- 11 Eylül 2024
- 189
- 192
- 18
- Konu Sahibi Miss Salvatore
-
Bende de hiperaktivite yok.Çok merak ediyorum bu durumu. Gitmem lazım mutlaka. Bende hiperaktiflik yok fakat çok çabuk dikkatim dağılıyor. Dikkat eksikliği mi dağınıklığı mı nedir çözemedim. Umarım karşınıza iyi bir doktor çıkar. Hakkınızda hayırlısı olsun
AdChoices
ADVERTISING
Sadece bu siteden ibaret değil aslında çevremde evli olan 10 kişinin 8i mutsuz gibi. Mutlu görünenler de kim bilir evinde ne yaşıyor, dışarıya kendisini mutlu yansıtıyor olabilir mi diye düşünüyorum. Mutlu çiftleri görünce çok hoşuma gidiyor ve seviniyorum. Evli arkadaşlarım aylar önce beni arayıp eşleriyle evlilikle ilgili yakınırlardı. Ben de artık dinlemeye son verdim. "Şikayet etmek bu durumu çözmez. Benim seni dinlemem ile evliliğin değişmez bunları bana söylediğin gibi doğru üslupla eşine söyle, düşünceni ifade et, net bir iletişim olsun aranızda, kimse kendini ifade etmeden, sessiz sinema oynayarak karşı tarafın ne hissettiğini,neden öyle davrandığını bilemez, ne derdin varsa söyle kocana , seni anlamak, dinlemek için çabalıyor adım atıyor mu ona bak bakalım" demiştimŞey gibi bu, şikayet sitesine girip hiç memnun olan yok mu diyorsunuz.
Memnun olunca burada paylaşmıyorlar ki.
Evet araştıracağım bunu. Çok teşekkür ederimBende de hiperaktivite yok.
Dikkatıniz de iki uçta muhtemelen. Çok dağınık, yada çok odaklanmış. Böyle de şaşkın bir yönü var.
Size de iyi bir doktor ve tedavi dilerim.
Konunuz hakkında açıkçası doğru insanı bulduğunuzda -hala diğer erkeklerden tiksinmeye devam etseniz bile- böyle düşünmeyeceğinize/ hissetmeyeceğinize inanıyorum.
Belki karamsar bir düşünce -belki yorumumun amacını da aşacak- ama; akıllı ve ne istediğini bilen bir kadın için gerçekten doğru seçeneklerin bir düzine falan olamayacağını düşünüyorum. Hayatımızın bütününe görece kısa bir evresinde kaç tane doğru insanla karşılaşabiliriz? Bazısı eğlenmek, bazısı dertleşmek, bazısı sevişmek, bazısı desteklemek için vs. doğru insandır. Ama hepsinin yoğunca bir arada bulunduğu insanı arıyoruz. Öyle olmayanlardan epeyce var. Bdv'de hemen hiç doğru adam yok. Ama akıllı kadın da az.
Böyle hissetmeniz muhtemelen bdv'ye fazla maruz kalmanın yan etkisi ve geçici bir dönem. Günün sonunda siz iyi bir seçim için sezgi ve bilgi anlamında avantajlısınız.
Umarım her şey gönlünüze göre olur.
Trajikomik ama buradaki konularında birçoğu dediğiniz gibi eşiyle iletişim kurmak yerine buraya gelip ne yapsam diye yazanlar.Sadece bu siteden ibaret değil aslında çevremde evli olan 10 kişinin 8i mutsuz gibi. Mutlu görünenler de kim bilir evinde ne yaşıyor, dışarıya kendisini mutlu yansıtıyor olabilir mi diye düşünüyorum. Mutlu çiftleri görünce çok hoşuma gidiyor ve seviniyorum. Evli arkadaşlarım aylar önce beni arayıp eşleriyle evlilikle ilgili yakınırlardı. Ben de artık dinlemeye son verdim. "Şikayet etmek bu durumu çözmez. Benim seni dinlemem ile evliliğin değişmez bunları bana söylediğin gibi doğru üslupla eşine söyle, düşünceni ifade et, net bir iletişim olsun aranızda, kimse kendini ifade etmeden, sessiz sinema oynayarak karşı tarafın ne hissettiğini,neden öyle davrandığını bilemez, ne derdin varsa söyle kocana , seni anlamak, dinlemek için çabalıyor adım atıyor mu ona bak bakalım" demiştim
Aslında konu açmak yerine eşlerine direkt sorsalar, düşüncelerini paylaşsalar süreç daha hızlı ilerler belki.Trajikomik ama buradaki konularında birçoğu dediğiniz gibi eşiyle iletişim kurmak yerine buraya gelip ne yapsam diye yazanlar.
10'a 8 oranı kötüymüş, genel olarak ekonomi ve mutsuz insanlar nedeniyle bir karamsarlık var ama sizin çevrenizde daha çok sanırım.
Buna çözüm olarak ne önerilmişti? Bende de bu anlattıklarınız var. Bu unutkanlık artık hayat kalitesini de etkilemeye başladı. En ufak şeyleri dahi artık not almaya başladım. Çok stresli olduğum zamanlar bu durum ortaya çıkıyor bunu fark ettim. Ama çözümü bulamadım.Dehb değil de Deb olduğunu düşünüyorum ben de bazen. Birisini telefonda dinlerken aklım başka yere gidiyor uzun süre dinleyemiyorum, söyleyeceğim şeyi unutmamaya çalışırım. Hiperaktiflik yok bende. Çok çabuk dikkatim dağılır, bazı seslere karşı hassasiyetim var. Bir iş yaparken başkası bana bir şey sorsa tüm dikkatim dağılıyor. Mutfağa gidiyorum ne yapacaktım diye düşünüyorum buzdolabı kapağını açıyorum unutuyorum odama geçince hatırlıyorum. B12 de kullanırım her yıl ama çok çabuk unutan birisiyim. Psikiyatriye gittim bu durumu sormak için. Dikkat testi yaptırmak istedim. Kafamıza göre test yapmıyoruz dedi.
