Bebek Beslenmesi Bu defa gercekten onemli

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Samire tmv

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2015
4.501
3.065
Aklima takilan birsey var kizim 11 aylik gogusleri sut toplar diye birsey duydum gecen kv dedi masaj yapmak gerekiyormus aklima geldikce yapiyorum ama sanki gogusleri buyuk bide sert cocuklu olan anneler sizdede oldumu boyle birsey netim zayif sizden cevap bekliyorum cok merak ediyorum

Hiç duymadım hiç de masaj falan yapmadım.
11 aylık bebeğin göğsine masaj yapılır mı?
Yapmadan önce araştırıp her denileni yapmamanızı tavsiye ederim.
Yararı olsun derken zararınız olmasın.

Evet masaj yapmak diye bişey var.eskiler Söyler. Ya da bir tülbenti sıkıca sarabilirsin Göğüs Bölgesi'ne. Tabi çok sıkı değil :)

Ben de yeni doğmuş ve bir kaç aylık bebeklerde olur diye biliyorum. O da anne sütünün bebeğe geçmesi şeklinde değil, anne karnındayken annedeki süt yapıcı hormonların bebeğe geçmesi ile alakalı diye biliyorum. Ama yanlış bir bilgi de olabilir.
Ayrıca benim gördüklerim hep küçük bebeklerdeydi. 11 aylık bebek göğsünde süt toplanması için çok büyük gibi. Bir doktora gidin.

Sislik ve sertlik var normalde bebeklerde oluyormu

Sislik ve sertlik var normalde bebeklerde oluyormu
Benim çocuğum yok şu an tecrübesizim. Ne dersem yanlış yönlendiririm. Çevremde gördüklerimden bahsettim. O da bazı yenidoğanlarda ve ilk bir kaç ayda olduğu yönündeydi. Evet, taş gibiydi baya sertti gördüklerim. Şişlik de vardı biraz, doktor normal karşılamıştı. bebe yağı ile masaj yapıyorlardı ara ara. Ama benim gördüklerim sizinki kadar büyük değildi. Tekrar söylüyorum uzmanlık alanım olan bir konu değil, daha fazla bilgim yok.

Tesekkur ederim

Benim kızım da 11aya yakın

Kv doğru söylemiş.ben hep masaj yaptım serttı ucu.

Bu aylarda artık yavaş yavaş azalmasi gerek

belki de bu aya kadar yapmadigin için devam etmiştir

kafana takma büyüdükçe geçecek

o dediğin yeni doğanda olur, 11 aylıkta değil, olduğunda da kendi haline bırakmak gerekir, masaj yapmak apse oluşmasına neden olabilir.
eğer kızının göğsü olması gerekenden sertse al bir doktora götür, masaj falan yapma bilmediğin etmediğin şeye.

Bende duymuştum bu söylediginizi ve doktora sormuştum masaj yapmayın,göğüs uçlarını uyarip süt üretmesini sağlarsınız gibi birsey söylemişti. Doktorunuza sorun muhtemelen aynı şeyi söyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…