
Kendi parası birikim yapmak istememiş, gezmiş tozmuş.
Sizde en nihayetinde neyi var neyi yok bilerek evlenmişsiniz. Şimdi bir şeyler anlatınca sinir olmanın manası yok.
Sizin icin olan evlendikten sonra ne yapıp yapmadığı.

Marifet zaten. Siz biriktirmeyi seçmişsiniz o gezmeyi. Siz birikimi olmayan biriyle evlenmeyi tercih etmişsiniz o da arabası olan biriyle evlenmeyi. Sorun bunun neresinde ki? Zaten kabul edip evlenmişsiniz. Geçmişte gezdiği yerleri geri mi alacak. Boşuna kendinizi dolduruyorsunuz.

Sizinle evlenmeden once gezip tozduklarini anlattiklari icin mi bozuldunuz ?

hayatı yaşamış adam onu kıskanıyorsunuz siz onun için ödeme yapmadıysanız ve sizden para istemiyorsa seçtiğiniz adamla yeni anılar biriktirin

Dur ben sana anlatayım asıl meseleyi

Kadın 25 yaşında 1 senelik evli. 24 yaşında evlenmiş yani. 22 yaşında mezun olup hemen iş bulduğunu varsayarsak topu topu iki sene çalışmış. Bu iki senede kazandığı her kuruşu evlilik hazırlığına, çeyize, arabaya yatırmıştır. Hiç gezip tozmamış, tatil yapmamış. Derdi bu.

Ancaaak, şöyle de bir şey var iki sene çalışan bir insan o arabayı almak için ya aileden yardım almıştır ya da kredisini şu an çok gezen koca bey ödüyordur.

niye nsipet için söylesinler ki mutlu olmanız lazım eşiniz sonuçta yani fesatlanmak ne bileyim bazı insanlar tutar yemez, bazı insanlarda hayatı doya doya yaşar kendi bileceği iş gurur duyardım ben valla

Bende baktım yaşına ve şaşırdım açıkçası
ne ara araba almış diye.
Dediğin gibi olmuştur büyük ihtimalle araba kısmı da.

Birde aile ile gezmiş ya ona da gıcık olmuş konu sahibi bence. kocamın parasını yemişler diye düşünüyordur içten içe. Arkadaşlarıyla gezse bu kadar rahatsız olmaz, bana nispet yapiyor demezdi.

Son düzenleme:
Tabi anne baba kim ki onları gezdirecek evlatları. Zaten bi ayakları çukurda, ölümü beklemeleri gerekirken bir de utanmadan evlat parasıyla gezmişler

Marifet ztn bence çok iyi yapmış olay onların gezmesi değil sizin gezmemiş olmanız gibi duruyor

E marifet çünkü. Hayat koşulları her zaman kötüydü. İnsan ister istemez yarınını düşünmek istiyor ama adam parası varken, sağlığı yerindeyken gezmiş işte ne güzel. Evlenince eşim beni gezdirir diye beklememiş.

Para biriktirmeyip gezmek de marifet değil, gezmeyip para biriktirmek de marifet değil. Kişisel tercihler bunlar. Açıkçası biz de elimize 3 kuruş ekstra para geçse hemen seyahat planı yapıyoruz.

25 yaşındasınız, 22 yaşında mezun olup işe başlasanız, e bi süredir işi de bırakmışsınız, 3 yıl bile çalışmamışsınız, 3 yılda hem birikim hem araba nasıl oluyor? Kredisi bitmemiştir onun eğer aile falan borcu kapamadıysa. Eşiniz de sizin için benim gelirime güvendi işi bıraktı diye kurulabilir yalnız, dikkat edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…