Bu durum geçici midir sizde de oluyor mu ?

Çok normal çünkü burada herkes bir derdini paylaşıyor. Hep olumsuz şeyleri okudukça da insanın ister istemez bilinçaltında yer ediyor bunlar. Bir gün yine iyi evliliklere, mutlu çiftlere bir soru soralım okudukça ümidimiz yeşersin hajsjdjdjdj

Bende de hiperaktivite yok.
Dikkatıniz de iki uçta muhtemelen. Çok dağınık, yada çok odaklanmış. Böyle de şaşkın bir yönü var.
Size de iyi bir doktor ve tedavi dilerim.

Konunuz hakkında açıkçası doğru insanı bulduğunuzda -hala diğer erkeklerden tiksinmeye devam etseniz bile- böyle düşünmeyeceğinize/ hissetmeyeceğinize inanıyorum.
Belki karamsar bir düşünce -belki yorumumun amacını da aşacak- ama; akıllı ve ne istediğini bilen bir kadın için gerçekten doğru seçeneklerin bir düzine falan olamayacağını düşünüyorum. Hayatımızın bütününe görece kısa bir evresinde kaç tane doğru insanla karşılaşabiliriz? Bazısı eğlenmek, bazısı dertleşmek, bazısı sevişmek, bazısı desteklemek için vs. doğru insandır. Ama hepsinin yoğunca bir arada bulunduğu insanı arıyoruz. Öyle olmayanlardan epeyce var. Bdv'de hemen hiç doğru adam yok. Ama akıllı kadın da az.

Böyle hissetmeniz muhtemelen bdv'ye fazla maruz kalmanın yan etkisi ve geçici bir dönem. Günün sonunda siz iyi bir seçim için sezgi ve bilgi anlamında avantajlısınız.
Umarım her şey gönlünüze göre olur.

Şey gibi bu, şikayet sitesine girip hiç memnun olan yok mu diyorsunuz.
Memnun olunca burada paylaşmıyorlar ki.

Şey gibi bu, şikayet sitesine girip hiç memnun olan yok mu diyorsunuz.
Memnun olunca burada paylaşmıyorlar ki.
Sadece bu siteden ibaret değil aslında çevremde evli olan 10 kişinin 8i mutsuz gibi. Mutlu görünenler de kim bilir evinde ne yaşıyor, dışarıya kendisini mutlu yansıtıyor olabilir mi diye düşünüyorum. Mutlu çiftleri görünce çok hoşuma gidiyor ve seviniyorum. Evli arkadaşlarım aylar önce beni arayıp eşleriyle evlilikle ilgili yakınırlardı. Ben de artık dinlemeye son verdim. "Şikayet etmek bu durumu çözmez. Benim seni dinlemem ile evliliğin değişmez bunları bana söylediğin gibi doğru üslupla eşine söyle, düşünceni ifade et, net bir iletişim olsun aranızda, kimse kendini ifade etmeden, sessiz sinema oynayarak karşı tarafın ne hissettiğini,neden öyle davrandığını bilemez, ne derdin varsa söyle kocana , seni anlamak, dinlemek için çabalıyor adım atıyor mu ona bak bakalım" demiştim

Evet araştıracağım bunu. Çok teşekkür ederim

Trajikomik ama buradaki konularında birçoğu dediğiniz gibi eşiyle iletişim kurmak yerine buraya gelip ne yapsam diye yazanlar.

10'a 8 oranı kötüymüş, genel olarak ekonomi ve mutsuz insanlar nedeniyle bir karamsarlık var ama sizin çevrenizde daha çok sanırım.

Aslında konu açmak yerine eşlerine direkt sorsalar, düşüncelerini paylaşsalar süreç daha hızlı ilerler belki.

Evet çevremdeki evlilikler bu şekilde ne yazıkki. O yüzden tek başıma yaşamayı tercih ediyorum şuan. Dikkatli, gözü açık ve mantıklı olmakta fayda var.

Buna çözüm olarak ne önerilmişti? Bende de bu anlattıklarınız var. Bu unutkanlık artık hayat kalitesini de etkilemeye başladı. En ufak şeyleri dahi artık not almaya başladım. Çok stresli olduğum zamanlar bu durum ortaya çıkıyor bunu fark ettim. Ama çözümü bulamadım.

Evet haklısın bir süre bdvden uzak kalmak iyi olur belki ama yine de zihnimde erkeklere dair negatif düşünceleri yok edemiyorum. Hiç böyle olmamıştım daha önce.
Hem boşanma deneyiminiz var taze hem de buradaki konular doğal olarak hep dert, özellikle ilişki dertleri.
Boşanma sürecinde üye olmuştum ve sonrasında da burada çok sık takıldığım dönemde sizin gibi düşünmeye başlamıştım; nefret, kaygı ve korku vardı. Zaman içinde, hayatın akışında o kadar çok değiştim ki, şimdi bambaşka bir bakış açım var, KK'nin de katkısı büyüktür bunda. Buradaki konular, çeşitli kafadaki, yapıdaki konu sahipleri, aklı başındaki güçlü kadınların güçlü yorumları beni çok etkilemiştir.
Yani, durumunuz normal, garip bulmadım. Kendinize zaman vermenizi, almadıysanız profesyonel destek almanızı ve bu süreçlerin de normal olduğunu bilerek akışa bırakmanızı tavsiye ederim.