Hem boşanma deneyiminiz var taze hem de buradaki konular doğal olarak hep dert, özellikle ilişki dertleri.Evet haklısın bir süre bdvden uzak kalmak iyi olur belki ama yine de zihnimde erkeklere dair negatif düşünceleri yok edemiyorum. Hiç böyle olmamıştım daha önce.
Ben de yapıyorum ya şoklandğim konulari anlatıyorum, çekirdek citleyerek birlikte şoklanip yorumluyoruzEşinize ne anlatıyorsunuz
Bana kaygı bozukluğu için ilaç yazacağını söyledi. Dikkat için herhangi bir şey önerilmedi. "Kaygılı olduğunuz için unutuyor olabilirsiniz "dedi sadeceBuna çözüm olarak ne önerilmişti? Bende de bu anlattıklarınız var. Bu unutkanlık artık hayat kalitesini de etkilemeye başladı. En ufak şeyleri dahi artık not almaya başladım. Çok stresli olduğum zamanlar bu durum ortaya çıkıyor bunu fark ettim. Ama çözümü bulamadım.
İlacı aldınız mı, işe yaradı mı?Bana kaygı bozukluğu için ilaç yazacağını söyledi. Dikkat için herhangi bir şey önerilmedi. "Kaygılı olduğunuz için unutuyor olabilirsiniz "dedi sadece
Yok hayır Lustral yazacaktı kullanmak istemedim . Kaygılarımla ilaçsız baş etmek istiyorum dedim. Ama özel bir yere gitmeyi düşünüyorum dikkat testi için. Sizde ne gibi belirtiler var ?İlacı aldınız mı, işe yaradı mı?
Ya şu farkındalıkta olan biri olarak bence hiç kaygılanmayın. Ne o bahsettiğiniz konuları açan kadınlar ne de size evliliğinden, kocasından dert yakınan arkadaşlarınız sizin farkındalığınızda değiller.Sadece bu siteden ibaret değil aslında çevremde evli olan 10 kişinin 8i mutsuz gibi. Mutlu görünenler de kim bilir evinde ne yaşıyor, dışarıya kendisini mutlu yansıtıyor olabilir mi diye düşünüyorum. Mutlu çiftleri görünce çok hoşuma gidiyor ve seviniyorum. Evli arkadaşlarım aylar önce beni arayıp eşleriyle evlilikle ilgili yakınırlardı. Ben de artık dinlemeye son verdim. "Şikayet etmek bu durumu çözmez. Benim seni dinlemem ile evliliğin değişmez bunları bana söylediğin gibi doğru üslupla eşine söyle, düşünceni ifade et, net bir iletişim olsun aranızda, kimse kendini ifade etmeden, sessiz sinema oynayarak karşı tarafın ne hissettiğini,neden öyle davrandığını bilemez, ne derdin varsa söyle kocana , seni anlamak, dinlemek için çabalıyor adım atıyor mu ona bak bakalım" demiştim
Yok hayır Lustral yazacaktı kullanmak istemedim . Kaygılarımla ilaçsız baş etmek istiyorum dedim. Ama özel bir yere gitmeyi düşünüyorum dikkat testi için. Sizde ne gibi belirtiler var ?
Depresyonda olduğum söylendi. Unutkanlık da buna bağlandı. B12 kullanmamı istemişti.Yok hayır Lustral yazacaktı kullanmak istemedim . Kaygılarımla ilaçsız baş etmek istiyorum dedim. Ama özel bir yere gitmeyi düşünüyorum dikkat testi için. Sizde ne gibi belirtiler var ?
Evet ben yazmıştım. Ben de mutfağa gidince yapacağım şeyi unutuyorum. Cebimdeki telefonu kaybettim sanıp aramışlığım var :) konuşurken uzun süre birini dinlemekte zorluk çekiyorum. Annem bana aynı anda 2-3 iş verince ilk söylediği cümle aklımda kalıyor. Başka ne söylemiştin diye soruyorum ya da mutfakta hiç yerini bilmediğim bir eşyanın yerini tarif ediyor. Dolabın içinde gri kutunun sağında bilmem neresinde oklava var diyor mesela. Bulana kadar 5-10 dk geçiyor. Ben oraya gelince bulurum kesin diyor ve gelip hemen yerini gösteriyorDepresyonda olduğum söylendi. Unutkanlık da buna bağlandı. B12 kullanmamı istemişti.
Yorumda siz mi yazmistiniz şu an hatırlayamadım ama bende de mutfağa gittiğimde yapacağım şeyi unutma mevzusu oluyor en basitinden. Biriyle sohbet ederken odaklanmakta sıkıntı yaşıyorum, söylediği bir şeyi beş dakika geçmeden unutabiliyorum. Söylenen şeyleri o an not almadıkça hatırlamam çok zor oluyor bir süredir :l
Peki kadınlardan?Erkeklerden daha önceki gibi etkilenmiyorum. Bir çekim hissedemiyorum. İlişkiler başıboş geliyor bana. Buradaki konuları okudukça erkeklerden tiksinmeye başladım. Bu durum geçer mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?