İnanır mısınız ben de buraya gide gele neredeyse 10 yıllık kocama düşman olacağım Burayı bırakmak olmaz, valla ailem gibi sanki herkes kimseyi tanımıyorum ama özlüyorum bakıyorum her gün. Çünkü bir çok okuduğum konularda hem ders aldım, hem yol yordam öğrendim. Sizinki gelip geçici bir durum, kalbinizi yeniden çalacak, heyecan duyacağınız biri çıkacaktır karşınıza

Sizinki algıda seçicilik bence.
Buraya eşinden şikayet eden bir konu açılsın, altına onlarca mükemmel kocalarını anlata anlata bitiremeyen kadın geliyor.
Siz o iyi kocalara odaklanın

Ayrıca hiç bir beşeri ilişki kolay değildir, evlilik de dahil. Mükemmel, sorunsuz eş de ilişki de yok maalesef. Yeterince iyi olması yeterli. Beklentinizi gözden geçirebilirsiniz.

Bana kaygı bozukluğu için ilaç yazacağını söyledi. Dikkat için herhangi bir şey önerilmedi. "Kaygılı olduğunuz için unutuyor olabilirsiniz "dedi sadece

Ya şu farkındalıkta olan biri olarak bence hiç kaygılanmayın. Ne o bahsettiğiniz konuları açan kadınlar ne de size evliliğinden, kocasından dert yakınan arkadaşlarınız sizin farkındalığınızda değiller.
Yukarıda da yazılmış bir çok çiftin iletişim kanalları kapalı bence ve bu eğitimden kültürden bağımsız ne yazık ki. Yani kimse birbiri ile mükemmel anlaşmıyor her ilişkide anlaşmazlıklar oluyor ama önemli olan bunları nasıl çözdüğün, ne kadar konuşabildiğin. Burada çok iyi çok mükemmel olan kocaların bile iletişim konusunda ciddi sıkıntıları var bence. Kayınailem ile olan sıkıntılar diye başlayan konuları okuyun harika kocalar var ama ne hikmetse hepsi aman onlar yaşlı, aman onlar cahil diye diye kadınlara saçma sapan bir sürü şeyi kabul ettiriyor. Sorsan iletişim var ama bana kalırsa karşılıklı değil.
Siz bir kez evlenmişsiniz zaten muhtemelen bu tuzaklara da düşmüşsünüz. Yani her şeyin farkındasınız. Bir daha düşmezsiniz korkmayın. Sadece iletişim kurmaktan çekinmeyin ve anlaşılmadığınızı, dinlenmediğinizi, sevilmediğinizi, önemsenmediğinizi düşündüğünüz ilişkide ısrarcı olmayın.

Bir gün hayatınıza hiç ummadığınız şekilde birisi girer ve tüm düşüncelerinizi değiştirir.
Dönem dönem hepimiz birilerinden etkilenerek ilişkilere soğuk bakmışızdır.
Erkekler konusunda negatif düşüncelere kapılmışızdır.
Geçiyor hepsi merak etmeyin.

Yok hayır Lustral yazacaktı kullanmak istemedim . Kaygılarımla ilaçsız baş etmek istiyorum dedim. Ama özel bir yere gitmeyi düşünüyorum dikkat testi için. Sizde ne gibi belirtiler var ?
Yok hayır Lustral yazacaktı kullanmak istemedim . Kaygılarımla ilaçsız baş etmek istiyorum dedim. Ama özel bir yere gitmeyi düşünüyorum dikkat testi için. Sizde ne gibi belirtiler var ?
Depresyonda olduğum söylendi. Unutkanlık da buna bağlandı. B12 kullanmamı istemişti.
Yorumda siz mi yazmistiniz şu an hatırlayamadım ama bende de mutfağa gittiğimde yapacağım şeyi unutma mevzusu oluyor en basitinden. Biriyle sohbet ederken odaklanmakta sıkıntı yaşıyorum, söylediği bir şeyi beş dakika geçmeden unutabiliyorum. Söylenen şeyleri o an not almadıkça hatırlamam çok zor oluyor bir süredir :l

Evet ben yazmıştım. Ben de mutfağa gidince yapacağım şeyi unutuyorum. Cebimdeki telefonu kaybettim sanıp aramışlığım var :) konuşurken uzun süre birini dinlemekte zorluk çekiyorum. Annem bana aynı anda 2-3 iş verince ilk söylediği cümle aklımda kalıyor. Başka ne söylemiştin diye soruyorum ya da mutfakta hiç yerini bilmediğim bir eşyanın yerini tarif ediyor. Dolabın içinde gri kutunun sağında bilmem neresinde oklava var diyor mesela. Bulana kadar 5-10 dk geçiyor. Ben oraya gelince bulurum kesin diyor ve gelip hemen yerini gösteriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…